2015 Lamborghini Huracan LP 610-4

yazar:

kategori:

Daha önceleri Gallardo üretimini durdurduğunu açıklayan Lamborghini, bir Gallardo halefi olan Huracan’ın tasarımında Aventador ve Reventon’dan alıntılar taşıyor. Geleneksel Lamborghini tasarım dilinin kullanıldığı modelde daha alçak bir yapıya sahip olduğu görülüyor. 5.2-litrelik, direkt enjeksiyonlu on silindirli, 610 beygir gücü üreten motoruyla yeni sahiplerini şimdiden heyecanlandıracak. Yedi ileri çift kavramalı şanzıman kullanan modelde 0’dan 100 km/s hıza 3.2 saniyede ulaşan modelin 0’dan 200 km/s hıza 9.9 saniyede ulaşıyor . Son hızı 325 km/s olan yeni Lamborghini Huracán LP610-4 heyecan verici görünüyor.

Üç farklı mod ile gelen Huracan’ın strada (cadde), sport ve corsa (yarış) modları bulunuyor. Bu üç mod motor, şanzıman, çekiş sistemi ve stabilite kontrolünü yol koşullarına göre optimize ediyor. Manyetik sürüş kontrolü ve değişken oranlı direksiyon opsiyonel olarak sunulurken karbon seramik frenler standart olarak geliyor.

Adını latince, Conte de la Patilla cinsi boğadan alan Huracan, 1879 yılında Alicante savaşında, İspanya’da olağanüstü cesareti ve güçlü saldırgan duygusu sebebiyle halkın sevgisini kazanmış savaş efsanesi olarak bilinmektedir.

Huracán resmi başlangıcını 2014 Cenevre Motor Show’da yapacak. Dünya çapında 60 şehirde, 130 farklı etkinlikte yer alması planlanıyor

 

Kaynak:


Yorumlar

  1. Direksiyonu görmesem hangi aracın arka koltuğu olduğunu merak ederdim. Lambo alacam, binmek için yılan gibi kıvrılmak zorunda kalacam…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir