Mercedes, Kaos Dolu Test Beklemiyor

yazar:

kategori:

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff, radikal değişikliklerin olacağı 2014 Formula 1 sezonu öncesinde yapılacak testlerin kaos dolu olacağı iddialarını kabul etmiyor.

Yeni motorlar nedeniyle 2014 aracıyla testlerin özellikle ilk günlerinde çok fazla sıkıntı olması bekleniyor.

Wolff “Testlerde kan gövdeyi götürmeyecek. Araçların sürekli sorun yaşayıp piste çıkmaması gibi bir durum söz konusu olmayacak.”

“Ancak her zamanki kış testlerinde olduğu gibi teknik kurallar devam niteliğinde değil ve günde 100 tur atamayabiliriz.”

“Ortalarda bir şey olacak. Ancak gelişimin bir parçası bu. Sorunların neler olduğunu bulmamız lazım. Bu yüzden test yapıyoruz.” dedi.

Büyük değişiklikler nedeniyle takımlar yeni araçlarını yetiştirmekte de sıkıntı yaşıyorlar. Şu ana kadar sadece 3 takım yeni aracın Jerez testlerine yetişeceğini açıkladı. Lotus ise Jerez’deki testlere katılmayacağını duyurdu.

Wolff “Yeni kurallarla birlikte mühendisler arasında devasa bir mücadele var. Bu da F1’in doğasında olan bir şey.”

“F1 her zaman başarılı oldu ve yenilikleri; sürücüleriyle takımları arasındaki rekabet sayesinde motor sporlarının bir numarası haline geldi. Rekabet yeniliği de beraberinde getiriyor.”

“Gelecek sene olacak şeylere ‘wow’ diyebiliriz. 1/3 yakıt tasarrufu ile performans seviyesini korumaya çalışacağız. Ve tüm yeni şeyleri aracın teninin altına yerleştirmeye çalışıyoruz.”

“Soğutma sorun olacak. Yakıt tasarrufu kilit nokta olacak ve aynı zamanda daha az aerodinamik downforce olacak. Wow! Bu iyi bir şey.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes, Kaos Dolu Test Beklemiyor” için 2 yanıt

  1. Bir üretici olarak Mercedes’in ciddi avantajı var. Bunu kullanabilmeleri gerekiyor.

  2. umarım ferrari ile yarıs icerisinde olursunuz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir