Kamui Kobayashi

yazar:

kategori:
kisisel.jpg
Doğum Tarihi  13.09.1986 Medeni Hali  Bekar
Doğum Yeri  Hyogo Boy  170 cm
Ülke  Japonya Kilo  57 kg
       
stat.jpg
Yarış Zaferi  0 İlk Yarış  2009 Brezilya Grand Prix
Podyum  0 En İyi Finiş Pozisyonu  6
Pole Pozisyon  0 2009 Derecesi  18
En Hızlı Tur  0 2010 Derecesi  12
Katıldığı Yarış  21 Şampiyonluk  –
Topladığı Puan  35 Takım  Sauber
Yarıştığı Takımlar  2009 Toyota  2009 GP2 DAMS  
gecmis.jpg

Japon sürücü Kamui Kobayashi 13 Eylül 1986’da Japonya Amagasaki, Hyogo’da doğmuştur. GP2 serisinde yarıştı, GP2 Asya serisini kazandı ve 2009 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonasının son iki yarışında Toyota Formula 1 takımı için sürdü. Şua nda Sauber’in 2010 sezonu sürücüsü.

 

Yarış Kariyeri

İlk Zamanlar

Kobayahsi motor sporları kariyerine 1996’da dokuz yaşındayken başlamıştır. Takarazuka Karting turnuvasında ilk sezonunda üçüncü olmuştur. Sonraki yedi sene boyunca, Kobayashi dört karting şampiyonluğu kazanmıştır.

2004’te Toyota’nın Sürücü Akademisine geçti ve akabinde yarışçılık kariyeri başlamış oldu. Kobayashi’nin sonraki durağı Formula Renault oldu. Asya, Alman, İtalyan ve Hollanda şampiyonalarına katıldı ve Italyan şampiyonasında iki yarış galibiyeti aldı. Kobayashi Formula Renault sınıfı ile devam etti ve İtalyan ve Avrupa şampiyonalarına katıldı. İki şampiyonadada altı yarış kazanarak şampiyon oldu.

2006’da Formula 3 serisine Paul Di Resta, Giedo van der Garde ve Sebastian Vettelin yanında katıldı. İlk sezonunda üç podyum kazandı ve Sürücüler Klasmanın da sekizinci oldu. Çaylak şampiyonasında ise birinci oldu. Kobayashi ayrıca Macause Gp’si ve Formula 3 ustaları yarışlarınada katıldı.  Macau’daki pol pozisyonuna rağmen yarışı 19. Sırada bitirdi.

2007’nin başında Kobayashi, Kohei Hirate ile Toyota Formula 1 takımının test sürücülerinden birisi olarak açıklandı. Sonraki sezonda F3 Avrupa serisinde kaldı ve sezonun ilk dört yarışında iki podyum alarak sezon etkileyici bir giriş yaptı. Magnoy Cours’da ise Formula 3 teki ilk galibiyetini kazandı ve sezonu sürücüler klasmanında dördüncü bitirdi.

 

GP2

2008 başlarındaki başarılı Gp2 asya serisinden sonra, Kobayashi ilk Gp2 galibiyetini sadece sezonun ikinci yarışında kazandı. Fakat sonraki yarışlarda sadece bir defa  puan alabildi ve sezonu on altıncı bitirebildi.

Sonraki kış aylarında Gp2 Asya serisinde başka bir başarılı sezon geçirdi. İki yarış kazandı fakat bu başarısını ana seride gösteremedi ve yine şampiyonayı 16. sırada bitirdi.

 

Formula 1

Toyota (2009)

16 Kasım 2007’de, Toyota F1 Takımı üçüncü pilot olarak Kobayashi’yi Franck Montagny’nin yerine aldı. 2008 ve 2009 sezonunda takımın yedek ve test pilotu olarak görev yaptı.

2009 Japonya Gp’si ilk iki antremanlarında iyi olmayan Timo Glock’un yerine görev aldı. Glock üçüncü antremanlar ve sıralama turlarına yetişebildi fakat sıralamaların sonuna doğru kaza yapan Glock sakatlandı ve yarışamayacak duruma geldi. Toyota FIA’dan Kobayashi’yi yarıştırabilmek için izin istedi fakat bu geri çevrildi. Kurallar gereği sürücünün yarışabilmesi için Cumartesi günü en azından bir seans sürüş yapması gerekiyordu.

Fakat Kobayahsi ilk Formula 1 yarışını 2009 Brezilya Gp’sinde yaptı. Zorlu geçen sıralamalarda 11. Sırayı aldı. Yarışı ise onuncu sırada bitiren Kobayahsi daha sonra dokuzuncu olarak açıklandı. Dünya Şampiyonu Jenson Button Kobayashi’yi “oldukça çılgın” olarak nitelendirdi. Ayrıca 2009 Abu Dhabi Gp’de de Glock’un sakatlığı tam olarak iyileşmediği için yarışmak durumunda kaldı. Sıralamalarda 12. Sırada kalan Kobayahsi yarışı altıncı sırada bitirdi ve ilk Dünya Şampiyonası puanlarını kazandı. Toyota artık yarışmayacağını açıklamadan önce Kobayashi’nin 2010 Formula 1 sezonu için tam zamanlı sürücü konumuna geleceği bekleniyordu.

 

Sauber (2010)

Toyota’nın ayrılmasından sonra Kobayashi belirsiz bir gelecekle karşılaştı, fakat 2010’da yeni takımların pilot listelerinde sürekli bahsi geçti. Haftalar süren spekülasyonlardan sonra 17 Aralık 2009’da yeniden yapılandırılan Peter Sauber’in kurtarılan Sauber takımı sürücüsü olduğu açıklandı. 19 Ocak 2010’da ise McLaren’in test sürücüsü Pedro de la Rosa’nın Kobayashi’nin takım arkadaşı olduğu açıklandı. Kobayashi yeni Sauber C29 şasisi ile ilk turlarını 2 Şubat’ta F1 kış testleri sırasında tamamladı.

Kobayashi 2010 sezonunda yaptığı cesur ataklar ve geçişlerle yarışlara heyecan kattı. Ancak Sauber aracının bekleneni verememesi üzerine sezonu 32. puanla 12. sırada tamamladı.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir