Caterham’ın Patronu Fernandes: “Başarılı Olmazsak Ayrılacağız”

yazar:

kategori:

Caterham’ın sahibi Tony Fernandes, 2014 Formula 1 sezonunda da ciddi bir adım atamazlarsa Formula 1’den çekileceğini söyledi.

4 senedir Formula 1’de olan Fernandes’in takımı henüz tek bir puan dahi kazanamadı. Fernandes, 2014 sezonunun kendileri için “tamam ya da devam” niteliğinde olacağını söyledi. Bu, başarısızlık halinde Fernandes’in takımı satışa çıkaracağı anlamına geliyor.

Fernandes “Fabrikadaki 250 kişiye mesajım, bu sene başarmak zorunda olduğumuz. Hepsi bu, son şansımız.”

“Biz sizlere gerekli yapılanmayı ve potansiyel en iyi sürücüleri verdik. Artık her şey size bağlı.”

“Geride olursak devam edeceğimi düşünmüyorum. Henüz kesin olan bir şey yok ancak 5 sene sonunda hâlâ puan yoksa… herkesin sabrının, parasının ve motivasyonunun sonu vardır. Bu yüzden önemli bir sene olacak.”

“Bir yere doğru ilerlediğimizi hissetmeliyim. Rekabet edebildiğimizi hissediyorsam o zaman harika olur ancak rekabetçi değilsek o zaman ciddi manada kendimizi değerlendirmeli ve bunun mantıklı olup olmadığını sormalıyız.”

“Rekabetçi değilsek ve herkesin 2 sn gerisindeysek, o zaman hiç gelişme kaydetmediğimiz anlamına gelir.” dedi.

Fernandes, Toyota’nın Köln’deki rüzgar tünelini kullanmaya başladıklarını ve bu seneki kural değişiklikleriyle birlikte gelişme kaydetmeyi umduklarını söyledi.

Fernandes “Bu tür şeyleri söylüyorum çünkü iyi performans göstereceğimizden eminim. Aksi takdirde burada olmazdık.” dedi.


Yorumlar

“Caterham’ın Patronu Fernandes: “Başarılı Olmazsak Ayrılacağız”” için bir yanıt

  1. Caterham’ın F1’e ne kadar bağlı olduğunu da görmüş olduk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir