Robert Kubica

yazar:

kategori:
Robert Kubica
 Doğum Tarihi  07/12/1984
 Doğum Yeri  Krakow
 Ülke  Poland
 Medeni Hali  Bekar
 Boy  184
 Kilo  73
 İstatistikler

 Yarış Birinciliği

 0  İlk Yarış  2006 Hungaroring
 Kazandığı Puan  45  En iyi derecesi  3
 Katıldığı Yarış  22  2006 Derecesi  16
 Pole Pozisyon  0  2007 Derecesi  6
 Podyum  1  Takımı  BMW Sauber

 Geçmiş

 Robert Kubica karting kariyerine 1995’te başlamasının ardından 2001’de tek koltuklu yarış aracı ile yarışlara geçti. 2 sene Formula Renault 2000 İtalya ve Avrupa serilerinde yarışan Kubica bu serideki 2. senesinde 2. oldu.

 Daha sonraki 2 sene Formula 3 Avrupa serisinde yarışan Kubica kendi ismini tam anlamıyla ancak 2005’te World Series by Renault’u kazanarak duyurdu.

 Bu başarının yanında Kubica Macau yarışında 2. oldu ve Renault ile testlere çıktı ancak Kubica için elini çabuk tutan taraf BMW Sauber oldu.

 2006’da BMW Sauber’in test ve yedek pilotu olan Kubica, takımın Jacques Villeneuve ile yollarını ayırmasının ardından Formula 1’de yarışma fırsatı buldu.

 İlk yarışı Macaristan’da son puanı kazanmayı başaran Kubica daha sonra aracının gereken ağırlıktan hafif olduğu anlaşılması üzerinde puanını vrmek zorunda kaldı. Ancak ilk yarışında ıslak zeminde yaptıkları ile Kubica herkesi etkilemişti.

 Daha sonra İtalya’da podyumun 3. basamağına çıkan Kubica yeteneğini göstermeye başlamıştı. Daha sonra Çin GP’sinde de podyuma yakın olan Polonyalı pilot pit stratejisi kumarını kaybetti.

 2007 sezonunda Kubica genel olarak takım arkadaşının gerisinde kaldı. Buna neden olarak ise yeni Bridgestone lastiklerinin agresif sürüşlere izin vermemesi gösterildi sporun otoriteleri tarafından.

 Henüz Formula 1’de ilk tam sezonunu geçiren Kubica Kanada’da geçirdiği büyük kaza ile herkesi korkuttu ancak Kubica kazayı çok küçük yaralar ile atlattı ve daha bir iki gün içerisinde hastaneden yürüyerek ayrılarak evine gitti. Doktorlar önlem olarak 1 yarışa çıkarmadı Kubica’yı. Kubica sezonu 39 puan ile 6. sırada tamamladı.

 2008’de de BMW Sauber ile devam edecek olan Kubica daha iyi performans göstermeyi hedefliyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir