Alonso Uzun Yıllar Sporda Kalmaya Kararlı

yazar:

kategori:

Üçüncü dünya şampiyonluğuna ulaştıktan sonra sporu bırakabileceğini söyleyen Fernando Alonso, 2006 yılında 37 yaşındayken F1’den ayrılan Michael Scumacher’e imreniyor. Şu anda Renault’da yarışmaya devam eden İspanyol pilot, bu sezon 2005 ve 2006’daki başarılarına ulaşabilmiş değil. Ancak 2009’da rekabetçi bir araca oturmaya kararlı görünüyor.

Alonso, İngiliz Daily Telegraph gazetesine emekliliğin aklına gelen en son şey olduğunu söylüyor.

"Bu sporu seviyorum. Güzel anları unutmak zor. Bu zevki hayatta başka bir şeyden alamam."

Alonso, iki üç yıl önce, Schumacher’in nasıl bu kadar uzun süre galibiyet ve şampiyonluk peşinde koştuğunu ve bu kadar fazla başarıya nasıl imza attığını merak ettiğini de kabul ediyor.

"19 yaşımda Minardi ile başladım. O zamanlar F1’de 19 ya da 20 yılın çok fazla olacağını düşünüyordum. F1 tüm enerjinizi alabilir. Bu yüzden hayatımı Formula1’e karşı kaybetmek istemediğimi düşünüyordum."

"Şimdi fikirlerim değişti. 26 yaşındayım ve ‘Neden bir 10-11 yıl daha devam etmeyeyim ki? Daha fazla başarı istiyorum ve bu başarıyı tekrar kazanmak için zamanını harcamaya hazırım’ diyorum."

İspanyol pilot McLaren’de Lewis Hamilton ile geçirdiği bir yılın ardından İngilizler hakkında düşüncelerinin değişmediğini de söylüyor.

Renault günlerinde Oxford’da yaşayan ve 17 yaşında F3000’deyken İngilizce konuşmayı öğrenen Alonso "O kültürü seviyorum ve İngilizlere saygı duyuyorum. Oxford’da caddelerde rahatsız edilmeden yürüyebilirdim. Tabii ki insanlar beni tanıyordu ancak asla zorlayıcı olmadılar. Bu tarz düşünceleri, bu yaklaşımları seviyorum." diyor.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Öyle veya böyle bayanlarda ilgilensin ortak konuşma konuları artsın bugün kişinin tipine bakan yarın araca ,aerolara ,motora ilgi duyar ;
    Çünkü bir şeyi takip etme nedeniniz ne olursa olsun belirli bir süre sonra alışkanlık haline gelir ve bu alışkanlık sizi yavaş yavaş içine çeker ve alışkanlıklarınız hakkında bilgiler elde etmeye mecbur kalırsınız

  2. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    doğru bayanlar sadece yakışıklı oldukları için ilgileniyor diğer bayanlar da öyle düşünüyordur(!):@
    kahin olmaya gerek yok yukarıda yorumunuzu ekleyin yazmış benim yorumum illa kahin olmam gerekmiyor yani..asıl senin anlamadığını düşünüyorum bayanların yakışıklı olduğu için bakıyorsun lafına göre.

  3. erdal çoban avatarı

    Cigdem,sen kahinmisin Alonsonun bir daha şampiyon olamicagını söylüyorsun?Tam tersi,Alonso daha 1-2 hatta daha fazla şampiyonluk alabilecek bir pilot,bunu bilmen için kahin olmamam lazım.Zaten F1de Kimi ve Alonsodan sonra bayan tarftar patlaması yaşandı.Adamlar yakışıklı da,kask takarken ne zevk alıyonuz? :))) Neyse,Alonso seneye ve ondan sonraki seneler senden şampiyonluklar,ve mükemmel yarışlar bekliyoruz.Bence uzun yıllar Alonso-Hamilton çekişmesi izlicez.

  4. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    hani bırakıyordu göbür sene 3 dünya şampiyonluğu bana yeter diyordu tabi olamaycağını anladı bunları diyor hey gidi alonso hey..

  5. tamam abdullah kerdeş isterseniz kaldırın yazıdğımı ok ii çalışmalar

  6. aynısı yazıyor yukarıda

  7. özellikle mclarenin arkasında kalmıyacağım sözüne pek inanmadım beni pragrafta biraz sallamaca gibi geldi daha bmw tam yetişemedik :)))

  8. ewt okudum bi başka biyerdede bunu okudum paylaşmak istedim. yanlış bişi yaptıysam ö.dilerim

  9. ulaş sen yukarıdaki haberi okuduguna emin misin acaba?

  10. alttaki pragrafı bir f1 sitesinden aldım

  11. Bu sporu hep sevdim ve seveceğim" diyen Alonso, şöyle konuştu: "Hayatın her alanında olduğu gibi burada da birçok inişler ve çıkışlar olur, bu doğaldır. Güzel ve sevinçli zamanları unutmak çok zordur. Hayatımda elde ettiğim kazanımları ve geçmişteki başarılarımı unutmam mümkün değil. Hedefim bunları yeniden canlandırmak ve rekorlar kırmak."
    Şurası bir gerçek ki, iki üç sene önceki düşüncem, Formula 1'de Michael kadar uzun kalamayacağımdı. Ancak 19-20 sene de F1'de oldukça uzun bir zaman. Bu spor insanın çok enerjini alıyor, sizden büyük parçalar kopartabiliyor. Hayatımı tamamen bu şekilde harcamaya niyetim yoktu."
    "Şimdi eskiye kıyasla fikirlerim değişti. 26 yaşındayım ve şöyle düşünüyorum: 'neden bir 10-11 sene daha olmasın?' Açıkçası, daha fazla başarılı olmak istiyorum. Eski başarılı günlerime geri dönerek tatmin olmak için hazırım. Bunu başarmak istiyorum."

  12. F1'de daha uzun kalıp rekor kovalayacak – Hockenheim pistinde yapılan röportajda unutulan bir dev yeniden gün yüzüne çıktı: Fernando Alonso, Formula 1'in en iyi pilotlarından biri olarak büyük emeller besliyor!
    İspanyol pilot, bu sezon sergilediği başarılı sürüş tekniğiyle de büyük takdir topluyor. McLaren'da elde ettiği eşsiz tecrübelerin sonuçlarını Renault'da gösterememesi konusu kendisine sorulan Alonso, önümüzdeki hafta gerçekleşecek yarışta McLaren'ın arkasında yer almayacağını da ileri sürdü.
    Eskiden son derece alışık olduğu podyumlarda artık yer alamamak, Alonso'yu son derece ateşlemiş ve keskin bir bıçak gibi zafere susamış. İçinde müthiş bir tutku ve azim besleyen Alonso, Schumacher efsanesinin rekorlarını egale etmek ve adını Formula 1 tarihine altın harflerle yazdırmaktan başka birşey düşünmüyor.

  13. FERNANDO ALONSO o bir şampıon ve daha çok şampıonluklar yaşıcak mesala 2009 senesinde reno bonba gibi gelcek inş.

  14. Ferrariye gelsin gelmesine de..
    şimdi kimi giderse bu rahat durmaz massa da dandik bir pilot değil bunu her geçtiğinde ben eziliyorum dışlanıyorum diye takımda olay cıkarmasın da basımızın üstünde yeri var:)

  15. Hızlı hırslı ve iyi bir pilot. Diğer arkaaşların da dediği gibi şu kişilik meselesini biraz aşmalı. Arkadaşın seni geçiyorsa geçti de. Çamur atma, kalp kırma, insanları kendinden soğutma. McLaren taraftarı olarak seviyoruz seni. Daha fazla dışlatma kendini.

  16. kişiliginin kötü özelliklerini sende benim gibi biliyorsun bilmiyorsan gecen yıl mc laren macerasını arastır… amacın olay cıkarmak galiba, anlamıs degilim seni?

  17. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    kişiliğinin kötü özellikleri mi? çocuklara yardım eden genç bir ispanyol sadece senden benden çok farklı değil tek farkı çok yetenekli bir pilot oluşu..

  18. montezemolo hedefi belirledi kimi den sonra alonso zekasını ferrari gucu ile birleştirecek inş ferrari yi birbirine katmaz:D bn bir tifosiyim bana sorarsanız ferrari ye gelsin mi diye ewet derim fekat kişiliğinin kötü ozellklerini arkasında bırakarak yoksa cok guzel işler cıkarır:)

  19. çok zeki olduğu kesin.10-11 yıl daha alonso yu izlemek. süper.bundan daha güzel bi haber olamaz.tabi alonso fanları için. inşallah sen bu sporda uzun başarılı yıllar geçirirsin ve istanbul park ta bu güzel organizasyona yıllar boyunca ev sahipliği yapar.

  20. kısacası uzun yıllar ferrari de kalırım kimi gibi erkenden emekli olup gitmem asıl mesaj bu yani bunu sölemek istemiş bu adam cok zeki:D we hırslıda aynı zamanda:)

  21. git Bmw ye hem onları hem kendini kurtar:) bizde güzel yarışlar izleyelim

  22. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    eğer düşüncelerinde bir değişiklik olmasa ki umarım olmaz ve zaman harcamayada hazırım diyorsan,şampiyonluklar kazanmak için fazla beklemen gerekmiyor çünkü hırslı bir pilotsun,önündeki tek engel kendinsin kendini yenebilirsen başarı çok yakın.

  23. Alonso, Almanya'nın ardından kendine gelmeye başlamış gibi görünüyor. : )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir