Briatore: "Renault Yanlış Bir Şey Yapmadı"

yazar:

kategori:

Renault patronu Flavio Briatore, Fransız takım ile McLaren arasındaki yeni casusluk iddiaları ile ilgili kendi takımının yanlış hiç bir şey yapmadığını tekrarladı.

FIA,  McLaren ile ilgilidetayları elinde bulundurduğu iddiaları üzerine Renault’u, Dünya Motorsporları Konseyi öncesinde sorulara cevap vermeleri için çağırmıştı. 

Renault, 2006’nın Eylül ayında kendilerine katılan eski McLaren mühendisi Phil Mackereth’in, disketler içindeki bilgilerle Fransız takıma geldiğini ve bu bilgileri başka mühendislerin de gördüğünü önceden doğrulamıştı. Bu olayla ilgili en azından 15 mühendisin ilgili olduğuna inanılıyor.

Bununla beraber Briatore, Renault’un bu bilgileri kullanmadığını ve takımın saklayacak bir şeyinin olmadığını vurguluyor.

The Times’e konuşan Briatore: "Eylül’de ortaya çıkardığımızda, bu şahısla (Mackereth) konuştuk, inceleme başlattık ve bu şahsı derhal askıya aldık. Ardından hemen FIA ve McLaren’i bilgilendirdik."

"Bütün yazışmaları, kanıtları ve araçlarımızda herhangi bir McLaren sisteminin asla kullanılmadığına açıklık getiren mühendislerimizin ifadesini Mosley’e verdik."

"Bilgiler, bilgisayardaydı, bu adamın getirdiği disketlerin içindeydi. Çok basitçeydi. Bir kaç sistemin çizimleriydi. Vites kutusunun bir çiziminin parçasıydı ve bir kütle amortisör çiziminin parçasıydı."

"Bilgilerin kullanılmadığı konusunda kendimden eminim, sadece ben de değil. İlgili bütün mühendislerden kanıt ifadelerine sahibiz ve kati suretle herkes, aracımızın tasarımında bu şeylerin herhangi birinin etkisi olmadığını söyledi."

McLaren’in Ferrari bilgilerini elinde bulundurup aldığı cezalar sonrasında Briatore, İngiliz takımınki ile kendi takımının konumu arasında herhangi bir karşılaştırmayı reddetti.

Devamlı bilgi alış verişi olan casusluk olayındaki McLaren’in durumunu referans gösteren Briatore, Renault’un durumunda herhangi bir devamlı bilgi akışı olmadığını söyledi.

Renault patronu ayrıca, McLaren’i Enstone’de bir incelemeye davet etmelerine rağmen İngiliz takım tarafından atanan bağımsız güvenlik firmasının konu ile ilgili disketleri iade almak için sadece kısa bir ziyarette bulunduğunu ifade etti.

Briatore: "Bilgisayarlarımızı incelemelerin izin vermekten mutluluk duyduk. Araçlarımızın tasarımında hiç bir etki olmadığını kontrol etmeleri için McLaren’e imkân vermek istedik ama onlar hiç bir zaman bu teklifi kabul etmedi"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir