Ferrari Çekme Kollu Süspansiyondan Vazgeçmiyor

yazar:

kategori:

Ferrari’nin 2014 sezonunda kullanacağı aracında çekme kollu (pullrod) süspansiyon sisteminden vazgeçeceği söyleniyordu.

Formula 1 araçları hakkında çizimler ve animasyonlar hazırlayan Giorgio Piola Ferrari’deki kaynaklarından aracın pullrod süspansiyona sahip olmayacağını öğrendiğini söylemişti.

Ancak AMuS’a göre en yakın isimler bile bazen kasıtlı olarak yanlış bilgi verebilir.

Henüz kesinleşmiş bir bilgi olmamakla birlikte Ferrari’nin aerodinamik kazanç elde etmek için çekme kollu süspansiyonu kullanmaya devam edebileceği düşünülüyor.


Yorumlar

“Ferrari Çekme Kollu Süspansiyondan Vazgeçmiyor” için 5 yanıt

  1. Durum şudur… son senelerdeki gibi Ferrari ne yapacağına karar verememiş olabilir. Aynı durum RBR içinde geçerlidir fakat Newey ekndini yeni bir tasarıma çabuk adapte ediyor ve başarıda peşine gelirken Ferrari süspansiyon kollarına takılıp kalıyor.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    O,şasinin kod numarası dostum.Araç adı taraftarlar tarafından belirnecek ancak muhtemelen F166 olması bekleniyor.Koyacaksın şasiye uygun bir şey işte 666 diye olacak sana ” Number of the devil” kırmızı şeytanlar tozu attıracak gridin 🙂

  3. İtalyan basını da benzer bir söylentiyi dile getirmiş. Ama yeni şasiye isim vermişler: Ferrari 665… İlk defa duydum

  4. doğru karar verilmiş ilk baştan diğer takımları etkilemek için fake yapmışlar anlaşılan. Pull rod kullanacaklar ama amus’taki çizime göre daha değişik bi dizayn olacak. Push rod tasarımına benziyor ama daha gelişmişi. Aracın ön bölümüm yüksekliği düşük olduğu için pull rod arkaya en iyi hava akışını sağlayacak tasarıma sahip. Arın yüksekliğinin düşmesiyle birçok takım bu süspansiyonu seçecektir. Mclaren’inde değiştireceğini sanmam. Yaptıkları açıklamalara bakarsak geçen sene yaşanan sorun süspansiyonla alakalı değildi.

  5. Bu süspansiyonun bazı sorunları olduğu biliniyor ama ne hikmetse Ferrari zorla bu sisteme devam diyor … buda yetmedi McLaren dahi bu sisteme geçti.Bence ilk tanıtımı yapacak olan McLaren e bakmak gerekli.

    İşin aslında … bu sene motorların üreteceği torku da göze almak gerek.Bu tork da araca en iyi cevabı veren sistemde göze alınmaya değerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir