Alonso: “Sürücüler Takım Emirlerine Uymalılar”

yazar:

kategori: ,

Ferrari pilotu Fernando Alonso sürücülerin garajdan gelen takım emirlerine uymaları gerektiğini düşünüyor.

Bir gazeteci Alonso’ya şu soruyu sordu: “Daha önce alıp da uymadığın bir takım emri oldu mu?”

“Hayır. Normalde takımın söylediği şeylere uymalısınız, çünkü onlar tüm bilgilere sahipler ve neler olduğunu biliyorlar.”

“Onlara sebebini anlamak için telsizden neden bunu yapmanız gerektiğini sorabilirsiniz, ancak daima uymalısınız.”

2010 Almanya GP’sinde Alonso’nun takım arkadaşı Felipe Massa’ya telsizden “Fernando senden daha hızlı. Bu mesajı anladığını onaylayabilir misin?”

Bu Massa’nın Alonso’nun geçmesine izin vermesi için bir takım emriydi ve Brezilyalı pilot buna çok şaşırmıştı.

2014 sezonunda Kimi Raikkonen Alonso’nun takım arkadaşı olacak.


Yorumlar

“Alonso: “Sürücüler Takım Emirlerine Uymalılar”” için 41 yanıt

  1. Raikkonen77 avatarı

    Abi bana Kalırsa Raikkonen Alonso kapişmasından çok Kimin nereyi tuttuğu önemli Domenichale’nin Alonsoyu desteklediği ap açık ortada 2009’da Raikkonen onu ipten aldi falan ama Bence Domenichalenin Oyu Alonsodan yana Bu yüzden Emirler genellikle Raikkoya uygulanir yol ver benzin az falan filan derler Yol isterler bir şekilde Raikkonen Ferrariye gelmekle Tamam iyi yapti Sonucta McLaren Kotu gidiyo Lotustan para alamiyo Red Bull pilotlarini sezonun ortasinda acikladi nerdeyse Mercedesde Rosberg Hamilton ikilisiyle Mutlu geriye Fasa Fiso Takimlar kaliyo falan ama Ferrariye gelmesi o yönde kötü oldu Bence Domenichale degilde Jean Todt olsaydi Cok iyi olurdu kimi icin

  2. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Sitede gördüğüm en berbat anlatımlı haber..

    Sitenin yeni yüzü başarılı hep beraber zevkli, anlayışlı, seviyeli, çekişmeli bir 2014 sezonu dileği ile…

    Yönetici arkadaşların emeklerine şimdiden teşekkürler, Allah utandırmasın.

  3. Hiç alışkın olmadığımız bir şey olsa da umarım Kimi birazcık ciddiye alır ve asılır bu sezon…en azından % 50-60’ını verse her şey çok güzel olur…

  4. ferrari için çok enteresan bi sezon olacak inşallah çok zevkli ve bol mücadeleli bi sezon olur 2 plot mücadelesinde

  5. Hiçbirşey başlamadan yine aynı yere döndük. Hızlı olanın kazanmasını söyleyen insanlar 2010 ALmanya ya neden lafatıyorlarki.Massa ALonso yu arkasında tutabiliyordu ama ondan hızlı değildi… olabilseydi onu takipde geri kalmazdı.

    2007 Macaristan da aynı şey olmuşdu.Takımın Hamilton a yaptığı çağrıya Hamilton kulak tıkamışdı. Üstelik bu yer verme başlangıcı Macaristan değildi …

    Adam demişki; mihenk imiz takımdır.Ne olursa olsun takımın taleplerine uymalıyız.

  6. alonso basladı alttan alttan raikonene ayar vermeye :):)

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne kadar tuhaf, zamanında Massa da içinde Alonso’yu şöyle ezecek falan deniyordu.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Benim hatırladığım kadarıyla kime öyle bir şey söylemedi.

      1. ben hatırlıyorum açıkçası burada o tarz şeyler söylendiğini… ciddiyim, uyuzluk olsun falan diye yazmıyorum.

  8. Taraftar olmadığım için onur duyduğum anlardan birisi. Gidip kendime birşeyler ısmarlayayım.

    1. Onur; şahsiyetin gravürüdür. Sen kim… ALonso yaraftarı olabilmek kim…

      1. sınan matias avatarı
        sınan matias

        hahahaha

    2. Mesajıma iki harika tepki. Teşekkürler.

  9. alonso takımı baskı altına alıp raiye emir verdirmek istiyor aklı sıra.seni bu yüzden sevmiyorum diaz.

  10. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    He ben yanlış düşünüyorum sen doğru öyle mi?Asıl bunu diyen birinin zihniyeti yanlıştır.Kara leke sen ve senin zihniyetin zaten yoruma girişin ve bugüne kadar yazdıkların ortada.Kinin nefretin ortada.Ben fikrimi beyan ettim.Türkçe biliyorsan okursun anlarsın.Takım emirleri ile ilgili 2010 ve 2013 oalyları ile ilgili düşüncemi belirttim.2si de yanlış olabilir ama en azından 2013teki gibi rezalet değildi.2010 daki Ferrari nin düştüğü durum,Rob Smedley in aptalca hareketindendir.Aynı hareketi Alonso da yapsa Kimi Raikkonen de yapsa eleştiriyi yaparız sen hiç merak etme.Senin hiç takımını veya pilotunu eleştiremediğin gibi

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bu açıklamayı Raikkonen dinlemeyecek diye veriyor. Rai kimseyi sallamaz Rai Ferrari’nin son şampiyonudur Ferrari taraftarı için Kimi Alonsodan 1 adım öndedir.

  12. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Takım emirleri bence; şampiyonluk yolunda geri dönüş olmayacak noktada verilmeli. Mesela son yarışlarda şampiyonluğa oynayan pilot oynamayan takım arkadaşından gerideyse emirle yerini vermeli. Ama daha 2.yarışta Multi21 yada sezon ortasında puan anlamında yakın olan pilotlara (2010 Almanya) yol ver gibi saçma emirlere gerek yok. Hızlı olan kazansın.

  13. Zaten pilotlar emir kulu ya, haklı o yüzden.

  14. Geçen sene Malezya’da Vettel (multi 21) ve Rosberg’e (yakıt tasarrufu) verilen talimatlar..
    2012’de Gro’ya (zorluk çıkarma), 2011’de Weber’e verilen, 2010’dan itibaren Massa’ya birden fazla kez verilen talimatlar..
    Orta sıralarda yarışan takım pilotları için dikkatimizi bile çekmeyen takım emirleri..
    eski izleyiciler için efsane şampiyonluğu garantileyene kadar Barichello’ya, şampiyonluktan sonra Rubens’in önde olduğu bazı yarışlar için pozisyonlarınızı koruyun talimatları..
    ve daha da eskileri..
    bu sporun içinde olan bir realite..
    pilotlar şampiyonasının durumuna göre ve takım menfaatlerinin gerektirdiği ölçüde profesyonel olması gereken pilotların da uyması gereken realite!!!!

  15. Çok karmaşık bir durum her pilotun bu mesaja tepkisi farklı faklı oluyor diye düşünüyorum. Örneğin 2013 Malezya’da olay neydi Multi 21 takımın ikinci pilotu önde birinci pilot ise arkada ama birinci pilot ne yaptı dinlemedi madem kazanacak kadar hızlı gaza basar ve farkı bırakır dedi ama ikinci pilot maalesef buna cevap veremedi ve olan oldu. 2010 Almanya’da olanlar ise tam bir faciaydı Alonso Massa’yı geçmeye çalıştı ama geçemedi bu işi takım bitirdi. Ama 2010 Abu Dhabi’de maalesef emir verecekleri kimse yoktu olanlar oldu.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      2010 Almanya da Massa fark açacak kadar geçti mi peki,farkı açabildi mi,her şekilde Alonso daha hızlıydı.Ama bıraksalardı da Massa kazansaydı belki daha hayırlıydı.Yine de şampiyonada Alonso daha iddialı kaldı ki Multi 21de nasıl oluyorda 2.pilotu halen suçlu görebiliyorsun?Biraz vicdanlı yorum yapın.İşinize geleni görüp gelmedi mi facia falan olmaz.Multi 21,Almanya 2010 gölgede bırakacak kara bir leke.İzahı yok.Vettelin savunulacak bir yanı yok orda

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Ayrıca 2010 Almanya da ne drs var ne bir şey.Zaten belki de bu yüzden Alonso şampiyonluğu kaybetti.Ancak takım 1.pilotu belirlemiş ve Alonso’nun şampiyonluk şansı sezon yarısı olsa bile Massa dan fazla.Sezona galibiyetle başlamıştı ve her yarış Massa nın difüzörü yüzünden puanlar kaybediyordu.Ayrıca o pistin karakteristiğine bir bak sonra bir de Malezyaya bak hangisi atağa daha uygun ve buna drs olmamasını da ekle.Alonso da kazanacağım derken podyumdan da olabileceğini düşünmüş osla gerek,telsizden;”bu çok saçma”demiştir.Ancak açıkça yarıştan evvel bir multi 21 emri verilmiş,Webber önde,galiba daha sert lastiklerle yarışıyordu ve benzin tasarrufu yapıyordu yani farkı açması beklenemez.Bununla beraber drs avantajı ve pistin yapısı gereği atağa müsaitliği nedeniyle bir türlü 2.pilotu geçemeyen Vettel telsizden defalarca ağlanıp sızlanıp Webbere utanmadan çekin şunu yolumdan diyor,takımın yarış evveli belirlediği emre uymuyor ve sen burda 2.pilotu suçluyorsun.Ancak 2010 Almanya facia diyorsun.Evet takımdaki pozisyonuna yakışmayacak ahmaklıkta 2 hareket izledik biri Mass dan diğeri Smedley den.Daha iyi idare etseler kimsenin sesi çıkmazdı.Lütfen biraz vicdanlı olalım.

      2. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Yanlış düşünüyorsun. Vettel’in yaptığını Alonso yapsaydı hırlı yarış ruhu olan komple pilot derdiniz. Bunu kara leke olarak görmenizin tek sebebi Vettel’in Alonsu’nun elinden aldığı şampiyonluklardır. Hırslı pilot her zaman iyidir bu sporda önemli olan şampiyonluklardır yoksa herkes arka arkaya sıralanıp yarış yapılacaksa yarışmanın önemi yok.

  16. bu sözleri elki hatırlamak zorunda kalabilirsin.

  17. Eğer bu sene Kimi den kötü olursan ve ozaman sana Kimi senden daha hızlı derlerse bakalım ne yapıcaksın

  18. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takım emri denilince illa ki arkadan gelen arkadaşına yol ver manası ortaya çıkmamalı.”Takım emri” cümlesi almanya ve massa ile özdeşleştirilmeye çalışılmamalı.Takımdan gelen talimatlar yol verme şeklinde de olabilir, öndekini geçme de olabilir, yakıt tasarrufu yap da olabilir.Beklenmedik bir anda pite gel de olabilir.
    Öyle sanıyorum ki soruyu soran gazeteci vettelin multi21 olayına basmaya çalışmış.(Alıp da uymama cümlesi bana ilk o olayı hatırlattı).GAzetecinin aklının tabanında massa olduğunu sanmıyorum.Belki de küçük bir ihtimalle Raikkonenin 2012 abudhabideki olayını ima etmişler.Garajdan Raiye lastik ısıtması talimatı ya da emri geliyor ve Rai de gidin başımdan ben ne yaptığımı biliyorum diyor.Başka bir örnek de 2011 ingiltere webberin söz dinlememesi de verilebilir.
    Alonso, olması gerekeni ve daha önceleri birçok kez olmuş olanı konuşmuş.2013 hindistan henüz 2.turda vettele pite gelmesini söylediler.Çok şaşırdık belki vettel de bir anlam veremedi ama garaj, Alonsonun da dediği gibi tüm bilgilere sahiptir.(istisnalar kaideyi bozmaz.2013 kore hamilton) Garajdan gelen emirlere uymak gerekir ve tabi ki telsizden bunu anlamaya çalışma adına sorular sorulup diyaloğa geçilebilir.Örneğin İstanbulda hamiltona yakıt tasarrufu yap dediler ve hamilton da bunu anlayabilmek için telsizden buttonun geçip geçmeyeceğini sordu.
    Sözün özü bu adamlar maaşlı birer elemandır ve söz dinlemek zorundadırlar.

  19. 1. Alonso’nun seneye performans manasında takım emrine maruz kalmayacağı açık.
    2. Schumacher ve Alonso gibi pilotların kontrata “ben birinci pilotum” yazdırdıklarını da bilmesek de %100 olarak tahmin ediyoruz. Montezemolo son dönemlerdeki Raikkonen hakkındaki demeçlerinde olası durumda kimin yol vermesi gerektiğini açık açık söyledi zaten.
    3. Ancak seneye motor kuralları ve yakıt sınırı sebebiyle takımdaki pilotlar farklı stratejilerle yarışıyor olabilecekler, bu yüzden arada motor haritalamasından dolayı hız farkları doğabilecek. Bu tür yol vermeleri her takımda görebileceğimizi düşünüyorum.

    1. sınan matıas avatarı
      sınan matıas

      Beğenin sevinsin arkadaşlar.

  20. kendisi böyle bir emir alirsa ne yapacagi merak konusu, öte yandan takim icin yol verecek duruma genelde dusen bir pilot olmasa da, nadir bir örnegi mevcut, üstelik kendisi sampiyonluk icin savasirken, podyumu takim arkadasina birakiyor, gereksiz mucadeleye girmiyor, videosu da asagida

    http://www.youtube.com/watch?v=HXTHlPV2PSU

    1. tabi o zaman takim emri yasak oldugundan, takim bu emri ya ima etti, yada Alonso kendi insiyatifini kullandi yol verdi, o kadar detayini bilmem mumkun degil

  21. konuya gelecek olursak evet uymalılar.kimi senden hızlı dediklerinde leb demeden leblebiyi anlamalı.tabi arif ise mağlum ; arif olan understand yapar.arifmi değilmi yoksa neci onuda göreceğiz.alonso çok çpk çetin cevize denk geldi.kontratına güveniyor ama kimi raikkonen işini bilir sana sabaha kadar masal değil martaval anlattırır.zira kimi nin kontratıda farklı şeyler söylüyor olmalı !

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Kimi,senden hızlı dediklerinde zaten leb değil leblebinin tamamı denmiş oluyor.Tam tersini de duyabiliriz ama temennim bu tür lafları sadece sezonun son 2 yarışında ya da o dönemlerde şampiyonlukta önde olana yardım için denmesi.O ana kadar eşitlik olabildiğince sağlanması.Bununla beraber merak etmeyin Kimi de Alonso da fazlasıyla bu durumla karşılaşırlarsa gereğini yapacaklardır.Bunlar işin bilincinde adamlar.Bazı fanlar olayı şimdiden Kimi-Alonso savaşına dökmeye başladı ancak bence güzel bir birliktelik olacak bu inşallah.En heyecan verici ikili ve güzel bir meydan okuma olabilir.

  22. Aynı sorun bendede var.Kullanıcı adımla sisteme giremiyorum

  23. gerçi jet man olarak ismim çıkmış ama giriş yaptığıma dair bir delalet yok.üstelik yanlış giriş yaptınız lütfen daha sonra tekrar deneyin yazıyor ne iş ya !

  24. eski kullanıcı adları ve şifreleri geçerlimi zira defalarca denedim siteye giremedim ?
    bendeniz naçizane jet man

  25. Alonso bu sene Raikkonen’i zorlayabilir.

    1. bence tam tersi olur

  26. Daha sezon başlamadan Alonso sezon ile ilgili açıklamalara başladı.

  27. Yakup ERCAN avatarı

    Peki Alonso eğer Ferrari Kimi seni ezecek kenara çekil derse?

  28. Eh Alonso’nun oldukça hızlı ve kaliteli bir pilot olduğunu düşünürsek kendisine yönelik olumsuz bir takım emriyle pek karşılaşmamasından dolayı böyle bir yorum yapması normal. Lakin bu sezon işi gerçekten çok zor olacak. Raikkonen, kendisini son derece zorlayacaktır. Kaldı ki hangisinin kazandığı önemli değil; yeter ki Redbull üstünlüğüne son versinler. En azından şöyle sağlam bir rekabet gösterebilsinler. Yenilseler de ezilmesinler kafi.

    Ayrıca her daim bir McLaren taraftarı olarak bana en sevdiğim ve hayranı olduğum pilot olan Mika Hakkinen’i hatırlatan Kevin Magnussen taraftarıyım bundan sonra. Mümkünse Magnussen kazansın. Tabii ilk sezonunda pek de bir şeyler beklememek lazım.
    O yüzden bu sezon ya Alonso ya da Raikkonen başabaş, dişediş bir mücadele edip ardından kimin ihtiyacı olursa diğeri ona yardım etsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir