Michael Schumacher Kayak Kazası Geçirdi [Güncel]

yazar:

kategori: ,

29 Aralık 2013

Michael Schumacher’in bu sabah Fransa’da kayak yaparken düşerek ciddi bir kaza geçirdiği söyleniyor.

Yedi dünya şampiyonu Ferrari ve Mercedes pilotu Michael Schumacher kış aylarını Fransa’da geçiriyordu.

Fransız radyo kanalı Europe1’e göre Schumacher kayak yaparken düştü ve başından ciddi şekilde yaralandı.

Méribel’de gerçekleşen kazada Schumacher’in hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındığı belirtiliyor.

Daha fazla detay verilmedi ve bilgiler geldikçe haber güncellenecektir.

 

Güncelleme: Kayak merkezinin yöneticisi Schumacher’in başında kask bulunduğunu ve bu şekilde bir kayaya çarptığını açıkladı. Helikopterle hastaneye kaldırılan Alman pilotun kendine geldiği ve yaralanmasının ciddi olmadığı belirtildi.

 

21:00: Schumacher’in menajeri Sabine Kehm, “Durumu hakkında güncel bilgiler veremediğimiz için anlayışınızı bekliyoruz. Kafasında kask vardı ve yalnız değildi” yorumunu yaptı.

Sky Sport’un yaklaşık bir saat önce verdiği bilgiye göre, bir beyin cerrahı Schumacher’in durumuna müdahale etmesi için Paris’ten hastaneye getirilmiş ve aynı zamanda Alman pilotun kişisel doktorları da tedaviye devam ediyor.

Birkaç saat içinde hastane yetkililerinin bir basın toplantısı düzenleyerek Schumacher’in durumuna ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Kaza sonrasında yapılan ilk belirlemelerin ardından efsanenin durumunun “hayati tehlikesi yok ama ciddi” olduğu söylenmiş.

 

22:00: Eski Formula 1 pilotu Olivier Panis hastaneye gelmiş.

Ayrıca Sky muhabiri Sandra Baumgartner’e göre hastane tarafından basın toplantısı yerine yazılı bir açıklama yapması bekleniyor.

 

23.50: Grenoble Hastanesi’nden yapılan yazılı açıklamada Schumacher’in durumunun kritik olduğu, kafa travması geçirdiği ve komada olduğu doğrulandı. Doktorlar acil cerrahi mühadahale gerektirdiğini belirtmişler.

Autosport’un haberinde Schumacher’in Fransa Alpleri’nde Meribel’in en zor iki kayak pisti arasında kayak yaptığı belirtilmiş. Kazanın ardından 2 dakika içinde tıbbı personel Schumacher’e müdahale etmiş ve Alman pilot 15 dakika içinde helikopterle Moutiers Hastanesine kaldırılmış. Schumacher daha sonra kafa yaralanmalarında uzmanlaşmış Grenoble Hastanesi’ne nakledilmiş.

 

30 Aralık 2013

01:00: Ross Brawn ve Jean Todt’un da Schumacher’in eşi Corinna ve iki çocuğuyla birlikte Grenoble Hastanesi’nde olduğu belirtiliyor.

Sky Sports, hastane tarafından Schumi’nin durumuyla ilgili pazartesi saat 12.00’de basın toplantısı yapılacağını belirtti.

 

08:45: Bugün içerisinde öğle saatlerinde doktorların açıklama yapması bekleniyor. Şu ana kadar bir değişiklik yok ancak kazadan sonraki ilk 48 saatin çok önemli olduğu biliniyor. Ameliyata giren doktorlar, kazadan sonraki duruma göre ilerleyen saatlerde durumun daha da kötüleştiğini bu yüzden acil ameliyat gerektiğini söylediler. RTL de bu sabah verdiği haberde operasyonda Schumacher’in kafa tasının doktorlar tarafından açıldığını yazdı.

 

10:10 – RTL’nin haberine göre doktorlar Schumacher’i 48 saat komada tutmayı planlıyorlar.

 

11:00 – Son haberler Schumacher’in bu akşam bir ameliyat geçireceği yönünde.  Bu iddialar FIA’nın eski doktoru Gary Harstein’e göre pek iyi bir şey değil.

 

12:00 – Kisa süre içerisinde bir açıklama bekleniyor.  Son haberlere göre hastanede güvenlik üst düzeyde.  Doktorların ve hemşirelerin telefon getirmesine müsade edilmemiş.

 

12.05: Doktorlar tarafından yapılan açıklamada ne yazık ki Schumacher’in durumunun hâlâ ciddi olduğu belirtildi.

Doktorlar Schumacher’in kafatasındaki yüksek basıncın düşürülmeye çalışıldığını söyledi.

Schumacher şu anda yapay komada tutuluyor ve sadece bir kez ameliyat geçirmiş.

Schumacher’in doktoru: “Kafasında kask olmasaydı şu anda bizimle olmazdı”

 

12:30 Doktorlar Schumacher’in Durumu Hakkında Açıklama Yaptı

 

14:45: Schumacher’in eşi Corinna Schumacher: “Michael’e yardım etmek için mümkün olan her şeyi yaptığını bildiğimiz tıbbi ekibe teşekkür ediyoruz.”

“Michael’in iyileşmesi dileyen ve yanımızda olduklarını söyleyen herkese teşekkür ediyoruz ”

 

21:35:  Schumacher’in kaza yaptığı yer ve helikopterle taşınması:

 

 

31 Aralık 2013

11.15: Profesör Chabardes önümüzdeki bir ya da iki günün Schumacher’in kurtulması için belirleyici olacağını söyledi.

“Önümüzdeki 24 saat kritik. Gelişmeleri gözlemliyoruz. Önümüzdeki 24 ya da 48 saat belirleyici olacak.”

http://www.trf1.net/formula1_haberler/35717-onumuzdeki-48-saat-belirleyici-olacak.html

 

11.30: Albertville savcısı Philippe Quincy Michael Schumacher’in ciddi bir şekilde yaralandığı kayak kazasının nedenleri hakkında bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

 

12.10: Bugün düzenlenen basın toplantısında Schumacher’in durumunun şu an kısmen stabil olduğu, ufak bir gelişim gösterdiği için dün gece ikinci ameliyatı geçirdiği belirtildi. Ancak doktorlar Schumacher’in tehlikeyi atlattığı konusunda yorum yapmaktan kaçınıyor ve zamana ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

Basın toplantısında doktorlar, beyindeki basıncın azaltıldığını, durumun düne göre biraz daha kontrol altına alındığını söylüyor.

Doktorlara göre durum hala kritik ve Scuminin nasıl uyanacağını söyleyebilmek mümkün değil. Düne göre daha iyi ama her an değişebilir.

 

13.00: Doktorların bugün gerçekleştirdiği basın toplantısının metni:

http://www.trf1.net/formula1_haberler/35720-schumacher-dune-gore-daha-iyi-ama-durum-hala-kritik.html

 

13.30: Schumacher’in basın sözcüsü Sabina Kehm: “Michael ve grubu normal yamaçlarda kayıyormuş. Kırmızı ve mavi yamaçların arasında bir bölge varmış ve oraya yönelmişler. (Schumacher) Düşen bir arkadaşına yardım etmiş ve derin karların olduğu bölgeye girmiş. Arkadaşına yardım ettikten sonra kaymaya devam etmiş, bir kayaya çarpmış ve yükselerek yere düşüp kafasını başka bir kayaya vurmuş. Çok çok büyük bir şanssızlık. Kaza hızlı olduğu için gerçekleşmemiş. Konuştuğum uzmanlar böyle bir kazanın 10 km/h’da bile gerçekleşebileceğini söylüyor.” diye açıklama yaptı.

http://www.trf1.net/formula1_haberler/35732-schumacherin-kazasinin-nedeni-yuksek-hiz-degil.html

Ayrıca Kehm: “Görünüşe göre rahip gibi giyinmiş bir gazeteci Michael’in odasına girmeye çalışmış. Böyle bir şeyin olabileceğini hiç tahmin edememiştim.” dedi. 

http://www.trf1.net/formula1_haberler/35724-bir-gazeteci-rahip-kiliginda-schumacher-in-odasina-girmeye-calismis.html

 

1 Ocak 2014

12.10: Sabina Kehm, Michael Schumacher’in durumunun stabil olduğunu bu yüzden de bugün basın toplantısı düzenlenmeyeceğini açıkladı.

Kehm: “Michael özenle müşahade altında tutuluyor. Şu anki durumu stabil ve gece boyunca da öyleydi. Durumu hala kritik ancak stabil. Nefes alışverişi ve nabzı kontrol altında tutuluyor. O yüzden bugün basın toplantısı yapmıyoruz. Daha önce de açıklandığı gibi eğer önemli bir şey olursa basın bilgilendirilecek”

22.25: Schumacher’in kazası fotoğraflarla anlatıldı. İşte o fotoğraflar

 

2 Ocak 2014

12:20 Schumacher’in durumu stabil fakat kritik durumda. Önemli bir gelişme olmadığından bugün basın toplantısı düzenlenmeyecek.

Doktorlar 2 defa kafasından ameliyat olan Schumacher’in durumunun stabil olduğunu ancak yine de olumlu konuşmak için şu anda erken olduğunu söylediler. Bugün ilk defa ne doktorlar ne de Schumacher’in menajeri Sabine Kehm bir açıklama yapmadı. Bir gelişme olması halinde gün içerisinde açıklama yapılacak.

21.00: Ailesi Schumacher’in internet sitesinden yayınladığı mesajda, kazadan bu yana desteklerini esirgemeyen ve iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ettikten sonra, “Onun bir savaşçı olduğunu ve pes etmeyeceğini biliyoruz” diye açıklama yaptı.

 

 3 Ocak 2014

15:00: Ferrari taraftarları Schumacher’in doğum günü için düzenlenen etkinlikte Alman pilotun yattığı Grenoble Hastanesinin önünde toplandı. Fotoğraflara aşağıdaki Foto Galeri kısmından ulaşabilirsiniz.

20.00: Michael Schumacher’in ailesi, taraftarların pazar gününden bu yana hastanede olan Alman pilota olan destekleri karşısında teşekkürlerini sundu.

Schumacher ailesi, Alman pilotun internet sitesinden yayınladığı mesajda bu destek karşısında şaşkına döndüklerini belirtti.

“Bugün hastane önünde Ferrari taraftarlarının büyük desteğini görmek bizi şaşkına çevirdi ve hepimizi göz yaşlarına boğdu.”

“Yaptıklarınız ve Michael için içimizi ısıtan, samimi dilekleriniz için ve tüm dünyadan bizlere ulaşan destek mesajları için minnettarız.”

http://www.trf1.net/formula1_haberler/35759-schumacher-ailesi-taraftarlarin-destegine-tesekkur-etti.html

 

4 Ocak 2014

18:00: Schumacher’in menajeri Sabine Kehm: “Michael’in durumu kritik ancak stabil. Michael’in durumuyla ilgili kendisiyle ilgilenen doktorları ya da menajeri dışında yapılan açıklamaların hepsi söylentiden ibarettir.” diye açıklama yaptı.

http://www.trf1.net/formula1_haberler/35764-kehm-schumacher-in-tehlikeyi-atlattigi-iddialari-dogru-degil.html

 

6 Ocak 2014

21.00: Bugün yapılan açıklamada çarşamba günü saat 12’de Schumacher’in gerçekleştirdiği kayak kazası ile ilgili detayların soruşturmayı yürüten savcı tarafından bir basın toplantısında anlatılacağı belirtildi.

Schumacher’in hastanede geçen sekizinci gününde de durumu stabil ve kritik olarak devam ediyor.

22.00: Bild’in haberine göre Schumacher hayati tehlikeyi atlattı ancak bu haber doktorlar tarafından henüz doğrulanmadı. Bild Schumacher’in doktorunun Alman pilotun hayati tehlikeyi atlattığı yönünde açıklama yaptığını belirtiyor.

AFP de bir kaynaktan aldığı bilgiye göre Schumacher’in durumunda hafif bir iyileşme olduğunu belirtti.

Gelen bilgilere göre, menajer Sabine Kehm ise Schumacher’in hayati tehlikeyi atlatmadığı, sadece acil hayati tehlike durumunun kalktığını belirtmiş.

 

7 Ocak 2014

13.45: Menajer Sabne Kehm’in bugün yaptığı açıklamadan Schumacher’in eşinin şu sözlerine yer veriliyor. Corinna Schumacher: “Lütfen Michael ile birlikte yürüttüğümüz bu mücadelede biz destek olun. Doktorları ve hastaneyi rahat bırakın ki rahatça çalışabilsinler, bu bizim için önemli. Onların açıklamalarına güvenmenizi ve hastaneden ayrılmanızı rica ediyorum. Lütfen ailemizi rahat bırakın”

http://www.trf1.net/formula1_haberler/35786-corinna-schumacher-den-medyaya-mesaj.html

Öte yandan bugün ortaya çıkan bir videonun Schumacher’in kask kamerasındaki görüntüler olduğu iddia edildi.

 

8 Ocak 2013

13.00: Michael Schumacher’in Fransız Alpleri’nde geçirdiği kayak kazasını soruşturan yetkililer bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Ayrıntılar için: http://www.trf1.net/formula1_haberler/35791-savci-schumacher-kazasinin-ayrintilarini-acikladi.html

 

 

Anlık haberleri daha hızlı takip etmek ve motor sporları dünyasından önemli isimlerin Schumacher hakkındaki mesajları için twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

https://twitter.com/TRF1net

—–

Dualarımız Schumacher için.

Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız.

 



 

Schumacher’in sağlık durumu hakkında düzenlenen ilk basın toplantısının görüntüleri:

 

Schumacher’in kayak yaptığı Meribel’deki kayak merkezinin bir görüntüsü. Schumacherin de bu bölgede bir dağ evi olduğu biliniyor.


Yorumlar

“Michael Schumacher Kayak Kazası Geçirdi [Güncel]” için 254 yanıt

  1. izlenmeli.

  2. Bize kazanma duygusunu öğreten sendin. Haydi bir zafer daha Schumi. Böyle kaybedemezsin.

  3. tüm schumacher taraftarları izlemeli.

  4. hadi be üstad uyan.ve videoyu yaşat bize.

  5. Cok uzun surdu koma hali, bu hic hosuma gitmiyor..

  6. İyi Haberlerini bekliyoruz efsane…

  7. Doktorlar açıklama yapmadıkça çıkan haberlere inanmayın diye kaç kere söylediler. Sırf popüler haber olsun diye Schumi'nin durumundan faydalanmaya çalışıyorlar. Lanet olsun böyle medyaya.

  8. grammernazi avatarı

    "polis de" dahi anlamındaki de ayrı yazılır.

  9. utku güneş avatarı

    http://www.bild.de/sport/motorsport/michael-schumacher-skiunfall/erste-hoffnung-8-tage-nach-skiunfall-34100150.bild.html arkadaslar bildin haberi hayati tehlikeyi atlatti diyor . haberde ilgilenen doktor grubunun artik hayati tehlikeyi atlattigindan emin olduguda yaziyor cok sukur .

  10. Bild muhabiri nicola pohl twetter hesabindan schumacher hayati tehlikeyi atlattı diye tweet atmış bu haber hastane tarafından doğrulanmış değil ama nicola pohl hastanede görev yaptığı için bilginin doğru olma ihtimali yüksek

  11. utku güneş avatarı

    arkadaslar malesef schuminin hayati tehlikeyi atlattigi dogru degil- durumunun hala stabil kritik oldugu hastaneden yazili olarak duyruldu. ayrica carsamba saat 13 te kazayla ilgili poliste basin aciklamasi yapicakmis

  12. tv de hayati tehlikeyi atlattığı söylendi.

  13. Buda ingilizcesi. Bilişsel problemler, hafıza kaybı, felç, denge kaybı, epilepsi ve ölüm bahsedilen riskler arasında.

  14. Allah c.c. gani gani rahmet eylesin taksiratını affetsin kabir rahatlığı versin…

    bende babamı geçen sene kaybettim. giden geri gelmiyor kıymetini insan sonradan anlıyor. ama arkasından yapabileceğimiz onu yattığı yerde rahatlatma adına çok şey var…en önce iyi bir insan olup çevremizdeki insanlara en yakınımızdan başlayıp her açıdan faydalı olmaya çalışmak gibi…birde dua etmek…her neyse…başınız sağolsun…

  15. başın sağolsun.Allah geridekilere uzun ömür versin.
    schumi dende inşallah güzel haberler duyarız :((

  16. Uyan artık ne olur uyan. Yüzümüzü güldür efsane lütfen…

  17. ya taraftarların ilgisi iyi hoş güzelde MSC den haber yok mu insan bi haber verir

  18. yabancı forumda gezinirken bu foto hemen gözüme ilişti
    yani bu foto haberi ne kadar doğru bilinmez ama durum gerçekten sanıldığından daha ciddi olduğunu ortaya koymakta
    yaşam savaşını kazanması en büyük temennimiz

    son olarak şu haber linkine mutlaka bir göz atmanızı tavsiye etmekteyim

    http://www.roadandtrack.com/features/web-originals/warner-head-injury-schumacher?src=spr_TWITTER&spr_id=1459_37304059

  19. İnşallah dediğin gibi bir sorun çıkmaz…

  20. Schumi…İyi ki Doğdun…İnşallah Allah'ın izniyle güzel haberlerini alıcaz dostum…

  21. aga inanmayın bizim televizyonlara özellikle… Martin Whitmarsh'ın pit duvarında ki fotoğrafını telekulak haberine basan adamlar bunlar…

    Resmi açıklamalar dışında güvenmeyin derim ben

  22. TifoAlo HRT avatarı

    Ntv deydi bende izledim ama kadın Micheal durumu hakkında bilgim yok bende sizin gibi basın yoluyla öğreniyorum dedi

  23. Ntv yada Cnn'de izledim tam hatırlamıyorum.Vucud ısısını düşürüp beyini durdurarak yapılan bir teknik olduğunu ve beyinin bazı fonksiyonlarını kaybetmesine yol açtığını söyledi.Çok yüksek ihtimal eski sağlığına kavuşamaz dedi.Tam olarak dediği bu.

  24. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Doğru söylemiş. Hasarsız şekilde bu olayı atlatması mucize olur

  25. kaynağı nedir haberin ? bu söylediğin çok ciddi ve ses getirecek bir haber ama twitter da bunu doğrulayacak bir şey bulamadım ben :/ belki de doğru değildir

  26. Tv'de uzman doktorun biri Schumacher'in ameliyatını değerlendirdi.Ameliyat vucud ısısı düşürülerek beyinin daha az aktif olmasını sağlayacak tedavi yöntemi uygulanmıs.Bu yöntemde yüzde 90 beyinde hasara yol açıyormuş.İyileşse bile eski sağlıgına kavusması cok zor dedi :/

  27. Başın sağolsun kardeş, Allah sana, ailene, yakınlarına sabırlar versin, ölümlü dünya bugün varız yarın yokuz. Allah babanın mekanını Cennet eylesin inaşallah..

  28. Başınız sağolsun ALLAH rahmet eylesin…

  29. utku güneş avatarı

    arkadaslar ben gormedigim icin ralfin orda olduguyla ilgili bir haber o sekilde bisi yazdim. bilgilendirdiginiz icin sagolun

  30. Başın sağolsun..

  31. İlk günden beri gelişmeleri takip ediyorum.Kaza haberini gördüğünde önemsememiştim basit sanmıştım ama haberlerde kritik oldunu duyunca inanamadım.Schumi iyileşicektir ama tek korktuğum bi tarafında kısmi felç oluşmasından.Umarım efsane eskisi gibi olur.

  32. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Okudugum bır baska habere göre, kendisinden once kayalara carpan arkadasına yardım ıcın ı kayaların arasına dalmıs ve kendısıde vahım kazayı gecırmıs…

  33. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Asparagas haber. Ralf Schumacher ilk günden beri, hatta ilk geceden beri Abisinin yanında. Onun yanındayken neden twitter'a birşey yazsın ? yada birilerine açıklama yapsın ?

  34. valla Schumacher'e üzüldüm ama, Allah içimi biliyor sana daha çok üzüldüm, allah sabır versin, babanın mekanını da cennet eylesin… Tanışmışlığımız da yok ama, bari schumacher konusunda olumlu bir haber alırsın/alırız ne diyeyim…

  35. Ralf gitmiş mi gitmemiş mi, mesaj atmış mı atmamış mı bilemeyeceğim ama, adamın abisi komadayken sağa sola mesaj yollamaktan daha önemli işlerle uğraşıyor olabilir…

  36. Benim bildigim Ralf hastanedeymiş.Ayrılmamıs hiç

  37. Sağolun dostlar…

  38. başınız saolsun. Allah mekanını cennet eylesin

  39. utku güneş avatarı

    arkadaslar en guzel haberi alicagimiza eminim, schumi bunuda atlaticaktir.ozellikle fanlar ne kdr uzuldugunu yazmis, bende 3 gundur dogru durust yemek bile yiyemedim, ortada bu kdr ciddi bi olay varker kardes schumacher ralf in gecmis olsun mesajini bile gormedim . yaziklar olsun

  40. Başınız saolsun, Allah size sabır versin. Mekanı cennet olsun.

  41. Başınız sağ olsun

  42. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Başınız sağolsun.Allah rahmetlinin mekanını cennet eylesin…

  43. Başın sağolsun kardeşim. Sana ve ailene sabırlar diliyorum.

  44. Başınız sağolsun.Mekanı cennet olsun.

  45. Başınız sağolsun. Babanıza Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun.

  46. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Gözükmüyordun son zamanlarda özletmiştin kendini. Demek bu yüzdendi. Başın sağolsun. Allah sabır versin

  47. Allah sabırlık versin dostum.

  48. Çok şükür şu berbat 2013 yılını bitirdik ve 2014 e schumi nin güzel haberleriyle başlarız…Schumi iyileş ve f1 e geri dön…Bu sporun renklerinden birisin dostum

  49. Başın Sağolsun…

  50. Başınız sağolsun,Allah sabır versin.

  51. Berbat bir yıl…Daha 10 gün önce ani bir kalp kriziyle babamı kaybettim. Onun acısını yaşayıp hala bu 'yok'luğu kabullenmeye çalışıyorum.Henüz yeni yeni haberlere göz atabilirken bu habere ilişti gözüm. Umarım bir kötü haber de senden almayız Schumi. Dayan…Kazan bu savaşı.

  52. gidemezsin. hic DAHA COK ERKEN diye bir soz duydunmu ?

  53. dediklerinde haklılık payı var.ama ben istediklerimin hayırlısıyla gerçekleşmesi için dua ediyorum,olmasını istiyorum,hayırlısı istediğimmiş olsun diyorum.olmasını herşeyden çok isityorum.sonda söylediklerine bende katılıyorum 🙂

    ama spor salonuna gelince,spor salonun olur ama yaptığın spor spor değildir.150 kg kaldırmaktan bahsetmiyorum.2.5 kg lik dumbelllarla sana öyle bir antreman yaptırırımki,ağrıdan 2 gün uyuyamazsın.ama 2 ay sonrada spartacus te yan rol alırsın.bu kadarda iddalıyım.

  54. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Ilk defa bir yorumunu begendim

  55. Sen onun Rabbi misin? ki işe yarayıp yaramayacağına karar veriyorsun.
    İçte iyi olmak işe yaramaz dışarı da vurmadıkça ve uyygulamadıkça aynı senin burada yapamadığın gibi.
    Eleştirirken daha bariz hatalar yapmayın bari.

    O kişinin en azından safı belliydi ben burada gördüğüm günden beri olmadık karakter tahlilleri, gereği şüpheli ve hazımsızlık itibari ifadeler ile kişi müşkül duruma düştüğünde saf değiştiren durumda olmadı.
    Tabi seni de tebrik etmek lazım…

    En azından İnsanlık ölmedi.
    Burada değil sadece çeşit çeşit türkiye sitelerinde geçmiş kinlerini (ne gereği varsa artık, ömür törpüsü başka da birşey değil) bu halde dahi bastıramayan nice insan var.

  56. Hahahah nasıl güldürdün be Royal. Ama şöylede birşey var kimin içinin kararıp kararmadığını bilemeyiz. Esasında iç kararması diyede birşey yoktur. Beyinde kötü düşünce besleme vardır. Ben açıkçası dinlere inanmam. Dinlerin hayatımıza soktuğu bütün doktrinleri sildim kafadan attım. Yalnız ben hiçbir insanın içsel düşüncesinede şu şöyle bu böyle diyemem. Adam o şekilde inano-ıyormuş karışamayız. Herkesin Ritüeli kendine. beynin belli bir sinyal gücü vardır. Elektromanyetik ışımayla bir şekilde uzaktaki cisimleri etkileyebilir. Kimisi dua adlı yoğunlaşma seansında farketmeden bun doğaya gönderebilir. Bilinç ötesi bir durumdur. İçinde bir tanrı oluşturup yoğunlaşma ve odak noktanı o merkez yapabilirsin. Herkülde kendine göre doğru olan bir durumu açıklamış. Fakat yanlış olan şey bunu herkese dayatmaya çalışması. İsteyen namaz kılar isteyen kılmaz, dua eder yada etmez buna biz karar veremeyiz.

    Ben galiba pazartesi günü söylemiştim artık Schumacherin endişelenecek birşeyi yok. 96 saat içinde komadan uyandırılır 168 saat içindede normal idrar yapma göz kırpma gibi refkleksleri gelir diye belirttim. Ölecek gözüyle bakmak doğaya bilinçsizce negatif yönde ışınımlar göndermektir. Ben açıkçası gayet rahatım ve Schummacherin ölmeyeceğinden yüksek oranda eminim. Kimisi bunu duaya namaza yorar, kimisi sevenlerinin desteğine yorar önemli olan Schummacherin kurtulmasıdır. Şu anda fiziki yoldan tüm cerrahi müdahaleler yapıldı. Bu saatten sonra Schumacherin frekansına girebilecek herhangi bir dalgayı gönderecek olanda onu kalben sevenlerin enerjisidir. Kimisi dua yoluyla gönderir kimisi başka yoldan. Schumacher bu dalgaları aldığı anda ana lobları uyanır ve beyin yavaş yavaş vücuda belli bilgileri gönderir. Onun için kimseyi üzmeye kırmaya gerek yok yapılacak olan Schumacherin iyileşmesine yoğunlaşmaktır. Görüldüğü üzere bu dünyadaki ömrümüz birbirinin içini dışını araştıracak kadar uzun değil. Tatlı atışmalar olabilir ama insanın kişiliğine karakterine laf edilmemeli.

  57. arkadaşlar avatar resim falan bunlar şumiyi hayatta tutmaz…çocukça şeyler bunlar…kalkın güzel bir abdest alın iki rekat hacet namazı kılın…sonrada hayatta kalsın diye dua edin. başka da elden bir şey gelmez…hazır etmişken ülkenize ailenize kendinizede dua edin…memlekette pek iyi şeyler olmuyor Allah c.c. bu ülkeye birlik ve dirlik versin…

  58. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Bir Schumacher fanı olarak konulardaki tartışmalarımızı bir kenara bırakıp böylesi bir günde bizi düşündüğün, bizim yanımızda olduğun için teşekkür ederim

  59. Cok haklisin kardesim..boyle bir duyarlilik senden beklenirdi guzel..

  60. bu arada ben de tüm üyeleri Schumi'den iyi haber gelene kadar avatarlarını schumi'yi simgeleyen bir resimle değiştirmelerini öneriyorum. kaskı olur, kendi resmi veya ferrarisi olur. schumicilerin de morali düzelir az da olsa. ben değiştirdim.

  61. Doktorlar genelde en kotuye alistirirlarki daha sonra bizler hayal kirikligi yasamayalim diye,bu açiklamayla benim umudum artti,zaten bu kadar hirsli azimli birinin beynide vucudunu dayanmasi yasamasi için motive ediyordur,ancak tek korkum efsanenin eskisi gibi olamamasi,yani bu kazanin kalici hasarlar birakmasi,Allah yardimcisi olsun,dualarimiz onunla…

  62. Schumi hadi dostum…Dualarımız ve aklımız senınle

  63. önce massa, şimdi schumi.
    deli gibi taraftarı olduğum yegane iki kocaman yürekli adam.
    arkadaşlıkları gibi dostlukları gibi ölümle mücadeleleri de benzer şekilde olacakmış meğer, kadere bak..

    şükürler olsun felipe'miz tamamen iyileşti.
    ve inşallah efsane schumi'miz de iyileşecek ve sağlığına kavuşacak.
    Allah yardımcın olsun, tüm dualar seninle.

  64. 2013 ne iğrenç bi yıl oldun ya 2014 ün ilk güzel haberi MSC den gelsin bari

  65. Schumacher'in basın sözcüsü Sabina Kehm: "Schumacher kazayı yüksek hızda gerçekleştirmedi. Düşen bir arkadaşına yardım etmek istedi. Arkadaşına yardım etmek için (pist dışında) iki yamaç arasındaydı. Sonrasında bir kayanın üzerinden geçti, kontrolünü kaybedip, başka bir kayaya düştü" diye açıklama yaptı

  66. bu ne olm ne biçim kayak merkezi. kayalar var orada ve hala karların dışarısında görülebiliyorlar. oranın sağında solunda bile olsa güvenlik önlemi ble alınsa bölge olarak çok thlikeli bir yer. o kayalıkların olduğu 1 km çapındaki alanda kayak yapılmaması lazımdı.

  67. İkinci ameliyatı yapmışlar. bunu birz olumlu gelişim olduğu için yapmışlar. Yüce Rabbim İnşallah onu sevenlerine bağışlayacak. Eskisinden daha güçlü olarak ayağa kalkacak.
    Umarım yeni yıla onun gülen yüzü ile sevindirici bir haber alarak gireriz.
    Hadi Schumi 2013 ü geride bırak. Aydınlık yeni yıla merhaba de bizimle.

  68. Evet doktorlarin aciklamarindan önce yazmistim.azda olsa sevincliyim.efsane güclüdür hırslıdır.Biz ona bosuna efsane demedik.

  69. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Çok ufakta olsa bir ilerleme var. Umudumuzu kaybetmeyelim

  70. Hadiiiiii
    Schumiiiii
    Hadiiii kalk fazla yattın sana yakışmıyor yatmak bu duruma dünyada en çok direnecek kişi sensin hadi bize yılbaşı hediyesi ver dualarımız seninle

  71. Doktorlar açıklama yaptı durumu düne göre biraz daha iyi ama tehlike devam ediyor

    Haydi schumacher pol ü aldın yarışı da al da bizi fazla üzme

  72. 2013 !! lanet bir sene.. son olarakta schumacher'in komada yatması :((

  73. Ben malesef umudumu kaybetmeye basladım.bu zamana kadar olumlu birsey olması gerekirdi.:/

  74. İlk dileğimiz hayatta kalması ancak beyin öyle karmaşık bir mekanizmaki.
    Dr ların ifadelerine göre basıncı düşürmek için kanı boşaltmaya çalışırken lezyonlar oluşmuş.
    Düşünmek istemiyorum Allah korusun felç olarak hayatını sürdürebilir.

  75. arkadaşlar kazanın teknik detayları ortaya çıkmaya başlamış..virajı kaçırması neticesinde çok hızlı ve sert bir çarpma olmuş..olay yerine varıldığında kaskın içinden kanlar akıyormuş..bu kare her ne kadar 1994 yılından tanıdık gelse de, helikopterin 10 dk içinde gelerek müdahaleye başlaması ve kafasında kask olması durumun daha da kötü olmasını engellemiş..

    dayan efsanem sakın pes edeyim deme!!!!!!!!!!!

  76. Umuyorum bugün iyi haberleri alırız, ailesinin düştüğü durumu düşünemiyorum bile 🙁
    Zamanında Sennanın koması hakkında konuşurken:

  77. Daha önceki R.I.P. Schumacher yorumlarını dikkate alırsak ne amaçla yazdığın belli gibi aslında.

    Şehit vs. ile ilgili yorumlarımızı bir motorsporları sitesinde değil, haber sitelerinde yazarız, çünkü yeri olmaz.

    Yorumun tek olarak ele alındığında haklısın, altında adam gibi tartışamamış olmamız bizim dandikliğimiz, o kadar.

  78. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Şahsen ben EFSANE'nin yaşıyacağına ve bu olayı atlatıcağını düşünüyor ve inanıyorum.Ama burda bence şüpheli duran kısım bu kazadan vücudunun herhangi bi yerinden kalıcı hasar alıcakmı veya almıcakmı ? Bi tedavi süreci geçiricekse bu ne kadar sürücek 6 ay 1 yıl 1.5 yıl ? EFSANE'nin iyi haberleri aldıktan sonra bu detaylarda yavaş yavaş ortaya çıkacaktır.Umarım yakın zamanda güzel haberlerini alırız 🙂

  79. Arkadaşlar sevmediğimden değil avatarımda bile onun resmi var ama bazıları çok çok abartıyorlar canımın parçası herşeyim yok o yok bu bunlar fazla değilmi ? Yada duygularımız şu anda karışık herkesten özür diliyorum .s .s

  80. bende yaşayacağına inanıyorum… günü gelmemişse eğer bu kazadan kalıcı hasar almadan kurtulmalı…

    bu olay bana ufak bir uyarı gibi oldu… bir çok insanı sanki hiç ölmeyecekmiş hep bizimle kalacakmışlar gibi hayatımıza bir şekilde ortak ediyoruz, ailemizden arkadaşlarımızdan bahsetmiyorum, hayatımızda direk iletişim bile kurmadığımız bu insanlara ne kadar bağlandığımız inanılmaz, ki ben Schumacher fanı bile değilim, en azından uzun bir süredir yoksa bir nesil ya Hakkinen ya Schumacher'i tutarak başladı F1 izlemeye tıpkı benim gibi…

    yinede Twitter'da her yeni güncelleme geldiğinde bakarken elim çekinerek tıklamıyor değilim, ya haber kötüyse diye :/

  81. rocco junior avatarı

    Kral ölmeyecek inşallah.Rüyamda gördüm;doktorlar sabah açıklama yapıyorlardı.Durumu düzeliyor ve iyileşme sağlanmıştı.Benim rüyalarım %90 çıkar.Saçma bulabilirsiniz ama tanıyanlar bilir.Sadece rahatlayalım diye değil hakikat bu.Yeni yıla Schumi sevinci ile gireceğiz inşallah ancak elimizden dua edip beklemekten başka hiçbir şey gelmiyor malesef…

  82. Sevmeyebilirsin üzülmeyebilirsin gayet doğal ama Türkiye deki formula 1 fanlarının büyük çoğunluğunun bu sporla tanışma nedeni olan schumachere üzülmeleri de gayet doğal

  83. Milletin üzüntüsüne saygıları yok kemal kardeşim.Senin yazdığında en ufak kusur yoktu.

  84. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Olayın üzüntüsü ve stresiyle biraz sert bir mesaj yazdım. Bunuda sonradan anladım. Gerçekten bu tür bir olaylarda en ufak zıt yorum bile gözümüzde çok büyüyebiliyor. Böyle kötü bir günde kimsenin kırılmasına gerek yok o yüzden kaldırıldı.

  85. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    kemal şengül'ün yorumu niye silindi gayet düzgün ve argosuz bi yazıydı ?

  86. yahu ne kadar boş bir yorum.İçi tamamen boş.Nelson mandelanın ölmesiyle her hangi bir siyahi vatandasın ölümü nasıl ki aynı sey değilse buda öyle arkadasım.En yakın akrabam ölmüş gibi üzülürüm evet.Bu seni bağlamaz.Kime üzülüp üzülmeyecegimizi sizden ögrenecek değiliz.

  87. burada yazılan yorumlar aslında tam olarak şahıs ya da başarı için değil. evet schumacheri seven var sevmeyen var ancak motorsporları ve f1 ile alakalı olduğu için bizleri ilgilendiriyor ve üzüyor. Schumi olması daha da çok üzüyor tabi.

    burası ile kıyaslayabileceğimiz bir başka olay kubica'nın kazasıydı. orada yazılanlarda buradaki gibi:

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/18934-kubica-rallide-kaza-gecirerek-yaralanmis.html#.UsHizfRdU2s

    bu da massa'nın kazasıyla ilgili haber:
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/8939-gelismeler-massanin-durumu-ciddi-2220.html#.UsHjy_RdU2s

  88. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    siz kimsiniz arkadaşım söyle de bilelim ? ona göre üzülürüz ya da üzülmeyiz ,üzülmeye değermsiniz ? sokakta yürürken farkında olmadan kaç tane karıncaya zarar verdiğine üzülen insanlarız biz bizi soracak olursan , burada hastanede ölümle cebelleşen bir can var ismi cismi sıfatı meshebi ırkı hiç öenmli değil , belki bu şekilde şuanda dünyada bir çok insan var hepsine allah acil şifalar versin , bu insanın bu kadar sevilmesinin ve bu kadar üzüleninin olmasının nedenlerini buraya yazmaya kalksam inanki sabaha kadar sürer bu cevap , he şöyle yapabilirsin üzülmüyorsan da bunu belli edip tepki çekme bari , nasıl bir ego içerisinde olduğun da malum ..

  89. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    boş yapıyosun…

  90. yazdiklarin belki yanlis degil ama zamanlama ve yer olarak bence cok yanlis

  91. Bizden birine bişey olsa bu kadar üzülmezsiniz …

  92. losy boy minardi avatarı
    losy boy minardi

    Bu ızdırap dolu bekleyişi bundan yaklaşık 20 yıl önce de yaşadım. Umarım bu sefer mutlu bir haber alırım. Sakın vazgeçme yaşlı kurt. Aynı acıyı tekrar yasatma.

  93. gidemezsin. hic DAHA COK ERKEN diye bir soz duydun mu ?

  94. Hadi Schumi Son Bi Zafer yaşat bizlere. Kalk Ayağa çoştur yine bizi. Allah (c.c) Acilen şifanı verir inşallah.

  95. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    Cocuk yuzinden evde pek tv acmam.bu aralar netede takilmiyordum.ogle bir ara actim tvyi.schumi kaza yapti, hastane ye kaldirildi filan diye duyar oldum ama gunluk bir haber bisi olmaz gibisinden atladim.
    Aman allahim siteye girmez olaydim.meger komada imis.Allah acil sifasini verir coluguna cocuguna sevdiklerine bagislasin insslkah.buyuk gecmis olsu schumi ve tum f1 camiasina:((

  96. Çocukluk idolümü kaybetmek istemiyorum. Dayan efsane diren Schumi ne olur üzme bizleri. Bugün okulda sürekli aklım bu olaydaydı iyi olacağını düşündüm hep. Ne olur Schumi ne olur. 92. Zafer için dayan.

  97. Aslında kazayı aklıma getirmek istemiyorum ki sıkıntı basmasın ama insan düşünmeden yapamıyor işte.. Schumi narin biri değil, biliyorum; kalkar ayağa..

  98. aynen abdullah kardeşim.şumiye büyük geçmiş olsun.sonuçta insan hayatı illaki çok önemli ve bu kim olursa olsun üzücü bir durum.bu konuda hislerine bire bir katılıyorum.

  99. Sağol kardeşim benim.. Eminim aynı duyguları paylaşıyoruz

  100. Kralım….
    İdolüm…
    Herşeyim..

    Tutun hayata ne olur. Ben sensiz nefes bile alamıyorum.
    Dön artık,, Hayata bağla beni ve tüm sevenlerini

  101. schumi boşuna efsane olmadı ne olursa olsun yaşayacak Allahın izniyle bizde çocuklarımıza kardeşlerimize ve arkadaşlarımıza schumiyi gösterip işte biz bu adamın yarışlarıyla büyüdük diyeceğiz

  102. arkadaşlar michael güçlü biridir bunu da atlatır hakkinen 1995 de melbourne de büyük bir kaza yaptı ölecek dendi ne oldu geldi ve şampiyonluklar kazandı schumi de iyileşecek ve 2015 de f1 yarışlarına dönecektir bu kaza onu daha de perçinleyecek not: hakkinenciyim

  103. ne üzücü iki gün 🙁 bakalım sonu nasıl olacak? insanın inanası gelmiyor. sen 20 21 sene Formula 1'de yarış sadece bir kez bacağını kır… ama onun dışında hobi olarak yaptığın şeylerde sakatlan ve sonunda ölümle karşı karşıya gel. ölümün nasıl olacağını bilemeyiz, kaza ve kadere inanan insanlar için ölüm gelecekse gelir. kayak yaparken bu kaza olmazdı başka şekilde olurdu ama işte insan otur evinde demekten kendini alıkoyamıyor. üzülüyor…

  104. Little Bambi avatarı

    Bütün keyfim kaçtı , dağıldım yemin ediyorum. İyi haber duymadan kafayı toparlayamayacağım..

  105. Çok üzüldüm, duyduğumdan beri aklım hep bu olayda… Dualarımız seninle şampiyon, burada da göster farkını, solla şu travmayı…

  106. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Schumi 92.Galibiyeti Bekliyoruz Senden.

  107. üzüntüden karnıma ağrılar girdi, boğazımda bir düğümlenme 🙁 biranönce sağlığına kavuşur umarım…

  108. Yakup ERCAN avatarı

    Acil şifalar. Bir efsane olduğunu hiç unutma.

  109. ya Schumacher herzaman benim icin dunyanın en iyi formula 1 pilotu hiçkimse. Bu adamın yerini doldurmaz bence formula 1 ri ve Ferrari'yi bana sevdirten bir adam. Schumacher ve kayak yaparken kaza geçiriyor ve ölmek üzere. Üzücü. bir efsane. daha göçmek üzere ama Schumacher hırslidir iyileşir

  110. hala bir değişiklik yok.. ilk 48 saat kritik demişlerdi bakalım önümüzdeki saatlerden ne olacak.

  111. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Sen busun bizi bırakma Schumi :/// :(((

  112. Esim yogun bakimda calisiyor, bu gibi kafa travmalarinda hasta kesinlikle uyutulur ve beyin kendini toplayincaya kadar uyandirilmaz, ilk uyandirmadada kontroller yapilir ve gerekirse tekrar uyutulur, bu bir tedavi sureci ve genellikle beyin cok hasar almadiysa iyi sonuclanir..

    Ozellikle kask olmasi cok onemli, kask varsa hastanin kurtulma orani cok yukselir. Scumi`nin birde avantaji var ki kafa/beyin G kuvvetine aliskin, o nedenle ben cok daha iyimserim.

    Insallah bir an once iyilesir, Allah sevdiklerine bagislasin..

  113. schumi sevgisi bu olsa gerek sırtında kupa ve başarıları ve schuminin sessiz kahkahası

  114. Doktorlar ikinci bir ameliyatın gerekli olmadığını ancak durumun ciddiyetini koruduğunu belirtmişler. Hadi Schumi, dayan!

  115. allah babanı sana bağışlasın Mick schumacher

    MİCK

  116. Evet bende gördüm, benim yazdığım zaman kimseden bir yazı gelmemişti henüz…
    Tek derdimiz Efsanenin bir an önce iyileşmesi. Bu şekilde gidemez aramızdan.

  117. Şampiyonlar pes etmez Schumi. Ayağa kalk ve kendin gibi davran !

  118. Şaka mı, gerçek mi, ciddi mi, hafif mi ? derken haberler ne aşamaya geldi…umalım ki daha kötüye gitmesin…

  119. sosyal paylaşım platformlarından mesaj yayınlıyorlar. ben Rai'nin face hesabından Shumi'nin durumuyla alakalı paylaşımlar ve mesajlar gördüm.

  120. arkadaşlar ,rtl in sitesinde merakedenler için,konuyla ilgili başlığa girildikten sonra f1 pilotlarının v takımlarının schumi için iyi dileklerde bulundukları 1tweet bölümü var
    sadece arkadaşlar sorduğu için bu msjı atıyorum,
    saldır schumi

  121. Çok üzgünüm…sadece üzgünüm.

  122. Allah c.c. çoluğuna çocuğuna tüm sevdiklerine bağışlasın…

  123. Schumi adamım sen çoğu f1 severin idolüsün…Bu kadar basit şekilde pes edemessin….Sen son sıradan başlayıp birinci bitirebilen fantastik bi adamsın…Bunu da atlatman gerek…Dualarımız seninle…Aramıza çabuk geri dönersin inşallah…

  124. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Okey Michael Big push big push we need everything this lap

  125. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Seni bekliyoruz….

  126. Yıkıldım adeta,schumiye yakıştıramadım ya,dünden beri nasıl olur diyorum,aklıma gelecek son kişidir schumi.İyi olacaksın,dualarımız seninle.

  127. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu bir şaka olmalı ya..

    Beklemek ve dua etmekten başka bir şey yapamayız..

    Schumacher bunu da atlatacaktır arkadaşlar.. Merak etmeyin..

  128. Çok yarışta stresle takip ettim bekledim.Ama hiç böyle beklememiştim. Sabah sabah maruz kaldığım ızdıraba bak ya.2 .kez ameliyat falan diyorlar .bugün bitmez.

  129. Büyük pilotlardan halen bir geçmiş olsun mesajı gelmedi mi?
    Vettel, Alonso, Hamilton, Rai???

  130. Bu fotoğraf Schuminin kazasında çekilen bir fotoğraf ise sağdaki eleman niye sırıtıyor anlayabilmiş değilim? Bizi bırakma Schumacher 🙁

  131. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Sen şu yarışı kazanda.. Biz 92. galibiyetini hatta 100. galibiyetini aldın sayarız. İyi haberlerini bekliyoruz EFSANE

  132. Dün haberi gördüğümde küçük bir şey olduğunu düşünmüştüm ki haberin içeriği de öyleydi, Michael pistlerde birçok tehlikeli kazaya karıştı, yine de sapasağlam geri dönmeyi hep başardı. Bu kazalar ve geri dönüşler bilinç altımda bir "Superman" karakteri oluşturdu. Dünkü olayın gerçekten ciddi olduğunu gördüğümde onun da normal bir insan olduğunu anladım. Bana bu şu an şaka gibi geliyor 🙁

  133. Rıdvan Terzi avatarı
    Rıdvan Terzi

    Abi dayan ne olur schumi senin ismin şu sayfayı açmama yetiyor seninle birlikte bıraktım ben bu sporu ne olur dayan… :'-(

  134. sabah sabah şaka mı bu ya.

  135. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Moutier’deki hastaneye kaldırılırken bilincinin açık olduğunu belirterek “Şok geçiriyordu ve titriyordu ama durumu çok ciddi değil” demiş. Beyin kanaması şüphesi burada daha çok artıyor.

    Resmi tutanaklarda sorumlu polis memurunun kaza sebebi olarak bir teknik hatadan bahsettiği, başka bir kayakçıyla çarpışmanın söz konusu olmadığını yazdığı görüldü.

  136. Michael Schumacher bir kayak kazasıyla kafayı gözü yarıp ölecek adam değildir. Çok rahat bir şekilde atlatır bunu. Müsterih olun.

  137. Dualarımız seninle efsane. Hiçbir zaman kendi limitlerime ulaşamadım.Beni daha hızlı olmaktan alıkoyan hep aracın limitleri olmuştur,kendi limitlerim değil.

    Michael SCHUMACHER 7 Times Formula One World Champion

  138. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Twitter'dan birçok pilot geçmiş olsun ve dualarımız seninle mesajı yayımladı.

    Schumacher'in sağlık durumun hakkında en son yapılan duyuru komada ve durumunun kritik olduğuydu. Çok ciddi bir kafa travması geçirmiş, beyin kanaması olduğu yönünde bilgiler geliyor. Bugün beyin kanamasının ne derecede olduğuna bakacaklar büyük ihtimalle..

  139. NEBİH ERTİK avatarı
    NEBİH ERTİK

    Bir insan kendini bu kadar mı sevdirir yahu… Bu kadar hayır dua ile hiç bir şey olmaz rabbimin izniyle… Atlatır bu günleri inşallah… Motorsiklet, kayak derken hatıra olur geçer…

  140. Schumi yapmaaa, sakın yapma.
    Bize bunuda yapmaya hakkın yok. 2 kez bırakıp gittin hep dönmen umuduyla yaşadık.
    Bu kez bırakıp gitme tekrar 🙁
    Ciğerimden bir parça koptu gitti. Bu dr ların açıklamaları hiç iyi görünmüyor. Her geçen dakika dahada çok korkuyorum. Kasvet çöktü istanbula 🙁
    İçindeki bu adrenalin hiç bitmemişken, yarışmayı bu kadar çok seviyorken, neden ata binmek, neden moto gp, neden kayak???
    gel en iyi yaptığın işi yap. F1 de kalsaydınya. Kimse senden yeni şampiyonluklar beklemiyorki…
    Lütfen gitme, lütfen :((

  141. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Güncel bilgi alınabilecek bir yer varsa paylaşır mısınız?

  142. Haydaaaaa İyi demişlerdi? Demek ki kayak merkezinin başındaki kendini aklamaya çalışıyordu…

  143. Schumacher- avatarı

    Evinde oturup daha sakin yaşamak bu mu Schumi.

    Formula 1 senin için daha güvenli.

    Ayağa kalkmanı heyecanla bekliyorum saat 12 de sınavım var nasıl geçecek o sınav şimdi

  144. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ben daha paul walker in yasini atamadim ustumden. Kardesim olup olse bu kadar uzulurdum. Daha buna alisamamisken birde ustune bunu duyduk,. Allahim yardim etsin kurtarsin seni. Taraftarin olmasamda sevdim seni, herkes sevdi,. İnsallah bugun iyi haberlerini aliriz.

  145. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Artık durumla ilgili yeni şeyler yazmak istemiyorum yazdıkça sanki her şey daha kötüye gidiyor..

    Sen de bizi bırakıp Fatality yapma. 2013 bi bit artık yalvarırım..

    Şampiyon Damalı bayrağa doğru koşuyor Alonso, Hamilton ,Raikkonen ,Vettel, Ralf, Hakkinen bir şey yapın engel olun!

  146. hiçbir yerde güncel bilgi yok. uyumak mümkün değil. saat 12'ye kadar nasıl geçecek zaman…

  147. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Basin aciklamasinin tarihi ve saati verilmesi aklima kotu seyler getiriyor:(
    Dualarimiz seninle güzel insan

  148. valla haberi ilk gördüğümde basın yine abartıyordur diye sallamamıştım ama durum gerçekten düşündüğümden çok daha ciddi gözüküyor…

  149. Ölücem be korkudan iyi haber verin be

  150. Umarız dediğin gibi olur arkadaş. Bende 2 yıl önce buna yakın zamanlarda kafamı vurdum yere kendime geldiğimde yoğun bakımdaydım hala da hatırlamıyorum kendime gelene kadar çevremdekilerle konuşup ettiğimi. Hatırlamasın tek inşallah Azraille olan yarışıda o kazanacaktır :((

  151. Haberi ilk duyduğumda tüylerim diken diken oldu, yapma bunu bize, pes etme şampiyon.

  152. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Çocukluğum yarışlarını izlemekle geçti,o galibiyetlerini sempatik tavırlarını izleyerek büyüdüm,Monza 2006 da Suzuka 2006 da belki de en çok ağlayan bendim,şimdi sen gidersen ne yaparım efsane? Lütfen dayan,iyileşerek 92. zaferini kazan ve bu en önemli ve en anlamlı zaferin olsun..

  153. Meslek ne, meraktan soruyorum ?

  154. arkadaslar yrn son durumla ilgili 11 de (bgn saat itibari ile) basın toplantısı yapılacakmış .Umarım iyi haberler alırız.

  155. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Ross Brawn ve Jean Todt hastaneye gelmiş. Resmi bir basın toplantısı olacakmış, tam tarihin yarın olduğu söyleniyor

  156. Ölürsen yıkılırm.nolur 🙁

  157. Yabancı kaynakları tarayıp, güncel bilgiye ulaşabilen var mı arkadaşlar. Ben bakındım ama hepsi bildiğimiz şeyler. Saat 22:00'ın haberleri mevcut hala.

  158. Efsane güçlüdür ölmez o. İbrahim Tatlıses kurşun yedi ölmedi. Ki kyak yaparkenki hız kurşununu hızının yanından geçemez. İbrahim Tatlıses o durumdan kurtulduysa ve normal kişiyse; sporcu vede hem boynu hem kafatası normal insandan sert olan bir insanın ölmesine imkan yok. Müsterih olunuz, aklınıza kötü şeyler getirmeyiniz. Beyinsel travmalarda ilk 18 saat kritiktir koma durumu normaldir. Sabaha atlatacaktır göreceksiniz. Hiç aklıma kötüşey getirmiyorum çok rahatım ama tabi kaza geçirmesi üzücü olmuş. Mücadeleci bir zihin yapısı ve bilinçaltı acıya başkaldırır. Öleceksede böyle ölmez. Daha çok uzun yıllar yaşayacaktır Schummacher. Ve bu günler acı ve de korkutucu hatıra olarak zihnimizde kalacaktır. Böylece efsanelerin kolay yetişemeyeceğini birkez daha anlayacağız. Şimdilik biraz gerginsiniz ama benim bildiğim Schumi kolay teslim olmaz. Beyinsel hasarlar her kazada ciddi boyut teşkil eder. Yani kafana çok hızlı yağan iri taneli dolu 15 dakika isabet etsin analobun çalışmasını durdurur ve motor nöronlar kendini resetler. Kalpten pompalanan kan büyük bir tazyikle beyne gider ve beyin yeterli oksijeni alamadığı vakit sinirler yeterli elektriksel iletimi sağlayamaz bilinç kapanır. Bilincin kapanması vakaları her zaman ciddiyet arz etmekle beraber geri dönüşü olmaz bir yol değildir. Bilinçaltında kodlu mücadele ruhu varsa bilinç saatler geçtikçe düzelme eğilimi gösterir ve de 96 ila 144 saat arasında açılır. Bu 18 saat schumi ölmezse ki ölmeyecek müsterih olunuz paçayı kurtardı demektir.

  159. 2013 bi bit arkadaş

  160. akşam akşam morel sıfır inşallah iyi haberler alırız .

  161. Eray Parlak avatarı

    Simdi uyuyacagim lutfen sabah uyandigimda iyi haberlerle karsila o 4 harfli lanet kelimeyi gormek istemiyoruz sumi 🙁

  162. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    3 Ocak'ta 45.yaş günü var,o tarihe kadar iyileşir umarım ve 2.doğum günü de aynı tarih olur

    diğer tarih olmasın lütfen,bu sene zaten o kadar çok kişi öldü ki…

  163. Yok öle bir şey ne mücadeler o şuan 92. zaferine doğru gidiyor hadi Schumi tıpkı eskisi gibi

  164. Duhan Peker avatarı

    İlgi çekme çabası diyorum ve geçiyorum.

  165. bu 13 rakamında gerçekten bir lanet var sanırım. ne iğrenç bir yıl bu böyle, f1 adına, ülke ve dünya adına da. 2014 gelsin de kurtulalım.

    geçmiş olsun, umarım birşey olmaz. arada yeniliyorum sayfayı ama bir yandan da korkuyorum kötü bir başlık göreceğim diye.

  166. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Vefat falan yok. Son durumu komada ve durumu kritik. Cerrahi müdehale yapılması gerekiyormuş..

    Senin fanatiğin olmamın sebebi senin hızlı olman değil, senin sempatik olmandı.. Hep güldürdün bizi.. Ağlattında doğruya doğru. İtalya 2006'da emekliliğini açıkladığın an senden çok biz ağladık ekranlarda.. Çünkü yıllar boyunca takip ettiğin bir ismin bir daha yarışamayacak olması insanı üzüyor. Yinede ben evlatlarıma "Ben Schumacher'i yarışırken gördüm" dememizi sağladın. Bari çocuklarımız "Biz Schumacher yaşarken vardık" demeyi sağla.. Bırakma bizi sensiz. Senden hep bir imza almak istedim ama olmadı. Daha bana imza vermedin! böyle imza vermeden kaçıp gidersen sana yakışmaz efsane..

  167. Böyle bir şey olamaz. İnanamıyorum. İnanmak istemiyorum. Uyumak imkansız bu gece.

    Adamım bizi bırakmaz. Mücadele onun ruhunda kanında nefesinde var.

  168. Şuraya saçma sapan şeyler yazmayın. Adamın öldüğü falan yok. Gece gece insanların canını sıkmaya kimsenin hakkı yok.

  169. Duhan Peker avatarı

    Sen ölmemelisin bize F1'i sevdiren adam.Sen ölmemelisin 91 yarış zaferli efsane…Sen halen daha dünyaya,insanlara lazımsın be kral.

  170. Arkadaşım biraz ümitvar ol, pozitif düşün, Schumacher o, pes etmeyecektir!!

  171. Kardeşim adam hala hayatta bırakın şu felaket tellallığını.

  172. Şaka lan bu.Gerçek olamaz.Olmasın lan lütfen.

  173. Schumi sakın pes etme sakın 🙁

  174. Rahat uyu Msc. R.I.P 🙁
    2014 ferrari aracına senin adını versinler artık Msc2014

  175. çocukken oynadıgım oyunlarda en büyük rakibim scumacherdi takım arkadasımda hakinendi hep ben kazanırdım büydükçe anladım o bilerek yenilirdi . meğerse hiç bir yarısı kaybetmemiş.hepsini o kazanmıs . gitme abi bir yere ya :(:(

  176. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Diren Bana Ferrari'yi Sevdiren, Milyonların Kırmızıya Gönül Vermesine Neden Olan Adam.

  177. Aras Tekiner avatarı

    Senna'dan sonra bir efsanenin daha genc yasta ölmesine kalbim dayanmaz kalk ayaga Schumi 🙁

  178. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Ecclestone gibi bir gereksiz yaşarken ölme Schumi

  179. Schumacher- avatarı

    Schumacher güçlü bir adam.

    Umut ve heyecanla bekliyorum iyi haberi.

    2013 diye bir yıl olmasın silinsin tarihten artık.

  180. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Yarışırken sevmesemde hiç bir pilotun ölmesini istemem,buna Vettel bile dahil olabilir o derece 🙂

    Herşey zamanında güzel,ölüm bile

    O yüzden yaşa Schumi

  181. R.I.P Michael Schumacher .
    Yazması bile zor ..

  182. Yusuf  Hitay avatarı

    feykmiş evet, yanlış bilgilendirmede bulunmuş olmayayım. henüz olumsuz bir durum yok ortada.

  183. Canım acıyor şuan.. Ve galiba…

  184. Eray Parlak avatarı

    Yasayan efsane diyoruz sana onun icin uzatma hadiii 🙁

  185. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Şuanki duygularımı ve düşüncelerimi yazıya dökemiyorum bile tek kelime ile yıkıldım diyebilirim 🙁

  186. Vefat ettiği haberi dolaşıyor. Sanırım Senna'nın ölüm haberinin geciktirilmesinde olduğu gibi,ölüm haberi saklanıyor :((

  187. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Komada olduğu ve durumunun kritik olduğu doğrulandı.. Söyleyecek söz bulamıyorum ya

  188. Ne gerek vardı kayak yapmaya.Gerçi kaza bu nereden geleceği belli olmuyor.

  189. Öldü diyenler var komada diyenler var kime inanıcaz cidden berbat bir durum

  190. Yalan haber. Son gelen bilgilere göre acil cerrahi müdahale gerekiyormuş.

  191. Şimdi vedanın zamanı değil adamım. Bizleri üzme ve uyan artık.

  192. Durumunun ciddiyetini koruduğu ifade ediliyor. 🙁

  193. Yusuf  Hitay avatarı

    vefat ettiği söyleniyor. keyif meyif kalmadı.

  194. Hayır hayır hayır haayıırr ;-(

  195. Eray Parlak avatarı

    Sakin yamuk yapayim deme schumi :(((((

  196. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    🙁

    bu nedir ya olacak iş değil..

  197. 2013 ne lanet bir yıldır arkadas ya.Hayatımında en kötü yılı üstüne birde Schumi giderse psikologluk olurum.Umarım önemli bir şeyi yoktur.Hastaneye giderken bilinci acık diye söylenmişti 🙁

  198. thechosenone avatarı

    Üzme bizi şampiyon…

  199. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Sakın Schumi.. Sakın bizi yolda bırakıp gitme. Emekliliğinle üzdün bari bununla bizi üzme.. Gerçekten ne desem bilemiyorum ya

  200. Son gelen haberlere göre komada ve durumu kritikmiş,bu 2013 ne lanet bir yıldır arkadaş.

  201. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Aksiyon yapmak her zaman iyi değildir

    Kubica'nın ralli kazasında olduğu gibi hayatınızı karartabilir

  202. Şu an formula 1 in efsanesi olarak sen varsın şu an gidipte bu rambonun ağzına vetteli yaşayan formula 1 efsanesi dedirtme 🙁

  203. Eray Parlak avatarı

    Umarim durumu soylenenler kadar ciddi degildir.
    Uzme bizi b Schumi 🙁

  204. Alman sitelerindeki birçok okuyucu yorumu medyanın olayı çok çok kritik gösterdiği söyleniyor.Durumu iyi değil fakat ölümcül olmadığı genel kanı üzerinde ama bir sorun var ki Paris'ten doktor getirttiler.Olay sırasında kaskı kafasında olduğu ancak direk kayanın üzerine başıyla çarptığı tespit edilmiş ve kendi kendine düştüğü.

  205. Haberi yeni gordum, cok uzuldum umarim cok kisa surede iyilesir ve birseyi kalmaz…

  206. Fransa'dan gelen haberler Beyin Kanaması olduğu yönünde. Sanırım durum ilk başta söylenenden daha ciddi.

    Olaya tanık olan kişiler o esnada bir helikopterin düştüğünü söylemişler.

  207. o değilde hala net bir bilgi yok, yoksa gerçekten çok mu ciddi :/

  208. Bence adamın hayatı uzadı bu kararla. Erja onu yer bitirir üstüne başkasını da yerdi.

  209. Schumacher- avatarı

    Nasıl bir sene geçirdik anlamadım.
    Umarım efsanenin durumu iyidir.

    En sevdiğim örnek aldığım spor adamı gönüllerimizin kralı Schumacher.

  210. TifoAlo HRT avatarı

    Fransa da alplerde courchevel diye bir bölge var tüm sosyete orda

  211. niye doğru düzgün bi açıklama yapmıyolar.insanların aklına kötü şeyler geliyo.

  212. Hakkinen'in yeni karısından haberin yok sanırım. Erja'dan farklı, ortamı soğutmaz kaynatır 🙂

  213. Demin televizyon haberlerini dinlerken de durumunun ciddi olduğunu söylediler

  214. ulan 2013 bi bit arkadaş ya

  215. orhan tifosi avatarı

    ölme sakın schumi. seni kendimizden çok sevdik biz ya

  216. haberi daha yeni görüyorum :S şimdi araştırdım biraz ama çelişkili açıklamalar var. son bilgiler durumun ciddi olabileceği yönünde görünüyor.

  217. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Net bir açıklama yapmıyorlar. Bu beni şüphelendirdi ve bu yüzden birçok sitenin haberlerine açıklamalara baktım. Bazıları durumunun çok ciddi olduğunu yazmış, bazıları Schumacher'in hastaneye götürülürken bilincinin açık olmadığını söylemiş. Schumacher'in tek şanslılığı yanında bir yakınının olması yani çocuğunun olmasıymış. Eğer tek olsaydı durum daha kötü olabilirdi.

    Hayati tehlikesinin olmadığı söyleniyor fakat spor hayatının biteceğide söylentiler arasında.. Yaralanma söylenenden daha ciddi. Açıklamalarda net birşey dememelerinden de anlayabilirsiniz

  218. Sky in haberine göre Paris ten bir beyin cerrahı, Schumacher'in durumuna müdahale etmesi için hastaneye getirilmiş.Beyler sanırım ciddi bir şeyler var hala açıklama gelmedi 🙁

  219. Bence Schumacher'in yanına Briatore gitsin. Bir de Eddie Jordan. Artı Hakkinen'i temsilen karısı gitsin, ortamı soğutmaya yeter tek başına.

  220. Geçmiş olsun efsane…

  221. takeshi (spa2000) avatarı
    takeshi (spa2000)

    Senin de bildiğin gibi iceman lakabı aslında Hakkinen için kullanılan bir lakaptı.
    Lakin bunu kuzeylilere karşı kullandığı için f1 camiası Hakkinen emekli olduktan sonra bu lakabı Kimi için de kullandı ve Kimi de bunu sevdi. ve evet Kimi daha bir icecube.

  222. Hakkinen tam olarak iceman sayılmaz aslında. Gerektiğinde sempatik olabiliyordu. Raikkonen katlanılamaz derecede soğuk ve itici geliyor. Asıl iceman o 🙂

  223. takeshi (spa2000) avatarı
    takeshi (spa2000)

    Aslında hastaneye gitse çok sevinirdim diyecektim malum adamımın Schumi ile arasındaki ilişki biraz duygusal. Her ne kadar Hakkinen bir Iceman olsa da…

  224. almanlar genelde İsviçre yada Fransa'ya gidiyor Alplerde kaymaya

  225. Gecmis olsun efsane. Biran once toparlan. Biz F1 fanlari seni bekliyoruz.

  226. Belli mi olur, belki Hakkinen yanındadır, hatta Hakkinen'le yarışırken düşmüştür 😉

  227. sour times (spa2000) avatarı
    sour times (spa2000)

    Hakkinen'den geçmiş olsun mesajı gelirse mutlu olurum.

  228. üzerine çok kafa yormadım, üzerine giydiği yarış tulumunda "Betsch M." yazıyor

    ufak bir google araştırmasının ardından annesinin kızlık soyadının Betsch olduğunu doğrulamamla beraber muhtelemen bunu yapmasının sebebi "Schumacher" isminin çok ilgi çekecek olması, dediğin gibi fazla ilgi ve ekstra baskı daha çocukluk yaştan, gerek yok

    ama ileride daha çok sponsor bulmak için Schumacher'e geri dönecektir, nitekim Nico Rosberg yarışmaya babası gibi Finli olarak başlayıp, belirli bir zaman sonra annesi gibi Alman olarak devam ediyor 🙂

  229. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    geçmiş olsun.almanya'da o kadar çok kayak tesisi varken ne işin var fransa'da arkadaş!

  230. senin görüşün mantıklı olabilir doğrudur

    yani fazla ilgi iyi değildir hele hele çocuk yaşta

    bunun gibi örnekler çoktur dünyada (hani çocuk yaşta meşhur olup sonrasında yok olup gidenler veya sekteye uğrayanlar özellikle psikolojik yönden)

    http://vk.com/mick_schumacher

  231. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Burdan efsaneye acil şifalar diliyor sağlığına bir an önce kavuşmasını temenni ediyorum 🙂

  232. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    geçmiş olsun shumi allahtan kask varmış yoksa ciddi olabilirdi neyse beterin beteri var…

  233. Eray Parlak avatarı

    Ah be efsane umarim iyisindir geçmişler olsun efsaneyw

  234. dikkat çekmemek için annesinin soyadı ile yarışıyor anladığım kadarıyla

  235. Haberi duyduğumda aşırı korktum. İnşallah ciddi bir şeyi yoktur ve çabucak iyileşir.

  236. Ne yaptın Schumiii. İnşallah ciddi bi yara almamıştır. Geçmiş olsun. Bize lazımsın Schumii

  237. Bilinci açıkmış,korkulacak bir şey yok.

  238. schumi yerinde duramıyor anlaşılan önemli bir şey olmaması iyi

  239. Duhan Peker avatarı

    Babasından daha yakışıklı. 🙂

  240. Önemli bir şey olmamış olmasına sevindim.

  241. senin Fransa'da ne işin var otur evinde üzdü durup dururken bizi. Motordan düşerkende üzülmüştüm yav

  242. oooo çok üzüldüm yav durumu nasıl acaba ciddi bir şey mi ?

  243. Geçmiş olsun, umarım önemli bir şeyi yoktur.

  244. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    aman efsane.. korkuttun bizi, umarım iyisindir. Gerçekten durumunu merak ediyorum. Seni pistlerde göremeyeceğimiz için üzgündüm zaten birde böyle birşey olmasın ya.. Umarım iyidir

  245. gercekten formula 1 deki tek sporcu adamın yapmadıgı spor yok. gecmis olsun buyuk sampiyona

  246. aman diyelim efsanemize umarım iyidir

    kafa travması geçirdiği söylenmekte (herhalde durumu ciddi değil ve ufak süreli de olsa bilinç kaybı yaşamış olabilir)

    bu arada Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher yavaş yavaş adım adım Formula 1'e doğru ilerlemekte

    şu an yaş 14 bilemedim 15 yaşında

    bakın foto'ya gerçekten bu çocuk yakışıklı olacak 18-20 yaşına geldiğinde

    babası kadar yetenekli ve özellikle savaşçı bir kimlikle yarışır

    bende kendisini babası gibi hayranı olmaya şimdiden meraklı bir şekilde hazırım

    http://cdn.c.photoshelter.com/img-get/I0000dYs2Ys_Y5iE/s/750/750/MichaelSchumacher-1631.jpg (Mick Schumacher)

  247. Kimi yerlerde kafa travması geçirdiği söyleniyor.Umarım doğru değildir.

  248. Çok geçmiş olsun efsaneye umarım ciddi bir yaralanma değildir.

  249. Çok ciddi deniliyor yaralanma hakkında. Fazla bilgi olmadığından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Geçmiş ola.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir