Kubica'ya Göre BMW İkinciliği Hak Ediyor

yazar:

kategori:

Robert Kubica, BMW Sauber’in bu yıl markalar şampiyonasında bulunduğu pozisyonu tamamıyla hak ettiğini ve takımın şampiyonluk mücadelesinde gelişmeye devam edeceği konusunda güvende olduğunu söyledi.

F1.08 hız konusunda rakipleri Ferrari ve Mclaren kadar güçlü görünmese de takımın istikrarı Kubica’nın liderlere yakın olmasında yarar sağladı.

Şampiyonada liderlerin sadece 2 puan gerisinde olan Kubica, takımın bu durumu hak ettiğini ve bunun şans olmadığını söylüyor.

"Dokuz yarışın ardından iki puan geride olmak. Bu kadar yakın olmayı beklemiyordum. Bana kalırsa yanlışlıkla ya da şansımızla orada değiliz. Takımla beraber çok iyi iş yaptık, tüm paketin çok iyi işlediğini söyleyebilirim. Nedeni bu."

Kubica, Ferrari ve McLaren’larla mücadelenin içinde olmak için takımı zorluyor ve şampiyonluk yarışında yapabilecekleri her şeyi yapacakları konusunda kendilerine güveniyor.

"Gelişimi durdurmak için bir neden göremiyorum. Ama sonuç olarak bunu bana sormamalısınız, tasarlayanlara sormalısınız. Takım bu yılki araç için maksimumu yapmaya çalışıyor ve aynı zamanda gelecek yılın aracı için de çok sıkı çalışyor."

Kubica, şampiyonada lider durumda bulunma olanağını elinden alan Silverstone’daki spinin ardından hayal kırıklığı yaşadığını da kabul ediyor

Silverstone’da olanların moral bozucu olup olmadığı sorulduğunda "Moral bozucu olmadığını kim söyleyebilir ki? Tabii ki, puan elde etmek daha iyi olurdu ama yarışlar böyle."

"Dokuz yarışta hiç hata yapmadım. Tamam ama Avusrtalya’daki sıralamalarda aracı ilk çizgiye yerleştirebilirdim."

"Silverstone’da kızaklama sorunu vardı. Hepsi bu. Sonuçta dokuz yarışın birinde finişe ulaşamazsanız, hâlâ iyidir. Avustralya’da da tamamlayamadım ama farklı bir nedenle. Sonuç olarak, dokuz yarış için gerçekten iyi."


Yorumlar

  1. go Kubi Go

  2. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    aynen devam kubii

  3. altındaki araçlarla ikinciliği hak ediyorlar daha iyi bir araç olsa birincilik işten bile değil:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir