"Alonso’nun Kaza Skandalından Haberi Vardı!"

yazar:

kategori: ,

Felipe Massa eski takım arkadaşı Fernando Alonso’nun Renault’nun kendisine kasıtlı kaza ile 2008 Singapur GP’sini kazanmasına yardımcı olacağını bildiğine inanıyor.

Massa Alonso’nun takım arkadaşı Nelson Piquet Jr.’ün kaza yapmasıyla birlikte gelişen olaylar sonucunda yarışı Alonso’ya karşı kaybetmişti.

Kaza sonrası piste giren güvenlik aracı Fernando Alonso’ya yaramıştı.

Felipe geçtiğimiz yılın sonunda Ferrari ile bağlarını ayırmıştı ve Alonso’nun plan hakkında her şeyi bildiğini söylüyor.

“Bana bunu asla söylemedi.”

Renault’nun kazasının detayları yarıştan neredeyse 1 yıl sonra ortaya çıktı ve FIA Flavio Briatore ve Pat Symonds’u spordan men etti, ancak Alonso’nun bilgisi olduğunu reddetmesini kabul etti.

Symonds Formula 1’e geri döndü ve şu an Massa’nın yeni takımı Williams’ta şef teknik adam konumunda.

Massa: “Elbette bunu onunla tartışacağım, ancak eminim ki o olanlar hakkında en önemli kişi değil.”

“Bazen insanlar gerektiğinden fazlasını öderler. Nasıl olduğunu, F1’de bu durumları bilirim. Ancak kesinlikle onunla konuşacağım.”

Massa olayın ortaya çıkmasının ardından FIA’nın yarışın sonucunun iptal edilmesini istemişti.


Yorumlar

“"Alonso’nun Kaza Skandalından Haberi Vardı!"” için 43 yanıt

  1. Yakup ERCAN avatarı

    Daha öncede söyledim ama yayınlamadılar. Cemaat işi 🙂

  2. Ferrari'ye Alonso geldiğinde bu lafları söylese adamdır derdim ama şimdi karaktersizlik yapmış.Ayrıca Alonso'ya laf atan anticiler kendi pilotlarınızın rezilliklerini öğrenin sonra burda Alonso'yu tartışın.

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bunu defalarca bu sitede anlatmaya çalıştım ve belki şu an konusu değil ama; Hamilton Belçika'daki cezayı hak etmişti.

  4. rocco junior avatarı

    He yani bu vakte kadar doğru değil,bu vakitten sonra ne dese doğru.Bir düşünün bakalım toplusam kendi yaşantımızdan.Şimdi biz birisi ile dostuz herşey iyi güzel,lakin dostluk bozuldu.Ne yapıcaz?Çıkıp zehir zemberek açıklamalar mı yapalım,eksiklerini herkese yayalım mı,dün güzel dediklerimizi bugün karalayalım mı?Massanın yaptıklarının yer zaman mekan farketmeksizin tabiri aynıdır.Bu artık o takımla işi biten pilotların adeti haline gelmiştir.Aynı adam hali hazırda sözleşmesi varken Alonsoya yol vermicem demedi mi,takım emri dinlemem demedi mi?Eee daha ne!Demekki istediği zaman kendini ezdirmeyebiliyormuş.Geçiniz efendim böyle yok sözleşmesi vardı şimdi rahat falan sanki biz bilmiyoruz takımın pilotu olduğunu sözleşmesi olduğunu da bize öğretiyorsunuz :).Üstünden geçmiş 6 yıl.Şimdi ona demezler mi o zaman Hamiltona verilen Belçika daki anlamsız ceza nedir?Resmen kural uyduruldu adam için.3.giden Massa bir anda yarışı kazandı Kimi de spin atınca.Aslında bu soruyu ona soran gazeteciyi rezil etcen ki böle işler yapmasınlar.

  5. Massa'nın şimdiye kadar susması Ferrari ile kontratının devam etmesindendi. Adam kurallara uyuyor, ne yapsın.
  6. Massawilliams avatarı
    Massawilliams

    Alonsonun haberi yoktu fakat yarıştan sonra öğrendi.Alonso bunu gizledi bence.

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Çıkmış bambaşka konulardan bahsediyorsun. 2009 Macaristan ile karıştırmıyorum sonuçta yine deposu hafifti diğerlerine göre.

    Benim dikkat çekmeye çalıştığım olay farklı. Bu galibiyeti sahiplenmeyebilirdi skandal ortaya çıktıktan sonra. Ki hepimiz biliyoruz ki her şeyi biliyordu. Bunu inkar etmenin bir mantığı yok. O yarışı savunmanın da bir mantığı yok. Hile ile kazandılar, Alonso ise bilmemezlikten geldi onu geçtim galibiyeti hakkıyla kazanmış gibi davrandı.

  8. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    sen olay kurgulanırken adamların yanındamıydın ?

  9. bu vakitte bu bilgileri paylaşması bence doğru değil. söyledikleri de zaten bilinen bir gerçekler. son zamanların popüler ifadesi "zamanlama çok manidar"…

    kaldı ki bu haber, haberi servis yapan gazetecinin uydurması da olabilir. veya sorulmuştur massa da cevap vermiş olabilir. önemsenecek bir konu değil. ne derse desin şu andan sonra bir şey değişmez…ha elinde tape varmı gizli kamera kaydı varmı ortam dinleme cihazıyla kaydedilmiş konuşmalar varmı?

  10. Söz konusu alonso olunca zaten bu tür olaylarda baş aktördür.Massa bunları anlatmasada zaten çoğu insan bunu biliyordu.Alonsoyu sevmememin nedeni zaten bu tür çirkeflikleri.

  11. Sen hangi dünyada yaşıyorsun… O pitler sırasında Hamilton hortumunu kopardımı? Şu pitde hata yapma işini sorgulamak yerine bahsettiğin şeye bak.İkincisi… 2009 Macaristan ile karıştırdığın şey … Renault un hafif araçla çıkmış olduğudur ki sıralamalardaki seanslarda ALonso hep hızlıydı ve pole alma ihtimali en yüksek pilotdu.Şu hadise olan mesele sonrasında da ALonso arfkasındakilerin geçemiyeceği kadar iyi durumdaydı.

    Sİgapur da bir düzenleme vardır bunu kimse inkar etmiyor… ama bir yarışda üstelik kendi hatanızın bir çıktısıyla karşı karşıya kalmışsanız tek yarışda aramak biraz yersiz olur.Tek yarışlık münasebetleri sorguladın mı… 2007 Macaristan,2008 ve bir kaç yarış hatta son Brezilya yarışı,2010 Abu Dhabi, 2012 Brezilya yarışlarıda tartışma konusu olur ki kimse bu işin içinden
    çıkamaz.

    Bu adam F1 de olmasa ne yapacaktunuz merak ederim… taraftarı olduğunuz kişileri ve yerleri bırakmış bu adamı referans seçmişsiniz.

  12. hala haberleri bekliyorum, hani meşgul olabilirsin, görmemiş olabilirsin, yada artık paylaşmak mı istemiyorsun bilemiyorum ama, şöyle bir hatırlatayım dedim

  13. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Etik için değil, Santander'in latin bir pilot kadrosu istemesi ve Ferrari'nin Alonso'nun yanına güçlü bir pilot koymak istemeyişi.

    Polü alsa bile kazanabilmesi için güvenlik aracı şarttı. Çünkü hatırlıyor musun bilmiyorum ama o zamanlar sıralamaların son seansına yarışa başlayacakları yakıtla çıkıyorlardı. O kadar hafif bir depoyla güvenlik aracının olmadığı normal şartlar altında erken pit-stopun ardında trafiğe düşecek ve her şey bitecekti.

    Alonso'nun Japonya'da kazanmış olması, Renault otomobilinin sezonun sonuna doğru hızlanması veya Alonso'nun Brezilya'da kazanabilecek olması bir şeyi değiştirmiyor. Sonuçta Singapur'u şikeyle kazandı ve bunu önceden de biliyordu. Sadece fanatikler haberinin olmadığına inanır. Belki suçlu değildi ama yarıştan sonraki tartışmalar devam ederken galibiyeti sahiplenmesi, geri adım atmayışı, karakteri ile ilgili pek çok şeyi göstermektedir.

    "Ben bu galibiyet kupasını istemiyorum, vicdanım rahat değil" tarzında konuşsaydı ben de dahil herkesin takdirini kazanırdı. Belki çok iyi bir sürüş yaptığı için galibiyetini sahiplenmek istedi ama sonuçta hileyle kazandı. McLaren dönemindeki casusluk olayında da suçlu değildi ama bir pilotun yapmaması gereken şeyler yaptı, takımına kendi isteğiyle şantaj uyguladı.

    Massa'ya hakaret etmen bir şeyi değiştirmiyor. Bu olayı sadece Ferrari'den ayrıldıktan sonra gündeme getirmedi, daha önce de bu konu hakkında konuştu. Olay takımın benzin hortumunda hata yapması vs. değil ki onlar motorsporlarında olabilecek hatta tarih boyunca her zaman olmuş olaylar. Fakat bu olay resmi olarak da onaylandığı üzere bir "şike" ve bile isteye yapılan bir olay. Sonuçta birileri hile yaptığı için Massa şampiyonluğu kaybetti. Sapla samanı karıştırmamak lazım.

    Varsayalım ki Alonso'nun haberi yoktu. Çok düşük bir ihtimal ama olsun. Haberi olmasa bile yarışta olup bitenlerden sonra Alonso gibi zeki bir pilot neler döndüğünü, telsizde nelerin konuşulduğunu rahatça anlardı. Yarışta anlamasa bile yarışın sonunda anlardı. Hadi onu da anlamadı, skandal ortaya çıktıktan sonra galibiyeti sahiplenmeyebilirdi. Konuşulması gereken şey bu.

  14. Bırakın şu haysiyetsizi… Ferrari gibi bir takım sıf etik adına bu adamı 4 sene fuzuliye taşıdı ama halaa aynı teraneyi devam ettiriyor.

    Singapur yarışından önceki yarış Ranault Ferrari kadar hızlandığı için telsizden kahkahalar atan ALonsoydu.O mekanik sıkıntı olmasa Singapur da pole u alma ihtimali minimum %90 dan aşağı değildi.

    Bu spor işini iyi yapanlarla anılır ki RedBull senelerdir işini iyi yapıyor ve 4 senedir sürekli olarak şampiyonluk yaşadılar.Hamilton hortumunu koparmadı o seviyede bitirdi.Massa da hortumunu peşine taşımasaydı o gün neolurdu bilemeyiz ama olabilecek belliydi.

    O ranault yu kullanan ALosno Japonya yı kazanmadımı? Aynı ALonso Brezilya yı kazanamazmıydı? Yetmedi… Hamilton un önünde kalmasaydı Massa nın bir kaç saniyelik dahi olsada şampiyonluğu söz konusu olabilirmiydi?

    Bu ***** şu andaki takımına hareket vermiş teknik ekibin başındaki adamı dahi toğun ucunu sürmeye çalışıyor… Eşşek bile olmaz bundan.

    Japonya yarışını kazanabileceklerini ön görmüş olasalar o yarışa ilgi dahi duymayacak olan ve geleceklerini berbat etmemiş olan insanlar var. Renault un bir motor sağladığı ve diğer şeyleri adamın çekip çevirdiği bir takım nihayete erecek şeyler oldu … Massa hala kendi derdin. Briatore nin binbir zorlukla F1 de tuttuğu o takım gibi bir takım kurmak çok zorken o takımdan para almakla yükümlü olan Massa nın söyledikleri ve kişiliği ne olaki.

  15. Mclaren – ferrari skandalinda da alo nun maillerde falan adi gecmisti ama ceza verilmedi, bu nelson piquet jr a kaza yaptirilacagini da muhtemelen biliyordur.sonucta kazanmak icin her seyi yaparim kafasindalar. Ama birilerinin cikip sporda etik de olmasi gerektigini hatirlatmasi gerekiyor.

  16. Aslında herkes işine geldiği gibi yorum yapıyor. Hiç kimse demiyor ki bu adam düne kadar Ferrari'nin sözleşmeli pilotu. Ferrari adına yarışan bir diğer pilot hakkında böyle açıklama yapabilir mi?
    Tamam bence de hoş değil böyle geçmiş hakkındaki kirli çamaşırların ortaya tekrar çıkarılması ama ortada koskoca dünya şampiyonluğu var insanın düşününce içi acır. O 2008 Brezilya'daki göz yaşları zaten duygularını anlatıyordu ki tekrar söylüyorum bazı şeyler çok canını yakınca bazen düşünür insan.
    Ayrıca hani biraz da işinize geldiği gibi yorumlamışsınız. Adam demiş ki Alonso'nun haberi vardı. İşi o tezgahladı değil. Alonso haklı olarak inkar edicek sonuçta kabul ederse kariyerine düşecek kadar lekeyi düşünebiliyor musunuz? Hani tamam F1 tarihini pek bilmem ben ama tarihte böyle kara leke ya hiç yoktur yada çok azdır diye düşünüyorum. Farklı yollarda kara lekelerle karıştırmamak lazım. Suçu kabullenmek böyle durumlarda mantıklı mıdır? Diyorsunuz ki Piguet Alonso'nun haberi yoktu diyor, onun Alonso'yla ne ilgisi var. Ama Piguet'e Alonso'ya da söyledik diye birşey söyleyeceklerini hiç sanmam zaten. Bu kadar riskli bir iş tehdite müsait bir konuda mümkün olduğunda fazla gizli tutulur. Piguet'in Alonso'nun bildiğini yada bilmediği hakkında bir bilgi almasına gerek yok olayın yapılışı hakkında…
    Alonso yapın dememiştir ama yapılacağı hakkında da eminim bilgi sahibidir. Kişisel görüşümdür. Sonuçta o sezonlarda sıralamalara yakıt stratejisi uygulanıyordu ve Singapur'da o kadar düşük yakıt yüküyle 15. sıradan kalkan pilotun ne gibi mantıklı bir stratejisi olabilir ki yada pilota bunu hangi mantıklı şekilde açıklamış olabilirler?

  17. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    doğru. Rascas a aracı park ederek oldu.

  18. Haberi ve massanın bu zamanda böylesine gereksiz açıklamasını geçtim de asıl komik olan bildiğin resmi olarak şike ile yarış kazanmış bir pilotu savunan arkadaşlar var hala. inanılmazsınız gerçekten.

  19. renault un schumi yi nasıl mağlup(!) ettiğini herkes biliyo o yüzden uğraşmayın kabullenin herşey daha kolay olur

  20. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Kimse de demiyor ki bu adam çifte şampiyon. 2008 singapur yarışı sezonun ortalarında yapılmıştı.Zaten Alonsonun şampiyonluk gibi bir iddiası yok ne diye adam kariyerini riske atıp 1 yarış kazanayım diye bu işlere bulaşsın? Schumacheri mağlup ederek zaten ne kadar yetenekli bir pilot olduğunu kanıtladı. Dün gibi hatırlıyorum Serhan Acarın Alonsonun sözleşmesindeki malum maddeyi söylediği günleri. Ayrıca Bu maddeler singapurdan sonra gündeme gelen maddeler değildi. Bu işin Alonsoyu 2009 da da takımda tutmak için yapıldığı gün gibi ortada, zaten sorumlu kişiler de gereken cezayı çektiler. Gelelim Massaya. Bir ara yazmıştım massanın ferrariden aldığı her kuruş haram para diye. Gün geçtikçe düşüncelerimi doğrular nitelikte tavırlar sergiliyor. 8 senedir ferrari bünyesinde çalıştın 2008 dışında da tek bir varlık gösterdiğin sezon yok. 2009 daki o kazada sakatlanmana rağmen seni kapı dışarı etmemiş bir takımdan ayrılır ayrılmaz; doğrudan Alonso, dolaylı yoldan ferrariyi yaralayacak açıklamalar yapmanın ne alemi var? Kaldı ki olayın üzerinden de 6 sene geçmiş nerdeyse. Takımı eleştirebilirsin, sana karşı yapılan yanlış şeyler olduysa bunu da konuşabilirsin hak veririm. Ama bu şekilde pilot ve takımları töhmet altında bırakacak açıklamalar yapman ne kadar karaktersiz bir pilot olduğunu gösteriyor bence.

  21. sınan matias avatarı
    sınan matias

    her şeyden yüzde yüz haberi vardı.planlayan bile alonsodur.adam f1 tarihnin kara lekesi.

  22. Massa bundan sonra olan her seyi anlatır. anlatmalıda.

  23. rocco junior avatarı

    Massa bir f1 pilotuna göre fazla duygusal.Bazı olaylara takılıp kalıyor.Aslında kendimizi onun yerine koyduğumuzda haksız sayılmaz.Ancak aradan 6 yıl geçicek nerdeyse.Üstelik ısıtıp ısıtıp aynı şeyi ne maksatla söylüyor.Fernando ile yarışırken neden bunları gündeme getirmedi?Her pilot aynısını yapmaya başladı son zamanlarda.Perez, Ferrari için atıp tuttu sandı ki ebediyen McLaren de yarışacak,hemen verdiler sepeti eline.Nerdeyse ortada kalıyordu da son anda kurtuldu.Rubens yine aynı şekilde yarışırken köle gibi ancak öküz ölüp ortaklık bitince yok" kitap yazıcam yok bilmem ne yapıcam".Brezilyalı pilotlarda biraz daha böyle etik dışı hareketlerin olduğunu görüyoruz.Hani çingenelere layık davranışlar bunlar.Çamur insan olmaya gerek yok.Hem adama sormazlar mı güzel kardeşim;" sen bu kadar merttin,dürüsttün neden ezdirdin bunca sene kendini?"diye.Sonra burda çıkıp birileri haram olsun yok evlerine ateşler salsın diye Ferrari ve Alonsoya beddua ediyor.Şampiyonluğu kaybedince de sanıyor ki kendi duası tuttu.Böyle kendini ermiş gören arkadaşlarımız var aramızda malesef.

    Massaya gelirsek tekrar;çok severdim ve desteklerdim kendisini.Ancak son zamanlarda o kadar çok gözümden düşmüştü ki artık gitse de kurtulsak diyordum.Çünkü her iki taraf için en sağlıklı karar buydu.Yara bedeni daha fazla sarmadan kestiler nihayet.Ayrıca takımın basireti için zaten ben iki şeyi şart görüyordum ,ilki Domenicali'nin bırakması diğeri Massanın idi.Massa gitti sıra Domenlicali de.Bu adam gitmeden Ferrari nin malesef basiretinin bağlı olduğuna inanıyorum.Bazı insanlar vardır hep negatif enerji taşırlar.Böyle düz taban gibi gittikleri yerde uğursuzluk getirirler aynı o misal.

    Son olarak kendisine bugüne kadar Ferrariye kattığı en ufak puan için dahi teşekkür ederim.Şampiyonluk için savaştı olmadı,kaza geçirdi canından oluyordu Ferrari adına yarışırken ama hayatta kaldı.Hepimiz sevindik de üzüldük de onunla.Bu güzel geçmişi batırmadan herkes artık kendine yakışanı yapsın.Williams da kendine güzel bir kariyer sonu yapsın ve takıma liderlik etsin.Artık hiç 2. pilot olmayacak

  24. Peki ya yarisi Massa Hamilton'in onunde tamamlasaydi bu da ona avantaj saglamis olsaydi ne olacakti? Cikip ben sampiyon oldum ama bu yaris saibeli sonuclari iptal edelim Hamilton Sampiyon olsun mu diyecekti. Ya da Hamilton neden cikip yaris sonuclari iptal olsun demiyor… Her neyse bu olaylari planlayanin Flavio oldugu 100 km oteden belli, Symonds ve Piquet in bildigi de ortada dogal olarak, Flavio el altindan Alonso`ya boyle bir sey soylemisse ancak oyle biliyordur.

    Ama her zaman iddia ettigim gibi bu yarisi kazanmanin hele de bu sekilde Alonsoya hic bir faydasi olmayacakti, Flavionun Alonsoyu takimda tutmak icin oynadigi oyunlardan biri olarak dusunuyorum.

    Ayrica Massa sampiyonlugu Piquetten dolayi kaybetmemistir, pit stoplarda ki insan hatasi ilk pitstoplarda da olabilecek bir seydi, Piquet gidip Massa'ya carpsa da Massa yarisin iptalini istese ya da iste olayi bu kadar buyutse anlayacagim ama takimin hatasi tamamen, uzerine soguk su icsin

  25. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    Sene olmuş 2014 hala bazı kişiler veya kuruluşlar (sözüm trf1.net ailesine değil) gündemde yankı uyandırmak için bu tarz haberlere başvuruyor.

    2008 Singapur Gp'sini tekrarlayabilir misiniz? Hayır. Kazananı değiştirebilir misiniz? Hayır. Böyle tartışmalar çıkararak F1'in imajını düşürmeyin yahu bare…

  26. The Brazilian looks back at his F1 career with some sadness, but insisted: “Alonso was not guilty of anything. It was great to have a teammate of his level"

    kaynagi : http://grandprix247.com/2012/11/22/alonso-would-be-champion-in-2012-sauber-claims-piquet/

    anlamakta sknti cekiliyorsa eger; translate.google.com

    Piquet zaten kazayı yap ve 2009'da koltukla ol teklifini aldığını ve olayı planlarlarken Alonso'nun da yanlarında olduğunu defalarca dile getirmişti.

    su defalarca dile getirilen seyin haberini paylasirsan cok sevinirim

  27. massa 2008 şampiyonluğunu unutamamış. alonso'nun haberi olsun ya da olmasın o senenin sonuçları değişmez. neden bu kadar zorluyor anlamış değilim. yıllardır singapur da singapur. pilotların performansı sene içindeki puan durumuna göre değişir. yani hamilton'ın brezilyada 4. olması gerekseydi olurdu, ki ben kazanması gerekseydi kazanabileceğini de düşünüyorum. ferrari elemanı açık açık 2007 avustralyada illegal araçla yarıştık demesine rağmen hamilton bu kadar konuşmadı o şampiyonluk benim gibi. çünkü neden, kimi o yarış diskalifiye olsaydı sezon daha farklı gelişecekti. hemen şu yarıştan 1 puanı keselim şampiyon değişsin demek son derece düz bir mantık. massa artık iyice umutsuz. bari gönüllerin 2008 şampiyonu olayım diye uğraşıyor.

  28. Skandaldan Alonso'nun haberi olmadığına sadece fanatik Alonso taraftarları inanıyor.

    Onun dışında kime sorsan böyle bir olayın Alonso'nun bilgisi olmadan gerçekleşemeyeceğini size söyler.

    Piquet zaten kazayı yap ve 2009'da koltukla ol teklifini aldığını ve olayı planlarlarken Alonso'nun da yanlarında olduğunu defalarca dile getirmişti.

  29. massa gibi yeteneksiz ve başarısız bir pilotun surekli olarak geciridig en iyi sezonu gündeme tasıyıp durması normal. barichello nun şumi ye olan kuyruk acısı yuzunden surekli ferrariden ayrıldıktan sonra şumiye atıp tutmuştu. buda 2. barichello vakası olarak gündeme gelip duracak…ayrıca o yarışta sadece kaza alonsonun kazanmasına yardımcı olmamıstı. acikcasi diğerlerininde cok buyuk hataları ile alonso lider olmustu . yarısı bastan sona izleyince alonsonun kazanmasında kazanın cokta buyuk etkisi olmadıgını goruyosunuz.

  30. Alonsonun haberi olabilir ama Massanin Ferrari koltugunu kaybettikten sonra konusmasi ilginç,bundan sonra benim aracimi yavaslattilar diyede bir açiklama gelebilir Massadan ya da Ferrari gunleriyle ilgili dogru yanlis birçok sey duyabiliriz,tekrar kaza olayina gelirsek Piquet Jr israrla her defasinda Alonsonun haberi olmadigini soyledi,o yil Alonsonun sozlesmesinde yaris kazanamazsa serbest kalabilir diye bir madde oldugu Briatoreninde bu yuzden bu olayi planladigi soylendi,isin ilginç yani o yil yanlis hatirlamiyorsam Alonso hakkiyla bir yaris daha kazandi ,yani Alonso o yarisi daha once kazanabilse bu skandal planada gerek kalmayacakti,Piquetnin benim bildigim Alonsoyla bir bagi ya da arkadasligi yok yani yalan soylemesini gerektirecek bir durum gozukmuyor ama burasi formula1 elbette hersey olabilir…

  31. İşin ilginci o sene ******* "ben Massa'nın şampiyon olmasını istiyorum, façamı bozan Hamilton şampiyon olmasın" diyorken bu şekilde Hamilton'un şampiyon olmasını sağlamıştır, napacan kısmet!

  32. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    massathebest'in konuya gelmesi yakındır 🙂

  33. Yarışın sonucu değişmedi.Alonso ceza almadı.Şampiyon Lewis oldu.Massa'ya da böyle eskileri,yapılanları söylemek kaldı.

  34. Alonsonun haberinin olmamasi gibi bir durum zaten soz konusu olamaz.

  35. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Herkesin bildiği şeyi söylemiş.

  36. Olayın üzerinden tam 5 sene geçmiş hatalı olanlar cezalarını çekmişler olan olmuş. Ortada motor sporlarının ruhuna uyan bir durum yok maalesef. Bunu planlayanlar cezalarını fazlasıyla çektiler Renault’un adına kara bir lekedir o olay şunu da belirtmek isterim ki Renault ailesinin en başında yer alan birinden gelmemiştir böyle yapın diye o zaman ki takım patronu olan Flavio Briatore birinci sorumludur ikinci kişi ise Pat Symonds’dur.

    O kaza ile Pit stop yapmak isteyenler mecburen yapmak zorundaydılar, buraya kadar bir şey yok benzin hortumunun takılı kalması ise tamamen takımın hatasıdır bu skandalı düzenleyenlerin hatası değildir ee bu kaza olmasa pit stop olmayacaktı bu sorun olmayacaktı ama bu arenada herkes işini eksiksiz yapmak zorundadır yoksa kaybedersiniz.

    Ortada kaçan bir şampiyonluk var Massa’nın eline bir daha da bu fırsat eline ya geçer ya geçmez maalesef oda bunu bildiği için şimdi konuşuyor. Konuşmuşken şunu da söylesin 2008 Macaristan’da lider giderken son iki turda patlayan motorunu. Bir sonraki yarış Valencia'da ise Raikkonen motor patlattı.

    Alonso’nun haberi varmıdıra gelirsek elbette vardır yarış için yapılan strateji pilot ile birlikte yapılır.

  37. Yusuf  Hitay avatarı

    sahaya yansımamıştır.

  38. hee.2 aydır yorum yapmayım diyorum.en son gahonco nickli saygıdeğer arkadaşımıza yorum yaptım ama.bunlar.hem suçlu hem güçlü.zeytinyağı üste çıkar bunlar onunda üstüne çıkar.yukardaki arkadaşa karşı karşı tez adam takımdan ayrıldı ya bir bir olan hinlikleri döküyör buyur burdan yak.massa da son baharına gelmiş bir pilot reklama falan ihtiyacı yok kazanacağınıda kazanmış ki peşinen yazıyorum.yok reklam yok para demesinler !

  39. Bundan şüpheliyim, ama olmayacak bir şey değil.

    Massa'nın şimdiye kadar susması Ferrari ile kontratının devam etmesindendi. Adam kurallara uyuyor, ne yapsın.

  40. olayın üstünden 5 sene geçmiş …. bu saatten sonra konuşsan ne olacak merak eddim

  41. Massamı suçlu şimdi,

  42. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne hazımsız herifmişin be arkadaş. Adamlan 4 sene yarıştın yalamadığın yeri kalmadı, ayrılır ayrılmaz akrep gibi sokmaya başladın… Birde yarış sonucunun iptalini istemiş bak bak, kıçındaki benzin hortumunlan olurdun artık birinci… Kimi 'yi de yakacaktın nerdeyse.. Daha beter olursun inşallah..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir