Chandhok, 2009'da F1 Koltuğu İstiyor

yazar:

kategori:

Bu sezon GP2’de yarışan Hint pilot Karun Chandhok, 2009 sezonunda kendine Formula1’de bir koltuk bulmak istediğini söylüyor. Geçen yılın sonunda Red Bull ile testler gerçekleştiren 24 yaşındaki Chandkok’un, vatandaşı Vijay Mallya’nın takımı Force India’ya geçebileceği söyleniyor.

Mallya ise Chandkok’un seride bir yıl daha geçirerek tecrübe kazanması gerektiğini ve 2009’da Force India’da kesinlikle Hintli bir sürücüye yer verileceğini söylemişti.

Asian Age gazetesinin iddiasına göre Chandkok, Force India olmazsa Toro Rosso’da bile yarışabilir. Ayrıca Chandkok Force India ile anlaşma ihtimalinin yüksek olduğunu inanıyor.

Chandkok, "Taraftarların yurtseverliği açısından bir Hint takımında ulusal bir pilotun yarışması ideal olur. Ama ben bu koltuğu sadece uyruğumdan dolayı değil, yeteneğimden dolayı kazanmak isterim. Bu yüzden seçeneklerimi açık tutuyorum." diyor.

Hint motor sporları dünyasında önemli bir yeri olan Chandkok’un babası Vicky’nin Mallya ile çok yakın ilişkileri bulunuyor. Chandkok aynı zmaanda Red Bull’da test pilotluğu yapmanın da bir seçenek olduğunu söylüyor. Ayrıca genç pilot, bunlardan ayrı olarak yukarıdaki takımlardan biriyle test pilotluğu konusunda görüştüğünü söylüyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir