Massa Macaristan GP'si İçin Sabırsızlanıyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, sezonun 11. yarışı Macaristan’a giderken şampiyona liderinin 4 puan arkasında 2. sırada yer alıyor.

Brezilyalı pilot Jerez testlerinin son gününe katılmış ve Ferrari F2008’in yeni parçalarını test etmişti.

Massa, yarışmaya devam etmek için sabırsızlandığını belirtti.

Macaristan öncesi konuşan Massa "Macaristan’a gidiyoruz ve performansımızın beklediğimiz gibi olmadığı Hockenheim’de aldığımız üzüntüyü geride bırakma fırsatımız olacak. O hafta sonu oldukça zorlandık ancak benim son gününde katıldığım Jerez testlerinin ardından Almanya’da yaşadığımız sorunları anladık ancak detaylara inmek istemiyorum."

"Önümüzdeki yarışlarda F2008’in performansının çok farklı olacağını söyleyelim. Açıkçası Almanya GP çok üzücüydü ancak şampiyona için çok önemli bir kaç puan aldık ve tepede her şey halâ açık. 4 puan arkada olmaktansa önde olmak daha iyi olurdu ancak sıradaki yarışların bizim için iyi geçeceğine eminim."

"Jerez’de  aynı zamanda bazı gelişimler üzerinde çalıştık. Bu Almanya’da ne sorunu yaşadığımızı bulmaya çalışmamızın yanında gelişim de gösterdiğimiz anlamına geliyor. Set up üzerinde çok fazla çalıştık aynı zamanda gece yarışı olacağı için sıcaklığın daha düşük olacağı Singapur gibi yarışlara da. Jerez’den bir çok veri ile ayrıldık ve bunlar bize hem kısa hem de uzun vade de yardımcı olacak."

"Monte Carlo pisti gibi Hungaroring’de de maksimum aerodinamik downforce gerekiyor ve Bridgestone’un yumuşak ve süper yumuşak lastiklerini kullanacağız. Bu ayarlar ile Monaco’da durumumuz iyiydi. Hızlı pistleri sevmeme rağmen Budapeşte’deki pisti de seviyorum. Podyuma hiç ulaşmadım ancak her zaman gerçekten güçlüydüm."

"Son günlerde Monaco’daki evimde rahatladım. Ondan önce Jerez’de bir gün test yaptım. Daha öncesinde ise ağustos’un sonunda yapılacak Valencia yarışı için Ferrari’nin AR&GE merkezindeki simulatörde bir gün çalıştım. Yeni bir pisti, özellikle virajlarını öğrenmek her zaman ilginç bir deneyim olmuştur ve şunu söylemeliyim ki pist çok gereksinimli görünüyor. Bir çok önemli fren ve yavaş virajlarda yön değişim noktaları var ancak hızlı düzlükler de var. İlginç bir yarış olacak ve simulatörde turlar atmak faydalı oldu çünkü en azından cuma günü serbest antrenmanlar başladığında bizleri neyin beklediği konusunda bir fikrimiz oldu. Simulatörü çok sık kullanmıyorum ancak teknisyenlerle gelişimi için çalışıyorum. Genellikle takıma çok büyük faydaları olanMark Gene ve Andrea Bertolini ile CRF’de çalışıyorum."

"Ancak Valencia öncesinde Budapeşte’de yarış var ve Jerez’deki tüm deneyimlerimin ardından tekrar yarışmak için sabırsızlanıyorum." dedi.


Yorumlar

  1. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    bu kez işi ciddiye aldılar artk,yani almanya gpsinden önceki konusmalarından daha olumlu bir şey cıkıo şimdiki konusmasından…bu da her pozitif şeyler getirir..inş macaristanda duble gelir..forza ferrari

  2. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    :)))))))))))))

  3. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    sato yok ferraride benzin koymayı ununtmazsa iyi olacak gibi…

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    aman sakinn massaaaa….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir