Kovalainen: "Yarışı Kazanmaya Çalışacağım"

yazar:

kategori:

Sıralamalarda kendine ikinci sırada yer bulan Heikki Kovalainen, Macaristan Grand Prix’sini kazanmaya çalışacağını söylüyor.

"Yarın startta yapabildiğim kadar atak yapacağım ve işe yarayıp yaramayacğını göreceğiz."

"Lewis’i zorlayabilir ve Felipe’yi de arkamda tutabilirim. Lewis’i geçmeyi deneyeceğim ve onunla mücadele edeceğim ve tabii ki o da savunma yapacak."

Kovalainen takımın pilotlarının ilk ve ikinci sırada yer almalarının yarışta bir sorun oluşturacağını düşünmüyor.

"Biz birbirimize saygı duyuyoruz çünkü aynı takım adına çalışıyoruz ve takım için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız."

Hockenheim yarışında Hamilton’un kendisini geçmesine izin verdiği için eleştirilen Kovalainen "Silverstone’da gördüğünüz gibi, biz yarışıyoruz. Ama aynı zamanda limitleri de biliyoruz." diyor.

Kovalainen şöyle devam etti: "Son seans için doğru lastikleri seçmek zordu ve Q3’te biraz daha hızlı olabileceğimi hissettim ancak 2. virajda biraz temkinliydim. Yine de araçta iyi bir yön bulduk ve yarınki yarışı kazanmak için iyi bir fırsatım var."

"Lewis ile ilk çizgiden başlamamız mükemmel. Kirli taraftan kalkacak olmamın dezavantaj olmamasını umuyorum ve ilk virajda birbirimize dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum."

Ron Dennis "Bugün Vodafone Mclaren Mercedes’in ilk 2 sırayı kazanması 2008 Macaristan GP’si öncesi tüm takımın yaptığı yoğun çalışmanın iyi bir sonucudur. Budapeşte’ye orijinal olarak Valencia spec araç için tasarlanan gelişimleri getirdik ve işaretler geliştirmelerin etkili olduğu yönünde."

"Sıralamalarda 1-2 nadir ve memnun edici bir sonuç ve bunun için bunun olması için çok sıkı çalışan herkese büyük teşekkürlerimi iletiyorum. Artık mükemmel sıralama performansımızı güçlü yarış sonucuna çevirmeyi umuyoruz." dedi.


Yorumlar

  1. ogun savaş avatarı

    Dün kü yorumlarda bana laf atan arkadaşlara selamlar 😀 Heikkii 1 😀

  2. neden böle bi açıklama gereği duymuş acaba

  3. Fuad Kaya dostum yorumun çok güzel cevap olmuş 🙂

  4. Yılmaz M. Güler avatarı
    Yılmaz M. Güler

    resim süpermiş..

  5. gece uyanıp bi cümle kurşum evlere şenlik:)
    Evet biz kayırmıyoruz diyorlar ama cümle alem biliyor kovanın lewis için takımda kaldığını ama ben bunada şükrediyorum ya adam gibi bir pilot alsalardı kova yerine ve yine lewis için onuda alonso gibi harcasalardı..
    Ferrari de şimdilik 2. pilot yok. Ama pilotlarda, takım patronuda sölüyor yeri gelirse olabilir diye en azından çelişmiyor

  6. Evet biz kayırmıyoruz diyorlar ama cümle alem biliyor kovanın lewis için takımda kaldığını ama ben bunada şükrediyorum ya adam gibi bir pilot alsalardı kova yerine be yine lewis için onuda alonso gibi harcasalardı..
    Ferrari de şimdilik 2. pilot yok ama pilotlarda, takımda patronuda sölüyor yeri gelirse olabilir diye en azından çelişmiyor

  7. şu olayın açıklığa kavuşması gerekiyor.macca ne diyor biz pilotlarımıza eşit davranıyoruz aynı fırsatları veriyoruz.ferrari ne diyor bizde zamanı gelince 2.pilot olabilir takım arkadaşına yardım etmelidir ve ferrari en iyi şekilde uyguluyor.peki macca neden bunu uygulamayıp kendiyle çelişiyor.çıkıp dersiniz ki pilotlarımız her zaman eşit deil o zaman kimse sizi eleştirmez

  8. kovalainenin kazanmasını isterdim ama hamilton varken zor.. belki hamltonun yarış dışı kaldığı bi yarışta böyle bi şansı varken kazanabilir..

  9. traış ne yaw, o kelimeyi neden yazmşım ki oraya : PP

  10. eşitsizlikten kasıt ne, lewis ve heiki için aynı teknik destek aynı araba aynı ekipman değil mi mclarenin sunduğu? ama, takımın her iki pilot için uyguladığı traış stratejilesi asla eşit olamaz, pitlere her iki arabayı aynı anda alamamasından sebeple, bu durumda,en iyi pit stop stratejisi şampiyonada en avantajlı olan pilota verilir..bahsettiğiniz eşitsizlik bu ise, evet mclarende eşitlik yok..başka bi şeyden bahsediyorsanız — heikinin son yarışta levise yol vermesi demeyin, orda iki pilot aynı hızda değillerdi,ve heikinin hamiltona yol vermesi ona hiç bir şeye malolmadı, yarış vbirinciliğini değil, kendisinden 1 saniye daha hızlı olan takım arkadaşına yol verdi,raikonenin benzer bir durumda massaya yol vermesi gibi,ama daha az estetik bir görünüm sunarak tabi ki : ) –buyrun anlatın mclaren nasıl nerde ne zaman farklı davrandı heiki ile lewise? heiki birinci giderken kendisi ile aynı hızda olan hamiltona yol mu verdi, ne yaptı yaw..yarışları izlemeyen de ne olmuş sanacak..

  11. kayırmalı zaten ama kayırdıktan sonra eşitlik falan denmemeli bence. o zaman ironik bir durum ortaya çıkıyor geçen yarışta olduğu gibi

  12. Bide arkadaşlar Ron amcaya kızıyorsnuz ya. Bide şu açıdan baksanız nasıl olur. şimdi Ben bi çocuğun elinden tutmuşum. Seni takıma sadık ve iy bir yarışçı olarak yetiştirecem demişim. Yıllarımı vermişim paralar dökmüşüm. Çocuk ta kendisinden bekleneni he vermiş. hiç yüz çevirmemiş. Bu günlere kadar gelmiş. Şimdi ben kimin kazamasını isterim. Bide 30 puan frk atmış çocuk. Takım da şampiyonluğa aç. Naapsın buadam. Valla ben adam kayırırım arkadaşlar. Sizi Bilmem

  13. Biz teknoloji merkezini kurmak için kaç yılımızı feda ettik. Dandik dandik yarışlar ve arabalar ürettik. Oda garibim Kimi ye denk geldi. Şimdi yeni yeni görüyoruz eski McLaren i.

  14. Ulaş sen hangi mesheptensin. Alonso Ferrari ne alaka. Sana bişey diyim Alonso gelene kadar Ferrari eski günerine önecek. Bu sefer Alonso yine Reno yu arayacak.

  15. lewis e birşey olmazsa sen yarış kazanamazsın aslanım.kazandırtmazlar…

  16. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    kvanın yarış kazanması için büyük mucize lazım ilk önce hamiltonın esaslı bi kaza yapması lazım sonra ferrarilere yarışta bişiler olması lazım ve ondan sonra kova belki yarış kazanabilir eeee yarıştığı takım mclaren öle kolay diil yarış kazanmak ron amca var orda:))

  17. tuğba aycan avatarı

    Citafettin arkadaşım McLaren'de daima "DENGELİ" eşitlik olmuştur bunu daha önce de söylemiştim lewis le heikkiyi aynı şartlarda tutmak lewisin haksızlığa uğraması demek olur çünkü aradaki puan farkı uçurum…

    eşitlikde de,haksızlık olamayacağına göre şu eşitlik kavramını tekrar gözden geçir derim ….

    mclarenin yönetim tarzı gayet gerçekçi ve adaletli hayal aleminde yaşamayın derim !!

  18. Walla tartışma hamilton alonsoya dönmüş ama benim kastım tamamen ron dennisin tek pilotunu kayırmasıdır kovaya yazık ne diyim he
    bu arada helal olsun aracta hızlı hamiltonda hızlı birinci oldu tebrikler kovaya da tebrikler benim karşıt olduğum şey mc laren yönetim tarzı..

  19. bakaz ogun kardeş bekle elbet alonso ferrariye gitcek gitmese bile reno toparlanır ben sizi ozman görürüm. sonuna kdar fernando ve ferrari:))

  20. başa baş mücadele etsinler hamiltonda herhangi bir teknik arıza veya sorun olmasın heikki bu yarışı kazansın o zaman fikrim değişebilir mclaren ve dennis hakkında ama nerde..

  21. ogun savaş avatarı

    Bi arkadaş yazmış heikki yarış kazanamaz alo geri döncek die arkadaşım çizdiğin tablo f1 e uymuyo 😀 bu dediğin 5 sene önce olsa tamamdıda şimdi imkansız bu dediğine hiç bi f1 sever inanmaz yazarken kendin inandın mı go mo yazarak olmuyo bu işler 😀

  22. ogun savaş avatarı

    Bazı arkadaşlar fark edemediği yada görmezden geldiği bi nokta almanyada sırf bi kaç puan fazla alsın die Heikki pite çağırdılar.Lewis in resmen yarışını bitirmelerine rağmen.Hadi dielim takım sade lewis için çalışıyo olsaydı Ferrari gbi pite lewis i alıp heikkki bekletirlerdi.Takım Lewis etrafında dönmüyo bu gün Heikki nin kazanması için hiç bi engel yok anlayın artık bunu tifozyler 😀

  23. seneye mclaren yarış kazanabilecekmi bakam :)))) alonso geri döncek ee ferrari var bunlar armut toplmıcaklar yaa hiç merak etmeyin alonsonun altına ii bir araç gelirse görürüm ben kovayı nası yarış kazanıo alonso şaunda aç yarış kazanmaya artık düşünemiom alonsoyu o halde goo fernando go kimi goo massa go nelson:)))

  24. Kova takımda lewis için var,
    ama ne rai massa için, ne de massa rai için takımda bulunuyor fark bu..

  25. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu yıl şu yarış temposunu tuttursun seneye göreceğiz yarış kazanıp kazanamayacağını ben bu konuda mclarenede mercedesede güveniyorum büyükleri onunda sırası gelecek dedi ve gelecek seneye bir aksilik olmazsa buradayım yazışırız belki dahada yakın

  26. kaan kaanhan avatarı

    şu zamandan sonra massa , kiminin 30 puan önünde olsaydı kendi pilotlarınız için ne derdiniz acaba :)) o zaman cevabı sizin patrondan mi öğrenirdik.

  27. mclarenci arakdaşlar hariç herkes bilio heikinin bu takımda 2, pilot olduğu ve sorun çıkarmayacağı için onu takımda tutuolar 2009 senesinde. en bu kafayla çok yarış kazanırsın kova.

  28. tabiki masanın önüne kıracaktır, ona yol vermesini bekleyemeyiz dimi. hiç bir pilot sıra kaybetmek istemez. sonuçta massa onun rakibi. tamam hamilton da rakip ama burada öncelikli hedefi kirli taraftan kalktığı için yer kaybetmemek olacaktır. ve gücü el verdikçe de lewisi zorlayacaktır ama takıma bir zarar vermeyecek şekilde olacak bu.

  29. ron amca izin vermes kovanın kazanmasına çok kızar yoksa kova kazandı die en bı takımda 2, piotsun kova bırak yarış kazanmayı sadece lewise yardım için varsın bu takımda

  30. hami 2 nci giderken kova'nın galip geleceğine inanan varsa beri gelsin. kovacım, arkanda hami varken sen galip ge-le-mez-sin!!!! neden? cevabını ron'dan öğren..

  31. sen bi kere baştan bir ön yargın var bunu yıkmadan bi cacık olmaz o yüzden konumuz bu değil..Ben Kovalainenin yarış perofrmansının iyi olucağını düşünüyorum sene başından beri göstericeği en iyi yarış performansını izletebilir bize Go Lewis Go Heikki..

  32. dennisin startta şimdiden kovayı nasıl kullanırım da hamiltonu sağlama alırım diye planlar yapması işten bile değil..

    Siz fia bir karar alınca fia=ferrari gibi yorumla yapabiliyorsunuz ama..

  33. görücez bakalım mclaren lewis uğruna alonsoyu harcadı kovayı mı harcamıcak
    Mclaren daha iyi bir pilot alabilirdi ama lewis için kovayı takımda tuttuğunu biliyoruz pilot ayrımı yaptığınız kesin kimse inkar edemez..
    şimdiki stratejileri ne olursa olsun startta massanın geçmemesi için uğraşçaklar…

  34. kaan kaanhan avatarı

    massanın önünü kapatmak istemesinden daha doğal ne olabilir, massa rakip deilmi?

  35. bunun tamponlukla ne alakası var arkadaşım illa çamur atmak için mi yorum yazıyorsunuz buraya bu kadar çekememezlik olmaz kirli tarafta kalkıyor ve onun için en büyük tehdit massa tabiki önüne kırıcak kırmazsa şüphe ederim..

  36. start verildiği anda massanın önünde doğru kaçmazsa bende neyim Dennis arada tampon olarak kullanıcaktır kovayı

  37. aslında doğru söylemiş ama eninde sonunda geçiliyor halbuki iyi pilot ama bi türlü istediğini yapamadı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir