Savcı, Schumacher Kazasının Ayrıntılarını Açıkladı

yazar:

kategori: ,

Yapılan açıklamaya göre kazanın nedeni Schumacher’in fazla süratli olması değil. Alman pilotun kask kamerasının incelenmesiyle ele geçirilen bulgulara göre Schumacher’in olay anındaki hızının kazada çok büyük etkisi olmadığı söyleniyor ancak uzmanlar henüz Schumacher’in tam olarak hangi hızda kazayı gerçekleştirdiğini öğrenebilmiş değil. 

Albertville savcısı Patrick Quincy: “Elimizdeki videoyu en iyi uzmanlarla birlikte inceleyeceğiz. Eğer gerekli olursa hangi hızda olduğunu söyleyebiliriz ancak hızı şu an için ve soruşturmanın sonunda alacağımız karar için büyük önem taşımıyor.”

Soruşturmayı yürütenlerden biri olan Stephane Bozon, tüm ayrıntıların öğrenilebilmesi için videonun daha detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini söylüyor.

“Elimizdeki bulgulara göre (Schumacher) çok iyi bir kayakçıymış. Pistin dışına çıkmış ve çıkarken hızını azaltmayı düşünmüş. Hızının ne olduğunu tam olarak söyleyemiyoruz. Ancak öyle bir araziye göre gayet iyi bir hızdaymış.”

Quincy, videonun incelenmesinin yanında polisin Schumacher ailesinden birkaç kişi ve bazı görgü tanıklarıyla da görüştüğünü ve kaza anını yeniden canlandırdıklarını söyledi ancak kaza anının başka birinin kamerasına takıldığı iddialarını reddetti.

“Bir tanık tarafından çekilen bir video olduğu söylentisi ortalıkta dolaşıyor ancak bize böyle bir görüntü gelmedi. Bu görüntünün olduğundan şüpheliyim.”

“Pistin ikiye ayrıldığı bölüme geldiğinde kırmızı pisti takip etmiş ve sonra pist dışına çıkmış. Görünüşe göre gayet iyi bir kayakçı ama kayaklarından biri pist dışındaki kayaya çarpmış. Çarptığı kaya pistten 8 metre uzakta. Yere düştüğü nokta ise pistten 9 metre uzakta.”

Bozon, Schumacher’in kayak takımının kazaya neden olduğu yönünde bir bulguya da rastlamadıklarını belirtiyor.

“Kayak takımları çok iyi durumdaydı. Kazanın nedeni onlar dağil. Ancak kayağın altında elbette kayaya çarptığı andan kalma bir çizik var.”

Quincy, Schumacher’in pist çizgileri yeterli olmadığı için pist dışında kaldığı düşüncesini de kabul etmiyor.

“Pist, kayakçıları tehlikeli bölgelerden uzak tutmak adına oldukça iyi işaretlenmiş. Her kayakçı yamaçların nerede bittiğini anlayabilir.”

 


Yorumlar

“Savcı, Schumacher Kazasının Ayrıntılarını Açıkladı” için 6 yanıt

  1. islami inanışa göre bir insanın başına gelen her türlü iyi veya kötü şey takdiri İlahi dir. Allah c.c. atasıyla kazaya ister müdahale eder ister etmez. inanmıyorsanız kabul etmeyebilirsiniz bunada saygı duymak lazım…
    evet aponun da sizin de bizimde burada bir şey yazmamız bir takdiri İlahidir.

  2. Apocum adam hayatla ceblleşiyor senin yorumuna bak!!!! Senin Bu form da bişeyler yazmanda takdiri İlahi,hasbel kader!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. he apo he. ilahi APO(Abdullah Çelik İçin)

  4. Yahu 10 gun oldu, tum dunya buna kilitlenmis siz hala video inceleyeceksiniz..

    Anlasilan Turkiye`den daha yavas isliyor bunlarin prosedurleri..

  5. Eee bu kadar açıklama yapılmış ama soru işaretlerinin hiçbiri cevaplanmamış.

    Schumi iyi bir kayakçı, kaza nedeni bu değil.
    Kayak takımı sağlam, kaza sebebi bu değil.
    Hızlı gitmiyordu, kaza sebebi bu değil.
    pisti işaretleyen çizgiler de yeterli, kaza sebebi bu da değil.

    Be mübarek adam kaza sebebi ne peki?
    :@

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir