Mercedes: Hiçbir Büyük Sorun Yaşamadan 97 Tur Atabildik

yazar:

kategori:

Mercedes sezon öncesi test programına kaldığı yerden devam etti ve W05’in direksiyonunda Nico Rosberg vardı. Rosberg 97 tur tamamlamayı başardı.

W05’in ilk sürüşü dün yaşanan ön kanat sorunundan dolayı yeni parçaların piste ulaşması beklenirken gecikmeye uğradı. Rosberg’in en uzun sürüşü sert lastiklerle attığı kesintisiz 24 tur oldu.

Nico Rosberg: “Bugün takım harika çalıştı. Gece boyunca araçtaki bir sorunu çözmeye çalıştık. Fabrikadaki çocuklar gece geç saatlerde çalıştılar ve parçaları bu sabaha yetiştirmek için çaba sarfettiler ve onların sayesinde çok fazla sürüş yapabildik ve öğrenme sürecine devam edebildik. Yeni Gümüş Ok ile iyi mesafeler katetmek iyi bir histi ve yapmak gereken çok fazla iş vardı. Bu araç öncekine göre çok farklı, daha ağır, daha az yere basma gücüne sahip ve direksiyon tamamen farklı. Tüm bilgiler içeren bir akıllı telefon gibi. Yeni sistemlere alışmak için her turun önemi vardı ve simülatördeki çalışmamız bize bu konuda çok yardımcı oldu. Halen diğer takımlara göre nerede olduğumuzu bilemiyoruz, ancak burada yaptığımız testlerin ilk iki gününden çok mutlu olabiriz. Aracı Cuma günü tekrar sürmek için sabırsızlanıyorum.”

Paddy Lowe: “Takım gece boyunca hem burada, hem de İngiltere’de çok sıkı çalıştı ve dün yaşanan kanat sorununu aşmak için uğraştı. Güne yavaş bir başlangıç yaptık, fabrikadan yeni parçaları beklemek zorundaydık ancak bulduğumuz çözümden dolayı çok mutluyuz. Araç piste çıktıktan ve bazı küçük sorunları çözdükten sonra 13:00 civarında planlı programımıza başladık. Hedefimiz araçla uzun turlar atmaktı ve hiçbir büyük sorun yaşamadan 97 tur atabildik ki bu fabrikalarda ve pistte olan takımlar için harika bir başarı. Gece boyunca analiz edecek çok fazla verimiz var ve yarın öğrenmeye devam edeceğiz.”

Lewis Hamilton testlerin üçüncü gününde aracı tekrar devralacak.


Yorumlar

“Mercedes: Hiçbir Büyük Sorun Yaşamadan 97 Tur Atabildik” için 4 yanıt

  1. Esasında Mercedes yeni bir motor dönemine geçtiğimiz 2014 yılı için önemli işler yapacağını daha 3-4 ay önce sinyallendirmişti sürpriz olmadı bu.

    Beni bu 2 gün üzen tek şey Ferrari motorlu Marussia’nın aracı dahi getiremeyip motoru çalıştıramaması oldu. Onlarında en azından 2 günde 60-70 tur atacağını öngörüyordum. Bu bir kayıp oldu lakin yarın eğer işler yolunda giderse Ferrari mühendisleri gerekli yazılımlarla programı başlatırlar, Marussia gün boyu dolanır durur 80-90 tur atabilir.

    Mercedes düşük devirlerde sağlama yapmak için çokça gezdi durdu biraz da gövde gösterisi yaptı ama Raikkonende verimli turlar attı. 1-2 tur atıp garajda simülatöre bilgi sundu pistte fazla gezinipte milletin belli ölçüde nemalanmasının önüne geçti diyebiliriz. Alonso açıkçası biraz gösteriş sahibidir yarın çıkar belki 100 tur da atar ama bu atılan turlar öteki takımlar için bir ön fikir olursa fazla tur atmanın anlamı olmaz o yüzden orta karar 55-60 tur yahut 70 tur yeterlidir.

    Mercedes herşeye rağmen en azından dayanıklılık adına iyi. Bu sene dostlara anlatmaya çalıştığımız şey yeni bir temel atılma fikri. Jenson Button da buna değinmiş. Bakın motor bir aracın aksamları içinde belki de ehemmiyet arz eden en önemli parçadır. Geçen senelerde kurallar zaten biliniyordu, 2009 da temeli iyi atanlar aracın evrimi üstüne yapabileceklerini biliyorlardı; o yüzden az ya da çok tur atmak olar için önem arz etmiyordu denilebilir.

    Bu sene böyle değil, herşey yeni bir temel üstüne oturtuluyor, bu temeli kim iyi atarsa önümüzdeki 4-5 yıl bunun ekmeğini yiyecek. O yüzden vay bunun şapka da tavşanı var, vay bu güç saklıyor, vay bu bahreynde düzeltir anlayışı yanlış. Bu işlerde momentum önemlidir. Nasıl başlarsan o şekilde momentum alır ve ona göre gidersin. Misal iyi bir dağcı var bir tırmanış gerçekleştirilecek ama yeni bir dağ. Kimse hayatında bu dağı görmemiş daha önce. yanında da ona göre daha vasat bir dağcı var diyelim. İyi dağcı aksilikler yaşıyor ilk tırmanışta bazı aksaklıklar oluyor, vasat dağcı da ilk tırmanışa bir başlıyor bayağı yol katediyor. vasat dağcıyı ya da görece vasat dağcıyı durdurabilecek tek şey rehavet olur. zaten çıkmış belli bir mesafeye. Alttaki ne kadarda iyi dağcı olsa da ona yetişmek için stres yapar. Bu durumda hata yapma olasılığı artar. vasat dağcının artık yapacağı tek şey aşağıya bakmayıp, onun yaşadığı aksiliğe sevinmeyip disiplinli şekilde zirve tırmanışını sürdürmektir. Zirveye öteki dağcı da bir şekilde çıkar ama o çıkana kadar öteki dağcı dağın üstündeki bazı şeyleri farkedip araştırır. her daim bir adım önde olur, araştırıp inceleme açısından.

    İşte bu durum Mercedes içinde geçerli. İyi bir tırmanışa başladılar. Bundan sonra onları durduracak tek şey rehavet olur ki profosyonel hiç kimse daha ilk 2 günden rehavete girmez. Bakmayın benim 2 güne şampiyon ilan ettiğime onların ayakları yere basar. Biz burada aksiyon olsun diye bazen bol keseden salllıyoruz ama gerçek profosyoneller böyle değildir.

  2. Test şampiyonu olmayında ne kadar mesafe katettiğiniz umrumda değil açıkcası.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      ne kadar mesafe katettikleri önemli değil diyorsunda bütün teknik adamlar bu sene dayanıklılığın hayati dönemde olacağını söyledi yani Mercedes çok iyi iş çıkarıyor gibi görünüyor

      1. Sırf dayanıklılıga önem verip aero’yu bi kenara atmasınlar.geçmiş senelerde çok gördük hergün 100’ün üzerinde tur atıpta sezon içinde tökezleyenleri oyüzden aracımız dayanıklı deyip rahatlamasınlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir