İşte Yeni Mclaren Mercedes MP4 29!

Mclaren Mercedes takımı, 2014 Formula 1 sezonunda yarışacağı MP4 29 aracını bugün tanıttı ve yeni sezon öncesinde gerçek aracını gösteren ilk takım oldu.

Yeni kurallara uygun bir şekilde hazırlanan Mclaren MP4 29’un burnu, bir çok araçta beklendiği gibi karıncayiyen burna sahip.

Vodafone ile yollarını ayıran Mclaren’in yeni aracı MP4 29’da artık roket kırmızısı renkler bulunmuyor. Bunun yerine Mclaren tamamiyle krom bir görüntüye sahip. Ancak söylentiler Mclaren’in yeni sezonda turuncu renk ihtimalini henüz rafa kaldırmadığı yönünde.

Mclaren adına gelecek sene Jenson Button ve çaylak sürücü Kevin Magnussen yarışacaklar. Takımın yardımcı pilotu ise Vandooerne olacak.

Turbo motorlar dönemine Mercedes ile başlayacak olan Mclaren 2015’te ise Honda’ya geçecek.


Yorumlar

“İşte Yeni Mclaren Mercedes MP4 29!” için 110 yanıt

  1. bu McLaren’in burun konsepti iyiki de Gonzo’ya (Muppets karakteri) benzemedi 😀

  2. çok çirkin teknolojinin zirvesi görsel olarak çukurda geziyor

  3. cgdsny_Ferr avatarı

    Mal gibi olmuş arkadaş 🙂 bu ne yaa!

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    aramızda paket uzmanları var.ambalaj paketleme falan 🙂 tek bakışta hangisi daha sıkı anlamışlar 😀

    1. Tek bakış ilk bakış farketmez bizim paketleme sizin paketten daha sıkı okadar 😀

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        ya Didem sen de mi ya 😀

        1. Yeap gargamel burnumuzun asaleti yeter bea 😀

  5. ahanda bundan olmuş :))

  6. Ferrari’den çok detaylı bir tasarım elbette kış testlerinden sonra neler değişir göreceğiz ama McLaren daha sıkı bir paket.

  7. MyN1Fernando avatarı

    üzerinde kırmızı renk de olsa 10 numara olurdu renkleri. ama böyle de çok güzel görünüyor.

  8. Mclaren için hala umut var 🙂 ama bence yanlış karar vermenin dibine vuran bir takım oldukları için, bu renklere ve bu tasarıma da geri dönmezler… dönsünler ben yamulmaya hazırım, en azından hem estetik hem nostaljik 🙂

    1. bende bu renklere hastayım arkadaş.araç ne kadar kötüde olsa .

    2. İşte ben de bundan bahsediyordum. Bu araca kesinlikle siyah renkler eklenmeli.

      İlla ki tamamen West McLaren dönemi kadar siyah gri yapmasalar da olur hadi, madem o renklere dönmemekte ısrarcılar. Ama en azından geçen seneki Vodafone’un kırmızı renkleri direk bu sene siyaha dönseydi bile olurdu. Aynı tasarımı kırmızı gri yerine siyah gri yapsınlar o da yeter bana. Ki zaten aracın üstünde MP4-29 yazıyor bir çok yerde. Bu livery sezonda kullanılacak livery olmasa gerek. Oralara McLaren ya da pilot isimleri falan yazılacaktır sanırım. Ki bu da livery’nin hala değişebileceğine işaret.

      Hadi be McLaren siyah gri yap ta şu aracı herkesi mutlu et. Lütfen. 🙂

    3. Dehşet’ül Vahşet olmuş. Ben de bunu paylaşacaktım şimdi çok beğendim. 2006 öncesi tasarım ve kesinlikle aracı “bana göre” çok şık göstermiş. Bir de Mclaren – Honda dönemini anlatan tasarım var. o bile bu halinden iyi.

  9. Mclaren sever arkadaşların yeni araçları hayırlı olsun.

    Site girmeyeli çok değişmiş.Alıştınız mı?

  10. saf bir yarış otomobili görünümüne sahip, harika olmuş… kırmızı mclaren amblemi olmasa ve beyaz logolu pirelli lastikleriyle çok daha karizmatik bir araç olabilir…

  11. Ben çok beğendim aracı,sanki komple tek parça üretilmiş gibi..Evet burun yapısı kötü,McLaren bile böyle fecaat bir burun yaptıysa diğerleri ne yapar artık siz düşünün..Yinede hoşuma gitti benim.Özellikle sitedeki videosunu izledikten sonra..

  12. Bir de şöyle bir şey var 🙂

    1. kan_mevsimi07 avatarı
      kan_mevsimi07

      iyi olmuş bu bir yapbozun iki parçası gibi 🙂

  13. Bu da Red Bull’un burun tasarımı. Vettel’den etkilenmişler 🙂

    1. kendi kendine 28 kez beğenmişsin tühhhh 😀

      1. 4 kez de sen beğenmişsin etti mi 32 😀

  14. bu arada giriş yapmayınca yorumların çoğu görünmüyor. özellikle önceki sayfalara geçince.

  15. Hayırlı olsun.

    Estetik olarak düşündüğümden daha iyi. Renk güneş ışığında bildiğimiz gibi parlayacaksa soun yok ama güneş altında da bu şekilde kalacaksa Mercedes’lerle karıştıracağız.

    Yeni kurallar gereği ön kanat daralmış ve biraz daha karmaşık hale gelmiş. Yüksek soğutma ihtiyacı için sidepod’lar genişlemiş. Ön tarafın düşük olmasıyla pushrod’a dönülmüş. Arka taraftan foto paylaşmamışlar. Arka kanat -eğer yanlış görmüyorsam- şasiye tek direkle bağlanmış.

    Burun… Neden o kadar kalın? Bilmem ne gibi çıkmış kısımdan bahsediyorum. İçinden sürücüyü serinletmek için kokpite hava taşınacak ama bunun için öndeki yarık kadar kalınlık yeterliydi.

    1. Daha çoook değişeceğini de unutmamamız gerekiyor.

  16. renkledirmelerle bu çirkiliğe biraz olsun yön verilebilir

  17. bu tasarımlara sporseverler sessiz kalmamalı f1 motorsporlarının zirvesi böyle ucubeler prestij sarsıcı. insanları nasıl bu spora çekcez bu tasarımlarla millet zaten garip diye yaklaşmıyodu şimdi iyice uzaklaşıcaklar amaç ne ? v6 skandalı ,saçma tasarımlar izlenip takip edilmeyi istenmiyormu bu işe okey verenler. 2007 2008 tasarımları çok kudretli agresif duruşlu araçlardı şimdikiler oyuncak misali.özellikle sosyal medya proteto anlamında en etkili yer sesimizi duyurmalıyız şunu unutmayalım bu şov bizler izleyiciler için biz varsak var biz yoksak yok bu kadar pasif kalmamalıyız

    1. mevcut haline bin basar bu şekilde bir tasarım. Ferrari bunu burnun arka tarafını kalınlaştırınca siyaha boyayarak yapmıştı ve çok da güzel olmuştu. Böyle bir şey yapıp kamufle etmeliler

      1. Kesinlikle katılıyorum abi.

    2. Siyahla örtme işini 2009’da Renault da kullanmıştı. Burnun altı çok kaba görünüyordu ve siyaha boyayıp daha estetik bir görüntü kazandırmışlardı. Bir de Abdullah’ın verdiği örnek var.

      Bu McLaren tasarımı da hoş olmuş. Birileri bu fotoyu fabrikaya ulaştırmalı 🙂

      1. Onur abi son 2 yılda ki burun tasarımlarını görünce Renault R29 daha güzel görünmeye başladı resmlerde 🙂 Mail olarak atalım abi takıma.

  18. Mclaren genelde görselliği 2009 dan beri en iyi yapan takımlardandı belkide en iyisiydi ancak vaziyet iç açıcı değil lansmanı artık sabırsızlıkla değil korkuyla bekliyorum çünkü gözüm korktu bu tasarımlardan ferrari inşallah düzgün bişeyler yapar ama yapmazsada soru değil en hızlı olsun yeter f1 araçları güzellik yarışmasına değil piste çıkacak sonuç olarak çirkin olsun ama 2014 bizim olsun f14 le 14 nolu otomobille

  19. Yalnız, takımlar burunları için gerçekten değişik çözümler buldularsa bile bunu ilk fırsatta göstermek istmeyeceklerdir gibi geliyor bana. Bi tek Lotus o anlamda şaşırttı beni. Walrus denemişler ve bi kaç değişik şey de bulmuşlar sanırım ama ilk görselde bile direk o burnu kullanmışlar.
    Bunun dışında McLaren dahil diğer takımlar Jerez Test’lerine ya da son testlere, hatta belki de sezonun ilk yarışına kadar buldukları yenilikçi burun fikrini, diğer takımlara oldukça geç göstermek ve çalınmasını zorlaştırmak, uzatmak adına saklayabilirler gibi geliyor bana.
    Yani kısacası McLaren belki de tanıtım aracında, düz mantık, karınca yiyen burunlu aracı tanıtıp, sonrasında buldukları fikirleri deneyip başka bi burunla başlayabilir sezona…
    Umarım da öyle olur ve o “diğer burun” da bundan da beter gözükmese bari…

  20. Şu burun kanada 2011’de kobayashi’de olsaydı, massa’ya gecilmezdi

  21. bu nedir ya bu burunlar yüzünden yayın yasağı gelirse şaşırmam valla
    bide burnun üzerinde kırmızı nokta var 🙂

  22. Araca odaklanamiyorum, gozum hep burnuna kayiyor, yardim edin :((

  23. Mp4-21 nerde Mp4-29 nerde..

  24. Gozum burundan baska bir yere gitmiyor, araci inceleyemiyorum bile..

  25. kemakinen 35 avatarı

    bu seneki araclar daha berbat

    1. bu fotograftaki araçlar süperdi yahu nesini begenmedinki

  26. F-one-Driver avatarı

    Yani bu burun öndeki aracı arkadan dürtmekten başka bi işe yarayacak gibi durmuyor =))

  27. son olarak şunu belirteyim aklıma gelmişken

    ön taraf (özellikle burun tarafı) haberin fotoğraflarınnda da görüldüğü üzere tam karşıdan bakıldığında ilk aklıma gelenlerden biri Darth Vader kaskı gibi yansımış.

    diğer aklıma gelen şey ise ünlü hamburger markası McDonalds logosu gibi yansımış

    acaba diyorum ana sponsor McDonalds’mi olacak McLaren’in

    sonuçta logonun renk dizayni turuncuya bakan kırmızı ile sarı

    bu belirttiklerim saçma gelebilir size ama yinede belirteyim dedim :p

    yani kafama estiğim gibi yazıyorum 🙂

  28. İyice soğutacaklar spordan, görselliği tamamen yitirdi f1… RBR’yi durduracam diye şaşırdılar ne yapacaklarını…
    Şu araç podyuma oynayacak performansta olsun da başka birşey istemem, en azından izlememizin nedeni olsun, 2013 hayatımdan boşa giden bir yıl gibi geldi….

  29. Takımın logo rengi de kırmızı bari onu kullansalardı.Tulumlarda apayrı bir dizayansızlık olmuş.

    1. çok yorum yaptım ama ben de tam onu diyecektim. tulumlar da iğrenç

      1. Sanki alelacele çıkıp poz vermişler gibi.McLaren takımına hiç yakışmayacak hareketler bunlar.

  30. burun burun değil kürek mübarek 🙂 ortadaki çıkıntıyı kaldırsan da bir şeye benzemiyor bana göre.

  31. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    ben böyle çirkin araç görmedim vallahi bu kurallar içine etti sporun

  32. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Gerçekten dehşet bir tasarım olmuş. Mclaren bu sene birşeyleri değiştirmeli en azından bir adım atmalıydı. Bunu yapmaları bile yeter başarı gelse de , gelmese de nasılsa bir geçiş yılı olucak bu.

  33. Mustafa Sar avatarı

    burundan kaybetmiş mp4 29.. güya karınca yiyen olacaktı burun. bu resmen yunus burnu olmuş..

  34. bu araç bayağı mercedese benzemiş burun desen hikaye f1 artık eski şöhretini kaybediyor ne yazık ki. f1i bu hale getirenlere yazıklar olsun!!!!!!!!

  35. iyi iyi bu sirkin zamanı dolmuştu zaten. sevindim,can çekişiyor sonu geldi..teknoloji yarışıyordu,sıfır emek,sıfır risk sıfır heyecan.

  36. Burun kısmında ki SAP logosu tam yerine uymuş, Sapın nerede olduğunu gösteriyo. :)))) Afedersiniz ama gırgır dergisinde ki sünnetlik bebe resmi gibi… Bence derhal sünnet etmeliler…

    1. inşallah yarın Ferrari’den güzel bir şey görürüz

  37. şu burunları göreceğimize 10 sene daha basamaklı burunları görsek daha iyiydi yeminle. iyice tiksindim be

  38. FIA ISTIFAAAAAAAAAAA….

  39. Yusuf Hitay avatarı

    tasarımsız bir mclaren görmek benim yaşımı aşıyor, 70lere uzanmak gerekiyor heralde.

    geçenlerde tasarım ile ilgili konuşmuştuk birkaç kişiyle.
    bunu ben bile tasarlardım, çünkü tasarım yok.

    mclaren logolarını koymayı unutmamışlar nasıl olmuşsa.

  40. Mp4-20 Mp4-29

  41. Beğendim; bir de Kimi olacaktı tam olacaktı..

  42. Gümüş oklar denildiğinde şimdi iki kez düşünmek zorunda kalacağız 🙂 Keşke siyah olsaydı araç

  43. Yusuf Hitay avatarı

    97’den beri evrilen kırmızı burun tasarımı ve sidepod ovali tarih olmuş. hüzünlendim.

    gümüş iyi hoş da, bu bildiğin mercedes olmuş.

    şu efsane tasarıma nasıl kıydınız.

    yazık olmuş. bir de turuncu yapın da tam olsun.

    1. turuncu olsa çok daha güzel olurdu ve kendine has olurdu. Dediğin gibi bildiğin Mercedes

  44. Yani bi tondan iki takım fazla yani gri var zaten mercedeste. Turuncu tonları güzel olabildi.

    Buruna gelince;

    Bu işe acilen bir çözüm lazım kısaltsınlar yada tam olarak öne uzatsınlar.

    Hayatımda gördüğüm en saçma şeylerden biri bu burun tasarımları.

  45. burun çok kötü ama, kırmızı rengi kaldırmasalardı keşke. mercedes ile aynı renk oldular.

  46. bir de bildiğin Mercedes aracı olmuş bu. Kusura bakmasın Mclaren, kesinlikle şu haliyle üzerine Mclaren MP4 29 yazmasınlar… Mclaren mi Mercedes mi diye sorsunlar Mercedes derim.

    1. sınan matias avatarı
      sınan matias

      aynı fikirdeyim.

    2. vahtürkiyemvahh avatarı
      vahtürkiyemvahh

      nesi mercedes olmuş ben anlayamadım?
      mercedes aracını mı tanıttı da böyle bir kanıya vardın..

      1. şu renkleriyle sizce yeteri kadar Mercedes görüntüsüne sahip değil mi?

        1. vahtürkiyemvahh avatarı
          vahtürkiyemvahh

          yorumunda rengi deseydin belki anlaşılır olabilirdi. krom la mat gri rengini ayırt edecek düzeydeyiz çok şükür.

  47. ön tarafta push-rod a dönmüşler. arka süspansiyonlarda bağlantı noktaları filan ilginç duruyor. sonrasında ayrıntılı fotoğraflarda daha iyi görürüz.

  48. Ben çok beğendim. McLaren’in araçları her zaman en güzel görünümlü aralar olmuşlardır. Yani en iyi araç buysa, diğerleri nasıl olur anlayın 🙂

    Burun dışında gerçekten güzel.

  49. araçların çürkin olacağı söylentileriyle geçen kış döneminde mclaren gerçekten yine orjinal bir yapı ile bunu kısmen ortadan kaldırmış hatta çok farklı bir tasarım ortaya çıkarmış. gerçekten bu kadarını beklemiyordum beklentilerin üzerinde güzel bir tasarım yapmışlar. çoğu takım farklı gözüküyor. hiç biri birbirine benzemiyor. sezon içerisinde bi rçok takım en çok getiri getiren burun tasarımını kopyalayacaklar ve bu umarım mclaren yada lotusun burun tarzı olur. tabi daha ferrari, redbull ve mercedesi görmedik ama ben mclarenin en iyi burun tasarımına sahip olacağını düşünüyorum.

  50. burun dışında güzel, ama fazla mercedes.

  51. burun kısmı hariç harika gözükdü gözüme

  52. Şu Araca bakıyorumda içimden bi ses kel neweyin yine en iyisini yapacağı aklımın bir köşesinde dileyelim öle olmasın 🙂

  53. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne diyim bilemedim, buruldum kaldım. Her sene en yakışıklı aracı tasarlayan takım bile bunu yapabildiyse vay halimize. Yarında kırmızıları görelim bakalım.

  54. yakışıklı olmuş 🙂

  55. bu arada, gözlerden kaçmış sanırım ama mclaren geçen seneyi heba ettiği önde pull-rod sisteminden vaz geçip geleneksel push-rod süspansiyona geri dönmüş. ki, ön tarafın yüksekliğinin azaldığı kurallar altında mantıklı olan da buydu zaten.

  56. fast-n-furious avatarı
    fast-n-furious

    cok kötü bir burun cok itici

  57. o değil de şu gördüğüm araç Mercedes GP değilmi ?

    renk tasarımı şaşırttı beni

    ne yapmaya çalışıyor bu McLaren anlamadım gitti

    senin öz rengin turuncu bunu niye kullanmıyor

    bakıyorum araca turuncu rengi yok hiç

    hadi diyelim turuncu rengini beğenmiyorsun ve kullanmıyorsun (bu Bruce McLaren’e cidden hakarettir)

    o zaman daha değişik bir renk tasarımı kullan

    varya bu McLaren kadar ilginç bir takım yok

    şimdi Merceds GP takımı da açık parlak gümüş rengini kullanırsa pistte bir garip olacak cidden

    itiraz etmeli derhal Mercedes GP takımı sert tepki göstermelidir

    burun tarafına gelirsek ne diyeceğimi şaşırdım

    bu F1 olamaz olamaz olamazzz

    bu ön taraf tasarım konseptinin değişeceğine inanıyorum

    yaratıcı,göze hitap eden tasarım olmalıdır mutlaka ve bu kadar mühendis var iken bunu yapmak zor olmasa gerek.

  58. F1 artık bu gidişle görselliğinide kaybetti. Sesini zaten kaybetmişti… Artık hiç bir duyu organına hitap edemeyecek bir hale geldi..

  59. kırmızının gidişi ve gümüş-siyah renk tasarımı aracı bomba yapmış.
    tüm araçların burunlarının bu şekilde çirkin olacağını varsayarsak, mclaren sezonun en yakışıklı aracı olmaya en favori aday. helal olsun.

      1. tabi, ferrari’yi de görmek lazım önce. şimdilik favori mclaren gibi gözüküyor, bu çekişmenin diğer en büyük adayı ise elbette yeryüzünde kırmızının en çok yakıştığı scuderia ferrari’dir. bakalım hangisi daha güzel olacak?

        1. Kel neweyin Redbull’unu saymıyoruz hiç 😀

  60. Bu kurallardan sorumlu şahışları istifaya çağırıyorum. O burunlar bir taraflarına girer inşallah.

  61. kanatlardaki siyah renk ile karasordeki alışılmış renk aracı çok sert göstermiş..aracın burun kısmı haricinde (-ki bunu herkes bekliyordu) yine en güzel tasarımlardan biri olacak McLaren bu yıl gridde..

  62. Yenilikçi bir paket üzerinde baya bir emek harcandığı belli ön burun önden bakıldığında çok çirkin ama yandan bakıldığın da gayet şık. Bu arena bir güzellik yarışması değil ön ve arka kısım oldukça yenilikçi ve etkileyici. Bu da E22

  63. o burunlar yarışta çok kırılacak 🙂

  64. jhackrapunzel avatarı
    jhackrapunzel

    Çok hoşş, ben yanların dolu ortanın boş olacağının hayalini bekledim ve ileride hala o şekilde olacağını düşünüyorum, ama güzel, ve ön kanat ebatları tam yerinde.

  65. burun beklendiği üzere çirkin 😀

    1. bak yahu 🙂 ne güzel araçtı o …

  66. Burun hariç araç gayet klas duruyor.

  67. canbundy (spa2000) avatarı
    canbundy (spa2000)

    Gerçekten erkeksi olmuş.
    Yani kelimenin gerçek anlamıyla.

  68. bence kötünün iyisini yapmış. ben beğendim.

  69. Aracın geri kalanı harika ancak burun herşeyi mahvetmiş.

  70. Azıcık siyahlar kullanın bari livery’de de West McLaren zamanındaki gibi bi görüntü olsun bari. Şu iğrenç burnu bi nebze unutturabilecek tek şey siyah krom bi McLaren görmek olabilir sanırım.

  71. FernandoAlonso14 avatarı
    FernandoAlonso14

    Burun her ne kadar kötü olsada tasarım inanılmaz çok beğendim.

  72. Efsane olur bu.

    1. abdullah resim koymak için ne yapmak gerekiyor yahu.

  73. mclaren ilk defa felaket ötesi bir araç yapmış.eğer bu takım yani estetiklik konusunda ün salmış bir takım bunu yaptıysa bu sezon izlenmez.

  74. Yapma be McLaren. Yapma be. Yapma gözünü seveyim. Off bu burunlar ne olacak böyle bu sene. Ciddi anlamda canım sıkıldı şu an. Böyle bi şey olamaz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir