Toyota, Glock'un Kaza Nedenini Buldu

yazar:

kategori:

Toyota takımı İngiltere’den Almanya’ya getirilen bir parçanın, Almanya GP’de Timo Glock’un kazasına neden olduğunu belirledi.

Alman pilot, Almanya yarışında 30. turda start-finiş düzlüğüne girerken sağ arka süspansiyonunun sorun yaşaması sonucunda büyük bir kaza geçirmişti.

Toyota bugün yaptığı açıklamada Silverstone’da kullanılan ve zarar gören bazı parçaların Almanya’da da kullanılması nedeniyle kazanın olduğunu açıkladı.

Japon takım olayın tekrarlanmayacağından emin olduğunu da belirtti.

Takımdan yapılan açıklamada "Hockenheim’deki Almanya GP’sinde Timo Glock’un geçirdiği kazanın ardından Toyota Motorsport inceleme başlattı."

"Araştırmalar olayın arka toe bağlantılarının Timo’nun aracının kontrolünü kaybetmesine neden olduğunu ancak yarış öncesinde ya da kaza anında olağan dışı birşey yaşanmadığını gösteriyordu."

"Daha ayrıntılı incelemeler zararın 2 hafta önce İngiltere GP’de alındığını gösterdi. Yarış esnasında Timo bir çok sorun yaşamıştı."

"Her zaman olduğu gibi Timo’nun aracındaki bazı parçalar Silverstone’dan Hockenheim’e getirildi ve arka süspansiyonun bir çok parçası bunlara dahil."

"İncelemelerin sonucunda Toyota Motorsport bu tür olaylar için inceleme sürecini göden geçirdi ve bu tür olayların tekrarlanmayacağından emin." sözlerine yer verildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir