Doktorlar Schumacher’in Hayatının Geri Kalanını Komada Geçirmesinden Korkuyor

Formula 1’in istatistiksel olarak en başarılı ismi Michael Schumacher 29 Aralıkta Fransa’da geçirdiği kayak kazası sonucu komaya girmişti.

Alman pilot Grenoble hastanesinde 19 gündür tedavi altında ve yapay komada tutuluyordu.

Alman Bild gazetesi Schumacher’in kafa yaralanmasının çok ciddi olduğunu bu yüzden de uyandırılması için henüz hiçbir planın yapılmadığını söyledi.

İngiliz Daily Mail gazetesi ise Schumacher’in hayatının geri kalanını komada geçirebileceğini yazdı. Beyin cerrahı Andreas Zieger, Schumacher’in komada tutulmasının beynine zarar vermeyeceğini söyledi.

“Beyninde komplikasyonlar olmuş olabilir. Schumacher’in bir ömür boyu komada tutulması beyninin muhafaza edilmesini sağlayabilir. Bu insanın beynine zarar vermez”

Köln nörolojik uzmanı Profesör Gereon Fink ise bu kazanın Schumacher üzerinde kalıcı sorunlara yol açabileceğini ifade etti.

“Yaralanmalar hastaya ciddi şekilde zarar verecek ise o hasta komada daha fazla tutulur. Kanama yerine bağlı olarak tek taraflı felç, konuşma bozukluğu ve hafıza kaybına yol açabilir”

Ayrıca Schumacher’in sağlık durumunda hiçbir değişiklik olmadığı ve beyin kanaması riskinin de hala yüksek olduğu ifade edildi.

 

 


Yorumlar

“Doktorlar Schumacher’in Hayatının Geri Kalanını Komada Geçirmesinden Korkuyor” için 14 yanıt

  1. Eğer bir gün, hayatıma mal olacak bir kaza geçirirsem tek isteğim herşeyin hemen, bir anda olup bitmesidir. Tekerlekli sandelyeye mahkum kalmak istemem ya da hastane köşelerinde yıllarca sürünmek de istemem. Yaşayacaksam herşeyimle, bir bütün olarak yaşamalıyım. Yarım olarak yaşamak beni mahveder… RAMBO’ya selamlar

  2. bir kaç saat önce smart spor’da serhan acar bu konu hakkında konuşuyordu.
    maalesef schumi’nin kafasında önemli bir damar (kaza esnasında) kopmuş. türlü operasyonlarla durumu en azından stabil hale getirmeyi başarmış doktorlar ama, şu an schumi kafa içi basıncın tekrar artmaması için kafatasının bir bölümü alınmış ve dolayısıyla beyninin o bölümü açıkta kalacak şekilde yapay koma halinde uyutulmuş ve uyumaya devam ediyormuş.
    Allah yardımcısı olsun..

  3. Uyan artık be sampıyon…

  4. nazar oldu nazar…

  5. şumi uyanır ve iyileşir bunların dogasında var kazanmak bakın niki lauda en buyuk örnek hatta robert kubica adamın kopan kolunu diktiler şimdi wrc de yaarısıp kazanıyor bir kaç yila f1 bile dönebilir. üzülmemiz gerekn şumi her an f1 e dönebilir bir araç kullanabilirdi tekrardan bu ihtimal kalkti o çok kötü oldu

  6. Bu iş uzadıkça canım sıkılmaya başlıyor. Ama başarılı olacaklarına inanıyorum.

  7. Koma halinin devam ettirilmesi Beynin hala toparlayamamis olmasi demek, umarim 15 gun icinde uyandirirlar, zira 30-40 gun sonra uyansada ciddi sorunlarla uyanacaktir.. Insallah iyi olur..

  8. Simply The Best avatarı
    Simply The Best

    İnsanın başka birilerine ya da başka bir şeylere bağımlı kalarak yaşaması çok zor bir şey. Kalbimiz seninle Schumi. Umarım sağlıklı olarak uyanırsın.

  9. ForzaFerrari avatarı

    Okudukça içi acıyor insanın. Ne yazık ki kazadan beri ümit verici bir gelişme olmadı. Aklıma geçenlerde vefat eden Ariel Sharon geliyor 8 yıl komada kalmıştı. Allah korusun inşallah benzer bir durum olmaz ve bir an önce sevdiklerine kavuşur. Uyandırma konusunda bizim fikir beyan etmemiz yanlış olur. Doktorlar onun sağlığı için en iyi olanı yapacaklardır.

  10. Önce şunu anlamak gerekiyor. Açıklamaları yapan gazeteler ve Alman dr hastaneden net bilgimi alıp yazıyorlar yoksa tahmindemi bulunuyırlar. Bunların hepsi varsayım ve aynı şeyleri ibrahim tatlıses kafasına keleş mermisi yediği zamanda yazılıp çiziyorlardı.
    Söz konusu adam Michale Schumacher ve fiziki olarak en üst seviyede spor yapan bir insan. Evet beyin travmaları çok kötü ancak bizler nekadar hasar olduğunu bilmiyoruz. Bence onların yazdıklarıda dedikodu sadece.
    Eğer beyni sağlam kalsın diye ömür boyu komada tutulacaksa buna yaşıyor demek ne kadar doğru olabilirki? Ömür boyu beyin kanaması geçirme riski olamazki. Artık yeni tomografiler çekilip tedaviye başlanmalı. Ve eğer hasar olacaksa bunu en aza indirecek şekilde tedavi edip o kadar komada tutmaları ve bu büyük insanı uyandırmaları gerekiyor. Allah tan ümit kesilmez. O mucizelerin kadiridir. Emekli olduğunda yanından ayrılan şans melekleri umarım artık geri dönerler.

  11. komada olduktan sonra beyni sağlam kalsa ne olur kalmasa ne olur. bitkisel hayatta yaşayan birinin ölüden ne farkı var? ne kadar saçma bir düşünce. ne olursa olsun er geç uyandırılması ve az da olsa o şansın denenmesi gerekli. ama baştan bir derece olumlu şeyler söyleyip de zaman geçtikçe şöyle kötü böyle kötü demeleri de hiç iyi olmadı.

  12. İki seçenek var gibi görünüyor, Uyanırsa kalıcı sonuçlarla karşılacak koma da tutulursa bir ömür boyu böyle devam edecek..

    Gerçekten çok kötü ve sinir bozucu bir durum. İnsanın elinden hiçbirşey gelmiyor. Umarım en kısa sürede iyileşir. En büyük temennim bu.. Ama ya uyanıpta felç kalırsa ? Ya bir ömür boyu komada kalırsa ? Herşeyin çaresi varda.. İşte bunun yok gibi

    1. Michael Schumacher, böyle komada kalarak herkesten af dileyerek söylüyorum ki: Yatağında osura osura ölecek adam değildir.

      Muhakkak bir gün uyanacak ve ister sapasağlam olsun ister felçli olsun daha pek çok iş yapacak. Kaldı ki komada kalmasındansa acı ve ağrı çekmemek koşuluyla uyanıp felçli kalması daha iyidir.

      Hatırlayalım Cristopher Reeve’yi: Onun yaptıklarının benzerlerini Schumacher de yapacaktır ve pek çok çocuğa destek olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir