Ferrari, Mercedes ve Renault Arasında Turbolar Konusunda Anlaşmazlık Çıktı

yazar:

kategori:

Henüz yeni turbo V6 motorlar tam anlamıyla piste çıkmamış olabilir ancak son haberlere göre Mercedes, Renault ve Ferrari arasında bir konuda anlaşmazlık ortaya çıktı.

Auto Motor und Sport’un haberine göre Mercedes ve Renault, turbonun üzerine 3 – 4 kg ağırlığında bir koruyucu kapak gibi bir şey gerektiğini savunuyorlar.

Mercedes ve Renault, turbonun patlaması halinde güvenlik için böyle bir şeye gerek olduğunu savunurken Ferrari buna pek sıcak yaklaşmıyor.

Haberlere göre Renault, önümüzdeki hafta yapılacak olan bir toplantıda turbonun patlaması halinde neler olduğunu gösteren bir video ile örnek gösterecek.

Tobias Gruner “Gelecek hafta bu konuda açıklayıcı bir görüşme olacak. Renault, turbo patladığında neler olduğunu gösteren bir filmi FIA’ya sunacak.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari, Mercedes ve Renault Arasında Turbolar Konusunda Anlaşmazlık Çıktı” için 5 yanıt

  1. Ağır olan sistemlerine ekstra bir ağırlık istemiyorlar ee haklılar da tabi bakalım ne olacak. Normal bir yol arabasında turbo patlaması yaşadım lastik nasıl top attığında bir ses çıkıyor ya aynen o sese benzer bir ses çıkıyor güç tamamen kayboluyor.

  2. Bi de bu var değil mi… Maksat güvenlikse FIA el atmalı. Patladı mı fena dağıtıyor bunlar, harbi sakat.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Ben öyle düşünmüyorum.Neden el atmalı ki Fia.Zaten kurallarda bunu kullanma zorunluluğu belirtmemiş yani yeşil ışık yakan kendisi.Eğer diğer takımlar bunu bu levha veya herneyse olmadan motoru koruyamıyorsa bu,onların sorunu.Ferrari belli ki burda önemli bir yenilik bulmuş ve buna ihtiyaç olmadan işi başarmış.Byrne etkisi olduğu söyleniyor hem burunda venturi effect için hem de bu motor olayında çünkü bildiğim kadarıyla kimya mühendisi ve malzemelerden iyi anlıyor.O yüzden hiç şaşırmam böyle bir yenilik getirdiyse.Hep demez miyiz;”Yeniliklerin önünü tıkamayın”diye.Şimdi eğer kırk ıylda bir Ferrari bir şey bulduysa ve yeteri kadar güvenliyse neden el atmalı Fia?Hem de kurallara uygun olduğu halde

  3. Ağlama bebeğim hepsi geçer Patlarsa sende ona göre yap motorunu patlamasın Ferrari motoruda patlayabilir ama adamlar bir şey bulmuş ki istemiyorlar senin avantaj kazanmanı takım neden onay versin ki.

  4. Renault ve AMG’nin turbosu elinde patladı galiba 🙂 Ferrari pek endişeli değil. Renault motorda durumu eşitlemeye çalışıyor gibi algıladım ben.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir