Doktorlar Schumacher'in Durumu Hakkında Açıklama Yaptı

yazar:

kategori:

Dünden beri beklenen resmi açıklama bugün saat 12’de hastane doktorları tarafından yapıldı.

İlk olarak hastane sözcüsü, “Michael Schumacher çok ciddi bir travma geçirdi. Hastanemize geldiğinde sarsılmıştı ve sağlık durumunun kritik olduğuna karar verdik. Sonrasında komaya girdi.”

“Kafatasındaki yüksek basıncı düşürmek için acilen ameliyata almamız gerekti. Ne yazık ki beyninde bazı lezyonlar var.” diye konuştu.

Profesör Jean-Francois Payen de şöyle devam etti: “Kazanın hemen ardından hastaneye getirilmesinin ve acilen ameliyata alınmasının iyi olduğunu söyleyebilirim. Şu anda durumu hâlâ kritik ve komada tutuluyor ve tutulmaya da devam edilecek. Yapılması gereken her şey yapıldı ve yapılıyor. Ne zaman iyileşeceği konusunda henüz bir şey söyleyemiyoruz.”

“Şu anda yaşam mücadelesi verdiğini söyleyebiliriz. Durumunun oldukça ciddi olduğunu biliyoruz. Sonuçlarının ne olacağını söylemek için erken. Durumunu her saat takip ediyoruz. Ancak henüz ne olacağını söylemek zor.”

“Kafasındaki kaskın faydası büyük olmuş. Eğer kask olmasaydı şu anda aramızda olmazdı”

“Ailesi ile sürekli iletişim halindeyiz. Onlar da daima onun yanından ayrılmıyorlar. Şu anda ikinci bir ameliyata ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz.”

“Hastanemizde oldukça iyi bir tedavi altında ve ona çok hızlı bir şekilde müdahale edip, ihtiyacı olan her şeyi yaptık. Tedavi için zaman kazanmaya çalışıyoruz.”

Profesör Stephane Chabarde: “Elbette kask onu tam olarak korumamış ama gerçekten yararı olmuş. Bu şekilde çok fazla kafa yaralanması görebiliyoruz.”

“Ben burada bir doktor olarak deği bir dost olarak bulunuyorum. Herkese destekleri için teşekkür ediyorum. Tıbbi ekibe de ona çok iyi müdahale ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Ben de ailesi gibi oldukça endişeliyim. Durumu hakkında endişe ediyoruz. Doktorlar size daha fazlasını söylemiyor zira onlar da bilmiyorlar. Sürekli takipteler.”

Hastaneden bir danışman: “Şu anda uyarıcıları azaltmak için lokal anestezi altında. Büyük bir travma geçirmiş. Görünüşe göre kafasının sağ tarafına bir darbe almış. İlk geldiğinde sarsılmıştı. Bazı istemsiz hareketler yaptı ve normal tepkiler vermiyordu.”

Doktorlar Schumacher’in sağlıklı ve zinde olmasının iyileşme şansını artıracağı görüşünde.

Gelişemeler olduğunda hastaneden yeni açıklamaların verileceği belirtildi.

 

 


Yorumlar

  1. 1.Lise ye başladığımda Formula 1 ile daha doğrusu Schumiyle tanıştım…
    2.Bana bu sporu ve sporun sadece futboldan ibaret olmadığını tüm detaylarıyla ortaya koyan insan oldun…
    3.Senden ilham almayı azmi istikrarı gördüm ki bunların sonucu başarıydı…
    4.Bir Alman olsan da soğukkanlı olmadığını kanıtladın…
    5.Bu kadar yoğun bir yaşam da nasıl iyi bir aile babası olunabileceğini kanıtladın…
    6.Sana takılan tüm lakapları hakketiğini anladım… KIZIL BARON,SCHUMİ…
    7.Seni çok seven taraftarların olduğunu tekrar hatırlattın…

    DOSTUM DAHA ÇOK ERKEN BIRAKMA SEVDİKLERİNİ…YAP STRATEJİNİ YEN AZRAİL'İ…DUALARIMIZ SENİNLE…

  2. İnşallah…

  3. hasan_schumifan avatarı
    hasan_schumifan

    http://www.cnnturk.com/spor/formula1/schumacher-oyuna-don

    paylaşmak istedim , efsaneyi anlatan çok güzel bir yazı olmuş, yazanın eline sağlık diyorum.

  4. hasan_schumifan avatarı
    hasan_schumifan

    15 dk' da bir haber sitelerini kontrol ediyorum. Çok kafama takıldı. İş yalan oldu bugün.

    Biran once iyi haberlerini bekliyorum Schumi, bu şekilde son bulmamalı..

  5. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Öncelikle,yıl itibariyle 18 yaşımdan gün alıyorum,ve bu da bilgim olmadığını göstermez,annem 2 kez beyin kanaması geçirdi bu yüzden bu konuda biraz olsun bilgim var.Lezyonların oluştuğu yerde lezyonun ağırlığına göre çeşitli refleks bozukluları,sinirsel kusurlar vb. meydana gelebilir,bu bölgelerde de genellikle kanamaya rastlanıyor.(ki kanamanın devam ettiğini Serhan Acar Twitter'dan söylemişti bunun da lezyon ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum her ne kadar pek bilgili olmasam da,sonuçta doktor vb. değilim) Lezyonun boyutunu da tam olarak saptamayamışlar sanırım en azından açıklamada buna benzer şeyler dendi net bir bilgi veremiyoruz dedikleri bu olsa gerek,hafif olan travmalarda oluşan lezyonlar kısa sürede düzelebilir ancak bu olayda oluşan travma büyük ve kalıcı bir hasar meydana gelebilir ne yazıkki,dileğim hiçbirşey olmaması umarım 6 yaşımdan beri takip ettiğim efsane sapasağlam çıkar o hastaneden

  6. Lezyonlar dokularda meydana gelen bir çeşit işlevsellik kaybıdır. Sinir uçlarıyla dokular arasındaki iletişimi kısıtlarlar ve idrar yapma zorluluğu çıkarabilirler. Lezyonlar bilinci kapatabilir fakat her zaman kalıcı bir hasar bırakmazlar. Dokular güçlüyse kendini yakın zamanda onarır ve omurilikten gelen uyarıcılarla olan iletişim sağlanır. bana göre artık Schummacherin hayati bir tehlikesi kalmadı. Sadece komada beyin dinlendirilecek ve işlevsel problemlerin ne olduğu daha iyi saptanacak. Muhtemelen 72 saat içinde gözlerini açar , 168 saat içindede konuşmaya başlar. Geçici hafıza kaybı yaşayabilmekle beraber hayati ve kalıcı bir yara bırakması son derece zayıf ihtiml. Herkes rahat olsun.

  7. Aklım orada kaldı çalışamıyorum kafa basmıyor. Normalde pek takmam böyle şeyleri de nedense Schumacher aklıma takıldı. Güzel yarışlar izletmişti zamanında. Umarım atlatır.

  8. hocam dediğin adam 16 yaşında

  9. Hayat durdu benim için. Ne kötü bir haber bu yaa.
    Kabus gibi.
    Hadi iyi bir haber versinler artık.

  10. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Hocam lezyonlarin olusmasi iyiye isaret degil demissin eger konuyla ilgili bir bilgin varsa bizide biraz bilgilendire bilirmisin?

  11. schumi için müthiş bir clip hatırlarsanız 2012 brezilya yarışı öncesi verilmişti rtlde.

    video

  12. Schumi hadi tekrar şaşırt bizi…Dualarımız seninle…Massa başardı sende başaracaksın inşallah…

  13. ne diyeceğimi bilemiyorum :/
    dün ben sanırım fazlaca iyimserlik gösteriyordum
    umarım sağlığına kavuşur
    rtl sitesinde göz gezdirirken bir resim dikkatimi çekmişti ki bunu şu an yazdığım haberde dile getirildi
    beyin korteksinin (kuş bakışı) sağ tarafına darbe almış
    bu durumda en çok endişelendiğim felç tarafıdır
    bu risk varmı yokmu?
    burası önemli olacak gözlerini açıp sağlığına kavuşursa
    kask elbette yardımcı olmuştur hemde tahmin edildiğinden daha fazla ama bu tür durumlarında bir sınır noktası vardır
    beyin sarsıntılarından bile vefat eden insanlar var
    ben merak ediyorum ve anlamakta güçlük çekiyorum yani o kayak (zorlu parkur deniliyor herhalde dünya kayak şampiyonaları veya kış olimpiyatları derecesinde bir parkur) ne işi var oralarda ne oldu da o sırada kazayı yaptı.
    çok ilginç bir 2013 senesi geçirmekteyiz.

  14. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Hala kritik olsa da ben Schumi'nin bu durumun da üstesinden geleceğine eminim,yine de beyinde lezyonlar oluşması iyiye işaret değil,umarım olmaz ama kalıcı hasar meydana gelebilir ne yazık ki…

  15. Haberler o kadar da kötü değil. En azından durum çok vahim gibi söylemler çıkmamış. Schumacher, bu kadar ufak tefek şeyleri kısa sürede atlatır. Dualarımız yaşayan ve daha uzun yıllar yaşaması gereken efsaneyle.

  16. Allah ım sen iyilik meleklerini hızır gibi yetiştir Yarabbim.
    Onu sevenlerine ve ailesine bağışla.

  17. Esim yogun bakimda calisiyor, bu gibi kafa travmalarinda hasta kesinlikle uyutulur ve beyin kendini toplayincaya kadar uyandirilmaz, ilk uyandirmadada kontroller yapilir ve gerekirse tekrar uyutulur, bu bir tedavi sureci ve genellikle beyin cok hasar almadiysa iyi sonuclanir..

    Ozellikle kask olmasi cok onemli, kask varsa hastanin kurtulma orani cok yukselir. Scumi`nin birde avantaji var ki kafa/beyin G kuvvetine aliskin, o nedenle ben cok daha iyimserim.

    Insallah bir an once iyilesir, Allah sevdiklerine bagislasin..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir