Britore, Piquet'in "Şaşırtıcı" Sürüşünü Övdü

yazar:

kategori:

Renault Takım Patronu Flavio Briatore, kendisinin ve bu sezon Renault’un en iyi sonucunu kazanan Nelson Piquet’in Almanya GP 2. bölümünde gösterdiği sürüşü övdü.

Yarışa 17. sıradan başlayan Piquet, güvenlik aracı ve tek pit stratejisi sayesinde 2. olmayı başardı. Bu sayede Renault bu sene ilk kez podyuma çıkmış oldu.

Briatore yarışın ardından yaptığı açıklamada "Güvenlik aracı konusunda biraz şanslıydı. Ancak Nelson da şaşırtıcı bir sürüş gerçekleştirdi."

"Kesinlikle Mclaren hızlıydı. Özellikle Hamilton galibiyeti hak etti ve biz 2.liği hak ettik çünkü yarışın 2. bölümünde en hızlı 2. araç bizim araçtı." dedi.

Briatore bu sonuca rağmen Piquet’in 2. yarıda göstereceği performans konusunda temkinli konuştu.

Briatore "Bu konuda dikkatli olmalıyız çünkü Nelson çok genç ancak o doğal olarak çok olumlu." dedi.

Alonso için konuşan Briatore "Onun için doğru bir yarış değildi. Start fantastik değildi. Bunun yanında yarışırken ve mücadele ederken birisini geçmeye çalışırsanız başkası da sizi geçebilir. En azından yarışıyordu."

"8 puan almamız takım için mükemmel." dedi.

Renault bu sonuç ile Toyota’nın 2 puan arkasında 6.lığa yükseldi.


Yorumlar

  1. bencede 2009 ayönelsin. alonso varken haır ellerinde değerlendirmeye baksınlar. yarın bakasınız yok.o yüzden renault alnso yu istiyorsa ona kazanacağı bi araç vermeli. atak yapmaya kalktığı anda sıra kaybettiği bi araça olmaz

  2. bence renault artık 2008 i unutsun r29 u geliştirmeye başlasın bide renault da kersi denerse erkenden iyi olur forza alonso bütün bjklılar arkandayız sen 1 numarasın alonso takma kafana başarılar gelir geçer asaletin bize yeter alonsom

  3. ya arkadaşım almanya gp si ile ingeltereyi nasıl karşılaştırırsın. alonso yağmur lastiklerini korumaya çalıştı piquet kuru zeminde kuru zemin lastiklerini. şimdi söylermisin bu karşılaştırmak değilde ne

  4. piquetle alonsoyu karsılastrmyrm sadece iyi iş cıkardı dıyorum lastık koruma ısı muhım bir iştir sartların aynı olmadıgını bende bılyrm ama arkasında massa heidfield vardı o lastıklerını cok ıyı korudu sadece bu ha

  5. yasin geçen yarışta bu yarışı nasıl karşılaştırdın merak ediyorum. hatırlatırım. alonso yağmur lastiklerini korumaya çalışıyodu. piquet gibi kuru havada kuru zemin lastiklerini değil. ya zaten bu piquet le alonso yu nasıl karşılaştırıyorsunuz anlamıyorum. okurken gülüyorum valla

  6. nelson lastıklerını ıyı korudu alonso geçen yarısta koruyamamstı lastıklerini alonso hırsına maglup dusuyor cok zorluyor ama vettelin yaptıklarıda yenılır yutulur cınsten değildi vettele ceza vermezlerse yuhh derim

  7. mehmet ceviz avatarı

    ben koyu bir alonsocuyum ama son yarışlarda kızdırmaya başladı.nelsınho
    ya tebrikler şanslada olsa alonsonun sene başından beri aldığı puanı fransa ve almanyada aldı.artık alonso renonun araç takip etmede yetersiz kaldığını görüp atak yapim derken geçildiğini anlamalı ve ona görre yarış çıkarmalı.
    malezyada,fransada,ingilterede ve enson
    almanyada bunlar yaşandı.kızdırıyorrsun ona göre

  8. onur aybars avatarı

    "Abdullah Çelik" kardeşim; yorumunun altına imzamı atarım.

  9. Ben Piquet'e şaşırmış durumdayım. Sırf bu yüzden bu senenin en iyi çaylağı seçilir.

  10. güvenlik aracı yada başka bi sebep ne olursa olsun çocuk 2. oldu. daha öncede yağmurdan yararlanıp podyuma çıkanlarda oldu. bunlar da f1 in gizemli yanları diyelim. ama alonso için çok kötü bi pazar günüydü. bence alonso buna daha fazla katlanamaz. her pilot yarış kazanabileceği bir araç ister. hele o pilot bi şampiyonsa. alonso bunları haketmiyo. biz o aracı izlerken sinirleniyoruz o sürerken nele hissediyodur merak ediyorum.

  11. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    alonso kalitesini ispatlıyor onun yegane başarılı olabileceği takım reno ya da bmw dir.ferrari de yarışması sadece macera aramak ferrari alonsoya uygun deil alonso da ferrariye uygun bi pilot deil.alonso reno da ya da bmw de şampiyonluk için yarışabilir.ama önce renonun kendisine şampiyon olabileceği bi araç vermesi gerekir.

  12. walla güvenlik aracına dua etsin yoksa
    puan alamaması bile işten değildi ama alonso araca uyum sağlayamıyor belki de kimse demesinki nelsonun arac alonsunun kinden çok kötü yapmayın bunu bukadar fark olamaz.

  13. sen alonso gibi pilota adam akıllı araç verme sonra geçilebilirsin de. adam daha ne yapsın aracın gitmiyor geçişi tamamlaması için ama yine de deyim yerindeyse "yırtındı" alonso geçmek için.

    kim ne derse desin daha önceden alonso balına şampiyon oldu, düz sürüyor, sağlamcı gibi laflar eederdi millet ve agresif değil derlerdi. bu adam boşu boşuna 2 şampiyon olmadığını renault ile bu sene kanıtlıyor. aracı gitmemesine rağmen zorluyor. evet bu puanlarına mal oldu kaç yarış ama adam ne kadar agresif olduğunu göstermeye devam ediyor.

    piquete de ne diyeyim bugün balı yerindeydi. alonsonun yarış öncesinde verdiği röportaja cevap niteliğinde oldu. alonsonun bu puanları kazanması için 4-5 yarış pikeyi geçmesi ve puan alması gerekecek 😀

  14. Yatip Kalksın Güvenlik Aracina Dua Etsin Güvenlik Araci Girmeseydi Pist'e Zor 2. Olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir