Takımlar Mosley'e Cevap Vermeye Hazırlanıyorlar

yazar:

kategori:

Autosport’ta çıkan son habere göre Formula 1 Takım Patronları, önümüzdeki 2 hafta içerisinde, FIA Başkanı Max Mosley’in geçtiğimiz günlerde takımlara daha çevreci olmak ve harcamaları kısıtlamak amacıyla büyük çaplı kural değişikliği çağrısına cevap vermek amacıyla resmi görüşmeler yapmaya hazırlanıyorlar.

Takımlar bugün sıralamaların ardından Williams motorhome’unda 2. kez konuyu görüşmek için Bernie Ecclestone ile bir araya geldiler.

Takımların bugünkü toplantısı ise daha çok konuyla ilgili özel bir toplantı tarihini belirlemek içindi.

Mosley, İngiltere yarışından önce takımlara harcamaları yarı yarıya azaltacak, sporu daha finansal yapacak ve bunları yaparken izlenebilirliği düşürmeyecek formüller bulmaları çağrısında bulunmuştu.

Mosley aynı zamanda takımları KERS üzerinde çalışmaları arttırmaları ve bunun sayesinde yakıt tüketimini 2015’e kadar önemli derecede azaltmaları çağrısında da bulundu.

Mosley ayrıca takımların konu ile ilgili planlarını 3 ay içerisinde sunmamaları halinde 2011’de kendi planlarını devreye sokmakla tehdit etti.

Bugünkü toplantı hakkında konuşan Frank Williams "Dürüst olmak gerekirse bu toplantı, 2 hafta içerisinde takımların bir araya gelecekleri toplantıya hazırlık amaçlıydı." dedi.


Yorumlar

  1. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    mosley ve bernie tam bir kan emici sülük takimlar olmasa bu adamlar zirnik kazanamaz ama takimlar üzerinden yüklü para aliyorlar inanilir gibi deyil neden takimlar bir araya gelip baska bir olusum icine girmiyorlar bence daha zevkli ve eylenceli olur ve .

  2. Bu adamlar gitsede kurtulsak, ecclestone zaten cebine giren paraya düşkün biri cebine para girsin de nasıl olursa olsun
    Mosley'de dünyaya daha iyi görünmeye çalışıyor neymiş yakıt tüketimiz azaltılcakmış… e sonuncunda nolucak pitstoplara azalmazmı e bazı pistlerde geçiş çok az zaten pitstoplarda azalırsa geçiş sıfıra düşer nerde kaldı zevk.. zaten f1 araclarının hepsi bir jumbo jet kadar yakmıomuş ne anlamı varki sen kers üzerinde para harcarken yakıtın kaç katı para harcıcaksın zaten lastik ısıtıcı konusuna girmiyim o lastikler ısıtılmadan çıkıp kaza artsaydı görürlerdi onlar f1 giderlerini.. allahtan geri döndüler o saçma fikirden..
    neyse yarınki yarış bari zevkli geçer:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir