Raikkonen: “Tur Zamanlarını Geçmişle Kıyaslamak Anlamsız”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, 2014 araçlarının eski araçlardan yavaş olmasına rağmen kıyaslama yapmanın anlamsız olduğunu söyledi.

Geçen sene Jerez’de elde edilen en iyi derece 1.18’ken dün en iyi derece 1.27 olarak ölçüldü.

Raikkonen “En büyük mücadele her şeyin çalışmasını sağlamak. Yeni araçlar eski araçlardan daha karmaşıklar ve çalışmayı yavaşlatabilecek binlerce detay var.”

“Sürüş açısından çok farklı hissetmedim ve bu konuda bir şeyler söylemek için çok erken.”

“Bu testlerdeki zamanların hiç anlamı yok çünkü ancak Bahreyn’de bir şeyleri anlamaya başlayacağız.”

“Araçlar daha mı yavaş? Şu anda geçmişle kıyaslama yapmak anlamsız çünkü her şey tamamıyla farklı.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Tur Zamanlarını Geçmişle Kıyaslamak Anlamsız”” için 2 yanıt

  1. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Kimi’nin dediği gibi şuan hız meselesini konuşmak için erken. Ayrıca Pirelli’nin Jerez’e özel soğuk havada daha az parçalanan lastikler getireceği söyleniyordu. Söylenildiği gibi lastiklerle turluyorlarsa yarışta kullanılacak olan lastiklerle de hız konusunda muhtemelen artış yaşanacaktır diye düşünüyorum. Dün 1:27 idi bugün 1:24’e indi. Test sonuna kadar 1.20’lere düşerse eğer hız konusunda 3 saniye civarı bir kayıp demek olur. Bu da muhtemel hızlı gelişim süreciyle senenin ikinci yarısında geçen seneki araçların hızlarına yaklaşabilecekleri anlamına gelir. Avustralya sıralama turları yapılmadan (ki kuru zeminde gerçekleşirse eğer) kesin bir şey ortaya çıkmayacak gibi. Şahsi kanaatim şuandaki görünümde Mercedes motorunun 1 tık Ferrari’den önde olduğu yönünde. Renault’un durumu kapalı kutu olmakla beraber Mclaren , Mercedes , Ferrari ve Williams arasında geçen bir sezon olacak gibi görünüm var. İlk 2 gün itibariyle.

  2. Pek çok takım testin ilk gününde aracı çalıştırmayı başaramadı. Çalıştıranların pek çoğu da sorunlar yaşadı. Piste çıkanlar da çok az tur atabildi.

    Hâl böyle iken derecelere odaklanmanın pek bir anlamı yok. Kimse bu aşamada maksimum performans elde etmeye çalışmıyor. Amaç araçların sorunsuz gidebildiğinden emin olmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir