Lastikteki Yabancı Madde Patlağa Neden Olmuş Olabilir

yazar:

kategori:

Henüz tam olarak emin olmasa da Bridgestone, Macaristan yarışında Lewis Hamilton’un lastiğindeki soruna lastiğin dış yüzeyine yapışan herhangi yabancı bir maddenin neden olduğunu düşünüyor.

Yarışın ardından patlayan lastiği inceleyen Bridgestone, lastiğin yapışan yabancı bir madde yüzüden patladığını ancak Hamilton pite dönerken lastik çok fazla hasar gördüğü için bu maddenin ne olduğunu anlayamadıklarını söylüyor.

Lastik Japonya’ya gönderilecek ve ayrıntılı incelemelerin ardından bir açıklama yapılabilecek.

Hirohide Hamashima "Tam olarak bir neden bulamadık ama lastikte bir patlağın olması en büyük ihtimal. Çok fazla hasar gördüğü için lastik yüzeyinde herhangi bir yabancı madde göremedik" diyor.

Ayrıca Hamashima bu sorunun Hamilton’ın geçmişte yaşadığı sorunlara benzemediğini de söylüyor.

"Bunu 2007 Türkiye’deki problem ya da bu yıl Türkiye’de yaşanan küçük sorun gibi göremeyiz. Bana kalırsa lastikte bir problem yok."

 


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    10 yıldan uzun bir süredir o da takriben mercedes ortaklığının başlangıcına tekabül ediyor

  2. Bayadır Enkei kullanıyormuş McLaren pardon…

  3. sinan  bilir avatarı

    bundan sonra en hızlı olmaya çalışırken birilerinin de ona lastiklernin 25 tur arabada takılı kalacağını hatırlatması lazım.

  4. kaan kaanhan avatarı

    Bridgestone un yaptığı lastik zora gelmiyor nazik kullanacan, buda Hami ye yaramıyor tabi 🙁

  5. O zaman bridgestone daha iyisini yapsın. Formula 1 yani 1.formül. Tüm sektörlerin en iyilerinin yer aldığı ve teknolojiyi dünyayla tanıştıran platform. Lewis 'in kusuru yok sadece en hızlı olmaya çalışıyor tüm pilotlar gibi.

  6. bugünkü olayın Lewisin sürüş stilinden kaynaklanmadığı söyleniyor haberde yani ortada başka bir durum var..

  7. kaan kaanhan avatarı

    jant enkei olması lazım

  8. Neden sürekli Hamilton'un başına geliyor? Hamilton'un onboard kamerada 1 turunu izleyin anlarsınız neden. Hamilton'un blokajlarını kameralar bile göstermiyor artık. Kovalainen in olayında jantın hatalı üretiminden kaynaklanmıştı olay.

  9. İşin ilginç yönü neden Hamilton patlatıyor hep lastik? Sürüş stilinden kaynaklana bilir. Almanya 2007, Türkiye 2007, Çin 2007, Macaristan 2008… Citafettine katılıyorum yani.

    Bu arada Kovalainen de yaşadı ama onunki lastik değil Janttı BBS olması lazım jantı değiştirmemişlerse markasını…

  10. Neden bu tür lastik sorunları özellikle de sol tekerlekte yaşanan sorunlar McLaren'in başına geliyor? Gerçekten da lastiğin ya da jantın üretim hatasından veya yabancı bir maddeden dolayı mı yoksa gerçekten McLaren fazla mı zorluyo lastikleri özellikle de Hamilton.

  11. patlamadan önce çıktığını gördüm gibi hatırlıyorum ben hatta eminim diyebilirim

  12. lastik patladıktan sonra viraj dışına çıktı, onboarddan anlaşılıyodu herşey

  13. hamilton viraj dışına çıkmıştı zaten izleyenler görmüştür.

  14. al ya bu kadar olur eğer bu söylenenler gerçekse yazık gerçekten 🙁

  15. walla bizim lastiğin patladığını gördüğümüz zamandan önce patlamıstı lastik zaten ama olaylar gösterirken hamilton bir virajda tek teker cakillarin ustunde blokaj yapıyordu orda patlamis olabilir..
    ama hamiltonda lastiği çok zorluyor bu sezon kaç kere basina geldi bu olay..

  16. sinan  bilir avatarı

    yaw onboarddan görmek lazım bidaha ama 2. viraja gelirken fren yaptığında çok büyük bi blokaj yaşadı.ben orda patladı diye biliyorum.oraya gelmeden önce patladıysa bilemem ama ben lastiği kilitlemesi sonucu patladı diye düşündüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir