Ericsson Caterham’a Milyonlar Getirmiş

yazar:

kategori:

Finlandiya basınında çıkan son haberlere göre Caterham ile Formula 1’e girecek olan Marcus Ericsson, 11 Milyon Euro’dan fazla sponsor desteğiyle yarış koltuğunu kapmış.

Caterham takımı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2014 sezonunda Kamui Kobayashi ve Marcus Ericsson ikilisi ile yarışacaklarını, Robin Frijns’in ise yedek sürücü olacağını duyurmuştu.

Turun Sanomat’ın haberine göre Kobayashi ancak 1 milyon dolar getirebilip para almadan yarışmayı kabul ederken Ericsson 11 milyon Euro gibi önemli bir sponsor desteğiyle koltuğu kaptı.


Yorumlar

“Ericsson Caterham’a Milyonlar Getirmiş” için 11 yanıt

  1. sınan matias avatarı
    sınan matias

    cem yılmazın erşan kuneri karakteriyle oyuncu seçtiği sahne geldi aklıma ”paran var mı ?” -var ..yaz kızım parasını alıp gelecek. 🙂

  2. hızını bilmem de tipten kaybettiği kesin. frijins’le kapışır iticilikte 🙂

  3. koba yopladıgı paraları napmıs ya ?

      1. tam ben yazacaktım 😀

        Koba sigarayı bıraksın da bu hatunu bırakmasın 😀

  4. ”paralı koltuk”.koskoca adı sanı olan f1 de kobayashi gibi bir pilotun para almadan yarışmayı kabul etmesi f1 i bu hale getirenler için ayıptan öte yuh la Allah tan korkmazsanız kuldan utanın bunlara insan demek için 1000 şahit gerek..öte yandan malezyalı caterhamı ın kobayashiye para ödememesi ayrıca bir ayıp yuh miyar dolarlarla oyna adamın kazanacağı parayı kes tuh sizin kalıbınıza.paranız yoksa ! bırakın gidin f1 den.f1 de yarışan her pilot para almayı hak eder ne günlere kaldık.motor sporlarının zirvesi f1 in çivisi çıkmış

  5. tipe gicik oldum acikcasi bi de parali pilotsa gicik olmak icin baska bir sebep daha buldum..

  6. massa’nın F1 sözlüğüne kazandırdıgı ve efsanelestirdigi bir deyim var ” paralı pilot fahişelik .”

  7. F1 daha önce de para ile yönetilen bir spor dalıydı.Pistlerin bakımından,yapımından tutunda araçlar da kullanılacak en küçük aerodinamik parça için bile belirli bir bütçeye sahip olmanız lazımdı.Halen öyle.

    Asıl sorun,küreselleşen ekonomi.Çoğu fabrika takımlarının bu küreselleşmeden dolayı farklılığını kaybeden motor,şasi yapımı,sadece pist üstün de değil,fabrikalar arası teknoloji kullanım yarışmaların da da geri kalmalarına neden oldu.Özellikle iç Avrupa menşeili fabrikaların bu küresel ekonomiye sıkı sıkıya tutunup,farklı fabrika takımlarının dışarıda tutulmalarına neden olmaları sporu tamamen paraya endeksleyen bir yapıya kavuşturdu.Buna en güzel örnekler ise uzak doğu fabrika takımları (TOYOTA,HONDA).F1 sadece pist üstünde değil fabrikalar arası teknoloji ve gelişim açısından süregelen bir yarış iken şuan sadece pist üstü yarışı ve banka,sponsor gücü üzerinden yürüyen bir spor haline geldi.Sadece ferrari bazı konularda diğer takımların biraz dışında kalıyor.Ki nitekim araç gelişimi yada F1 için yarışlarda oluşan tek düzeylilik ve heyecanını kaybeden bir spor dalına dönüşümüne sebep olması da kanımca tamamen bu ekonomik sebeplerden oluşuyor.

    Fakat şimdi arada büyük bir uçurum oluştu.F1 sponsor çekerdi.Şimdi ise sponsora göre takım,(Küçük bütçeli takımlar)sponsora göre o takım da da pilot adayları oluşuyor. F1 in şuan iki cümle ile özetlemek gayet basit oldu.Eskiden yarışları,azim,istikrar,hırs,heyecan,adrenalin v.s. gibi duygularla ifade edebilmek için her bir duyguyu F1 fanlarına anlatmak için sayfalarca içerikle yayınlar yapılırdı.Şimdi ise F1 i sadece iki zıt cümle ile anlatmak o kadar kolay ki.

    2012 yılında Kimi Raikkonen’in Spa da telsizden “Then give me more power!” derken.Henüz F1 için hala umut var diyordum.Ta ki bu yılın sonun da çoğu takımın,elbirliği yapmışçasına hep bir ağızdan Raikkonen’in bu sözüne nispet yapar gibi, ” Then give me more MONEY!” demeçler de bulunup böyle paralı pilot diye tabir ettiğimiz,kariyerlerin de para dışında hiç bir şeye sahip olmamış pilotları izlemek zorun da kalıyor olmamızdır aslında F1’i öldüren.

  8. 4 yılda 2 galibiyet alıp gelmesinden belli zaten

    son 2 senedir GP2 şampiyonları yarış koltuğu bulamıyor

    1. Yıllardır yarışıp, araçlara alışarak ve önlerindeki hızlı pilotun f1’e geçmesiyle şampiyon olanı kim tercih eder ki?

      F1 değişim üzerine ve GP2’de de hızlı adapte olup ilk senede şampiyon olana değer verilmeli. Ama bakıyoruz Hülkenberg koltuk aranıyor, bu hıyar Frijns’in yerine yarışıyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir