Heidfeld "Mükemmel" Sonucu Kutluyor

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, dün sıralamalarda zayıf kalmasının ardından bugün Almanya GP’de elde ettiği "mükemmel" 4.lüğü kutluyor.

Alman pilot dün sıralamalarda hata yapması sonucu bugünkü yarışa 12. sıradan başlamıştı.

Ancak bugün güvenlik aracı periyodunu stratejisi ile değerlendiren Heidfeld yarışı 4. sırada tamamlamayı başardı.

Heidfeld "Gridde 12.likten bu sonucu almak mükemmel. Dün sıralamalarda son 10 arasına kalamamamız sonucunda stratejimizi belirlemekte serbesttik ve bu yüzden uzun bir ilk bölüm tercih ettik. Bu sayede herkes güvenlik aracı piste çıktığında pite girerken ben pistte kaldım."

"Bu önemli bir andı çünkü tüm trafik arkamdayken arayı açabildim. O andan önce gerçek performansımı gösteremedim çünkü hiç temiz bir turum olmadı. Araç iyiydi ve en hızlı turu atmam bunu kanıtlıyor."

"Sonunda Felipe’ye çok yakındım ancak yine de geçiş şansı bulamadım. Benim için kendi evimde iyi bir yarış oldu ve mutluyum. Böylece dün üzülen taraftarlarıma iyi bir sonuç vermiş oldum." dedi.

Robert Kubica ise bir anda lastiklerinde performans kaybı yaşamasının ardından 7.lik ile yetinmek zorunda kaldı.

Kubica "Bunun gibi bir yarıştan sonra mutlu olmak zor. Yarışın ilk yarısında Ferrari ve Mclaren Mercedes’e ayak uydurabildim. Bir anda aracın performansı çok düştü."

"LAstiklerim yol tutuşunu kaybetti, bu muhtemelen lastiklerimin çok soğumasından kaynaklandı. Verileri incelememiz lazım." dedi.


Yorumlar

  1. bence massayı biraz daha zorlasa podyumu da görürdü

  2. En hızlı turu attı yine Heidfeld Malezya'dan sonra. Güvenlik aracı girene kadar sürekli trafikle boğuştu girmese puan alması açıkçası mucize olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir