İşte Williams’ın 2014 Aracı FW36 ve Burnu!

Williams takımı, 2014 Formula 1 sezonu öncesinde yeni kurallara uygun bir şekilde tasarlanmış burun tasarımını gösteren ilk takım oldu.

Yeni kurallar kapsamında takımların, ön taraftaki hava akımını en iyi şekilde kullanmak için karıncayiyen tarzı burunlara sahip olması bekleniyordu.

Dün Force India yeni aracına dair ilk görüntüsünü yayınlasa da ön tarafın görüntüsünü yayınlamamıştı. Bugün ise Williams, yeni aracın bilgisayar çizimini yayınladı.

Gelecek sezon motorlar ön plana çıkacak olsa da Williams’ın teknik patronu Pat Symonds, aerodinaminin hâlâ önemli olacağını söyledi.

Symonds “F1 2014’te hâlâ aerodinami formülü ile ön planda olacak.”

“Bazı ciddi değişiklikler var: Burun geçen seneden düşük, ön kanat ise dar olacak. Bu da ön kanat kenarlarının ön lastiklerle daha bağlantılı olacağı anlamına geliyor.”

“Arka kanatlar ise geçen seneki kadar derin olmayacak ve artık ortadaki kanatlara izin verilmeyecek. Bunun yanında egzozun aerodinamiyi destekleme yeteneği olmayacak.”

“Geçen seneye  göre aerodinamik olarak ön tarafa daha yakın olacağız.” dedi.


Yorumlar

“İşte Williams’ın 2014 Aracı FW36 ve Burnu!” için 15 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    BERBAT !

  2. Jerez, motorları anlama testi olacak.
    1. Elinde ilginç bir şey varsa da Williams şimdilik kendine saklamış olabilir.
    2. Aero fikirleri üretmek yerine aracı yetiştirmekle uğraşmış bu işi sonraya bırakmış olabilir.

    1’in olasılığı daha yüksek, neden? Sezon biteli kaç ay oldu, bu kurallar aylardır ellerinde. Bu kurallara göre youtube’a kaba taslak kuralları anlatan ve araç üzerinde neyin ne olacağını gösteren videolardaki tasarımdan pek farklı bir şey göremedim ben. Jerez’i çoğu takım güç ünitesi bilinmeyenlerini çözmeye çalışmakla geçirecek. O yüzden ellerindeki en değerli fikirleri şimdiden ortaya dökmenin manası yok.

    1. Bİr düzeltme verelim aracın ismi fw35 değil, fw36’dır.

  3. mp4/19 ve mp4/21 gibi olacaksa sorun yok. ama redbull rb5in ilk yarıda olan burnuda hiç güzel değildi.

  4. Bu resim yüklenir 😀

    Williams beni şaşırtmadı. Geçen sene de en kötü burunlardan birini yapmışlardı. Yahu bunlar daha da tehlikeli değil mi? Gidin beyaz renk olup walrus yapın. Ama bunu yapmayın!

  5. acaba daha bizi neler bekliyor

  6. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    O değil de bu ne abi bu ne? Şunu düşünüyorum Ferrari paylaştığı örtülü fotoğrafta burunda williams’ınkine benzer bir çıkıntı da yok, o nasıl bişey olacak????

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Burun herşeyi bitirmiş.Ancak bir çözüm bulunursa gerçekten güzel duruyor.Tabi daha güzel renkler olabilir.Bu arada konu ile alakası yok ancak bir duyum aldım;
    Yarın,Ron Dennis tarafından,Sam Michael’in takım patronluğuna getirildiği anons edilecek.Son söylenti bu yönde

    1. Sam takım patronu mu olacak ? pit ekibinden sorumluyken,pitlerde nasıl çuvalladıgımız ortadaydı.Ron nasıl böylesi bir hamle yaptı yada yapacak şaşkınlık içerisindeyim şuan :S

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        İlginç gerçekten ama benim okuduğum haber böyle.Sam Michale değil rakip fanlar kendi takımının fanları bile güvenmiyordur herhalde 🙂

  8. Allahım Allahım sümüğü akmış çocuk gibi, bunlara acil çözüm bulsunlar valla madara olur F1..

  9. Kinder Yumartadan çıkmış gibi bu ne ya 🙂

  10. Yusuf Hitay avatarı

    eyvah eyvah.

  11. jhackrapunzel avatarı
    jhackrapunzel

    Bu burun çok evrimleşecektir hala benim için 08 den sonraki en güzel görüntüler ortaya çıkacağını düşünüyorum. yılan dili burunun daha kibarını da yapabilirler ya da Mclaren ince burunu eğer dertleri hava ise burunun ortasına delik açsınlar 08 Ferrari gibi, kural tabi ki en ucun da ince bir parça olacağını belitmiyor ise, işte o zaman çok ta hoş bir görüntü olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir