Superbike: Sofuoğlu 2 Güzel Sonuç İle Tekrar Canlanıyor

yazar:

kategori:

Kenan Sofuoğlu’nun Superbike serisindeki ilk sezonunda hem teknik hem de kişisel sorunlardan oldukça nasibini aldı.

2007 Supersport Şampiyonu Kenan, henüz Honda CBR 1000 RR ile tam performans sağlayamadı ve bir çok kaza geçirip üzücü sonuçlar aldı. Tüm bunlar da kuşkusuz onun moralini çok etkiledi.

Bunun yanında ağabeyinin ölümü kendisine gelmesini daha da zorlaştırdı. Ancak 23 yaşındaki Türk sürücü güçlü kişiliği ile çalışmasını sürdürdü ve sonunda bazı olumlu sonuçlar almayı başardı. Vallengua’da yapılan ve etkili olan testlerin ardından Kenan yaklaşık 10 gün önce Brno’ya daha rahat bir kafa ile gitti.

Sıralamalar çok iyi geçmedi ve Kenan ancak 26. zamanı elde edebildi ancak buna rağmen Türk gururumuz Brno’daki her iki yarışta da 10. olmayı başardı.

Kenan Sofuoğlu bu iki yarışın ardından yaptığı açıklamada "26. sıradan yarışa başladım ancak her iki yarışta da 10. sırayı almayı başardım. Doğru yönde ilerliyor gibiyiz."

"Sürüş stilimi değiştirmek ve performansımı arttırmak için Vallengua testlerinde çok zorladık ve bunun sonucunu gördük. Fiziksel kondisyonum daha da iyi oluyor ve kesinlikle önümüzdeki yarışlar için motivasyonum daha iyi durumda. Sıradaki Brands Hatch yarışı için sabırsızlanıyorum." dedi.


Yorumlar

  1. adem nsanoğlu avatarı
    adem nsanoğlu

    Allahım seni korusun ve önce ailene sonra Türk milletine bağışlasın inşallah.Aklımız ve kalbimiz hep seninle kardeşim…

  2. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    gerçekten kötü bir sezon geçiriyor yakın zamanda abisini de kaybetti ama ii bir yarış çıkarmış tebrik ederim ve umarım çok yakında kürsüde istiklal marşını tekrar duymaya başlarız

  3. gururumuzsun Kenan. Allah yardımcın olsun

  4. ilk senesinde kendisini kanıtlamış duayen yarışcılarla yarışıyor ve bu dereceleri alıyor. kenan gerçekten çok başarılı.
    üstüne üslük bu sene çok büyük bir acı yaşadı ve toparlandı. onun yerinde olmak çok zor..

  5. yürü be oğlum Rahmetlı abilerin ve sen çok çorba içmeye qeldiniz.. ama sen daha çocuktun o sıralar allah sinanın özelliklerini sana bahşetsin.. o zmn gerçekten mükemmel olursun..

  6. Önümüzdeki yarış çok önemli.Gururumuz Kenan yükselişini sürdürürse hedefleri yolunda önemli bir ivme kazanacak,kendi söylediğine göre hedef seneye başa oynamak 2010'da ise Superbikeda şampiyonluk…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir