Rush’a Ödül Yok

yazar:

kategori:

Formula 1’de  Niki Lauda ile James Hunt arasındaki kıyasıya mücadeleyi anlatan “Rush” filminin 86. Oscar Ödülleri’nde hiçbir kategoride aday olmaması başta motor sporları tutkunu sinemaseverleri olmak üzere çoğu kişiyi  şaşırttı.

Film bu seneki Altın Küre Ödülleri’nde ise “en iyi film” ve Daniel Brühl’ün oyunculuğuyla “en iyi yardımcı erkek oyuncu” kategorilerinde adaylık görmüş ancak ödüle ulaşamamıştı.

Öte yandan Oscar ödüllerinin  Birleşik Krallık’taki dengi olan BAFTA Ödülleri’nde (İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi), film “en iyi İngiliz filmi”,  “en iyi yardımcı erkek oyuncu” (Daniel Brühl), “en iyi kurgu” ve “en iyi ses” olmak üzere dört kategoride aday gösterildi. Kazananlar ise 16 Şubat’ta belli olacak. Bakalım Rush İngiltere’de ödülü kucaklayabilecek mi?

Filmin yönetmen koltuğunda Ron Howard otururken, Niki Lauda’yı Daniel Brühl, James Hunt’ı da Chris Hemsworth canlandırmıştı.

 

 


Yorumlar

“Rush’a Ödül Yok” için 9 yanıt

  1. Hangi dalda ödül alabilir? Haberi tersten düşünerek yapmanız daha iyi olur. Rush ‘a ödül yok yerine Rush iyi olduğu şu şu dallarda şu şu filmlere rakip olabilirdi diye yazmanız gerekir. F1 ‘in F sini bilmeyene spesifik bir film sunamazsınız, ama Oscar ‘ın O ‘sunu bilmeden de haber yapamazsınız.

  2. Sinematografik olarak çok başarılı bir film olduğunu düşünmüyorum. Buradaki bir çok arkadaş gibi filmi izledim tabi ve keyif de aldım. Ancak nihayetinde spesifik bir konu üzerine odaklı bir film ve Oscar denilen meret de adalet aramayınız. Hitchcock bile ödül alamadı.

  3. Gidin aşk-meşk filmlerine oy verin gül gibi filme nasıl olur da ödül çıkmaz?

  4. Yusuf Hitay avatarı

    akademi her zaman ki gibi duygusal yaklaştı. için de amerika veya yahudi propagandası olmadığından ödül verecek bir şey bulamamışlardır.

  5. En iyi ses ve en iyi yardımcı erkek oyuncu olarak aday gösterilmeliydi bence.

  6. Kimse sevişmiyor ya o yüzden ödül almamıştır .

  7. Daniel Brühl’ün oyunculuğunu sevmiştim. Onun dışında çok aman aman kaliteli bir film değildi zaten. Yapmacık yarışma sahneleri, reklamlar gibi hızlıca ve yana söne geçen sezon puan durumu görüntüleri…

    1. formula 1 gibi komplike ve çok karmaşık çok uluslu bir yarış organizasyonundaki sezonu ve rekabeti olabilecek en iyi sekilde anlatmıslar baska nasıl anlatabilirlerki neticede formula 1 in f sini bilmeten izleyicelerde bu heyecana ortak olmalı. herkes teknik konularla boğulmuş bir sezonun spor olayını izlemez. ayrıca oyunculuklar dönem kıyafetler yarıslar görsellik ve konu inanılmaz harmanlanıp sunulmuştu . aynı filmi izledigimizi sanmıyorum ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir