Christian Horner Çifte Puan Konusunda Endişeli

yazar:

kategori:

Red Bull takım patronu Christian Horner 2014 sezonunun son yarışına çifte puan verme konusunda korkuları olduğunu kabul ediyor.

FIA Aralık ayında bu sezon için birkaç değişiklik açıklamıştı ve bunlardan en radikal olanı Abu Dhabi’deki son yarışta verilecek çifte puanlardı.

Horner bu sistemden endişeli.

“Bu sizin yararınıza veya zararınıza olabilir. Bir yarışa bu kadar baskınlık koymak doğru mu? Bu sezonun öncesinde yaptığınız her şeyin değerini düşürmez mi? Bence kesinlikle düşürür. Bunun hakkında dikkatlica düşünmeliyiz.”

“Son yarışlarda bir rekabet olmazsa bu bizim hatamız veya sorumluluğumuzda değildir.”


Yorumlar

“Christian Horner Çifte Puan Konusunda Endişeli” için 3 yanıt

  1. Bu çifte puan olayını geçmiş sezonlarda simüle etmek gerek. Özellikle de yarış dışı kalmaların çok fazla olduğu sezonlarda oyunu değiştirebilir.

  2. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Yani bi yarışda ekstra puan vermekle takım performansını artıramazsın.Sezonu son yarışa kadar taşıyamazsın.Başka etkenler ver Formula 1’i derinden etkileyen ama FIA bu etkenleri görmemezlikten gelmeye devam ediyo.Haliyle spor’da gerilemeye devam ediyo.

  3. Daha önce de yazmıştım. Bütün olay şampiyona değil bence. Politik yaklaşırsak bütün gözlerin son yarışa çevrilmesini sağlamayı amaçlıyor. Özellikle son yarış olan brezilyanın yerine abu dabi nin getirilmesi dikkarlerin arap yarım adasındaki zenginliğe çekmek olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki abu dabi geleneksel pistler kadar zevk vermiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir