Whitmarsh Devam Etmeyecek Gibi Görünüyor

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz yıl McLaren 1980’den bu yana en kötü sezonunu geçirmişti ve tek bir podyum bile elede edememişti.

Takım 1998’den bu yana üreticiler ve 2008’den bu yana da pilotlar şampiyonasını kazanamıyor.

Endişeler eski takım patronu Ron Dennis’in McLaren Grup CEO’su görevine getirilmesiyle sonuçlandı.

McLaren’da altı yıl geçiren eski pilot John Watson takımdaki son değişiklikler hakkında konuştu.

“Martin birey olarka çok yetenekli birisi, çok akıllı bir adam, Ron’dan farklı bir stili var ve bu onu koltuğundan etmek için yapılan ilk girişim değil. Bunlardan birisi 3 yıl önce olmuştu. Kalabilir veya gidebilir de bu Martin ve şirketin sonuca bağlayacağı bir sorun.”

“Çünkü Ron Dennis takım patronu olmayı planlamadığını söylüyor, ki fiili olarak şirket içinde zaten bu konumdan daha yukarıda. Patron o, ama bir günlüğüne takım patronu olmayacak. Martin Whitmarsh’ın bu görevde devam etmesi mümkün, ancak bu pek muhtemel görünmüyor.”

“Bence Martin şirkette başka bir pozisyon seçebilir veya ayrılıp başka bir yere gitmeyi düşünebilir. Ancak bu Martin ile şirket arasında tartışılacak.”

Ross Brawn’ın Whitmarsh’ın görevini devralabileceği söylentileri hakkında Watson olumlu konuşuyor.

“Kısa vadede birilerini getirme konusunda ise Ross Brawn’ın Mercedes ile arasındaki kontratından dolayı müsait olmadığının farkındayım. Ross fiilen tatilde ve önümüzdeki aylarda yeterince balık tutmak için randevusu olduğunu biliyorum. Yani Formula 1’e kısa vadede katılamaz, ancak bundan sonrası bilinmez.”

“Kişisel olarak bakıldığında McLaren ve Honda’nın gelecekte oluşturacağı paket çok çekici olacak. McLaren’ın 98 ve 99 dönemleri ve Ferrari’nin 2000’den 2004’e kadar kazandığı zamanlarından bu yana iki takım arasında ve özellikle de üst düzey takımlar arasında çok fazla iyi ilişki yok.”

“Yani iki büyük partinin bir araya gelip tek bir bütün oluşturması mümkün olabilir, ancak ilginç bir senaryo olacak.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir