Ecclestone, Casusluk Olayları ile İlgili Toplantı Düzenledi

yazar:

kategori:

Flavio Briatore’nin yakın bir iş ortağı ve arkadaşı olan 76 yaşındaki İngiliz, Formula 1’in kilit isimlerini Londra’daki ofisine çağırdı. Renault daha önceden, McLaren’e ait bilgilerin kendilerinde olduğunu kabul etmişti.

The Daily Telegraph gazetesinin haberine göre casusluk skandallarıyla alâkalı olan 3 takım -Renault, Ferrari ve McLaren- haricindeki her takım, F1 içindeki casusluğun bütün kapsamlarını ve esasını tayin etmek için toplantıya katıldı.

İlk bakışta son casusluk olayı, ortada bulunan bilgilerin fazlalığı ve sırların detaylı temelleri nedeniyle Ferrari-McLaren araasındakinden daha kötü olduğu düşünülüyor.

Cuma günü bir basın bildirisi yayınlayan Renault, İngiliz takımla ilgili bilgileri disketlerle yeni tanımına taşıyan eski McLaren çalışanı Phil Mackereth’in askıya alındığını söylemişti.

Renault ayrıca, bu bilgilerin takımın bilgisayar sistemine yetkili kişilerin hiçbirinin bilgisi olmadan yüklendiğini ama Mackereth’in ilgili sırlarla bazı mühendislerine gösterdiğini ifade etmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir