Whitmarsh: “Formula 1 Kendi Kendine Zarar Vermekten Vazgeçmeli”

Mclaren’in Takım Patronu Martin Whitmarsh, Formula 1 dünyasının Sebastian Vettel’in geçen seneki üstün zaferinin ardından olumsuz konuşmakta ve hızlı tedbirler almaya çalışmakla hata yaptığını düşünüyor.

Vettel’in geçen sezonun ikinci yarısında hiç bir yarışta yenilmeyerek şampiyon olmasının ardından planlanan son yarışlara çifte puan önerisi büyük eleştiri almıştı.

Whitmarsh “Özellikle Vettel’in peşpeşe 9 zafer kazanmasıyla çok hızlı davrandık.”

“Son senelerde bazı harika şampiyonalar gerçekleşti. Geçen sene en klasik şampiyonalardan birisi değildi ancak adil olmak gerekirse bazı çok iyi yarışlar oldu.”

“İnsanlar kısa süreli hafızaya sahipler ve ortada bir sinizm var. Bundan nefret ediyorum.”

“Bu harika bir spor. İnsanlar her zaman altın dönemden bahsediyorlar ancak son seneler yarış açısından KERS ve DRS’nin yarattığı geçişlerle birlikte harikaydı.” dedi.

Geçen sezonki Macaristan yarışından bu yana yenilmeyen Vettel, 2014 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya’da art arda 10. zaferini kazanmayı hedefleyecek.

Whitmarsh, hangi spor olursa olsun bu tür üstünlüklerin iyi olmadığını ancak F1’in çok fazla sıkıntı yaşamadığını söyledi.

Whitmarsh “Her sporun farklı kazananlara ihtiyacı vardır. Tahmin edilememezlik olmalı.”

“Cumartesi akşamı insanların bir sonraki gün kimin kazanacağın merak ediyor olduğu bir spor istiyoruz. Ve yarışın bitmesine 3 tur varken hâla kimin kazanacağının merak edildiği bir spor istiyoruz.”

“Kişisel olarak tabi ki farklı kazananlar isterim ancak ben öyle düşünenlerin trenine katılmak istemiyorum.”

“Konuşarak gösterimizin değerini düşürme konusunda çok iyiyiz ve bu beni sinirlendiriyor çünkü bu spor için çok şey yaptık. Son dönemde çok harika yarışlar ve şampiyonalar oldu.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir