BMW Sauber Yağmur Umuyor

yazar:

kategori:

BMW Sauber Motor Sporları Patronu Mario Theissen, kendileri için kötü geçen Almanya GP sıralamalarının ardından yarışta yağmur umduklarını söyledi.

Polonyalı pilot yarışa 7. sıradan başlayacak, kendi evinde yarışan Nick Heidfeld ise 12. sırada kaldı.

Theissen "Açıkçası sıralamalarda daha fazlasını bekliyorduk. Her iki pilotumuz da antrenmanlarda araçlarından memnun değillerdi. Bunun yanında daha fazla olaylar yaşadık."

"Sıralamaların ilk bölümünde Robert bir aracın arkasında kaldı. Nick 2. bölümde spin attı ve bu son bölüme kalamamasına neden oldu. Mevcut pozisyonlardan bizim için kolay bir yarış olmayacak."

"Hava tahminleri tutarsız. Bizim durumumuzda açıkçası yağmurlu bir yarışın yardımı olur." dedi.

Kubica daha önce yaşadığı problemlerin ardından 7.likten mutlu olduğunu belirtti.

Kubica "Kesinlikle kolay değil, daha iyisi olabilirdi ancak yarış performansımıza bakarak mutluyum özellikle de bu hafta ilk antrenmanlarda benim hatam sonucu yaşadığımız sorun, 2. antrenmanlardaki sorun ve birazda 3. antrenmanlardaki sorunun ardından."

"Bu hafta sonu çok fazla sürüş gerçekleştiremedik ancak sıralamalar biraz daha iyiydi ve biraz daha şanslıydık bu yüzden mutluyum." dedi.

Heidfeld ise 2. turunda hata yapması sonucu son bölüme kalamadıklarını söyledi.

Heidfeld "Kesinlikle 12. sıra üzücü çünkü Q2’ye kadar her şey yolunda ilerliyordu. İlk turumda son sektörde sorun yaşadım. Bunun sonucunda lastikler ufalanmaya başladı ve önden kayma sorunu yaşıyordum. 2. turumda ise her şeyi berbat ettim."

"U viraj öncesinde frene basmakta geciktim, arka tekerler kilitlendi ve hepsi bu. Artık yarışta puan mücadelesi vereceğim, minimum hedef bu."

"Son 10 dışında kaldığımız için yakıt yükümüzü istediğimiz gibi ayarlayabiliriz. İyi bir strateji için çalışacağız. Aynı zamanda geçiş Hockenheim’de imkansız değil." dedi.


Yorumlar

  1. bmw için kendi evinde hayal kırıklığıdır bence araçları bu tarz pistlerde rekabetçi değil ama kendi evlerinde daha basarılı olmaları lazımdı diye düşünmekteyım orta sıralarda müthiş mücadele olacak arkada webber kubica rai var bakalım halatla cekyrm yarısı:D

  2. tam lastik ısıtma problemi çözülürken bu hata pek olmadı ama bence de bi terslik olmazsa puan alır. yavaş yavaş ilk 3 takım konumundan 3. takım konumuna dönülüyo malesef ben bunun 2009 çalışmalarından dolayı olmuş olmasını umuyorum

  3. sinan  bilir avatarı

    evet maalesef fransavari bi sıralama geçirdik.hava durumuna kadar benzer bi hafta sonuydu.dilerim yarış daha iyi olur.bu karakterde pistler zaten işimize gelmiyor,bide pist soğuk olduğu zaman iyice zorlanıyoruz.

  4. Yarıştan önce kendime diyordum sürekli Fransa BMW ye uymamıştı bu pistte Magny Course ile aynı karaktere sahip burda çok zorlanacağız diye. Yarış performansımız her zaman daha iyi oldu bence Nick puansız ayrılmaz buradan.

  5. sinan  bilir avatarı

    benzinden olacağını sanmıyorum ben zaman bitti diye hatırlıyorum.ama lastikler performansta kaybetmiş olabilir.tabi detayını bilemeyiz ama BMW nin sezon başında gibi olmadığı bi gerçek.ya gerçekten sene içierisinde gerekli gelişimi gösteremiyoruz, yada 2009 a çok erken başladık.

  6. ben de dikkat ettim hatta dışarı çıktıktan sonra içeri girmeyip bir tur daha atsa bundan daha iyi bir sonuç alabilirdi. zaten küçük bir fakla kaçırdı seansı. belki de bir tur daha atacak benzini kalmamış olabilir.

  7. birde bmw Q2de uzun süre piste çıkmadı. erkenden çıksalardı bir tur atma şansları daha olacaktı ama beklediler ve zamanları kalmadı

  8. heidfeld sanki geçiş imkansız olsa geçiş yapamayacan 😛 çok çok 2 araba değilde tek araba geçersin bir atakta 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir