Honda Yeni Süspansiyondan Umutlu

yazar:

kategori:

Honda bu hafta Jerez pistinde gerçekleştirilen dört günlük test dönemini tamamladı. Yoğun bir test döneminin görüldüğü Jerez’de takımın sezon ortasındaki aerodinamik güncellemelerin son aşamasına odaklandığı gözlendi. Japon takımı yeni arka süspansiyon ve 2009 sezonunda kullanılacak Bridgestone’un slick lastikleri üzerinde çalışmalar gerçekleştirdi.

Test dönemi ile ilgili olak Honda’nın baş mühendisi Steve Clark şunları söyledi: " Jerez’deki testlerda takım özellikle aerodinamik, motor, süspansiyon, frenler ve lastikleri içeren de bütün alanlarda geliştirmelerle meşgul oldu. Çok memnun edici şiddetli sıcak hava koşullarında dört günlük test döneminde çok istekli ve başarılı bir program gerçekleştirdik."

" En önemli güncelleme bize birleşmiş aero kazanç sağlayan arka süspansiyonda gerçekleşti. Üç pilotumuzun da fikirlerinin ortak olduğu nokta RA108’in fren dengesinin geliştiği. Bu daha önce araçta iyi bir dengeye ulaşmamız konusunda bize engel olan bir sorundu ve sezonungeri kalanında kazanç sağlayacağını düşünüyorum. 2009 aracının gelişimi hakkında bize güçlü bir yol gösterecek. 2009 aracıyla illi olarak bir diğer konu ise slick lastiklerin değerlendirilmesi ve bu konuda Alex bize yardımcı oldu. Her iki birleşimi de kullanarak, gelecek seneki lastikler için ihtiyacımız olan en iyi kullanım hakkında kazanç sağladık."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir