Williams 2014 Aracını Çalıştırdı!

yazar:

kategori:

Williams Grove’daki fabrikasında 2014 aracını ilk kez çalıştırdığını açıkladı.

Takım aracının ilk kez ne zaman tanıtılacağını henüz açıklamadı ancak Cumartesi günü aracını ilk kez çalıştırdığını belirtti.

Araç FW36 olarak adlandırıldı ve takımın sahibi Sir Frank Williams da aracın Mercedes motoru çalıştırıldığında oradaydı.

Williams 2014 sezonunda Renault motorları yerine Mercedes güç ünitelerini kullanacak. Sezon öncesi testlerden ilki 28 Ocak’ta Jerez’de yapılacak ve Williams bu teste hazır olacağını onayladı.


Yorumlar

“Williams 2014 Aracını Çalıştırdı!” için 4 yanıt

  1. bu kadar çok kuralın bir arada (ve aynı anda) değiştiği bir sezon daha yok formula1’de. neler olacağını kimse bilemez. en azından ilk sıralama seansına kadar marussia dahil herkes potansiyel bir ön sıra takımı olduğunu hayal edebilir / iddia edebilir şu pozisyonda.

    geçenlerde red bull’dan horner, büyük takımların kural değişikliklerinden de karlı çıkacağı ile alakalı bir şeyler söylemişti. ancak dönüp baktığımızda bu sözlerin hiç bir mesnetinin olmadığı, yine bizzat kendileri tarafından ispatlanmıştı.

    2008’e kadar orta sıralardan kurtulamayan, malezya’nın yüksek hızlı virajlarında süspansiyonları kıracak kadar dandik bir araçken, 2009’un kural değişiklikleriyle bir anda başa güreşen 2 takımdan biri oldular.

    2009’un şampiyon takımının durumu ise daha trajikomikti. yıllarca arkaları süpüren ve q2’ye geçmeyi başarı sayan bir honda’nın enkazını aralık 2008’de devralıp mart 2009’da kazanan araç haline getirdiler ve şampiyon oldular.

    2008’in tartışmasız en büyük ve rekabetçi iki aracı ferrari ve mclaren, inanılmaz bir düşüşle hem kendilerini hem de taraftarlarını ağzı açık bırakacak kadar rekabetsiz kaldılar.

    yaşananlara bakarak, x takımı çok güçlü olacak, y takımı atağa kalkacak, z takımı tökezleyecek şeklindeki taraflı/tarafsız tüm tahminler, ancak bir temenni ya da endişeden başka bir şey olamazlar an itibarıyla.

    bekleyelim görelim. bakalım neler olacak.
    felipe’nin yeni aracı da hayata gözlerini açmış, hayırlı olsun.
    hem felipe hem de williams başarıya fazlasıyla aç. inşallah bu birliktelik güzel sonuçlar verecek.

  2. Çalıştırmak için fazla geç değil mi?

  3. Williams geç de olsa ileri yönde bir adım attı. Pat ve Mercedes tercihleri dibe vurmuş bir takım için trambolin etkisi yapabilir. Zaten F1 dışında sınırlı da olsa bazı ek finansman lara sahipler. Kisacasi gerek marka değeri gerek tarihinden gelen güç ve gerekse özgün finansman kabiliyetiyle Williams hala gridin en güçlü 5. Ekibi.

  4. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    hani biz de duysaydık sesi felan, hiç düşünmüyorsunuz bizi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir