Lotus İlk Testlere Katılmayacak!

yazar:

kategori:

2014 araçlarının ilk kez piste çıkmasından sadece üç hafta önce Lotus, E22’sinin ilk teste katılmayacağını açıkladı.

Lotus’tan Nick Chester takımın aracını Jerez’den sonra tanıtacağını ve araçlarının ilk kez 19 Şubat’taki Bahreyn testlerinde pistte olacağını açıkladı.

“Aracımızı diğer takımlardan biraz daha uzun süre boyunca bekleteceğiz. Jerez testlerine katılmanın gelişim ve üretim programımız için ideal olmadığına karar verdik.”

“Aracımızı Bahreyn testlerine katılmadan önce tanıtacak gibiyiz ve Bahreyn’de aracımızı piste sürebilmiş olmak zorundayız.”

Chester Lotus’un zorunlu kaza testlerinin bazılarını geçtiğini ve sadece burun çarpışma testini tamamlamaları gerektiğini de ekledi.

“Romain Grosjean ve Pastor Maldonado için şasi ayarlarını tamamladık ve aracı gören partnerlerimiz tasarım ve yeni teknik mücadelelere bulunan çeşitli çözümlerden çok etkilendiler.”

“Bize göre gelişim oranımız umut verici ve diğer takımların uyguladığı en küçük fikirler üzerinde çalışıyoruz.”

“Bu radikal değişikliklerin ilk yılı ve bu tüm takımların muhtemelen çok farklı yollarda gelişim yaptığı anlamına geliyor.”

“Mücadele için iyi bir çözümümüz olduğuna inanıyoruz ve umarız bu E22 piste çıktığında görülecek.”


Yorumlar

  1. Lotus yetenekli ve yaratıcı bir takım, belki yeni birşeyler buldular bunun için ilk testlere katılamayabilirler.Böylede olması muhtemel.Sezon öncesi herşey muallakta.Hatta biliyoruz ki takımlar gizli parçalarını testlerde göstermiyorlar.

    Bilemeyiz bir takım aralarından büyük farkla sıyrılacak belkide.Değişiklikler 2009dan bile daha büyük.

  2. Sebebi ne olursa olsun takımın ilk yarışa hazırlanma yolunda bu bir darbedir.

    Toplam 12 günlük bir test var bunun 4 kaçacak maalesef geriye kalacak 8 günlük bir test her şeyin sil baştan bir olduğu bir ortamda ne kadar başarılı bir şekilde dönülebilinir bunu göreceğiz. Diğer takımlar yeni paketleri ile Jerez de oldukça veri elde edeceklerdir çıkan sorunları Bahreyn’e gelmeden çözeceklerdir bu bile bir avantaj ama Lotus Renault diğer takımların Jerez de yaptıklarını Bahreyn’de yapacaklardır bu da maalesef geride kalmak demek tek umut paketin sorunsuz ve güvenilir olarak nefes alması pistte.

    Bahreyn’de diğer takımlar Pirelli lastiklerini test ettiler Lotus ise bunu bile yapmadı tek elinde ki 2013 Brezilya da ıslak pistte 2014 lastikleri ile atılan bir iki tur var bir de Pirelli’nin 2014 prototip lastikleri var. Motor konusunda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum motor tedarikçisi diğer motor sağladığı ekiplerle bilgi ve veri elde edecektir ama motorun ve yardımcı sistemlerin kurulumu her takım için farklı olacaktır.

    Umarım takım eski araba ile en azından teste katılır yeni 8 ileri vites kutusunu yeni Fren sistemini dener.

  3. MORDO arkadasimizin yorumuna istinaden yazdim 🙂

  4. Sartlar boyle gerektirdi yoksa Lotus' ta kalmasini ben de isterdim (Lotus' un Kimi' ye karsi son zamanlardaki davranislarini es gecerek soyluyorum).

  5. Henüz motor anlaşmalarını bile açıklayamadılar. İşler cidden yolunda değil gibi görünüyor.

  6. TifoAlo HRT avatarı

    McLaren de katılamayacak diyorlar ama bakalım

  7. Kimi gitmeyeydi iyiydi..

  8. paramız yok demiyor da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir