2015’te Romanya Kökenli Bir Takım Olabilir

yazar:

kategori:

2015 yeni takım seçme sürecinde kazanan Romanya kökenli bir takım olabilir.

Yeni projenin arkasında bazı kamu şirketlerinin olduğu söyleniyor ve girişim mevcut bir takımla ortaklık kurmaya çalıştıktan sonra kendi yolunda ilerlemeyi seçmiş.

Eski Force India ve HRT patronu Colin Kolles’in de projeye dahil olduğu, ancak takım patronu veya hissedar yerine sadece bir tedarikçi olarak bulunduğu söyleniyor. Kolles bu yeni girişimde HRT’de yaptığı şeyi yapacak gibi görünüyor: sadece personel ve makina tedarik etmek.

Kolles şirketini bir üretici olacak şekilde yeniden yapılandırmıştı ve şirketi bu yıl bir LMP1 aracı geliştiriyor. Yani bir Formula 1 otomobili de geliştirebilir.

Projeyle ilgilenen firmalardan birinin sahibinin Renault olduğu Dacia olduğu söyleniyor. Bir Renault F1 motoru Dacia markasıyla takımda kullanılabilir.


Yorumlar

“2015’te Romanya Kökenli Bir Takım Olabilir” için 3 yanıt

  1. Colin Kolles Romanyalı zaten. Esasen diş doktoru. 2005’te Jordan’dayken Türkiye yarışından önce garajda Monteiro’nun dişini çekmiş 😀

  2. Dacia olması çok güzel olur bu sıralar harika işler başarıyorlar Avrupa ülkelerinde bu spora girerek prestijlerini arttırabilirler.

  3. Ne Romanyası bildiğiiz Şahan bu 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir