Macaristan'da Massa'nın Motoru Kovalainen'e İlk Galibiyeti Getirdi!

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, Felipe Massa’nın yarışın bitimine 3 tur kala motorunun iflas etmesi ve takım arkadaşı Lewis Hamilton’un daha önce lastik sorunu yaşaması ile Macaristan’da sürpriz bir galibiyet aldı.

Son anlarda yaşanan ard arda olaylar ile birlikte Toyota pilotu Timo Glock, en iyi sıralama derecesinin ardından en iyi yarış derecesine de imza attı. Yarışta genel olarak iyi performans gösteren Glock 2. olmayı başardı.

Ferrari’den Kimi Raikkonen yarışın büyük bölümünde gerilerde kalmasına rağmen son bölümde hızlandı ve 3. olmayı başardı.

Macaristan’da hafta sonuna hızlı başlayan isim Lewis Hamilton ve Mclaren olmuştu. Antrenmanlarda ve sıralamalarda Hamilton’un önde olmasına rağmen bugünkü yarışa Massa hakimiyet kurdu.

Ferrari’nin Brezilyalı pilotu daha startın başında etkileyici şekilde aldığı liderliği pit stopların ardından korudu ve emin adımlarla damalı bayrağa doğru gidiyordu ancak bitime sadece 3 tur kala start finiş düzlüğünde Ferrari F2008’in motorundan çıkan dumanlar Massa’nın damalı bayrağı görememesine neden oldu.

Lewis Hamilton, startta liderliği kaptırmasına rağmen Massa’nın arkasında yer aldı ve neredeyse 2. pitlere kadar aradaki 4-5 saniyelik fark devam etti. Ancak Hamilton’un sol ön lastiği 2. pit dönemine gelmeden patladı. Hamilton pite dönmeyi başardı ancak çok zaman kaybettiği için 10. sıraya kadar geriledi. Son pitlerin ardından Hamilton damalı bayrağı 5. sırada görmeyi başardı ve şampiyonada farkı 5 puana yükseltti.

Heikki Kovalainen yarışın büyük bölümünde Massa ve takım arkadaşının arkasından 3. sırada götürdü. Önce takım arkadaşının geri düşmesiyle 2.liği ele geçiren Fin pilot, ardından Massa’nın yaşadığı sorun ile kariyerinin ilk galibiyetine ulaşmış oldu. Kovalainen ayrıca Malezya’dan sonra 2. kez podyuma çıkmış oldu.

Kimi Raikkonen yarışın ilk bölümünde Fernando Alonso’nun arkasında kaldı ve 2. pitlere kadar onu geçmeyi başaramadı. Ancak 2. pitlerden sonra Alonso’yu geçen Raikkonen hızını arttırdı ve önündeki Glock’a yetişti. Bir süre Glock’u sıkıştıran Raikkonen takım arkadaşının sorun yaşamasının ardından 3.lük ile yetinmek zorunda kaldı çünkü benzer bir senaryo yaşamamak için mtoru korudular.

Fernando Alonso nispeten iyi bir hafta sonu çıkardı ve yarışı 5. sırada tamamlayarak önemli puanlar kazandı. Alonso’nun arkasında yer alan Hamilton’u diğer Renault sürücüsü Nelson Piquet takip etti. Onun arkasında ise Toyota’dan Trulli yer aldı. Macaristan’ın ardından Renault, Red Bull’u geride bırakırken Toyota Renault’un 4 puan önünde yer alıyor.

Bu hafta düşük bir grafik sergileyen BMW Sauber’den Robert Kubica, son anda yaşananlar ile 8. oldu ve son puanı alan isim olmayı başardı.

Yarışı tamamlayamayan isimler Vettel, Sutil, Bourdais ve Massa oldular.

Macaristan GP’sinin ardından Hamilton 62 puan ile liderliği sürdürüyor. Onu 5 puan geriden Raikkonen, 8 puan geriden Massa takip ediyor. Takımlar klasmanında ise Mclaren Mercedes, BMW Sauber’i geride bıraktı ve lider Ferrari’nin 11 puan arkasında yer alıyor.

1 H. Kovalainen McLaren 1:37:27.067
2 T. Glock Toyota + 11.020
3 K. Räikkönen Ferrari + 16.811
4 F. Alonso Renault + 21.614
5 L. Hamilton McLaren + 23.048
6 N. Piquet jr. Renault + 32.298
7 J. Trulli Toyota + 36.449
8 R. Kubica BMW + 48.321
9 M. Webber Red Bull + 58.834
10 N. Heidfeld BMW + 1:07.709
11 D. Coulthard Red Bull + 1:10.407
12 J. Button Honda + 1 laps
13 K. Nakajima Williams + 1 laps
14 N. Rosberg Williams + 1 laps
15 G. Fisichella Force India F1 + 1 laps
16 R. Barrichello Honda + 2 laps
Yarış dışı
17 F. Massa Ferrari + 3 laps
18 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 3 laps
19 A. Sutil Force India F1 + 6 laps
20 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 47 laps

Yorumlar

  1. Eğer dikkat edersen Hamilton, aracı limitlerinin üzerine çıkmaya zorluyor. Peki Formula 1'de limit nedir? Son yaptığından 1 fazlası. Şu anda pistte bunu yapan başka pilot yok (son yarış Massa). Dikkat edersen her yarıştan sonra ''en iyi sürüşümdü'' ve her sıralamadan sonra ''daha iyisini yapabilirdim'' diyor. Çoğu yarıştan sonra da ''aracı korumak için'' son turlarda zorlamadığını söylüyor (mesela Kimi'nin en çok zorladığı zaman son 20 tur). Bazı arkadaşlar bunu ukalalık ya da laf olsun diye söylediğini düşünebilir ama gerçek ortada 2 yılda 5 lastik ve kaçan şampiyonluk. Gene de bu sürüşü izlemek keyif veriyor.

  2. zümrüt hazar avatarı
    zümrüt hazar

    lost boy iyi diyorsunda bu olay niye sadece hamiltonun kabusu oluyor bide bunu söylersen daha mutlu olacağız.

  3. kaan kaanhan avatarı

    18 de massa pite girmiş, 21 de günün yavaş ismi kovy(ben beğenmedim en azından), massa 18 de pite girdikten sonra kovy azalmış yakıt yuku ile massa dolu depo farkı yaklaşık 0.868 sn tur başına kovy hızlı. Massa 44 de pite girip çıkıyor kovy nin arkasında dönüyor, 45 te kov-mas farkı 4.588, 46 da fark 5.533, 47 de 6.664.. yani boşalmış depolu günün yavaşı kovy, dolu depolu günün hızlısı massa ile farkı 1 sn. Hamilton aynı şekilde en az 4 tur gidecekti, kovy boş depo ile dolu depolu massadan 1 sn hızlı ise Hamiden de 1.5 ila 2 sn arasında hızlı olması beklenir rahatlıkla, 41 turluk massa-hami farkı 5.013 sn, tur başına fark açılma hızını olan 0.122 yi ekleyelim, 44 de massa pite girdiğinde 5.4 sn civarı(hadi biz 6-7 sn diyelim) Hami nin önünde olcaktır. Hami en az 4 tur fazla kalacaktı buda en kötü 1.5sn den hesap etsek 6 sn eder ve geç gireceği için pitte bir miktar da az kalacaktı.. asıl demek istediğim kesin hamilton geçerdi demek yanlışsa, kesin massa yine önde çıkardı demek te yanlış olur.

  4. Motoru Ferrari üretiyor sorunu da Ferrari çözecek ama lastiği biz üretmiyoruz bunu Bridgestone çözecek -ki 2 yıldır hiçbir gelişme yok- sonuçta dünya devi bir marka ve dünyanın 1 numaralı (Formula1) motorsporları yarışının resmi ''TEK'' lastik tedarikçisi. Tam bir rezalet.

  5. Ferrari nin bu motor sorunu ayda yılda bir oluyor. 2006 japonya da michael in hiç beklenmeyen motor sorunu. Bu yarışta da massa nın. Ferrari nin bu konuyu çömesi lazım. Tabii Mclaren in de lastik sorununu artık çözmesi lazım. Ayrıca Toyota ya gerçekten çok büyük tebrikler. Timo Glock a da. Onlar aslında tek pit-stop yapmıştı. Glock 48 turluk benzinle piste çıktı pitten sonra ama ikinci pit-stop gerekli oldu demekki. Kesinlikle Toyota bu yarışı kazanabilirdi. 2.pit i yapmasalardı. Toyota BMW yi geçti son 2-3 yarışta. Onlar ileride şampiyonaya oynayabilecek güce sahipler. yolları açık olsun.

  6. aynen ayrıca 1. pitstoplardan sonra fark 2.5snlere inmişti 3sn den ama Kiminin arkasına takılmıştı LEwis Massa ise Kimi ve Alonsonun önünde dönerek önü boş şekilde turlar attı ama buna rağmen fark 3-3.5snlerdeydi trafiğe rağmen iyi turlar atmayı başarmıştı Lewis..

  7. Yarışta hava ve pist sıcaklığı Ferrari'nin isteyebileceği en iyi şartlardaydı, yarışın temposunu Massa ayarlıyordu, tüm hafta sonu hızlı olmasına rağmen pazar günü Hamilton aracında sorun yaşıyordu ve tüm bu Ferrari lehine gelişen şartlara rağmen 30 tur kala fark 5 sn. ve 2.pit stopta Hamilton'un Massa'yı geçme şansı vardı. Bence Ferrari üstün falan değil.

  8. Macaristan yarışı farklıydı kirli taraftan kalkanların hepsi yer kaybetti burda Lewisin hatası vardı ilk virajda yoksa kaybetmezdi ki kendiside söyledi bir daha böyle bir şeye izin vermicem diye..

  9. massa önümüzdeki yarışlarda da startta böyle geçecekse her iki pilotumuzu birden sıralamalardaki üstünlüğümüz ne işe yarayacak ki :))

  10. zaten o garajda bi tane gözlüklü bi adam var hiç tasvip etmediğim laflar ağzından çıktı bir çoğunuzda anlamıştır ağızından çıkan lafları LEwis ve McLaren nasıl bir baskı kurmuşsa baya bir heyecan yaptı startta ferrari ekibi 🙂 Birde Massanın motoru patlayınca gösterseydiler o gözlüklüyü çok merak ediyorum nasıl bir ruh halindeydi acaba..Ayrıca Massa erken girmiş olsa bile kaç tur erken giricek ki en fazla 1 tur erken pite sokarlar Kovalainen Massadan 3 tur fazla benzinle 2.olmuştu buda açıklıyor bazı şeyleri sanırım :)Sıralamalardaki bu performansımız devam ettiği sürece yarışta bir sorun yaşamayız Kovalainenin yarış hızını geliştirdiğini varsayarak tabi bu..

  11. valla arkadaşlar massanın 2 mclereni geçtikten sonra ferrai garajındaki o sevinme o hırs o hareket neydi be nasıl bir duygu olmuştur ferrari çok hırslı

  12. Bülent  SOLMAZ avatarı
    Bülent SOLMAZ

    Lost Boy kardeş "Monaco? berbat? muhahahahah" demişsin. Sen bırak F1 i git caddelerde minibüs yarışları seyret. Tam senlik (puhahahahaha)

  13. Erhan Başdaş, hocam hangi kısmı nasıl anlayamamışım yaw? gayet açık yazdığın,benim yazdığım da öyle..

  14. kaan kaanhan avatarı

    monzada görüşürüz hasan özer arkadaşım kim hızlı kim yavaş.

  15. hasan özer avatarı

    bir not:ne ferrari mclarenden hızlı nede mclaren ferrariden.bana göre iki araçta hala birbirine denk.sadece yarış koşulları,hava durumu ve piste göre biri diğerine üstünlük sağlıyor.mclarenin ferrariden üstün olan tek yanı hamilton faktörü.

  16. hasan özer avatarı

    peki madem bunu sürekli mclaren yapıyorda neden dün hamilton ilk pit stoptan sonra alonso ve raikkonenin arkasında piste döndü? artı: mantıklı arkadaşım yazdığımı iyi okuman gerek yazımda ferrari demedim takımlar diyorum yani genel olarak.soruna gelince
    . ferrari yarıştan sonra yarışta nasıl taktik uyguladığını söyleyen bir takım değildir.mclaren bu konularda daha şeffaf ama ferrari ne yaparsa devlet sırrı gibi saklayan bir takın olduğu için ferrariden bu tür açıklşama duymaman normal.kaldıki bunu neden polemik konusu yaptığınıda anlamış değilim.aşağıda pit stopları matematik ölçütlerde hesaplayan arkadaşlara küçük bir bilgi sunmuştum yani araçlar sadece benzin yüküyle değil pistteki trafiğe göre erken yada zamanında girebilir diyorum.mclarenin ne yaparsa kusursuz yapar düşüncesinden vazgeçin lütfen.almanyada hamilton un hızı ve yeteneği sayesinde kazandığınıda unutmayın.

  17. gurcan hezer avatarı

    Yarışta Ferrarinin iyi olduğu bölüm sadece starttı , massa 3.başlasaydı bu pist koşulları ve yakıt yüküyle (kovalainnenden 4 tur önce girdi pite)mclaren rahatlıkla 1-2 yapardı….
    bu arada köprü kanatlar esniyor diye fianın aldığı sabitleme kararı neden bu örs kapak diye adlandırılan parça için geçerli olmuyor şaşkınlıkla izliyorum,massanın kamerarından balık kuyruğu gibi sallanıyordu bu parça….

  18. hasan özer arkadaşım iyi hoş söylüyorsunda bunu şuana kadar yapan takım McLaren oldu bunu nerden bildiğime gelince yarışlardan sonra Martin Whitmarsh açıklamalar yapıyor orda söüyor sen bana bi kaynak verebilcen mi ferrari takımından öyle bir söz söylendi mi pilotumuzu erken çağırdık diye ben görmedim sende görmediysen burda doğruluğu kesinmiş gibi sözler söylemen mantık dışı..

  19. ferrrari neye göre üstündü anlamadam az benzine rağmen Massanın sıralamalarda yediği fark ortada startta Massanın üstün başarısı ve yarış hızıyla iyi gözüktü ferrari ki zaten son turlarda motor iflas etti bu kadar zorlamaya ben hala bizim bir miktar daha hızlı olduğumuzu düşünüyorum şartlar ferrarinin istediği gibiydi tam ama buna rağmen istedikleri sıcak hava kendi araçlarında ters tepti..

  20. hasan özer avatarı

    size küçük bir bilgi sunayım:takımlar her zaman pit stop zamanını depodaki yakıt yüküne göre değil pistte oluşan trafiğe göre ayarlar.benzin bittiği an pilot pite çağrılmaz pitten çıkarken trafiğe takılmamak için birkaç tur öncedende pite girebilir.dün massada hamiltondan ağırdı ve trafiğe takılmamak için pite önce girdi.2. pit stopdada aynı şekilde trafiğe takılmadan birkaç tur önceden pite geldi massa.normal şartlar altında yarışı hamiltonun kazanma şansı yoktu.

  21. Helal olsun sana Massa!!Bravo gerçekten kariyerinin en iyi yarışlarından birini çıkartıyordu.O azim hırs ben demiştim iyi şeyler yapacak diye ve yaptıda 2 mclareni yeniyordu.Muhteşem gözü kara bir şekilde start aldı.Ama motor şanssızlıgı çok kötü oldu.Ve bu yarışta Mclarenle hiç bir fark kalmamış farkı bırak ferrari daha hızlıydı.Sonuçta son yarışlara bakıyoruz ve son yarış ferrari üstündü.

  22. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    Fuat Kaya yazdıklarımı iyi oku anlayamamışın

  23. kaan kaanhan avatarı

    red bull o yuzden Reno motorunu seçti,Reno motorunda ısı problemi yoktu, gücü biraz az olsun ama stabil olsun hesabı.

  24. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yarış dışı kalan 4 araçta ferrari motorlu daha önceleri yazdığım gibi ferrari sadece kendi motoru ile değil müşteri motorlarınada biraz teknik destek vermeli bence ….

  25. Erhan Baştaş, hesaplaman ilginç, ama sanırım doğru değil..şöyle ki, lewisin ilk ptini massadan bir tur sonra yaptığını hesaba katmamışsın..bu durumda, senin verilerinle, ilk pistteki bir saniyelik bekleme farkı sonucu lewisin aldığı 3.25 turluk fazladan yakıt, artı massadan bir tur sonra girdiği için deposundan artan 1 turluk yakıt eder 4.25 tur .)) 4.25 turluk daha kısa bir pit de yaklaşık 1.2 saniyelik avantaj olur.yani, hamilton 3 turda 4.5 saniye değil, 4.25 turda [ 0,25 turluk kısmı ben de anlamıyorum ama amacım senin verilerine göre hesaplamak: )) ] 4.4 saniye kazanmak için çabalamış olacaktı ki bu da tur başına en çok 1.1 saniye demek..yaklaşık 20 turluk benzin yükü farkı ile hamilton tur başına 1.1 saniye daha hızlı sürerebilirdi herhalde :))

  26. zümrüt hazar avatarı
    zümrüt hazar

    içim yandı resmen.bu derece olmamalı.massanın motoru patlayınca içimden orda olmayı ve o aracı gerekirse 3 tur ittirmek geçti.
    Massanın start anında yaptıkları tek kelime ile muhteşemdi.bir honda'dan veya force india'dan bahsetsek motor iflası kulağı o kadar tırmalamıyor.ama bu ferrari!böyle bir araçta bu sorunu yaşıyorsa gerçekten oturup düşünülmesi gereken ciddi bir sorun vardır.ayrıca bazı arkadasların yazılarında massa da motorunu korusaydı demiş.pardon bu nasıl olacaktı?hadi 2. ile arkasında 30 saniye fark olur motorunu korur,çünkü arkadan baskı yoktur.ama lewis ile fark hiç bir zaman motoru koruyacak kadar fazla olmadı.bu cok ciddi bir şekilde dayanıklılık problemi.
    heikkide kalkmış basın toplantısında massayı sıkıştırdım diyor.nereye sıkıştırıyorsun massayı?aradaki farktan haberi yoktu herhalde!herşeye rağmen tebrikler.sonuçta motor sporları böyle,birinin şanssızlığı başka birinin şansı oluyor.
    lewisin lastiğinin patlaması o kadar da süpriz değildi bence.takımda bu riski hep biliyordu.aşırı zorlamanın bir sonucu bu.zaten onlar bundan korktukları için Türkiye'de de 3 pitstop tekniğini uygulamadılar mı?bunda bir şanssızlık göremiyorum.bu mclaren'ın taktiğinin kaçınılmaz sonucu.
    burdan en kazançlı cıkan ise kimi oldu.

  27. gurcan hezer avatarı

    Ferrarinin bu yarışta yaşadığı motor problemi soğutma sistemlerinin yeteri kadar etkili ve rijit olmamasından kaynaklanmaktadır.Mp4-23 ün aksine f2008 de extra soğutma yarıkları (macaristanda daha da büyük)bulunmakta bunlarda aero verimliliğinden ödün vermek anlamına gelmekrtedir ayrıca ferrarinin spidodları da mclarene aranla daha büyük olmasına rağmen soğutma elemenları mp4-23 kadar şasiye entegre alamamıştır.
    Motorların devirden ziyade soğutma sistemlarinin sorgulandığı bu tarz pistlerde ferrari dayanılklılık için bağzı kısıtlamalar veya daha fazla soğutma elemanları kullanabilir.
    Genelde sıcak ve nemli havalarda özellikle bu sene motor problemi yaşayan ferrarinin ,yarışların oldukça sıcak geçmesini istemeleri ,beklentilerinin bu yönde olmaso garip bi ironi olarak bize yansımaktadır.
    Bu yarış bağzı şeylerinderi de adeta kanıtlar nitelikteydi.
    Ferraride aracı iyi olduğu zaman 1-2 yapabilece 2 iyi pilot varkan mclarende MALESEFFFF 1 adet iyi piloy ve birde vasatın biraz üzeri bir pilot vardır.
    Kovalainende şampiyon olacak ışık , yetenek ,istikrar…gibi bileşinler bulunmamakla birlikte zaten bu yönlü bir pilot olsaydı şu anda bunları konuşmuyor olurduk.
    Hamiltonun yada kubicanın ilk yarışlarını hatırlayın..Tim glock un son macaristan gp sindeki performansı..
    Ben heikikiden bunların 10 da 1 i bir performans görmedim.Kısaca mclaren vasat pilotlarla yada uyum sürecinde olan piloylarla yarışacak bir takım değildir ,f1 in en iyi takımlarından birisi tarihinde en iyi pilotlarla yarışmıştır ve yine öyle olmalıdır.Kovalainen saydığım isimlerin yanında 2.sınıf bir pilottur.

  28. Almanya niye istisnaymış arkadaşım o zaman Macaristanda istisna 0.1sn fark vardı tur başına 2 pilot arasında zaten koşullarda ferrarinin istediği gibiydi ve Massanın üstün performansı sonucu 5sn oldu her zaman öyle yarışlar çıkaramaz bir pilot 🙂

  29. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ferrari ve mclarenin sorun yaşamadığı müddetçe ilk 4 te kaldığını düşünürsek ve BMW ile diğer takımlar arasında minimum 55 puan varken toyota ,renault ,redbull birbirinden puanlar çalarken bu üç takımdan herhangi birinin bmw yi geçip üçüncülüğü alması çok zor ;
    Ayrıca bundan sonraki pistler biraz daha bmw nin düzlük hızını gösterebileceği ve downforce istemeyen pistler onun için bu 3 takım ile ilgili en iyi sonuç takımlar şampiyonasında 4.ncülük

  30. alonsonun benzın yuku harıkaydı bnce reno artık 3.takılmıga savasabılır:D toyota ve reno suanda bmwden daha guclu:D

  31. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    Lewis 2. pitsopta 3 tur sonra girecekti bilginize.8 sn pitte benzin aldı felipe ve 26 tur yazdı altta.Yani 3.25 tur ediyor 1 sn'ye .Lewis felipeden 1 sn daha fazla kaldı pitte.025 tur atamayacağına göre 3 tur fazladan atacaktı.

    Sonuç olarak felipenin pite girmesine 2 tur kala fark 5.1 sn idi.Tur başında ise 0.15 sn fark atıyordu.Ortalama 5.4 sn fark yaratacaktı pite girene kadar.Hamilton da pitte massadan 0.9-1 sn az kalacaktı.Yani 3 turda 4.5 sn kapatması gerekiyordu.Tur başına 1.5 sn.

    Sadece bilgi vermek istedim.

    Ayrıca olan oldu fanatiklik yapmayın.

    Yarışın sonucu:Aslında macca yarış içinde hala ferrariden yavaş.Almanya sadece istisna imiş.

  32. geçen hafta içinde kovalainenin 2009da da mclarende olacağı haberine bir kişi yorum olarak kovalainene köle ruhlu 2. pilot demişti eminim ona kapak olmuştur bu galibiyet

  33. JoKeRoSsi46 avatarı

    pitlere kadar farkın 5 sn olucagını kim soylediki size??? o fark 7 sn ve üzerine cıkabilirdi massa nın deposu dahada bosalınca ve ıkısıde sorun yasamasaydı lewis gecemezdi

  34. massa motor patlatmasaydı yarış massanındı hemıltın hırsına yenik düştü 2 likten oldu vay bee

  35. kaan kaanhan avatarı

    3 ün 5 in hesabı yapılabilir, verilerin analizini yapmakta zarar yoktur, aksine iyi fikirler verebilir.

  36. Monaco? berbat? muhahahahah

  37. Harika 1 yarış oldu. Gelecekteki dünya şampiyonu adayı pilotumuzun kariyerindeki ilk Zaferini bu yarışta kazanması muhteşemdi bizim için. Massa doğru işler yapıyor ama Ferrari aynı doğruda değil, yarışta da tüm şartlar Ferrari lehineydi ama gene de Hamilton'un lastiği patlayana kadar sadece 5 sn. fark olması ve muhtemelen 2.pit stoptan sonra Lewis'in liderliği devralacağını düşünürsek muhtemel 1 dubleyi kaçırdık. Neyse ki sadece kazanan pilotumuzun adı değişti zaten Lewis kazanacaktı. Tebrikler Heikki Kovaleinen kazananların dünyasına hoşgeldin :)))

  38. Bülent  SOLMAZ avatarı
    Bülent SOLMAZ

    Ne iğrenç bir yarıştı. Adam gibi bi atak yapanı göremedim sanki 20 lokomotif raylar üzerinde gidiyor. Ne alırlar macaristan-monako gibi berbat pistleri takvime kardeşim.

  39. aliokan yılmaz avatarı
    aliokan yılmaz

    massa'nın yarış dışında kalmasına verdiği tepkiye şaşırdım, gittikce daha
    olgun bir yarışçı oluyor.

  40. 3ün 5in hesabını yapmayın ve yarışa genel olarak bir bakın. Sizin sıralamalarda 0,3 saniye hızlı olduğunuz ortada iken yarış içinde Hamilton Massa'dan belirgin bir şekilde yavaş kaldı. Bu da lastiklerin ısıtılması sorunun bir sonucu olduğu gayet açık.

    Ayrıca Hamilton'un lastik patlatmasına şans diyenler önce yarış içerisinde aynı lastiği kaç defa blokaj yapmak zorunda bıraktığını izlesinler. Kova'da aynı aracı kullanıyor neden onun lastiği patlamadı??

    Yarışın adamı bana göre Glock'tu. Altındaki Toyota ile maksimumu aldı. Helal olsun. Umarım daha başarılı olur.

  41. kaan kaanhan avatarı

    hami sorunu 30 tur kala yaşadı, 40 turdaki massa farkı 5sn,tur ortalamasını alsak 0.12 filan eder, özellikle ilk pitten sonra hami daha ağır olduğunu düşünürsek hami nin hızı gayet iyimiş,temiz hava için mesafede koymak lazım motoru uygun ısıda tutmak için,sonuçta yarış massa hamilton arasında kafa kafaya gitmiş ama ikisinede nasip olmadı 🙂

  42. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    start harıc cok sıcıcı bır yarıstı.massa startta harıka bır fırlayısla ıkı mc laren ı gecmeyı basardı.raı ılk basta kırlı taraftan kalkmasına ragmen ıyı kalktı ama vırajda ıcerde kaldı ve alonsoya gecıldı.alonsonun arkasında 50 tur kalmasa bırseyler yapardı dıyenlere bır kımıcı olarak katılmıyorum.alonsoyu gecse kubıca nın arkasında kalacaktıcunkı adam gecmek neredeyse ımkansızdı.hızlıda olsan gecemıyosun bu pıstte.hamıltonun lastıgı patlayıncaya kadar sıkıcıydı.hamılton sanssız olsada bır anlamda o lastıgı kendı patlattı.sonra massa yavasladı gıbı gorunsede aslında sorun oldugu bellıydı.motoru 2.yarısındaydı.hava cok sıcak ve nemlıdı.arkasında hızlı hamıltonla fark acterken motoru aslında cok zorladı.sonlara yavaslamasının sebebı bencede rolantıye almak degıldı.motorda sorun oldugunu oda anladı ama ıs ısten gecmıstı.vesselam cok yazık oldu.kımının alonsoyu gecmek ıcın ondan bır tur sonra pıte gırmesı yettı.gectıkten sonra zaten en hızlı turları atarak hızını gosterdı.glock un tam arkasına gelıp zorlamaya baslıyacakken massanın haberını alması ıle ayagını gazdan cekmek zorunda kaldıgını zaten kendısıde soyledı.yarısın sanssızları massa hamıltondu.onların sanssızlıkları raı nın sansı oldu.ama f1 de boyle seyler oluyor.kımının sanssızlıklarıda dıgerlerının sansı olmadımı.tımo super ıs cıkardı valla helal olsun.kovayada sevındım.raıkonnen e bır podyum gerekıyordu oda oldu sonunda.ben ce kımı uyandı.gecen sene gıbı baslıycak galıba hayırlısıbakalım 3 hafta nasıl gececekse:))

  43. ecrin deniz avatarı

    çok sıkıcı bir yarıştı aslında hamilton ın lastiği patlayana kadar… bu tip pistlerin takvimden çıkartılması gerek ama serhan acar durumu yayın esnasında güsel bi şekilde özetledi. neyse yarışla ilgili massa ya üzüldüm trajik bir olay gerçekten ayrıca performansı da gayet iyiydi.start ı muhteşemdi.motor patlama sorunu kafamı karıştırdı biraz.ferrari bu konunun üzerine gidecektir. "neden olduğunu bilmiyoruz ama çok çalışıp sorunun neden kaynaklandığını bulmalıyız" gibi bi açıklama henüz yapılmamış hayret:)kimi için karlı bi haftasonu oldu bence. ayrıca hamilton ve massa nın yaşadığı olaylarda bir kez daha şunu söledik " motorsporları bu herşey olabilir" ve "1 yarış herşeyi deiştirebilir" hal böleyken ve hiç birşeyin bi garantisi yokken almanya yarışından sonra şampiyonu ilan edenlere şaşırıp kalmamak ve gülümsememek imkansız:) 🙂 bu bir motor sporu adı üzerinde spor:)eleştirilerin ayarının kaçması gereksiz diye düşünüyorum. massa nın olaında benim de aklma massathebest geldi :)son olarak podyumda deişik yüzler rüzgarı esmeye devam ediyor. bir dahaki yarışta nakajimayı görmek istiyorum:) 🙂 🙂

  44. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    puan alan herkes tebrigi hakediyor umarım bunlar son şansızlıklar olur…

  45. yok.. massanin motoru iflas edince kimide hemen ayagini gaz dan cekti ..motoru korumaya aldi takim herhalde cünkü kimi burda yeni motor kullandi. 3 hafta sonra valencia da yine bu motoru kullancak.. massaninki zaten kullanilmis motordu bu yaris .
    insallah kimi bu motoru valencia da patlatmaz. nede olsa ayni motor. deyisiklik yapamazlar eyer massanin motorunda bir sorun varsa . Rai nin motoruda 2 ci yarisinda sorun cikara bilir son turlarda .. bayagi zorladi son turlarda glock a yetisiyim derken.

  46. içimden birşeyler yazmak gelmiyor. harika startı ve kusursuz pilotajı için tebrik ederim pilotumuz massa'yı..

  47. ferrari için kaybedilmiş bişey olduğunu düşünmüyorum bu haftasonu.mclaren hız olarak öndeydi onların düşüncelerine bakarsak.haftanın kaybedeni tartışmasız hamiltondur.kendi stilini oturtmaya başladıkça sorunlarla uğraşıyor.ferrari bu haftadan alabileceği max puanları almaya çalıştı başarıyordu fakat motor elvermedi.sıralama performansını da çok kötü olarak görmüyorum ferrarinin.mclarenci bazı arkadaşların iddia ettiği gibi macca fazla benzin yüküyle ferrariye fark atmadı.kimi ve massanın da bahsettiği gibi sıralamada bazı aksilikler oldu sadece.hız olarak geride olmadığını ferrari burda herkese gösterdi.

    massa zamanında yapılan eleştirilere cevabını verdi vermeye de devam ediyor şans onunla olsun diyorum.

    kimiyi acımasızca elelştiren kimi taraftarları yada diğerleri dersini almıştır sanırım.kiminin tek eleştirilicek yanı arap atı gibi maşallah sonradan açılıyor.o da üstesinden gelecektir ufak tefek sorunların.ferrari de kriz var diyenlere iyi bi ders oldu bu yarış iyi günler bizi bekliyor rahat olmalı ferrari fanları 🙂

  48. saolun arkdaşlr cnnturk gece verio 00,10da ben izlicem. massaya gerçekten çok üzüldüm yane.renolarımızda bugn çok iidi alonso ve nelsn ii iş çıkardı. şuanda toyotanın gerisindeyiz malesef durum bunu gösterio. artık 3 hafta bekliceaz artık.

  49. başın sağolsun kardeş

  50. Bir Rai taraftari olarak Massa`ya helal olsun diyorum ve bu yarisi sonuna kadar hakettigini dusunuyorum, normalde gecilmesi imkansizdi, Almanya`da 0,5 sn hizli olan Mclaren`le burada basa-bas bir mucadele sergiledi hatta zaman zaman hizliydi, bu ileriye guzel bakmamiz icin iyi bir sebep.. Son olarak Tebrikler Heikki, Tebrikler Timo.. (Rai bir sekilde Timo`yu gececekti ama sanirim bir problem olustu aracta, cunku sesi iyi gelmiyordu, umarim onumuzdeki yaris icin sorun olmaz)

  51. kaan kaanhan avatarı

    başın sağolsun ulaş.

  52. kaan kaanhan avatarı

    büyük ihtimalle belçika ve italyada lastik yönünden problem çıkmıcak, kullanılacak lastikler belli..değişmez bu saatten sonra ama son 4 yarış henüz açıklanmadı çok merak ediyorum.
    singapur: soft??/super soft??
    japonya:(2007 medium/soft)
    çin:(2007 hard/medium)
    brezilya:(2007 soft/super soft)

    sanırım çin yine hard/medium kalır. belçika ve italya geçen seneye göre sertleştirildiğini göz önüne alırsak belki japonya hard/medium, brezilya da medium/soft yapabilirler..

  53. onur aybars avatarı

    Başın sağ olsun kardeşim…

  54. arkadaşlar yarışı izleyemedin amcam vefat ettide acaba kanald gece veriomu yarışın özetini

  55. onlar istiyorsa %90 yumuşak olur 😀

  56. kaan kaanhan avatarı

    bu senenin şampiyonunu Bridgestone belirleyecek,
    valencia: soft/super soft
    belçika: hard/medium
    monza: hard/medium
    belçika ve monza seçimlerini ferrari hiç beğenmediğini 2007 deki gibi soft ve medium olmasını tercih edeceklerini belirtmişti, cuma ve cumartesi günü super soft lastik için massa pek iyi konuşmamıştı ama Aldo Costa yumşak lastik istiyor Bridgestone dan. son 4 yarışın lastik seçimi "saygıdeğer" Bridestone tarafından henüz açıklanmadı, bu seçim çok belirleyici olacak.

  57. JoKeRoSsi46 avatarı

    hayatta gitmez 3üncülüğü

  58. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    massa için çok üzüldüm. startta mclarenleri geçmesi çok önemliydi. ama herşey boşa gitti. kazansaydı herhalde en iyi zaferi olacaktı. yarışı 2.sırada götürmekte önemli tabi yarışın lideri sorun yaşayınca kazanıyorsun 😀 kovy ve mclaren'e tebrikler.

  59. JoKeRoSsi46 avatarı

    bu arada son 2 turda timo yu on board gosterirken bir arac pist dısındaydı once heikki sandım 😀 eger oyle olmus olsaydı yarıs 3 pılottan gıdıp tımo ya konucaktı 😀

  60. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    BENCE istikrarda önemli su ana kadar en istikrarli pilot sansizliklar cezalar i saymiyorum lewis kova ilk 3 e oynar duruma geldi ama istikrar önemli bence bir aksilik olmazsa ipi lewis gögüsler ikinci istikrarli pilot massa olur diyorum ücüncü kimi ve arkadan yaklasan kova diyorum bmw acil bisey yapmazsa 3, lügüde gider takimlarda ..

  61. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sıcak hava ,kısa düzlükler ,yavaş virajlar ferrarinin motorunun soğutmasına engel oldu aynı sıcak hava lastikleri çabuk ısıtan mclarende soruna sebebiyet verdi ve hamilton sol ön lastiği patlattı gerçi pitte gördüğüm kadarıyla lastik yanağın taban noktasından yarılmış gibiydi fakat olsun ferrari adına üzücü mclaren adına iyinin kötüsü bir haftasonu idi mclaren=14 ferrari=6 bmw=1 puan aldı diğer takımları saymıyorum onlar ilk üçten uzaktalar ; hafta içinde yazdığım gerçekleşti bmw ferrari ile mclaren arasındaki yerini kaybetti ve böylede devam edeceğe benziyor 3.ncülükte kalacak gibi fakat mclaren özelliklede burada aldığı galibiyetle cesaretlenen şevki yerine gelen kovalainenin oyuna dahil olmasıyla sezon sonunda mclarenden markalarda ve sürücülerde şampiyonluk gelebilir

  62. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    k,msenin birbirini yediği filan yok keşke herkes bu şekilde etik tartısabilse şu sitede..
    sevgili arkadaşım ben sadece bir takım fanlarından birşeyler beklerken diğerlerinden de aynı şeyleri beklemeni ve tutarlı şeyler yazmanı arzu ederim.çünkü genel olarak güzel şeyler yazıyorsun bu mclaren konusu dışında..ben lewis için şanssızlık dedim çünkü bu her yarışta olan birşey değil..son turlarda da aynı şeyi yapıp beni çok sinirlendirdi lewis,2 virajda lastikleri kilitleyerek ama demekki başka türlü süremiyor ya da bundan sonra değişik bişiyler denemek zorunda.almanyda da birçok kez aynı görüntüyü gördük ama lastigi patlamamıstı..her neyse takım adına yararlı bir hafta sonu oldu ferrarinin aldıgı puanlara bakarsak..şampiyonada da hiç haketmeyen biri puan farkını az da olsa azaltıp takım arkadasının önune gecmiş oldu,bu haftanın özeti bu..
    heikinin de daha çok çalışması lazım şahsen ben olsam basın toplantısında bu şekilde kazanmak istemezdim filan derdim.

  63. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    SANS ÖNEMSIZ DIYEN ARKADASLARA önde gidiyorsunuz ve bir iki tur önce pit yapmis depo dolu rakibede fark atmisin güvenlik araci giriyor hersey alt üst motor patliyor 3 tur kala sansiz lastik patliyor sansiz benzin koyarken patla a oluyor sansiz bijon gevsemis bmw ye olmustu gecen yil sansiz daha cok örnek var tam lastik degismisin iki tur sonra yagmur baslamis sansiz vs vs vs SANS ÖNEMLI DIYORUM

  64. Bence şans o kadar önemli değil. Hızlı olan, işini iyi yapan kazanır. Ne zaman şanstan söz edebiliriz? Mesela piste köpek girer sende çarpar yarış dışı kalırsın. Gerçi bu bile şans olmaz pist güvenliğinin hatası olur.

  65. JoKeRoSsi46 avatarı

    arkadaslar olayı soyle kendı acımdan ozetlım: hamılton : yarısta olabılır massa :sansızlık olayı tersıne cevırelım hamılton lıder massa zorluyor motor/lastik herhangı bır nedenden dolayı yarıs dısı :OLABILIR hamılton son 2 turda motor gidiyor: sansızlık BU ıcınde bulunulan pozıyon kalan tur sayısı seyıcılerın beklentılerıylede alakalı sansızlık aslında bırazda olagan seylerın rayından cıkması gıbı mesela kımse hamılton nın lastık sorunu yasamasını beklemıyordu yada hala gerı donup puan alma sansı vardı….. massa ya gelınce artık hazırdı hrkes kabullenmıstı massa nın kazanacagını…..belkıde son 2 tur kala olması ısın SANSIZLIK boyutunu arttıdı yanlıs hatırlamıyorsam makkinen ve sainz sampıyonluk ıcın wrc de cekısıyordu ve makkinen bı kac puan ondeydı ve yarıs dısı kaldı ve terk ettı son 2 etap ta sainz yarıs dısı kaldı ve makkınen sampıon oldugunu havaalanında ogrendı….yanı motorsporlardıkı sansızlık aslında bırazda olmus olan olayı hayranlarının veya taraftarların kabullenmemesı yada istememesınden kaynaklanıyor bana gore hamılton nın ki normal massa nınkı sansızlıktı kişiden kişiye değişebilir yorum…ayrıca kimi nin yeni motor kullanıcagını sanmam cunku korumyaa aldı zorlamadı bir sorun yoktu…..

  66. onur aybars avatarı

    Düşündüm de Ferrari'ye sıcak hava sanırım iyi gelmiyormuş 🙂

  67. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ARKADASLAR tabiki lastik patlamasida motor bitmeside sansizlik o motor 3 tur daha dayansa su an feros lar bayram edecekti veya lastigimiz patlamasa biz duble yapip bayram edecektik sonucta motor sporlarinin zevki keyfi burda yemeyin birbirinizi sans cok önemli diyorum motor sporlarinda siz ne dersinizt?????

  68. Lastik aynen beklendiği gibi 2. virajda patladı. Sürekli Hamilton'un blokaj yaptığı yerde. Madem o kadar istiyorsun söylememi söyleyim o zaman "Ne şassızlığı kardeşim bal gibi patlattınız motoru işte, işinizi iyi yapsaydınız" oldumu? 😀

  69. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    inkar etmiyorsun ama lewisin lastiginin patlatmasına şanssızlık diyenlere;öyle olmasıdıgını söylüyorsun ama massanın motorunun patlamasına sanssızılık diyenlere birşey söylermiyorsun,sen bu çifte standartı bütün yorumlarında mclaren aleyhine yapıyorsun olay bu ama her tutarsız yazına mantık cercevesinde cevap alacaksın en azından benim okudugum haberilerin altında..lewisin sürüşüyle ilgili bir sorun oldugu kesin ama o zmaan her yarısta aynı seyin olması lazım ama olmuyor bazı yarıslarda oluyor;takım bunu çözmeli ya da lewis çözmeli;tabii ferrari de motor problemini çözmeli,biizmkisi de biraz daha ufak bir sorun ona oranla.lastigi patlatıp yarısa dönebilirsun ama motoru değiştirip yarısa devam edemiyorsun malesef:DD
    bir de lastik tam turun basında patlamış,kimse buna şanssızlık dememiş ama monacoda tam pit girişinde patladıgında''vayy ne kadar da şanslı yazıları'' gırla gidiyordu:DD hey gidi insanoğlu..

  70. Evet bu bize damalı bayrağı görmeden yarışın bitmeyeceğini tekrar gösterdi. F1 bu olur böyle şeyler. Hakkinen birinci giderken patlayan motoru yüzünden yarış dışı kalmıştı yarışın son turu. Ya da Button Avustralya GPsi bitiminin son 200 metresinde start finish düzlüğünün hemen başında motor patlatmıştı yarış bitimine 200 metre kala . Örnekler çoğaltılabilir.

    Sonuçta Kovalainen kazandı, McLaren kazandı. Biz kazandık. Kovalainen'in yarış kazanabileceğini söylüyordum önümüzdeki senelerde. Biraz erken kazanmış oldu. Devamını getirecektir. Sevindim.

    Toyota mükemmeldi Almanya da dahil buna. Ölümcül kaza yapan pilot sonraki yarışlarda büyük ivme kazanır başarılı olur görüşüme bir kanıt da Glock oldu. 🙂 En başından iyi bir sonucu hak ediyordu zaten.

    Renault cephesine geçersek, Piquet yükselişini sürdürüyor. Nihayet iyi gidiyor. Alonso ise beklediğimiz ivmeyi yakaladı. Eski gidişatına döndü tekrar.

    Hamilton şansızdı Massa şanssızdı ama oluyor işte F1 bu.

  71. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    bu arada rai nin motoru kesinlikle degisecektir bir sonraki yarisda massa da galiba hakini kulandi ceza alacak isler iyi gitmiyor feros larda :))

  72. kaan kaanhan avatarı

    gerçekten sıktı artık, sağlam lastik istiyoruz, pilotun performansını sınırlandırmayan lastik istiyoruz .. kimse memnun değil, eriyor, ufalanıyor biraz zora gelince patlıyor. lastiğe hassas davaranıyor denilen ferrari pilotları bile bridgestone seçiminden memnun değildi hafta başı, geçen yarışta Rai bu lastikler dengesiz ayar bulmak zor oluyor dedi vs bir ton örnek çıkar..

  73. Hamilton yumuşak lastikleri patlatmadı gitti 30 tur ama ben birisini zorladığını da görmedim. Yerine razı olmuş gibi sürdü adeta.

  74. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    YA arkadaslar zaten sasirmistim massa nin bu kadar hizli olmasi sasirtmisti beni eyerki motor hizli olsun istersen güvenli olmuyacaktir ben bekliyodum dogrusu biseyler cünki lewis de cok zorladi o lastikle kurtardi :)) en azindan puan aldi hizli gelecek yarislar daha zevkli olacak cünki bu sezon ortasi arada kim daha cok calisirsa o takim kazancli cikar,
    lewis sadece sansizdi lastik patlamasa massadan en az 4,5 tur sonra pit e girecekti muhtemel bir birincilik den olduk ama puan almayi bildik tebrikler kova tebrikler lewis ve glock

  75. Ben Massa'ya şanssız dedim mi sürekli bunu tekrar ediyorsunuz. Evet belki Massa zorladı ondan patladı motor bunu inkar eden yok zaten. Ferrari ve Massa herşeyi doğru yapsaydı o motor patlamazdı dimi?

  76. o zaman sizin dediğiniz şuna geliyor Massanınki de şanssızlık değildi motoru çok zorladı ve patlattı bunun şansla alakası yok..

  77. ne yani hamiltona göre mi lastik yapmak zorundalar? lastikleri kilitlerse böyle olur. ona bakarsan lastiklerin fazla ufalanmasına neden olduğu için kovalainene de lastik yapsınlar. bunun şanssızlıkla alakası yok.

  78. Massa'yı övüyorum çünkü bugünün Glock ile birlikte en iyi ismiydi. Ferrari'nin yarışı bitirememesi Ferrari'nin sorunu benim değil. (Ferrari taraftarı değilim hiçbir zamanda desteklemedim) Motorsporlarında hep olan birşey bu. Benim söylediğim şey bugün Ferrari hızlıydı, bunu söylerseniz McLaren sizi kovmaz merak etmeyin. Çıkıpta hala "şöyle şöyle olmasaydı McLaren dublesi cepteydi" diyorsanız biz aynı yarışı seyretmedik. Lewis'in lastik patlatmasının şansla bir alakası yoktu, olacağı belliydi zaten sürekli lastiklerini bloke ediyordu.

  79. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    2-3 tur sonra pite girip gececekti demedi kimse;ama herşey olabilirdi bunu biz bilemeyiz.aynı sekilde hiçbişi olmazdı demek de tuhaf olur.schumi geride oldugu yarışları bu şekilde kazanırdı hep şimdi lewis bunu yapabilecek konumdaydı ne var yani bunda..evet çok iyi start aldı ama benim aklıma start denilince montoyanın 2005 ingilterede 3. sıradan kalkıp start şampiyonu renosuyla alonsoyu bile geçmesi aklıma gelir:DD
    her turda 0.3 saniye hızlı dediğin zaman 12 saniye fark olur diyorum ama dediğin şeyin tutarsız oldugunu görmemekte ısrar ediyorsun peki öyle olsun..almanyda bizim hızlı oluşumuzla bugunku massanın hızı aynı oranda değildi onu diyorum..hız olarak eşit seviyedeydik bence pitleri göz önüne alırsak ve ferrarinin performansı arttırıcam diye motor konusundaki saglamlıktan feragat ettiğini düşünersek..2005 de patlayan motorlarımıza ve aldıgımız cezalara gülüp bunu geyik malezemesi yapan arkadaşlar şimdi de gülebilirsiniz diyorum:DD
    lewisin lastigini patlatmasını şanssızlık olarak görmeyip kendi suçu diyorsan;massanın da motoru fazla zorladıgını şanssız olmadıgını düşünmen lazım..

  80. ErhanF1 arkadaşım demekki gidebiliyormuş 30 tur yumuşaklarla Lewisin stili agresif olabilir ama bu onun şanssız olduğu gerçeğini değiştirmez kanımca takımın ve Bridgestone un birlikte çalışıp bu sorunu bir an önce çözmeleri gerek kaç kez podyumdan oldu Lewis bu artık yetti..

  81. ogun savaş avatarı

    ErhanF1
    okdr güsel açıklama yapmışsnda pit çıkışı lewis nerdeydi kimin arkasında kaldı okdar massa yı ferrariyi övüyosunda daha yarışı tamamlayamıyo ferrari önce bunu halledin sonra fark atmaya başlayın geçmiş olsun tekrar tekrar

  82. Massa ilk pitlerden önce her tur 0.3sn hızlıydı. İlk pitlerden sonra fark 5.5sn kadar çıktı. (Lewis pitten çıktığında fark 2.5 sn kadardı. Lewis haliyle asılabildiği kadar asıldı araca. Neredeyse her tur 2. virajda lastiklerini kilitledi (ondan sonra lastik patladı tüh şanssızlık diyorsunuz) e o kadar zorlamayla bırakın 5sn kalsın fark. Zaten istisnasız her tur kilitlediği sol ön lastiği dayanamadı artık. Pitte görevli patlak lastiği eline alınca eminim herkes görmüştür bunun normal bir lastik patlaması (İspanya'da Kovalainen'e olduğu gibi) olmadığını, lastik yamulmuş varmı daha ötesi? Açıkçası ben Lewis'in yumuşak lastiklerle 30 tur gitmesini beklemiyordum.

  83. massaya helal ya
    son senelerde gördüğüm en ii starttı geçen yarışın öcünüde alıyodu nerdeyse
    hamiltonın başına gelen şanssızlık değil bu adamın stili böyle başka kimse bu kadar lastik patlatmadı
    günün kazançlı çıkanları takım arkadaşlarına göre çok silik ve karaktersiz yarışan kimiyle kovalainen oldu
    bide lütfen şu hamilton 2-3 tur sonra girip massayı geçecekti muhabbetlerini bırakın bugün massa pistin en iisiydi 2 hafta önce hamiltonın olduğu gibi
    hızlı turlara puan verseler kimi liderdi
    heralde

  84. kaan kaanhan avatarı

    Rai nin motor zarar gördüyse sonraki yarışa işi yaş, cezasız motor değişme hakkını kullandı ingilterede.

  85. arkadaşlar bu gidişle renault ile toyoto ortalığı karıştıracak gibi

  86. arkadaşlar bir McLaren taraftarı olarak. Massa nın kalkışını çok beğendim. Bizimkilere de çok kızdım. Hayret bişey ya. Kağnı gibi çıklmazki. Neyse. Yanlız şunu söyliim. Massa nın motoru zorladığı açıkça belliydi. Yarışın başından beri. Neredeyse sıralama turları ayarındaydı. O yüzden pek dayanmadı diyorum. Raikonen de aynı şeyi denedi. Oda aynı sorunla karşılaştı. Bi kaç tur sonra onun da motoru durabilirdi. Massa nın plotajına lafım yok. Gayet iyi ama böyle pistler de hiç zevk vermiyor arkadaş. Yaklaşama geçeme. Ne anladık yarıştan. Tren mi bu araçlar. Massa için üzüldüm ama zamanında Hakinen e daha çok üzülmüştüm. Heiki ye tebrikler takım için çok iyi oldu bu puanlar.

  87. kaan kaanhan avatarı

    Valencia da Motorlar:
    Ham: 2. yarışı
    Kov: 2. yarışı
    Rai: 2. yarışı
    Mas: yeni

    Valencia da Gearbox:
    Ham: yeni
    Kov: 4. yarışı
    Rai: yeni
    Mas: 3.yarışı

    kullanacaklar.

  88. o kalkış o frenleme neydi be öyle massadan beklemezdim valla

  89. halit unalan avatarı

    massa en iyi oldugunu kanıtladı herseye ragmen

  90. JoKeRoSsi46 avatarı

    sacmanın otesınde rezalet bir pist aynı sekilde bahreyn de öyle… keske eski avusturya gp si ni koysalar takvime yada o tarz bir pist ayrıca zandvoort da oldukca eglenceli bir pist ama sanmıyorum bunların gelecegini

  91. çok saçma sapan kötü bir pist sırf barnie yalakalığı için bütün insanları böyle bir piste mahkum ettiler…heikide kimi gibi şampanyayı sallamadan önce bir yudum alıyor,finliler alkole dayanamıyorlar sanırım…

  92. JoKeRoSsi46 avatarı

    dogru olabilir ama 3 haftalı bir ara var bu arada tatlı noktayı bulan avantajı eline geçirebilir yine

  93. arkadaşım tabiki yavaş pistlerde kazanmadı ama artık mclaren biraz önce saydığım pistlerde daha iyi

  94. arkadaşlar massanın arabasını o halde görünce helede bir ferrariyi televzonu çarpasım geldi arkadaşlar kimi alonsoyu nerde geçti ben göremedimde

  95. JoKeRoSsi46 avatarı

    ferrari sadece yavas pistlerde kazanmadıki…… yani sonuc olarka potansiyel 70 puan var gecen seneki gibi bir final olabilir bu arada bmw ler heralde bıraktı sezonu artık

  96. JoKeRoSsi46 avatarı

    bu arada vettel i sevmemle beraber son 2 yarıstır sacma işler yapıyor almanyada alonso ya burda kimi ye biraz daha dikkat etmeli bence

  97. bunun sadece sıcaklıkla ilgisi yok,yavaş virajlı pistlerde burasıda monakodan sonra en yavaş pist ferrari daha iyi…bundan sonra yüksek downforce olan pist yok,orta ve monza gibi az olan pistler var..

  98. JoKeRoSsi46 avatarı

    valencia bir liman kentidir ve monaco tarzı=sıcak italya sıcak spa gecen sene sıcaktı brazilya sıcak fuji serin çin değişken 04-05 te acık 06 07 de yagmurluydu singapur gibi ılıman iklime sahip bnir pistinde buz kesecegini sanmam ama tahminlerime göre kesin olan ferrari nin valencia mercedes in singapur u kazanacagı tabi hersey acık hala

  99. arkadaşlar bişey dikkatimi çekti yariş dışı olanlar hep F ERRARİ MOTORLU OLAN ARABALAR

  100. Massa bu yarışı haketmişti ancak çok zorla dı ki motor dayanamadı artık 🙂 Yine de tebrik ediyorum. Ayrıca Glock da harika strateji belirlemiş ve çok iyi yerde bitirdi. İstemeden de olsa Kimiye de bir teşekkür son anlarda bir kürsü getirdi.

  101. ogun savaş avatarı

    Bu pistde double cepde diyen Macca cı arkşlara bende açıksası f1 izlemiolar die düşündüm.Bu seneki monacoda gördük ferrarinin maccadan hızlı oldugunu.O yüzden bu hafta ferrari daha hızlı olabilceğini düşüodm taki sıralamalara kadar.Bundan sonra ki yarışlar hem uzun hızlı virajlı hemde daha serin havalarda olcak şu zamanki yarışlara göre Mclarenin dez avantajlı oldugu tüm yarışlar geride kaldı birde gece yarışını düşünürsek 🙂

  102. serkan arkadaşım bu noktada doğruyu söylüyor..

  103. arkadaşım geri kalan pistler içinde pist yapısı,aracın yapısı ve hava durumu etkenleri bakımından ferrarinin en iyi olduğu yerlerden biri bu sene,ama mclaren bunca dezavantaja rağmen haftasonu gayet olumluydu…bunları gözardı etmeyelim…

  104. kovalainene, raikkonen, alonsoya tebrikler ve tabiki taraftarlarına da. ancak günün en büyük tebriği massa, glock, hamilton ve pikeye geliyor benden.

    1. massa – çünkü yarışın başında cidden inanılmaz bir start aldı ve geç frenle lider döndü. yarış performansı genel olarak istikrarsız dense de çok iyi yarış performansı gösterdi. Ben erhan gibi 0.3 sn demeyecem ama genel olarak tur zamanları hamiye oranla 0.1 0.2 hızlıydı ve az az da olsa fark açmasını başardı.

    2. Glock – Çünkü sıralamalarda çok da ağır olmamasına rağmen çok iyi bir iş çıkarmış ve yarışı çok iyi sürdürdü ve tamamen hak edilmiş bir 2.lik aldı.

    3. Hamilton – Lastiği paylayana kadar iyiydi ve kovadan çok hızlı olduğunu bir kere daha gösterdi. ancak yine de çok etkileyici hızlı değildi ve lastiklerini daha yumusak kullanabilir.

    4.Piquet – gerçekten son yarışlarda büyük gelişim gösterdi ve sorunsuz bir yarış çıkardı.

    bmwler ortalıklarda yoktu be hikmetse. ha nick 15ten kalkıp 11. olmuş ha kubica 4. kalkıp 9. olmuş. kubica en büyük kaybedenlerdendi.

    massanın son anda yaşadığı trajik bir olay ancan motorsporları. her ne olursa olsun fark çok açılmadan şampiyonluk mücadelesi devam ediyor ve böyle devam etmesi dileğiyle 😀

  105. JoKeRoSsi46 avatarı

    1 heikki yi tebrik edin falan diye yorumlar yazmıssın tebrik etmek ısrarla olmaz benim bildigim bu bir ikincisi arkadas ucmus bundan sonra ki pistler mercedes e uygun diye burda ikinci bir yanlıs ferrari nin dingil mesafesi kısaldı mercedesin uzadı bu iki madem ferrari nin favori oldugu bir pistti dun neden double geliyor dediniz bu üçç aslında bundan sonra 3 hafta ara var ferrarinin biraz daha gelişmesi lazım ve acıkcası hava sıcaklıgınada baglı hangi takımın kaznacagı

  106. ben ron dennisin sözcüsü diilim, onun görüşlerini takip etmek veya onun fikirlerini desteklemek gibi bir zorununluluğum yok, kendi fikirlerim var ve bunları dile getiriyorum, tekrar söylüyorum, bu pistte zaten dezavantajlıydık, ve ilk pitstopa kadar 3 sn idi fark, ki bu normal takip mesafesi neredeyse, pitlerden sonra ise zaten 4-5 turluk artı yakıt yüküyle yarııyoduk ve bunun sonucunda farkın o kadar açılması doğal.. yani ben mclarenlere atılmış bir fark göremiyorum ortada..

  107. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    almayda biz en az yarım saniye hızlıydık her turda..15 turda 10 saniye fark yapmıştı lewis..ama massa burda her turda lewisten her tur 0.3 saniye hızlı olsaydı,farkın 12 saniye filan olması gerekirdi ama fark sadece 5 saniyeydi..baskalarına hangi yarışı izliyorsun demekle bu yanlış teşhişi ortaya koymanın bir farkı yok..massanın sorunu göz önüne alınırsa doublenin kaçtığı bir gerçek;ancak normal şartlarda bir doublenin kaçtıgını söylemek için akıl yoksunu olmak lazım.eger bu şekilde bir şey düşünüp yazana cevap vermek de çok makul değil..
    her başlık altında hangi mclarenci ne saçmalıyor acaba deyip ona cevap yetiştirme telaşı da kifayetsiz,sen onlara aldırma mantık dahilinde olanlarla birşeyler paylaş,hem kendine sıkıntı verme hem de başkalarına..

  108. Macaristan Ferrari'nin favori olduğu değil McLaren'in cepte dediği bir pistti. Daha 1-2 gün önce McLaren en iyi formunda dedi Hamilton.

  109. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    o nasıl bi starttı öyle . o starta galibiyet yakışacaktı ama ferrari motoru şaşılacak bi şekilde iflas etti.bu ciddi bi sorun olabilir ferrari için çünkü raikkonen de timo yu zorluyodu massa motoru yiyince rai yavaşladı.

    kovalaniein i tebrik ediyorum
    glock u biraz daha fazla tebrik ediyorumm
    raikkonen de son bölümde iyi iş çıkardı.
    heralde bu yarış macaristan yarışları tarihinin en heyecanlı olanıydı….

  110. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    Bu mcLarencilerin yorumları hangi yarış için anlamadım .. Biz farklı bir yarışmı izledik :S biri bana anlatsın bea :S

  111. kaan kaanhan avatarı

    yarışın şanssızları Hami ve Massa en hızlı 2 pilot ikiside üzgün ayrıldı yarıştan. en azından patlayan lastiğe rağmen puan almak çok iyi oldu Hami için. Kovy tebrikler, standart sürdü öndekilerinde şansızlık yaşamaları ile 1. oldu. sanki ferrari massanın motorunu fazla kastı ve sıcağında yardımı ile motor iflas bayrağını çekti sonuçta burası motor soğutmasının önemli olduğu bir pistti. yarış dışı kalan araçlar ferrari motorlu, onların sorunuda motormuyudu acaba..

  112. tuğba aycan ne açıdan bir özür:) kova içinmi ben demiştim ama hamilton kaza yapmazsa kazanması imkansız diye:)

  113. Mclaren kazandı ve ferrarinin favori olduğu bir yerde,bundan sonraki pistler bence mclarene yarar 2 yeni yarışı hesaba katmadım…massa iyi yarışıyordu çok zorladı ama motor,lewis bence plana uygun gidiyordu,4-5 sn fark motor soğutulması için bence gayet iyiydi fazladan yakıtıda vardı,neyse heikiye tebrikler ileride daha iyi olacak…

  114. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    Serkan kardeş senin Ron amcan bu pistte daha hızlı olacaz diyodu sende yorumunda dezavantajlı demişsin . sen o 0.3 sn farkı massa hata yaptı die attın yarış içinde yediğiniz farkı unutma 😉

  115. ogun savaş avatarı

    ErhanF1 hesabın baya bi yanlış senin her tur 0.3 diyosun 40 turda yani patlayan lasitğine kdr lewisle fark tam 5 saniye idi pit önceside 3,4 senin hesabına göre 40 turda 12 saniye eder fark hiç 5 saniyenin üstüne daha üstüne dahi çıkmadıı anlaşılan hesabınızda yanlış

  116. ogun savaş arkadaşıma katılmakla birlikte şunları ekleyebilirim, mclaren bidaha bu performansı yakalayamaz diyenler oluyo ama bu yarıştaki koşullara baktığımızda zaten her faktörün ferrari lehine olduğunu görülüyor, hem olağanüstü sıcak bir pistte ve sezonun en yawaş pistlerinden birinde yarıştık, yani normal ve hızlı pistlerde ve normal hava sıcaklıklarında daha iyi bir performans gösterme potansiyelimiz var, massadan 1 turluk fazla benzin yükü taşımamıza rağmen 0.3 sn fark attık sıralamarda, bunlar böyle dezavantajlı olduğumuz bir pistte sevindirici detaylar.. lewis 30 tur yumuşaklarla gitmeyi başardı, demekki becerebiliyomuş, sonuçta kovy kazandı ve sonuna kadarda tebrik edilmeyi hakediyo, gelecek yarışlarda daha güçlü olacağımız muhtemel..

  117. Allah aşkına hangi yarışı seyrettiniz? Ne dublesinden bahsediyorsunuz hala? Ferrari bugün hızlıydı işte bunu nasıl göremediniz hayret. Kovalainen sonlara doğru fark kapatmış niye acaba? Massa yavaşladığı için olmasın? Eşit yakıt yüklerinde Massa her turda Hamilton'a 0.3sn fark attı. Bide Ferrari'nin lastiklerini McLaren'e oranla daha geç ısıtabildiğini, sıralamalarda McLaren'in avantajlı olduğunu bile bile sıralamaları örnek gösteriyorsunuz. Nasıl herkes Almanya'da McLaren hızlıydı dediyse bu yarışta da Ferrari hızlıydı bu kadar basit.

  118. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yeni yeni nikler türüyor yarışlar öyle ya da böyle kaybedilince:DD karakter sorunu tabii:DD
    massa yarışın tek hakimi değildi bence de..ortadaydı galibiyet şansı bence,lewisin 2-3 tur geç pite girmesi herşeyi değiştirecek bir unsurdu ama çok az da olsa massanın daha çok şansı vardı orası bir gercek..sezon basından ferrarilerin bizden bir parça daha start aldıgını görüyordum;hatta herkes biraz görüyordur hem de bizim ürettiğimiz ecuyla:DD
    tabii kendi kabiliyeti de etkili olmuştur tabi bu işte bütün neden araç değildir.
    takımlar şampiyonasında puan farkını kapatagımız bir yarıştı,lewis sorun yasayınca bunu düşündüm..bu kadar iyiyken ve daha fazla puan alacakken işe bak demiştim ama bir sorun da ferrari yaşayınca hakedilen puan kapatma olayı gercekleşti ve bundan sonra takımlar şampiyonasındaki yarış da çok açık:DD
    heiki nin diğer 3 lüye ayak uydurdugu takdirde tabii,ama yine biraz geride oldugunu düşünüyorum,yarışı kazanması birşeyi değiştirmiyor hız konusunda,daha iyi olmalı..

  119. – yarıştan önce ferrariler 0,5 saniye gibi geride görünse o kadar da geride olmadıklarını, yarış içerisinde tempo olarak daha iyi olduklarını gördük. tabii bu pist yavaş olduğundan hızlı pistlerde daha gerçekçi farkı görebileceğiz.

    – kimi anlam veremediğim bir şekilde yavaş kalıyor. böyle bir pistte 7. sıraya düştüğünü görünce eyvah dedim gerçekten. çünkü geçiş denen bişi çok zor. pit stopları beklemeliyiz dedim. ama ilkinde geçemedi alonso yu. belki de daha iyi bir derece gelecekti. ama yinede çok şanslıydı bugün.

    – massa için söylenecek söz yok. sonuna kadar hakettiği bir yarıştı. ama maalesef bu sporun güzel tarafı o damalı bayrağı görene kadar yarışın bitmemiş olması. ferrari bunu iyi analiz etmeli. motor patlatma çok kötü bir durum.

    – heikki istediğine en sonunda ulaştı. çok sempatik bir şekilde kutladı galibiyetini. onun adına çok güzel bir moral oldu.

    – toyota bu hafta herkesi şaşırttı. bu kadar hızlı olabileceklerini beklemiyordum. glock bence çok iyi sürdü arabasını bugün.

    – renault aracını geliştirmişe benziyor. aldığı benzin yüküne göre gayet iyi bir derece aldılar.

    herşey bir yana sezonun yarısından çoğu geride kaldı. bu kadar pilot hatalarının yapıldığı ve puan farkının az olduğu bir sezonu hatırlamıyorum. şampiyonun kim olacağı son yarışa kadar belli olmayacak bu kesin. farkı açıp gitme dönemleri artık çok geride kaldı.

  120. Ömer Hamzaoğlu avatarı
    Ömer Hamzaoğlu

    saçmalama istersen yorumumu tekrar oku.hamilton kazanıcak falan demedim.massa kazancaktı diye saçmalayan sen ve senin gibiler 🙂

  121. ogun savaş avatarı

    tur zmanlarını incele derim sana f1 bilginden şüphe duyarım bu açıklamanla bi araçta 27 turluk yakıt diğer araçta en fzla 4-5 turluk yakıt sence bu tur başına ne kadarlık fark yaratır???
    10 kg lik yakıt 0,450 fark yarattığı soylendi gerisini sen hesap et matematiğin var sa eğer hayal değil hesap ayrıca kesin geçicekti die bişey demedim olasılıktı bunun aynısını kimi massa ya yaptı 5-6 saniye farkla pit yapıp öne geçtiğini kaç kez şahit olduk 4-5 tur fazladan atarak kiminin.Bu günde aynı sı olablirdi.Ama lewis in patlayan lastiğiyle herşey ortadan kalktı göremedik anlayamadk massa da 3 tur daha koruyabilseydi motorunu ferrarinin dayanıklığı ortaya çıktı geri kalan yarışlar için kaygı verici bence artık ferrari 1 giderkn bile finishe
    kadr izleyin derim ben 😀 geçmiş olsun tekrar tifozylereee

  122. Kimi nin sansı massa nın motorunu patlatması oldu.. tabe bu bi sans sayılrsa…(!) yarısın önceki kısımlarında tamamen kendi cabasıydı.. (glock la arasındaki farkı müthis bi hızla kapatması) ayrıca hamilton ı tebrik eden arkadaslar neden tebrik ettiler anlayamdım acıkcası. tebrik edilmesi gereken bi performans sergilediğini düsünmüorum. lastiği patladıktan sora bi pilotun yapması gerekn seyleri yaptı.. extra bi performansı yoktu. bu yarısta tebrik edilmesi gerekn kovaleinen , glock we Kimi dir.

  123. Ömer Hamzaoğlu avatarı
    Ömer Hamzaoğlu

    eğer lewis in lastiği patlamasaydı 5 sn lik farkın min. 2 ye ineceğinden şüpheniz olmasın.yarışı nasıl izliyorsunuz hiçbir fikrim yok.hamilton en az 3 belkide 4 tur sonra girecekti pite.buda yarışın galibiyet için ortada olduğu anlamına gelecekti.pitte kaç sn kalınmış, kaç lt benzin alınmış, bunlara bakmadan yarışın tek hakedeni massa gibi saçma şeylerle gelmeyin lütfen 🙂 bunun yanında heikkide şansının yardımıyla da olsa istikrarlı götürdüğü yarışı kazandı.gerçekten buna ihtiyacı vardı…

  124. Kimi ilk pit stopunu Heikkiden sadece 1 tur sonra yapmış ayrıca Alonsoyuda tebrik etmek gerek çok iyi bir sıralama turu atmış..Günün Adamı kuşkusuz Timo Glocktu kazadan sonra müthiş bir geri dönüş yaptı ve çok iyi bir performansla 2.liği haketti..

  125. massa_kimi massa_kimi avatarı
    massa_kimi massa_kimi

    ya ıyımısın sen ogun savaş.mantıklı ol bıraz.hayal alemınde ucma.nasıl kapatıcaktı 3turda 5sn.nasıl bi yorum bu.kesın mı bu ya.adamın pefonmasnı ortada 5sn acmıs pıtten sonra neden 5sn gerı kalsın.mantıksız konusma hadı arkadasım ya.anmada saçmalıyorsun be.bu kadar komıklık olmaz.ne kadar taraflısın.adam son ana kadar en hızlı turu kaptırmıyordu kımı yaptı.ham hangı perfonmans ıle geıcektı onu.iice gozunuz hırs burumus

  126. bu arada sıralama performanslarına bakarsak LEwis ve Heikki gerçekten iyi iş başarmışlar Lewis 19.turda Massa 18.turda girdi ve gerçekten iyi bir fark atmıştı LEwis Massaya..Heikki Lewistende ağırdı oda az farkla da olsa Massa geçmişti Kiminin ağır olduğunu tahmin ediyorduk LEwisten 3 tur fazla benzlinle 0.7sn geri kaldı bu ilerisi için iyiye işaret sıralamalarımız iyi yarış performansımız kötü sayılmaz daha da gelişebilir..Şu Lastik patlamaları gerçekten LEwisin başına dert olmaya başladı ne bu ya sürekli podyuma çıkabilceği yarışları kaybediyor neyseki bu yarışta pek bişi kaybetmedi takımın bir an önce bu olaya çözüm bulması gerek..Muhtemel bir doubleden olduk..

  127. mehmet karahanlı avatarı
    mehmet karahanlı

    McLarenciler kıvırmak yok hani double geliodu ? öncelikle motorsporlarında herşeyin olacağını hesaplayın hava atmayın .. Gelelim Raikkonene arkadaşın biri kader ağlarını onun için örüyor demiş .. Aynen katılıyorum Rai bence yine şampiyon olacak go Rai Go Massa Forever Ferrari .. I hate you DomenicaLi 🙂

  128. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    bu iş haketmeyle olsaydı bana göre glockla alonso bu yarışın galibiydi, bu kavrama karşıyım, yarış hakedilmez kazanılır.

  129. onur aybars avatarı

    Heikki'yi ilk galibiyetten dolayı kutluyorum. Glock da tebriği hak etti. Tebriği ve podyumu en çok hak eden ise Kimi oldu.

    Massa daha start anında yarışı hak etmişti. Olmadı… McLaren taraftarı olarak Ferrari ve Massa taraftarlarının duygularını en iyi anlayanlardanım.

    Alonso – Kimi keyif kattı…

    Lewis'in lastiği patlamamış olsaydı son turlarda çok güzel bir Massa – Lewis çekişmesi görebilirdik.

    BMW'ler kayıptı.

    Orta sıralar çok hareketli. İnsana zevk veriyor. BMW toparlanabilirse üst sıralar daha da zevkli olacaktır.

  130. belit bulut avatarı

    massa bu yarışta o birinciliği hakeden yegane kişiydi..müthiş başlangıç..müthiş sürüş..çok yazık oldu..kiminin üçüncü olup podyuma çıkması için dua edip durdum yarış sırasında ama bu şekilde değil..:(:(

  131. burak yüksel avatarı
    burak yüksel

    öncelikle heikiyi tebrik ediyorum.son turlarda massaya içim çok acıdı nasıl oldu anlayamadım ama bende massa sorun yaşayınca kimiyde zorlamamasını söylediler olsun ferrari halen önde en önemlisi puanlar birbirine iyice yaklaştı ve daha çok yarış var.ama bu kiminin geri dönüş sinyalleri olabilir çünkü alonso olmasaydı arac hızlıydı

  132. Patlayan motoru görünce 2001 İspanyadaki kötü anılar geldi aklıma.O zaman Hakkinen büyük farkla lider giderken son turda problem yaşıyordu ve adeta sürünerek gidiyordu araç ve Schumi zorlayarak geliyordu ve Hakkinen yarış dışı kalıp Schumi yarışı 1. bitiriyordu.Ferrari taraftarları bizim o yarışta hissettiğimizin aynısını hissettiler eminim.Bu bir motorsporu ve damalı bayrağı görene kadar herşey olabilir.Glock Massa Kovalainen ve Lewise tebrikler.Lewisle Massa büyük şanssızlık yaşadılar.Bu arada Kimiye şanssız diyenler Kiminin bu haftasonu için en şanslı olan kişi olduğunu biliyorlardır.Önündeki iki rakbiindende fazla puan aldı.

  133. tuğba aycan avatarı

    citafettin arkadaşm mclarenciler olarak özür bekliyoruz biz =):P

  134. aaa evet kovalaineni tebrik etmeyi unutmuşum. hız olarak eksikte olsa kontrollü yarıştı.ilk galibiyeti için tebrikler

  135. Massa için kafamı kırıcaktın ekran karşısında olmazki bukadarı 3 tur kalmıs okadar da haketmişti 🙁
    sanırım massa da motor arızası çıkınca rai'ye telsizden motoru zorlamamasını sölediler glocku rahat bıraktı..

  136. ogun savaş avatarı

    massa_kimi massa_kimi
    Lewis 5 saniye farkla takip ediyordu ve massadan ağırdı.27 tur kala pit yaptı massa heikki 22 lewis de normal şartlarda 23 de yapablirdi 3 turda 5 saniye fark kapanabilirdi.Bu bi ihtimal olarak söyledim ben.Sonuç olarak finishi geçemeyen sıfır çekiyo.Massa da bunu yaşadı hız kdr dayanıklı olmayan arabaya puan vermiolar ne yazıkki sizin tek demeniz gerekn tebrik etmek Heikki yi !!!

  137. süper bir start ve muhteşem bir tempo.herşey rağmen yarışın adamı massa yı çok tebrik ediyorum. gerçekten bugün çok iyi işler çıkardı. yazık oldu çok üzüldüm. kimi 2. pit stopla nasıl alonso nun önüne geçti anlamadım. sanırım renault pitte çok zaman kaybetti. podyum alonso için çok yakındı. alonso da süper başladı. 4. lükte çok iyi. geçişin zor oluğunu biliyorum ama 50 tur kimi yi tutması taktire şayan yani. son turlardada lewis ı. lewsi sıcak havada lastiklerle sorun yaşayo. glock ta çok iyidi. zevksiz bir yarıştı ama sürprizleri boldu. renault iki aracıda puan çıkardı. bmw de ciddi bir düşüş var.

  138. Bi kerede bizim 1 pilotumuz şanslı olsun yıllarca 1.giderken sorun yaşadık 2005 te vs bu yarıştada çok şanslı olduğumuz söylenemez Hamiltonın lastiği patladı.

  139. Kimi nin performansı alonso yu gectikten sora maximumda seyretti… müthisti, f1.com daki canlı tur zamanlarından her turda arayı kapatmasını büük bi zewkle takip ettim… massa nın motoru patlatmasından sora ara neden acıldı , orasını anlayamadım ama yinede müthis bi 3. lüktü… kovaleinen e tebrikler.. glock ta iyi bi performans sergiledi.. Massa yarısın galibiyetini haketti veya etmedi orası tartısılır ama son 3 tur kala basına gelen olay cidden trajikti….

  140. Kimiii harikasın!! Massa harikasın!!! Heikki şanslısın :))

  141. aslanım Kova işte bu son bölümde hızlıydın ve kazandın..Fakat Hamilton ve Massa günün şanssız isimleri oldular lastik patladıktan sonra kafayı yedim bu kaçıncı oldu artık yeter ya basit bir 1-2 kaçtı boş yere..Massanın motorunun patlicağı içime doğmuştu çünkü motoru 2.yarışındaydı ve bu sıcakta motoruna bişiler olabilceğini tahmin etmiştim son turlarda motor dayanamadı ve iflas etti gerçekten iyi sürdü Massada ama ne yaparsın LEwiste aynı şekilde şanssızdı ve 5. bitirebildi halbuki güzel bir çekişme izliyebilirdik Massa ile Hamilton arasında Massa pite girinci Hamilton 4-5 tur fazla tur atıcaktı ve son anlar başa baş geçebilirdi ama demekki olucağı varmış ve Kovalainen yarışı kazandı helal olsun sana Kova dezavantajlı konumdan avantajlı konuma geldik Go McLaren!

  142. massa_kimi massa_kimi avatarı
    massa_kimi massa_kimi

    hazıra konuyor adam perfonmansı ortada 3.bitiricektı normal şartlarda.sankı super surdu heıkı bıde tebrıkler dıor.haha

  143. gurcan hezer avatarı

    f1 in yakın tarihinde biraz benzer sayfalar açalım:2000 ispanya hakkinen malum 400 m kala patlayan motor 2003 fransa raikkonen piste dökilen sebebiyle 5 tur kala birincilikler ferrariye gitmişti, motor sporlarının güzel tarafı da bu..
    Ferrari yarış temposunda rekabetçi ama dayanıklılık hızları arttımı yine yumuşak noktaalrı oldu
    Son olarak talih vermediğini geri almaz diyorum…

  144. massa_kimi massa_kimi avatarı
    massa_kimi massa_kimi

    yaşanssızlık sonuna kadar of be.tamam oda yasadı ama massa arayı acmıstı.yanı ham sankı lastık patlatmasa kesın kazanıcaktı.ne kadar komıksın oguz savas

  145. massa tek kelimeyle harikaydı bu yarışta.mclarenin lastik problemi yaşaması şaşırdığım birşey değildi.massa lider giderken tur zamanlarını takip edenler son 5 10 turda zaten bi sorun olduğunu anlayabilirdi.kötü diye eleştirilen kimi haftasonunun en karlı işini yaptı.ferrari yeterince hızlı olduğunu gerektiğinde vites yükseltebileceğini herkese gösterdi.ferrariyi eleştiren aynı zamanda kimiyi de acımasızca eleştiren taraftarlara sanırım iyi bi ders olmuştur.ferrarinin kiminin massanın kaybettiği bişey olmadı.ama macca kendi deyimleriyle bariz üstün olduğu bi haftasonunda lewis için çok değerli puanlar kaybetti.bir daha böle üstün bir hafta sonu yakalamaları uzun sürebilir.yarışın galibine iyi takibi için tebrikler.ama yarışı haketmeyerek mi kazandı derseniz bu yanlış olur kazanan pilot haketmiştir her zaman.yarışın kahramanı kimdi diye sorarsanız tartışmasız massaydı gerek aldığı start gerek hızı gerek yaptıkları ve hırsı takdire değerdi.ferrari bundan daha iyi duruma gelecektir.zaten kötü olan birşey de yok ferrari için

  146. erman yiğit avatarı

    süper bir yarıştı. glock ve heikkiyi tebrik ediyorum tabi kimiyide

    massa süper süper bir yarış çıkarttı ama yarışta şanssız olan 2 pilottan en şanssız olandı:) en azından hamiltonu daha yarışın ilk saniyelerinde alt etmeyi başardın adamım hemde aynı yakıt yüküyle muhteşem bir starttı o tebrikler..

  147. Tebrikler Heikki'ye. Bu yarış Massa'nın hakkıydı ama motorsporları işte. Üzüldüm Massa adına.
    BMW bu yarışta tek kelimeyle berbattı.

  148. ogun savaş avatarı

    Şimdi bide Massa şansız demeyin sade Lewis de çok büyük şansızlık yaşadı.lastiklerini kendi bitirdi dien arkaşlarda çıkıcak ozaman massa motorunu korusaydı derim Tebrikler Heikki farka rağmen performans düşürmedn massa nın motorunun iflas etmesini sağladıı tebrikler Heikkii 😀

  149. rai son üç turda glockun arkasından kayboldu tur zamanları da 3-4 sn geriye düştü ekranlara da yansımadı sebebini bilen var mı? belki de ucuz yırttı o da yarış dışı kalabilirdi belki?

  150. Fatih küskü gibi ben de, yarışı bu şekilde kazanmış olduğumuz için mutlu değilim, ve aynı şekilde bu sonucun en çok raikonene yaradığını düşünüyorum.massa çok iyi gidiyordu, hele startta yaptığı şey çok harikaydı..ama hamilton ondan kopmamıştı ve tahminen 3 tur sonra pite girecekti,çekişeceklerdi massayla bu çok hoş olurdu.geçen yarışta nelson bu yarışta timo, iki farklı takımdan iki güzel podyum.Massathebest, massanın durduğunu görünce aklıma ilk sen geldin,gerçekten yazık oldu massaya

  151. sinan bozok avatarı

    Kim ne derse desin kader raikkonen için ağlarını örüyor.Göreceksiniz.;)

  152. massa_kimi massa_kimi avatarı
    massa_kimi massa_kimi

    şanssızlık tabı motor 4tur daha dayanabılırdı.perfonmans olarak massa hakettı.heıkı deıl.cılız yarıs perfonmansı ıle deıl

  153. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    3. sektörde yaptıklarına inanamadım, tebrikler glock.

  154. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren takımının tabiriyle ''kazananların dünyasına hoşgeldin'' Kovalainen ;
    Ayrıca beni ve birçok mclaren taraftarını mahçup etmeyerek yarışı kazandığın ve yarış kazanabildiğini gösterdiğin için teşekkürler ;
    Bu birinciliğe haksızdı diyecek olanlar hak etmiyordu diyecek olanlar bu sporun bir motorsporu olduğu gerçeğini akıllarından çıkartmamaları gerektiğinin ve damalı bayrak sallanmadan hiçbir şeyin kesinleşmediğini umarım anlamışlardır ….

  155. ogun savaş avatarı

    İlahi adalet yerini buldu.Patlayan ferrari motoruna arkadaşlar şansızlıktan ziyade niye patladığınıı düşünün derim ben.Mclaren yıllarca bu sorunu yaşarken lider giderken kaybettiği yarışlar sonunda acımasız yorumlarda bulunan arkadaşlar.Unutmayın damalı bayrağı görmeden yarış kazanılmıyo buna şans mı dersiniz yada sağlam bi motorun olmayışı bilemem artık sonuç ortada.Eğer f1 timi da zamanları takip etseydiniz Massanın son 15 turda aracındaki dengesizliği anlayabilirdiniz.Mclareni tebrik edin derim son 2 yılın en sağlam aracı bırakında galibiyet i hakketmiş olsunlar.

  156. sercan kılıç avatarı
    sercan kılıç

    olurmu bu yaa massa için üzüldüm ama ben raikkonenciyim o kovalainenin kazanması bişi değiştirmedi hamilton rahat ol geçecek seni kiimi

  157. massa_kimi massa_kimi avatarı
    massa_kimi massa_kimi

    olucak sey deıl.kendımı atıcam asagı:(cok sınırlı ve uzugnum.dicek laf bulamıyorum

  158. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kazandık ama bu şekilde kazanmak hiç bana göre değil..heiki adına çok sevindim umarım yarış hızını daha da arttırıp lewisle de yarışabilir..yarışta kazanacak 2 adam vardı 2 si de sorun yasadı ve bu süpriz galibiyet geldi.lastigi patlamayan ve muhtemelen massadan 2-3 tur sonra pite girecek olan lewisle massanın çekişmesini izlemeyi ve galibin bu şekilde belirlenmesini tercih ederdim..bu haftanın en şanslı adamı kimi oldu..şampiyonadaki 2 rakibinin kendisinden daha hızlı olmasına ragmen onlardan puan çaldı..yarışın adamı kesinlikle glock helal olsun ona..neden bu lastikler hep bizde patlıyor anlamıs değilim gecen yıldan bu yana 4-5 kere oldu bu hadise çok garip ve üzücü.
    bmw ise sıradan bir takım gibiydi üzüldüm onlar adına.
    rekabetin hat safada oldugu ve sorun yaşamayan şampiyonluk adaylarını izleyebilecegimiz yarışlar dileğiyle..
    bu arada kimsenin motoru patlamazken ferrari motorunun patlaması da üzerinde çok durulacak bir konu..

  159. sinan  bilir avatarı

    çok sıkıcı dedim son 15 turu izlemedim olaya bak yaw :S çok yazık olmuş massaya haketmişti doğrusu.çok üzüldüm.

  160. sinirimden ağlıcaktım nerdeyse. çok güzel bir yarış çıkarttı massa'm en çok hak eden de oydu bu yarışı. dayanıklılığı inanılmaz olan ve efsaneleşen ferrarinin böylesine önemli bir yarışta galibiyetten olması ve yalnızca tek bir piloyutla puan alması çok kötü oldu. olsun massa'm senin geri dönüşlerini çok iyi biliyoruz. zaten klasmanda da yerin çok deişmicek ve ara açılmicak hami'nin lastiği sağolsun. tebrikler kovalainen!!!

  161. şans yok diyen macca taraftarları bundan sonra buna devam ederse diyecek bişey yok heralde 🙂

  162. ah ya ne denir ki bu yarışa massa sonun kadar haketti bu yarışı daha ne denilebilir ki yazık oldu ağlayacaktım nerdeyse

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir