FIA, Hill'in Açıklamalarına Tepki Gösterdi

yazar:

kategori:

The Dialy Telegraph’a konuşan Hill; FIA’nın Renault’a, casusluk olayında McLaren’e karşı olan turumunun aynısını uygulamaması durumunda F1’in zarar görmesinden endişelendiğini ifade etmişti.

Hill’in ifadelerine, FIA’dan cevap geldi. Bu cevabın içeriğinde Hill’in eleştirilerinin gerçekler üzerine kurulmadığı yer alıyordu.

FIA sözcüsü: "FIA normalde Damon Hill’in ifadelerine cevap vermezdi ama ne yazık ki, (bu ifadeler) çeşitli haberlerde gerçek ifadelermiş gibi yer aldı."

"FIA, düşüncelerin ifade edilmesi ile ilgili meseleleri konu etmezdi ama üzücü olarak bu son yorumlar, gerçeklerin temelini ve bunun yanında F1’in kurallarını da yanlış anlamayı esas almıştır."

Hill’in kural dışı olduğunu düşündüğü Ferrari zemini ile iligi ise FIA sözcüsü: "Bu parça, Avutralya GP dahil olmak üzere o alana uygulanan testleri geçmiştir. Bu yüzden (parça Avustralya GP’de) tamamiyle yasaldır"

"Parçanın nasıl bir fonksiyonu olduğunun öğrenilmesi ile birlikte FIA, (bu parçanın) kurallara uygun olmasına rağmen (sporun) ruhuna aykırı olduğundan bir karar vardı. Bu yüzden McLaren ve Red Bull’un benzer parçalar kullandığı sistemde Ferrari’den değişim yapması istendi."

"2006’daki Renault kütle amortisörü, 2003’teki Michelin lastiklerinin genişlemesi olayındakine benzer şekilde bertaraf edildi. Son olayda FIA, araçları ihraç etme yerine değişim isteiğinde bulunduğu için eleştirildi."

Bunların yanı sıra Hill’in Toyota’nın neden inceleme altına alınmadığı yönündeki endişeleri il ilgili ise sözcü: "Sadece takımlar arasında bir motorsporu rekabetini etkileyebilecek bir anlaşmazlık olduğunda FIA ilgili hale gelir."

"(FIA) takımların bütün bakış açılarını denetleme veya kendini olağan mahkemelerin yerine koyma hareketinde bulunamaz ve bulunmayacaktır. Bir anlık yansıma, bunun neden söz konusu olduğunu gösterecektir."

"FIA herhangi bir şikayet almadı ve Ferrari ile Toyota arasında olan olayın (FIA’nın) yetkileri dahilinde olduğuna inanmak için herhangi bir nedeni de yok"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir