Whitmarsh "Mercedes, Mclaren'i Almak İstiyor"

yazar:

kategori:

Mclaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh, Hockenheim’de yaptığı açıklamada Mercedes-Benz’in Mclaren’in geride kalan hissesini de satın almak istediğini belirtti.

Mercedes-Benz’in kendi evindeki yarışı öncesinde Martin Whitmarsh, Alman üreticinin % 40’lık hissesini daha da arttırmak istediği söylentilerini doğruladı.

Mclaren ve Mercedes 1995’ten bu yana birlikte çalışıyorlar ve Mercedes pistte tam bir takıma sahip olmayan tek üretici.

International Herald Tribune gazetesine konuşan Whitmarsh "Bu ilginç bir konu ve hissedarların ve birazda yönetimin karşılaştıkları zor bir durum."

"Ancak Mercedes gerçekten bize sahip olmasaydı o zaman derinden rahatsız olurdum. Bu, onların adanmış olduklarının somut göstergesi."

"Formula 1’e çoktan bir sürü yatırım yaptılar ve onların kontrole sahip olma istekleri sağlıklı bir tutkudur." dedi.

Mercedes-Benz Motor Sporları Patronu Norbert Haug ise "Sorun olan ne kadar başarılı olabildiğinizdir."

"Ne kadar orana sahip olduğunuz sorun değildir. Sezon sonunda hesabınızda ne kadar puan olduğu önemlidir. Ve şu ana kadar araç üreticisi olarak az paraya çok puan kazandık." dedi.


Yorumlar

  1. Ron Dennis yaşadığı sürece takımı satmaz. Yaşasın Formula 1 ruhu yaşasın McLaren F1 Team. Formula 1'i bu kadar üstün kılan amatör yarış ruhu ve garaj takımlarının özverisiydi oysa geriye teknoloji çöplüğü kalmak üzere, çok yazık.

  2. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Para bulamayınca batan takımlar yerine markaları tercih ederim.Bahsettiğiniz firma Mercedes-Benz arkadaşlar.122 yıllık bir firmayı McLaren' le kıyaslayamazsınız.

  3. kaan kaanhan avatarı

    belkide diceklerki, tamam satarız ancak isim olduğu gibi kalacak gibisinden şart koyabilirler neden olmasın. gereken saygı aralarında zaten var dolayısıyla isim konusu çok problem olmaz tahminimce.

  4. Nesi rüya Mercedesi in McLaren i yemesi? Fabrika takımı dolu zaten F1 böyle özgür takımlar F1in esas ruhu. Williams ın McLaren in korunması lazım. Kuracaksa McLaren i rahat bıraksın ayrı bir tane kursun.

  5. gurcan hezer avatarı

    mclaren mercedes – mercedes benz …..
    takımı mercedes alsa bile isimnin f1 için taşıdığı anlamı unutucaklarını zannetmiyorum….

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Umarım bu rüya gerçek olur ve Mercedes-Benz' i tek başına bir takım olarak görebiliriz.

  7. FIAT Ferrari'ye dokunmadı, çünkü dokunamadı. Enzo Ferrari şirket yönetimine FIAT'ın karışmaması şartıyla fabrikasını sattı. Misal daha önce Ford'a satacakken, Ford Ferrari'yi Detroit'e taşımak isteyince anlaşma masasından kalkıp resti çekmişti. Ama şu anda McLaren'in başında Enzo Ferrari gibi bir adam yok. Mercedes-Benz McLaren ismini korursa bu sadece McLaren ismine saygıdan olur.

  8. kaan kaanhan avatarı

    rahat olun isim olduğu gibi kalır, zamanında Fiat dokunmadı ferroya, Merco da McLaren a dokunmaz 🙂

  9. sevgin mutlu avatarı

    bence de alsa bile kesinlikle Mclaren ismini cıkarmamaları gerek zaten cıkarcaklarını da hiç sanmam 😀

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mercedes çok uluslu yapıyı bozmadan %10,1 lik payı diğer ortakların paylarına düşen nispette toplayarak bu işi hallederse çok yerinde bir karar almış olur

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mercedes çok uluslu yapıyı bozmadan %10,1 lik payı diğer ortakların paylarına düşen nispette toplayarak bu işi hallederse çok yerinde bir karar almış olur

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    %50,1 yeterli isim aynen devam etmeli BMW Sauber gibi belkide McLAREN MERCEDES yerine MERCEDES McLAREN fakat ilki daha hoş McLAREN MERCEDES ;
    Withmarshın söyleminden Mercedes söz sahibi olmak istiyor gibime geliyor Haugun söylemindense biraz daha fazla parayla biz f1i domine ederiz anlamı çıkıyor :))

  13. Böyle iyi Mercedes çok yükseklere dikme gözünü ama Mercedes %80 lik hisseye sahip olsa bile McLarenin isim hakkı durucaktır..McLaren gibi bir takımı zor bulur Mercedes vede McLaren Mercedes gibi bir motor üreticisini zor bulur o yüzden 2 sinin çıkarları birbirine uyuyor bir sorun olmaz..

  14. kaan kaanhan avatarı

    merco %40 hisseyi artırmak istiyorsa, şu arap şirketinden başlayabilir %30 u alarak 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir