Dennis, Alonso'nun İddialarını Kabul Etmiyor

yazar:

kategori:

McLaren patronu Ron Dennis, eski pilotları Fernando Alonso’nun eğer bu yıl McLaren’de kalsaydı şampiyonluk için mücadele etme şansı bulamayacağı iddialarına devap verdi.

Alonso, Renault’da olduğu için mutsuz olmadığını çünkü Mclaren’de devam etseydi de garanti altında olmayacağını söylemişti.

"Geçen yıl tekrar şampiyonluk için savaşma şansım vardı ve bu güzel. Bu yıl artık bunun mümkün olmadığını biliyorum. Ama eğer şu anda McLaren için yarışıyor olsaydım, belki şimdi yarış kazanma şansımın olmadığı bir pozisyonda olabilirdim."

Alonso’nun bu yorumları, McLaren’in Hamilton’a odaklandığı ve kendisini takımın iki numarası olarak gördükleri konusunda şüphelerini ortaya çıkardığını inanılıyor.

Ancak geçen yıl Macaristan’da yaşanan olaylardan bir yıl geçtikten sonra Ron Dennis, İspanyol pilotun bu iddialarını reddediyor, takımının daima eşitlik ilkesine uyduğunu ve buna devam edeceğini tekrarlıyor.

Dennis "Fernando ile olan kontrat sona erdirildiğinde, anlaşmayı iptal ettikten sonraki davranışları belirleyecek koşullar oldu."

"Bizim o anlaşmayı bozmak gibi bir niyetimiz yoktu. Onun fikriydi. Ben Fernandonun yaptıkları ya da söyledikleriyle ilgili görüşlerimi dile getirmeyeceğim."

"Benim söyleyeceğim Heikki’nin omuzlarından bir iple bağlı olduğunu göremeyeceğinizdir, o dürüst bir insan.

"O, onunla konuşan herkesi takımın eşitliğe bağlı olduğu konusunda ikna edecektir. Daima böyleydi ve böyle olacak."

"İnsanlar son yarışı işsaret ederek, olayda kesinlikle takım emri olduğunu söylüyorlar. Çünkü Heikki’nin kenara çeklip Kewis’in geçmesine izin verdiği açık.

Yarış boyunca dikkat edilmesi gereken Lewis’in Heikki’den hızlı olduğu ve o da bunu biliyor, ona söylendi. Ama ona Lewis’in geçmesine izin vermesi gerektiği söylenmedi."

"Ama eğer bir takımın üyesiyseniz ve takım arkadaşınızın yarışı kazanma şansı olduğunu ve kendinizi de olmadığını biliyorsanız, eğer doğru değerlere sahipseniz – tamamen kendinizi düşünen değil- ardından karar verirsiniz. Kazanma şansı olan pilotun geçmesine izin vermek, o da bunu yaptı."

"McLaren’in tarihine geri dönüp bakın. McLaren için çalışan pilotlarla konuşun. Bir kişi dışında, bu takımın daima eşitlik ilkelerine uyduğunu savunmayan, kimseyi bulamazsınız."

 


Yorumlar

  1. McLaren ın Montoyaya da nasıl davrandığını biliyoruz. Adamı F1 den soğuttular. Onun gibi bir tane pilot yok şimdi.

  2. mc laren in böyle zevkleri olması beni şaşırtmaz doğrusu. her türlü komplo teorisini beklerim ben artık onlardan. çünkü kazanmak için herşeyi yapmış bir takımdan bahsediyoruz.sizki kendi pilotunuza bir rakip gibi davranıp ona karşı yarışmadınızmı. o yüzden haklıda olabilirsin yani. alonso yu almanızdaki tek amaç onu silmek olabilirde.

  3. tmm yaa itiraf ediyorum, ben ve ron birlikte bi plan yaptık, şöyleki, iki dünya şampiyonu alonsoyu çok yüksek bi maaş karşılığında takıma aldık, sonra yanına çaylak hamiltonı oturttuk, ve alonsoyu harcadık, niye mi bunu yaptık, zevk olsun diye:) allahım yaa

  4. siz de eşitlik var diye öyle inandırmışınızki kendinizi kim ne derse desin pembe gözlüklerin arkasından bakmaya devam ediyosunuz. çünkü böylesi işinize geliyo.

  5. ne söylesem inanmıcaksınız çünkü şartlanmışsınız, alonso montoya ve DC'nin ortak noktaları başarısız olmalarıdır.. kim çıkıp diyebilirki ''evet ben takım arkadaşımla tamamen eşit imkanlarla yarıştım ve ona geçildim'' yani bunu sizin mantığınız alıyosa başka bişiy söylemenin gereği yok, mclareni kötüyolar çünkü onlar eşitlik istemiyolardı, eşitlik olması halinde kaybediceklerdi ve zaten kaybettiler..

  6. nereye emır değil yha ron amca gıt yaşından başındaN UTAN YA BI PILOTA O SENDEN DAHA HIZLI DEMEK NE DEMEK OLURKI YOL VER DEMEK USTU KAPALI SOLUYON SEN NE KURTSUN BE RON AMCA FOREVER ALONSO

  7. hatırlamıyosan yardımcı olayım.özetle "ben ve eşim lewis ın takıma getirildiğini duyunca alonso için çok üzüldük. çünkü lewis ron un bebeğidir…." devamıda var tabi.

  8. yani demek istediğim hiç biri memnun ayrılmadı.Hiç biri iyi bişi söylemedi.sorunları farklıda olsa.Dc ve Alonso nun ki benzer ayrıca. ben montaya nın lewis ın takıma getirildikten sonra dediklerinide kasdetmiştim. bilmem hatırlıyo musun?

  9. o saydığın pilotların takımdaki eşitlik anlayışı ile ilgili konuşmadılar…takımın yapısı ile ilgili demeçleri oldu…

  10. bilmiyorum ama montaya da, kimi de,DC de ve son olarak Alonso da mc laren den ayrıldıktan sonra hiçte iyi şeyler söylemedi. hadi alonso sorunlu -ki buna kesinlikle katılmıyorum- ya diğerleri. Dennis inanırlığını kaybetti bence. bizde alonso eğer mc laren kalsaydı ancak bugünkü macaristan gp si gibi yarışları kazanabileceği biliyorduk. o yüzden alonso renault a geçmekle en doğru kararı verdi.

  11. fernando sonuna kadar haklı.nie insanlar 2nci pilot muamelese görduğunu gördukleri halde yine de alonsonun her söylediği yanlışmış gibi tepki veriyorlar anlamıyorum..

  12. Şampiyon olabilecek kadar istikrarlı değilim diyen dc nin ta kendisi değilmiydi…

  13. ogun savaş avatarı

    takım arkadaşından geri kalıyosan bunda Ron nun ne suçu var .Dc sanki Mika dn hızlıydıda nese kimi yle yarışırkende farkı görmüştük 😀

  14. ben dc nin yalancısıyım, ama coultard yıllar önce bunu söylemişti, hakkinen döneminde, bu psikolojiyi yansıttığını belirtmişti. ron her ne kadar öyle olmadığını söylesede birlikte çalıştığı pilotlar farklı şeyler söyleyebiliyorlar.
    tabii takım patronları ve pilotlar arasında neler geçtiğini kimse bilemez..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir