Hamilton, 2007'nin Onu Güçlendirdiğini Söylüyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, geçen sezon şampiyonluğu elinden kaçırırken öğrendiklerinin, bu sezon içinde yaşadığı sorunların üstesinden gelmesinde önemli rol oynadığını söylüyor.

Kanada’daki pit yolu kazası ve Fransa’daki puansız yarışla birlikte McLaren pilotu kötü haftasonları geçirmişti. Ancak Silverstone’daki galibiyet onu biraz olsun kendine getirdi.

Geçen yıl son yarışlarda şampiyonluğu elinden kaçıran Hamilton’a Çin ve Brezilya yaışlarından çıkardığı dersler olup olmadığı sorulduğunda genç plot "Belki. Daima olumluydum. Ama hatalar yaptım ve kişisel olarak kötü haftasonları geçirdim. Bu yıl, birey olarak ve bir pilot olarak daha güçlüyüm."

"Bu yıl yaşadığım zor yarışlarda kendimi daha güçlü hissettim. Kendimi toparlamak zorunda olduğumu hissetmiyorum. Bir sonraki yarış tamamen farklıdır."

"Bir pilot olarak daima gelişmen gereken alanlar vardır ve çalışmak zorundasındır. Her zaman kolay değildir."

Hamilton, Silverstone’daki galibiyetinin belki de kariyerindeki en önemli zafer olacağını düşünüyor.

"Öyle. Spordaki ilk zaferinizden ayrı olarak, evinizdeki yarışı kazanmak çok özel bir şey ve bunu anlatmak çok zor. Tüm ailem oradaydı. Ailem daha önce hiç yarışa gelmemişti ve bir Formula 1 aracının sesinin nasıl olduğunu bile duymamışlardı."

Ancak Hamilton daha dokuz yarış olduğunu söylüyor ve zorlamaya devam etmesi gerektiğini düşünüyor, "Her yarışı kazanmak istiyorum. Sadece özel yarışları kazanmak için burada değilim. Her yarış özel olabilir. Bu nasıl kazandığınızla ve işinizi nasıl yaptığınızla da ilgilidir." diye de ekliyor.

Hamilton’a Raikkonen’in Fin mantalitesi hatırlatıldığında ise "Finlilerin ve atletlerin mantalitesinde farklılıklar var evet. Finlandiya’ya gidip oradaki yaşamı gördüğüm zaman bunun çok harika ve sakin olduğunu görüyorum. Genelde kendimi oraya gidip rahatlarken buluyorum. Sessiz gölün etrafında oturup sosis pişirmek güzel!"

"Heikki ile tenis oynarken nasıl düşündüğünü ve zihnini nasıl kullandığını görüyorum. Bundan bir şeyler öğrenebiliyorsunuz. Bir kaç finli ile çalışıyor olmak benim için bir artı." diye yanıtlıyor.

 


Yorumlar

  1. bencede beklee sen bii 🙂

  2. Bir Rai taraftari olarak Hamilton`u pek sevmiyorum ancak adam bariz hizli, aracini Play Station oynar gibi kullaniyor ve bu ona cok fazla arti getiriyor bence.. Cogu pilot yarisirken aracini ciddi ve isi oldugu icin suruyor ama Lewis oyun oynar gibi suruyor, bu yuzden bazen aptalca hatalar yapabiliyor fakat heyecan getirmesini seviyorum..

  3. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    acaba bunun çenesini ne kapatabilir?

  4. hamilton ne kadar çok sesin çıkmaya başladı senin son zamanlarda.göreceğiz göreceğiz sen bekle hele…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir