Alonso, Hockenheim'de En Kötü Günlerinden Birisini Geçirdi

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, 2008 sezonunun 2. yarısına başladığımız geçtiğimiz yarışta, 2001 yılında arka sıralarda mücadele ettiği zamandan beri en kötü yarışını çıkardı.

Bu görüş, Alonso’yu her daim destekleyen İspanya basınına ait ve İspanyollar Alonso’nun Minardi günlerine döndüğünü söylüyorlar.

Alonso Almanya’da yarışa 5. sıradan başlamış ancak 11. olabilmişti. Takım arkadaşı Piquet ise Renault’a ilk podyumunu kazandırdı.

Yarışın ardından Britore basın açıklamasında 62 kelimelik bir metin yayınladı ancak bunların içerisinde Alonso ile ilgili tek bir kelime bile yoktu.

AS gazetesi ilk defa Alonso için sert eleştirilerde bulundu.

İtalyan basınında çıkan haberde Briatore’nin Alonso’nun Almanya yarışındaki performansından hiç bir şeyi beğenmediği belirtildi. Çıkan spekülasyonlar ise Renault’un Alonso’ya baskı kurarak 2009’da takımda kalması için uğraştığı yönünde.

Alonso’nun gelecek sene başka takıma geçmek istediği söylentiler arasında ve Renault bu kararın Eylül’e kadar açıklanmasını istiyor.

Alonso Almanya’nın ardından bir de takım arkadaşı Piquet’i herkesin önünde tebrik etmediği için eleştirildi.

El Pais’ten Manel Serras ise Alonso’nun direkt olmasada SMS ile çaylak pilotun başarısını kutladığını belirtti.

Ancak Serra şöyle devam etti: "Ancak bunun gibi bir mağlubiyetin onu çok incittiği açık. O kimseye karşı kaybetmek istemiyor." dedi.


Yorumlar

  1. onur aybars avatarı

    Montoya, Kimi ve Alonso… Alonso'nun olayı diğer ikisinden çok farklı. Sen bu farkı anlayamıyor musun?

    Nelson şansa da olsa ilk kez podyuma çıktı, Alonso'nun yüzü bir karış… Ya kardeş, sen değil miydin "Nelson'un puanlarına ihtiyaç var" diyen. Çocuk; "Al sana puan" dedi. Ne var bunda? Allah'tan bu sene Renault şampiyonluğa oynamıyor. Yoksa Alonso'nun puan alamadığı yarışta çaylak takım arkadaşının podyuma çıkması takım için ve Nelson için hiç hayırlı olmazdı… Anlatabildim mi bazı şeyleri "ulaş bilir" kardeşim 🙂

    Bir de kardeş, Kimi McLaren'den ayrıldığı için mutlu olduğunu söyledi demişsin. Ben geçen senenin yarısında askerdeydim. McLaren'in bilgilerinin Renault'nun eline geçtiğini dahi yeni öğrendim diyebilirim 🙂 Beni biraz şu Kimi konusunda aydınlatır mısın, nerede söylemiş, ne söylemiş?

  2. onur arkadaşım bana göre mclaren suçle sana göre alonso ikimizinde göstereceğimiz örnek çok şimdi onları söylemeye başlarsa zaman yetmez sadece alonso dei kimi raikonen montoya ve en son alonso .geçen sene kimi mclarenden kurtulduğu için mutlu olduğunu söledi be aynı şekilde montoyada alonsonun arkaasında olduğunu söyledi hadi alonso haksız ya raikonen ya montaya.

  3. yahu bu alonso fanatiklerinin alonso ile tıpatıp aynı zihniyette olmaları bi tesadüf mü acaba …site yönetiminden bu konuda bir araştırma çalışması yayınlamalarını talep ediyorum : ))

  4. alonso hızlıda biraz şansa ıhtıyacı var adam ıkı seneden beridir şansız yha go fernando go

  5. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    ne kaybetmesi ya piquet çok sanslıydı alonso ise tam tersi bukadar basit 10-0 sıralama üstünlüğü kurmuş adam daha ne yapsın.Alonso ufacık düştümü tekme atma meraklısı cok fazla çünkü canı yanan cok oldu daha önce bu açık ve net,ama fernando bugünleri atlatacak tipte bir pilot…

  6. onur aybars avatarı

    "ulaş bilir" kardeşim; "%80 suç denniste" derken neyi baz aldın? Yani bu yüzdelik dilimi neye göre belirledin? Merak ettim doğrusu? Alonso yürürken düşse McLaren'den bilinecek.

    Bana kalırsa McLaren Alonso'yu değil, Alonso McLaren'i bitirdi.

    Böyle yorumlar yapınca pilotajını beyendiğimiz adamlardan da uzaklaşyırıyorsunuz insanı…

    Ve yazık… 2006'da kanlı bıçaklı olduğunuz adamları desteklemek zorunda kaldınız bu sezon…

    Tüm fanatikliğinize rağmen inşallah Alonso bu sene podyuma çıkar diyorum.

  7. alonso ve renault tekrar yine döneceklerdir buna eminim renault geçmişte bunu başarmış bir takım son 2 yılın dünya şampiyonluğuna bakıldığı zaman anlaşılıyor zaten yine dönecez bunlar f1 in inişli çıkışlı yolları olur böyle olaylar ama geçer renault f1 team saygılar arkadaşlar

  8. kaan kaanhan avatarı

    Alonso macaristanda iyi performans sergileyebilir gibime geliyor sadece tahmin. Reno nun toyota ve redbul dan iyi olacağını düşünüyorum.

  9. Mclaren ne büyük takımsın :)))

  10. eliştirdiğiniz kişi shumi zamannda şampıon olmuş kişi aynı bunlarda ingiliz basını daha 2006 yılında yarış kazanınca ispanya maçlarında adı anılıodu realmadrid barcelona macında alonsonun şampın luğu ve yarış kazandığı zman anos ediliodu. ewt alonso şansız bi zman geçirio dediğim gibi alonso geri dönecek buyna eminm sabrediyoruz. r26 2005 2006 mclarnden ferrariden daha ii deildi ama işte alonso farkı buu o araçla şampıon oldu r26 ve r25 çok dayanıklıdı. goo fernando go reno .

  11. bu hale düşmesinin tek sebebi mclaren tama alonsodada suö olabilir ama%80 suç denniste sen git çaylağı ilk senesinde 1 pilot yap lan takımındaki şampıon bi pilot. alonsonun kariyerini mahvettiniz. bir renocu olarak inş. şampopn olamassınız goo ferrarii al şu şampıonluğu zaten seneye reno geri döncek ozaman görcem ben dennisle çaylağı

  12. bu adamda hırs var kaybetmeye dayanamıyor ama aracının kapasitesinin farkında ferrari,mclaren ya da bmw ile başedemeyeceğini biliyor tek tesellisi reno'da en iyi olmakken bu durumun da nel tarafından elinden alınması hem de tamamen tesadüfle alınması haliyle alonso'ya koymuştur.tamam tebrik etmeliydi ama biraz da hak vermek lazım bu adam çifte dün şampiyonu bu hallere düşecek adam değil…

  13. ben öyle dendiğini düşünmyrm arkdasım alonsonun emeği tartısılamaz fakat reno cok çalısıyor buda emegın bı karslıgı şanslada olsa öyle her basarı takımı motive eder alonso da cok yaklastı bu sene podyuma ama renault sadece ufak bır tesekkur etti nelsona yani geçen sene heiikki podyuma cıktıgındada takım onu tebrik etmişti bu normal bişey kımsenın hakkı yenmıyor takım alonsoya buyuk değer veriyor her taktiği deniyor ama bu sene alonso sanssız bır yıl geçiryr monaco canada fransa ingiltere son olarakta almanya umarım sanssızlıgı atar uzerınden ben bu sene alonsoyu podyumda gorecgmden emınım takımn cıddi sorunları var ve bunlarında seneye yenılecgnden emınım alonso da 2009 da burada kalacak herkes de gorecek

  14. Jacques Villeneuve'Nin şampiyon olduktan sonraki düşüşü gibi olmasın yeter…

  15. kim renault a küfür dedi ki. tabiki teşekkür edecek ve tebrik edecek. yasin arkadaşım çok abartmışsın. ama renault a can verdi. dememeliydiler. işte bu emeğe ihanettir. eğer renault a senin gibi düşünüp "senin yapamadığını yaptı" dediyseler ortada koca bir ayıp var demektir. duyanda 10 tane aracı geçip podyuma çıktı sanacak

  16. evet renault yanlış yaptı piquete niye podyuma cıktın diye küfür etmeleri gerekiyordu kınama yazısı piquet alonso cıkcaktı snn yaptıgın ayıp neden hata yapıpta yarıs dısı kaldın dimi ama sana ufak bir tebriği cok görenler var flavio herseyden sonra alonsoya övgülerinin yağdrrken sana podyuma cıktın dıe nıe kutluoki dimi sana küfürü basmalıydı boyle bı zıhnıyet var işte herşey alonso tmm takımı geliştiriyo aracı geliştiriyor ama nelsona ufacık bir teşekkürü (takım tarafından) cok gören ınsanlar var ne yazıkki bunların gözünü ne kör etmiş anlamıs değilim ama reno yanlıs yaptı piquete tebrik edlmemelydi alonso'bu sene podyuma cıkmak gecen seneki araçla yarıs kazanmaktan daha zor'. görüşününden hareketle bu zor olayı gerçkleştirdiği için kınanmalıydı yazık renaulta

  17. salih yildiz avatarı

    alonso alonso alonso… insanların başka derdi yokmu neden hondayı sonlara iten jenson u, doğru dürüst başarısı olmayan trulli yi, yıldız adayı olarak gösterilen ( adrian newey e) rağmen weber i son günlerde düşüşe geçen Ferrariyi konuşmuyor. Varsa yoksa Alonso ve Reno Sebebide Ferrari, Mc Laren ve Williams dışındaki bir takımın şampiyon olmasını hazmedememelerinden olsa gerek. Aynı durumu BMW yaşasın aynı oyunlar ve uğraşılar onlar içinde yapılacaktır buna eminim.Bıraksınlar adamlar nasıl istiyorlarsa öyle davransınlar.

  18. renaultta kimin daha çok emek harcadığı kimin aracı gelştirmek için daha çok çalıştığı belli bunu tartışmaya bile gerek yok.şansa alınmış bir podyum ve alaksız yorumlar eleştiriler.herkes çok bilomuş gibi konuşuo Alonso kaybetmeyi sevmeyen bir pilot anlık sinirle yaptığı heer davranış durmadan yanlış yorumlanıyor.madem Alonso iyi performans gösteremşyo neden 2009da da takımda tutmaya çalışıyolar.herkesin bir korkusu var sanırım ama yine o eski muhteşem günlerimize (takımla değil alonso ile)geri döneceğimize inanıyorum çünkü o harika bir pilot// Excelente Alonso

  19. doğru şansı için tebrik etmeliydi. ama suç alonso da. bırak artık kendi performansını göstermeyi. renault gerçek gücünü göstersin. takım arkadaşın ilk sektörde eleniyo zaten. sende 2. sektörde elen. zorlama. madem emeğe saygı yok. sende emek verme.

  20. Yinede herkesin önünde tebrik etmeliydi her nekadar şansla alınmış bir podyum olsada..

  21. alonso nun bunu bir malubiyet olarak görmediği kesin. onun kızdığı şey onun o kadar emeğine, onun aracından maksimumu çıkarmaasına karşı, şansla podyuma çıkan piquetin "renaulta can verdi" gibi renault tarafından gelen söylemler. sen bunu söylersen alonso nun yaptıklarını çöpe atmış olursun.madem öle ne diye 2009 da tutmak istiyosun adamı. senin can veren bir pilotun var zaten.ya kim olsa kızar. sinirlenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir