GPDA, KERS Tartışmalarından Uzak Duruyor

yazar:

kategori:

Grand Prix Sürücüler Birliği (GPDA) başkanı Mark Webber yaptığı açıklamada son güvenlik endişelerine rağmen Kinetik Enerji Geri Dönüşümü Sistemi (KERS) ile ilgili tartışmayı takımlar ve FIA’nın sorumluluğa bırakmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde önce Red Bull Racing’in fabrikasında çıkan yangın ardında da bu hafta İspanya’nın Jerez pistinde gerçeleştirilen testler sırasında BMW Sauber mekanikerinin KERS kaynaklı bir sorundan dolayı elektrik şokuna maruz kalması ve yaralanmasının ardından KERS’in gelecek sezon hala kullanılıp kullanılmayacağı hakkında sorular gündeme geldi.

Fakat bununla birlikte Mark Webber ve GPDA bu tür karmaşık durumlarda daima güçlü bir tavır sergilemiş ve güvenliğin gelişmesine yardımda bulunmuştu. Avustralyalı pilot konunun başarılı olması için takımların ve FIA’nın tam güvenini kazanmanın zamanı olduğunu söyledi.

autosport.com’a konuşan Webber şunları söyledi: " Bu tamamen TWG (Technical Working Group) ve FIA’yı ilgilendiriyor. Bu ikisi arasında, doğru olanı yapmaları gerekiyor."

" Yönetmeliklerdeki teknik değişiklik gibi biz de spor için öncü olacak birşeyler yapmaya çalışyırouz. Bu konu madde ya da kullanılan şey ile ilgili herhangi birşey bilmiyorum bu yüzden bu konuyu uzmanların sorumluluğuna bırakmamız gerekiyor. Sekiz ay hazır olmak için yeterli mi? Dürüst olarak biz bütün pilotlar, bütün pist görevlileri ve bütün personel hazır olacağız diyebilir miyiz? Eğer yanıt evetse bu harika demektir."

Webber KERS hakkında bazı endişelerinin olduğunu kabul etti ve cihazların güvenliği ile ilgili çok daha ciddi sorunların olmamasını umduğunu söyledi.

" Doğal olarak birçok insan bunun hakkında endişe duyuyor ve bunun hakkında konuşuyor. Biz pilotlar ise çok büyük seviyelerde bilgi sahibi değiliz."

" Jerez’de söylediğim gibi, gidebildiğimiz kadar insanlar geliştirmeye çalışyor. Bunu uzmanların sorumluluğuna bırakmamız gerekiyor, fakat buradaki soru, gelecek seneki yarışlar için çok mu fazla acele edilmiş olunacak? Normal hayatta hatalarınızdan ders alırsınız ve öğrenirsiniz fakat bu tür bir olayı kötü deneyimler yaşayarak öğrenmeyi istemezsiniz."

" Araştırma çok önemli birşey. Uçaktaki gibi düşmeyeceğini kanıtlamak zorundasınız."

Bununla birlikte Webber KERS ile ilgili nelerin yanlış gidebileceği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istemediğini bu yüzden kendisini endişelendirmemeyi düşündüğünü söyledi.

" En uygunu, bunun hakkında birşey bilmek istemiyorum, daha fazla kendini tedirgin etmek ve gergin hissetmek istemiyorum. Daha fazla bilgi sahibi olmamak muhtemelen daha iyi bir yol."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir