Raikkonen Ocak Ayını Simülatörde Geçirecek

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen’in F1 simülatörlerinden hoşlanmadığı biliniyor, ancak Ferrari Fin pilotun simülatörde çok fazla zaman geçirmesini umut ediyor.

Montezemolo: “Kimi Ocak ayının başından itibaren pek hoşlanmadığım bu acayip makinede çok sıkı çalışacak.”

Montezemolo uzun süredir pist üstü testlerin geri gelmesi için zorluyor, ancak maliyetleri azaltmak için test yasağı devam edecek.

Bu yıl Avrupa yarışlarından sonra ikişer günlük yarış sonrası testler yapılacak, ancak üç günlük genç pilot testleri ve her takımın sekizer günlük tanıtım çekimleri yapılmayacak.


Yorumlar

  1. Yalnız o adam gerçeğini sürüyor , oyunundan hoşlanmayabilir doğal olarak.

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu bu adam yeni ameliyat olmadımı sırtından, o zaman belki şubat testlerine çıkmaz ya da yetişemez gibi şeyler konuşuluyordu. Bu açığı kapatmak için similatörde vakit geçirmesi gerekiyordur belkide. Neticede gerçek araç gibi sırtını zorlamaz similatör. Bence en güzelini yapar. Mental açıdan da daha hazır olur. Öyle istediği kadar sevmiyorum desin, oyun oynamayı sevmeyen erkek olurmu yahu. Biz bile kaç yaşına geldik deli gibi f1 oynuyoruz kendi ufacık egolarımızı bile tatmin etmek adına.

    İyi olur iyi, zımba gibi girerler inşallah yeni sezona, hem Fernando hem Kimi. Alayının tozunu attırmaları dileği ile.

  3. anlattığın lafın kesin doğru olduğuna da nerden karar verdin.

    takımı sözleşmesine ne yazdıysa onları da yapmak zorunda, buna simulatörde çalışmakta, sponsor etkinliklerine katılmakta, basın karşısında sıkıntıdan ölseniz bile yeri gelince sırıtmakta var.

    pilotun sözleşmesinde hiçbir madde olmasa da yarış sonunda röportaj vermek zorundadır. FIA'nın uyguladığı bir kuraldır.

  4. ya pardon kime laf anlatmaya çalıştığımı fark etmemişim, resimden dolayı…

    ne diyorsan doğrudur, ben karıştırmışımdır her şeyi… Kontratları senin yaptığında gözümden kaçmış, kötü günümdeyim sanırım…

  5. kontratta şu gün şu kadar simulatör çalışması yapılacak diye birşey yazmaz. o yüzden takım ekstra yüklenebilir sürücüye, eğer sürücü derse ki ben çalışmasam da max performansı gösteriyorum, gayet de çalışmayabilir. hiç sürmediği pistte tur da atmayabilir. dava vs. gibi şeyler zaten olmaz.

    normal şartlarda derken, fia kuralı getirmeden önce, normalde pilotların böyle bir zorunluluğu yoktu 4-5 veya daha fazla sene öncesine kadar. yarış dışı kalan pilot hemen ayrılabiliyordu ancak şuan o durumda değil.

    burdaki simulatör işi ise takımın sürücüye yüklediği bir iş, yani sürücüye esas parayı verenin, sürücünün patronunun. diğeri ise FIA kuralı. aynı pitten geçme cezası gibi bir kural. seni kiralayan adam sana ceza vermez. takımla fiayı karıştırma.

  6. tamamda Fia tarafından yüklenen görev F1 pilotlarının görevi, ki bizde F1 pilotu olmaktan bahsediyoruz, takım tarafından yüklenip yüklenmemesi önemli değil, ayrıca normal şartlar altında yapmak zorunda dediğin de saçmalık, asıl normal şartlar altında yapmakla yükümlüler, anormal bir koşulda yapmazlar kaza yaralanma vs. var ise. Eğer senin kontratında simulatör çalışması yapacaksın yazıyorsa yapacaksın, sponsor etkinliğine gideceksin yazıyorsa da gideceksin. F1 pilotları sponsor etkinliklerini zevk için mi yapıyor, hobisi mi bu adamların… mecburlar gitmeye gidiyorlar. Diyorsanki bir F1 pilotu isterse eğer kontratının yükümlülüklerini sallamaz, istemiyorsa yapmaz, işte bu da "formula 1" adlı arkadaşın yaptığı yoruma geliyor, sorumsuzluk demek bu, sorumsuzluk vurdumduymazlık ve o takımın her bireyine saygısızlık demek.

    eğer Ferrari bu tarz şeyler istediyse Kimi'den Kimi de seve seve yada öteki türlü yapacak, yoksa baştan imzalamayacaktı o kontratı. Eğer bir pilot gerçekten istemezse gitmez demekte saçmalığın bir sonraki seviyesi oluyor sanırım, istemiyorsa bir kere asar, hastayım der moralim bozuk der, ikincisinde mecburen gidecek, kontratında yazıyorsa tabi.

    Eğer kontrat şartlarına uymaz, başı boş davranırsa F1 pilotu, eğer şampiyonluğa falan koşmuyorsa kimse nazını çekmez, dava eder, bir kuruş ödemeden kontratı fesheder.

    Kimi eğer başta bu tarz şeyler imzalamamışsa, bu pilotun kendi insiyatifine kalıyorsa o ayrı… ama malum kendisi takım parasını ödemeyince söyleniyordu, aynısı takım içinde geçerli olur, eğer takım pilotu sorumluluklarını yapmıyorsa mutsuz olacaktır ve isterse pilotu şutlayabilir keza yine kontratta yazan şartlara göre.

    bunları niye yazıyorsam bu kadar detaylı, ilk mesajımda da az çok bunlar vardı, ki profesyonel sözleşme imzalayan her insan bu tarz şeyleri az çok bilir, hadi sen imzalamadın diyelim, bilmem kaç senelik hayatın boyunca sporcuların sözleşmeleri hakkında hiç mi bir şey duymadın… güzide televizyonlarımız futbolcu sözleşmeleri hakkında bas bas bağırıyor senelerdir

  7. Alonso'nun cevapları italyanca sanırım videoda, o yüzden ingilizceye çevirmişler, Kimi'nin cevaplar zaten ingilizce, biraz dikkatli dinlenince anlaşılıyor aslında, uzun cümleler olduğu için biraz daha dikkat ederek anlayabileceğinizi tahmin ediyorum

  8. basına demeç verme zorunluluğu pilota FIA tarafından yüklenen bir görev. takım tarafından değil. normal şartlarda yapmak zorunda da değil.

    sponsor aktivitelerine gitmek zorunda da değil. bir pilot eğer gerçekten istemezse gitmez ve hiçbir şey de olmaz.

    simulatörde gezmek de yeni kurallar gelince aracı öğrenmek dışında simulatörde gezmektir. sonuçta araca oturunca simulatörde öğrendiğinle aynı şey çıkmaz. kurallar aynıysa da simulatörü kullanmak pilot için gereksizdir kimi'nin dediği gibi.

  9. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Videonun altında Alonso'nun cevaplarını yazmışlar.. Kimi'nin cevaplarını da görebilseydik karşılaştırma imkanımız olurdu..

  10. adamın işi Formula 1 pilotu olmak. Günümüz de Formula 1 pilotu, yarış dışı kaldıktan sonra bile basına açıklama yapmak zorundaysa, takımı sözleşmesine ne yazdıysa onları da yapmak zorunda, buna simulatörde çalışmakta, sponsor etkinliklerine katılmakta, basın karşısında sıkıntıdan ölseniz bile yeri gelince sırıtmakta var. Eee dünyanın en hızlı araçlarını kullanmanın da bir bedeli var, bunu ödemeyecekseniz, kalabalık yapmayın, ne kadar yetenekli olursanız olun, pilotların yarışma dışında yaptıkları şeylerde bu dünyanın bir parçası

    Kimi Raikkonen'in video da 0:39 civarı söylediği gibi, Formula 1 onun "işi", Ferrari'de işini yapması için para veriyor, özetlersem eğer, adamın işi simulatörde gezmek… çünkü adamlar simulatörde gezmiyor sizin söylediğiniz gibi, gerekli konularda çalışma yapıyor, test kadar iyi değil bir çok konuda katılıyorum, ama elde bu var, bu kullanılacak

    http://www.youtube.com/watch?v=OfKeo2uLric

  11. ERS sisteminin kullanımı, belki de yakıt tasarrufu teknikleri, aracın yeni kurallar ve yeni motorla olan tepkileri gibi şeyler hakkında araca oturmadan önce fikir sahibi olmak için simulatör oldukça gerekli, Kimi'nin de bu yeniliklere alışması önemli, özellikle araca oturmadan alışması, böylece ne takım ne Kimi zaman kaybeder, testlerin her dakikası her km si önemli.

  12. adamın işi simulatörde gezmek değil 🙂 onun işi pistte araçtan iyi bir sonuç çıkarmak. simulatörsüz yapabiliyorsa ne ala. ama gelecek sene kurallar değişeceği için raikkonen'in "bile" orda bir süre geçirmesi lazım. ben de rai'nin buna karşı çıkacağını sanmıyorum. özellikle testlerin ilk gününden itibaren kaba öğrenmeyi geride bırakmış olup araçtan düzgün veri alabilmeleri için.

  13. Kardeş sen olayı hiç anlamamışsın Montezemelo da aynı şeyi söylüyor bu iş simulatörle olmaz bişey öğrenmiyoruz diyor yani Raikkonen in dediğide bu aslında pist üstünde test yapalım diyor simulatör gereksiz diyor ego mu bu şimdi? Sen hiç bir futbol takımının fifa yada pes oynayarak antrenman yaptığını gördünmü?

  14. Adam sanal makinelerden hoslanmiyor, muhtemelen bu gercek hissi vermedigi icindir. Ornegin Kimi daha once hic yarismadigi pistler icinde simulator u kullanmiyor, 3-4 tur donsem ogrenirim diyor ki ogreniyorda. Bu durumda yapacak bisey kalmiyor 🙂

  15. bende boyle huyları olan adamı sevmiyorum. yok kimi bundan hoşlanmıyor yok kimi soyle nefret ediyor yapacaksın kardesim işin bu senin sana bunun için para veriyorlar surekli hoşlanmadıgı seylerle haber olup duruyor surekli hoslanmadıgı seylerden mızmızlanan biri ni okyup duruyoruz . ayıptır yahu. ayıp begenmiyorsan bu kadar çok şikayet edecek sey varsa senin için bırak şu sporu arkadaş. tüm bunlar sporun bir parçası yok kimi sponsor çekimlern, sevmiyor yok kimi takımda sıkılıktan nefret ediyor kimi nin nefretlerini okuyup duruyoruz yahu bu kadar kapriste fazla ama. egonun bu kadarınada pes yani !!

  16. Kimi ve simülatör.Hayret

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir