Macaristan GP – Antrenmanlar Sonrası Ferrari

yazar:

kategori:

Felipe Massa – 6.: Tam olarak nerede olduğumuzu söylemek zor ama açıkça görülüyor ki onlar çok hızlılar. İlk önce kullandığım haftasonunun sert lastiği olan yumuşak lastiklerle çok rahat değildim. Her zamanki gibi Macaristan’da ilk günde, lastikleri anlamak zor çünkü lastiklerde aşınma sorunu yaşanıyor. Durumun değişmesiyle zaman geçtikçe piste biraz kauçuk yayıldı. Şu anda hangi yönde devam etmemiz gerektiğini biliyoruz ve iyi bir sonuçla ayrılmak için elimizden geleni yapacağız. Zor olacak ama güveniyorum. 

Kimi Raikkonen – 5.: Araçta değişik ayar seçenekleri üzerinde çalıştık. Aynı zamanda yeni motor kapağını da denedim ancak detaylı bir değerlendirme yapmak zor. Durum fena değildi. Aracın yol tutuşu daha iyi. Ancak yakıt yükleri konusunda her zamanki soru işaretleri olsa da rakiplerimiz hâlâ bizden biraz daha hızlı görünüyorlar. Hâlâ gelişim için yol var ve tüm çabamızı sıralama ve yarış için harcayacağız.

Luca Baldisserri: Yakıt yükleri bilinmediğinden cuma günü sonuçlarını değerlendirmek daima zordur. Sadece ilk turdaki performans geçerli bir belirti olarak göz önünde tutulabilir. Planlanan programın tamamını bitirdik ve getirdiğimiz yeni parçalar iyi işliyor gibi görünüyor. Şimdi haftasonuna mümkün olduğunca iyi hazırlanmak için elimizdeki verileri değerlendirmeliyiz.


Yorumlar

  1. Bir kere şuna nokta koyalım Ferraride gelişiyor Bmw de Mclarende.Gelişmeme gibi bir durum olsa çok arkalara düşerler arkadaşlar bunu anlayın sadece mclaren ferrariden daha fazla gelişti o kadar yoksa Ferrarinin gelişememesi gibi birsey söz konusu degil.

  2. Bizim tek endişemiz F1 in adil olmaması. Size herzaman FIA dan yararlanıyorsunuz demedik. Ama zamanında bayaa bi faydalandınız. Bunu kabul edin. Hatta okadar abarttı ki bi dönem. Millet çakmasın diye aklı sıra size uymayan yasalar koydu ama biz salak değilir yıllardır neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. En basiti lastiklerde Mişlen e yapılan yanak haksızlığıydı. Hatırladınızmı.

  3. Onur Poyraz avatarı

    Bunlar bu kadar endişeli olduğuna göre her halde depoları boştu ama umarım RAİ
    kazanır bu sefer

  4. Ferrari'de gelişti elbet ama McLaren sezon içi gelişim konusunda bu yıl fark attı Ferrari'ye.

  5. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    ya ewt aslında haklısın geçen günlerde yabancı bi sitede gördüm FİA Ferrariyle yeni bi anlaşma yapmış eğer ferari bu yıl şampiyon olamazsa fia ferrariye geçen sene mclarenden aldığı ceza olan 100milyon euroyu ferrariye verecekmiş şampiyon yapamadılar die hatta dominecali bzm takımın patronu da diilmiş bzm gerçek patron da max mosleymiş yaaaaa…bilmiosanız öğrenin sen yazma edip arkadaş bn snn yerine yazarım başka bişi istiosan söle hemen eklerim:)))

  6. keyfimizden şaibe uydurmuyruz. demekki bişeyler varki bukadar insan konuşuyor. zamanında williams durduranlar kimlerdi. F1 senin bildiğin gibi temiz değil arkadaşım çeken bilir.

  7. iki takım araçlarının tasarım felsefeleri farklı mclaren felsefesini ön tarafa göre kurduğundan daha fazla gelişim gösterebiliyor.

  8. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    öle bi takmışsın şaibeye bugüne kadar ne kadar şampiyonluğumuz varsa hepsine laf edecek utanmasa..ama acısı var ki gocunuyo bide bu sene aldığı cezalara kulp takıo şimdi sanki raikonen istedi montreal de gel bna vur die..inşallah todt diilde ron amca gelir fia'nın başına belki o zaman o ağzınız bi nebze olur kapanır bu şaibelerle ilgili yoksa susacağınız yok..

  9. Şu hali mi var zaten destek görüyorsun. Tabi geçemeyiz geçmeye kalkınca ceza yagıyo. Aslında biz sizle yarışmıyoruz diğerleri ile yarışıyoruz. Her sen de şampiyonuz. Siz ayrı kulvarsınız. Bizim mille vekili gibi. dokunulmazlığınız var. Ah bi dokundursalar zaten. Mclaren den korurken sizi reno yu unuttular. 2 yıl sizi perişn etti. Aradan bi yıl sonra bizde edecektik ama uyandı mosle amca. Lewis olum bu yıl kaybet yoksa başınız yanar haaaaaa

  10. Mclaren herzaman sizden fazla dert çekti bu F1 de. Gerek kendi hataları. Buyuk ölçüde de FIA nın saçma karaları. O yasaklana motor bugun hala sizi gececek durumda. hatırladın mı o motoru. Hakkinen in anılarını.

  11. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    daha beklemelisin max mosley hiçbirşey.jean todt gelince herşey meydana çıkar.ama daha öncede söledim itiraf edin tek korkunuz bu diye.şu halde durduramıyoruz o zaman nası başa çıkıcaz diye

  12. evet mosley amcan karışmazsa belli olacak.

  13. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    ferrarinin gelişim gösteremediği hakkında kim bilgi verdi sana?ferrari gelişim gösteremese şu an hala lider olabilirmiydi sanıyorsun ya da pilotlar arasında ki farkı 4 ve 7 olacağını mı sanıyordun anlamıyorum işte bunu öle şeyler söylüyorsunuz ki sanki maccanın her yerden eli kolu bağlanmış ferrarinin de sınırsız bi yelpazesi var macca buna rağmen gelişiyor ama sizin tabirinizle ferrari "nal" topluyor.eh böle diyorsanız size her zaman olduğu gibi sezon sonunda herşy belli olur diyorum.

  14. bişey olmaz o cezaları biz yedik. aracı 3 yerden geliştiremiyoruz yasak. ama hala geliştirebiliyormuşuz. en azından massa farketmiş.öle diyo.

  15. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    ferrari 1 ya da 2 kişiye bağlı değildir.todt gider başkası gelir domanicalli gider başkası gelir.senin için takımın önemliyse bizim için ne önemli sanıyorsun?
    ferrari ile gerileme döneminde bile zorlukla baş ediyorsunuz.ferrari geçiş döneminde schumi gitti todt gitti brown gitti takım baki olsa da yerine gelenlerin de takıma ayak uydurma ortama ayak uydurma süreçleri olucak ferrari de şu an iç işler olarak iyi şeyler olmadığı doğru ama bundan pay çıkarması gereken sadece ferrari değil diğer takımlarda düşünmeli.ferrarinin geçiş döneminde bile bu adamlar hala markalarda lider diye.

  16. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    bizim asla ulaşamayacağımız bi hızda mı dio sayın edip arkadaşım?

  17. YORUMA BAKARMISIN ARKADAS BIDE BIZE LAF YETISTIRIYORLAR. :))

    Felipe Massa – 6.: Tam olarak nerede olduğumuzu söylemek zor ama açıkça görülüyor ki onlar çok hızlılar.

  18. Lwis mevis benim için önemli değil. McLaren önemli. abuzer sende bi alttan al be kardeşim. Hep mualefet.Kime bişey dedi mi takımına. Ama sana bişey söylim siz bu domenicali ile devam ederseniz. Gerileme öneminiz devam eder. Ross brawn ın hondası bilem geçer valla 1-2 seneye kalmaz

  19. ferrariye kimse hiç birşeymiş gibi davranmıyor bunu nerden çıkardın anlamıyorum ortada belli bir gerçekler var kimse kafadan atıp tutmuyor..

  20. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    Abuzer'e katılıorum bazıları bunu hala futbol veya basketbol gibi sporlarla karıştırıo sanırım silverstone da kiminin o yarışı kaybetmesi tamamıyle saçmalık taktik hatasıydı bariz zaten kendi de dio fransa ingiltere ve montreal de kazanbilirdim çok yakındım ama olmadı die…yani işin özü şu bu spor futbol basketbol diil bi yarışa değişir herşey ve senelerdir ferrari açık ara aracını sezon içerisinde en ii geliştiren takımdır yine öle olacaktır biraz sabretmek lazım bu yarış için nie bu kadar karamsarlık anlamadm rai'nin de dediği gibi değişik ayar seçenekleri üzerinde çalıştık hazır aracı alıp tur atmadık yane pazarı bekleyin yarışı alıcaz inşallah..

  21. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    ferrari sezon içi gelişimde herkesin beklediğinin aksine en iyisi olduğunu gösterecektir.geçen sene neler olduğunu herkes hatırlıyor şampiyon olunur ya da olunmaz ferrari geri dönüş yapacaktır.ve şunu da hatırlatırım herkesin çok kötü diye bahsettiği ferrari şu an macca duble yapsa ferrari hiç puan alamasa markalarda maccanın gerisine düşer.ve sonuçta bunun adı f1.mclaren geçen hafta bariz üstün durumda giderken 1.liği zorlnarak aldı.ferrari ye hiçbirşeymiş gibi davrananlar cezasını çekecektir.

  22. Bizim takımın hızlı olduğunu kabul ettiler. Yanlız sorn şu. Ferrari neden gelişemiyor. McLaren e sene başında aracı geliştirmek için bi sınırlandıra bile gelmişti oysa.

  23. lewis degil mclaren show izleyecez.. 🙂

  24. bu yarısta da lewis show var pılotlarda kabul ediyor

  25. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    Ferrari uyumaya devam ediyor adamlar yarım saniye geriden gelip araçlarını geliştirerek yarım saniye fark attılar

  26. müslüm ULUCAN avatarı
    müslüm ULUCAN

    Lütfen bana bir açıklama yapın arkadaşlar.Biz neden hala bu tutunma problemini çözemiyoruz. Çok iyi hatırlıyorum daha bir kaç yarış önce hamilton ferrariye özeniyordu. Çok iyi bir yol tutuşu var diye. Şimdi bakıyorum neredeyse yarım saniyeye yakın fark var en iyi tur zamanlarımız arasında.

  27. müslüm ULUCAN avatarı
    müslüm ULUCAN

    Bu nasıl iş anlayamadım.Mc laren cayır cayır araç geliştiriyor bizimkiler hala "umarım, sanırım inşallah, maşallah." İşimiz inşaşşaha kaldıysa macaristanda hayal olacak gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir