Bridgestone Yalnız Olmaktan Memnun

yazar:

kategori:

Japon firmanın yarış şefi Hiroshi Yasukawa’ya göre rekabetçi lastik savaşlarının olmaması Bridgestone’un F1 lastiklerinde kaliyeti düşürdüğü anlamına gelmiyor.

Son yarışlarda Kimi Raikkonen’in yaşadığı rekabetçilik sorunlarıyla, Raikkonen ve bazı pilotlar F1’in tek lastik tedarikçisi olan Bridgestone’un takımlara sunduğu lastiklerin istikrarını kaybettiğini iddia ediyorlar.

CNN’e konuşan Yasukawa, F1 lastiklerinin hâlâ teknolojik yeniliklerin zirvesinde olduğunu söylüyor. Ayrıca Michelin’in 2006’daki ayrılığının, Bridgestone’un spora verdiği değeri değiştirmediğini de ekliyor.

F1’in yol araçlarının lastiklerinin gelişime katkı sağladığını söyleyen Yasukawa, F1’in harika bir pazarlama platformu olduğunu ve dünyanın en büyük araç üreticileriyle birlikte çalışmanın bir yolu olduğunu söylüyor.

Goodyear ve ardından Michelin ile rekabetten zevk aldıklarını söyleyen Yasukawa, ayrıca F1’in tek lastik tedarikçisi olmanın başka yararları olduğunu da düşünüyor.

"Markanın tanınması bizim spora girmekteki ana nedenlerimizden birisi."

Bridgestone’un Formula 1’deki anlaşması 2010 yılı sonuna kadar devam ediyor. Yasukawa anlaşma sonlandığında mevcut ekonomik şartların neyi gerektireceğini bilmediğini ancak ilgilerini F1’e yönlendirdiklerini söylüyor.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Öğrende gel kelimesini hiç kimseye karşı kullanmam fakat rekabetten anlamak kelimesi herkeste farklı manalar uyandırabilir nedenide rekabetten ne anlaşıldığıdır gp2 ne kadar rekabetçi veya rekabetin tam olarak neresinde f1 deki değişkenler neler ve dikkat ederseniz f1 değişkenlerini kaybediyor değişkenlerin fazlalığı her zaman için rekabeti kızıştırmıştır belki ibrenin en güçlü olana doğru yönelmesini sağlar fakat diğerleride bu ibreyi kendilerine çevirmek için ellerinden geleni yapar hatırlayın max. 12 turluk sıralamaları değişkenler fazlaydı ve bence zevkliydi herkes en hızlıyı belirlemek için sahne alırdı şimdi durum en hızlı olayına bakmıyor ve her zaman yazdığımı tekrar yazayım f1 kısıtlamalarla hiçbir yere varamaz bunu göstergesi olarakda takımlar yeniden bir birlik kurdular bu birliğin neler yapmayı düşündüğü hakkındaki fikirleriniz neler özelliklede fia ile arası çok iyi olan :)) ferrari başkanlığında bu bence fia ya veya mosleye bir gönderme fakat yazdığım gibi bu rekabet anlayışınıza bağlı unutmayalımki kısıtlamalar varsa ne kadar rekabet vardır ….

  2. Bir Formula1 takımı ile bir lastik firmasının farkını, lastiklerin otomobilin hızı üzerindeki etkisini, bir takımın (gerçi McLaren de şikayet etmiyor size ne oluyorsa artık) lastiklerden şikayet etmek yerine o lastiğe uygun otomobil yapmayı yapması gerektiğini, beğenmediğin bir fikir yazıldığını görünce ona "öğrende gel" tarzı laflar yerine adam gibi cevap yazmayı öğrendiğin zaman tekrar yazışalım.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F1=rekabet f1 rekabet değilse ne? neden tüm takımların yakıt ve yağ sağlayıcıları farklı motor üreticileri hatta tipleri farklı fren sistemleri neden farklı çünkü yarışmanın doğası bu fakat bridgestone yarışmanın doğasını daha iyi biliyor değilmi güldürmeyin beni rekabetten anladığınız zaman tekrar yazışırız :))

  4. ahmet ozkal avatarı

    galiba bridgestone sadece Ferrari'den alınan verilerle üretiyor, "Ferrari" için. arkadaşlar onu demeye çalışıyor pes artık ne diyim..

  5. En azından ben desteklerim takım lastikten sorun yaşarsa da o düşünceyi. Hiç olmazsa bir lastiğin o araca kesin olarak uyup uymadığı ve o üreticinin hakkı ve kimsenin karışması olmadan o araca uygun lastik geliştirdiğinden emin olurum. Ki diğer arkadaşlar da öyle diyor.

  6. Hem takımlar eşit şartlarda yarışsın istiyorsunuz hemde farklı lastik markaları olsun diyorsunuz. Bu çelişki değilde ne? Lastikler bir otomobilin hızını nerdeyse %50 oranında belirliyor. Hem Bridgestone tüm takımlara aynı lastikleri veriyor ama Ferrari'ye özel üretim lastik veriyorda benimmi haberim yok?
    E hadi McLaren sezonun en iyi otomobilini yaptı ama lastik üreticisi geri kaldı diğer markalara göre. Lastikler yüzünden en iyi otomobille şampiyonluğun çok uzağında kaldı. McLaren takımının emeklerine yazık olmayacakmı? Siz McLaren taraftarları (daha çok onlar istediği için söylüyorum) yine aynı şekilde bunu destekleyebilecek misiniz?

  7. Ondan bence de herkes kendine uygun lastiği kullansın, Continental gelsin, Goodyear geri dönsün, Bridgestone kalsın, Michelin geri dönsün hatta Pirelli bile gelebilir. Yokohama Japonlarla anlaşsın (F1 olmasa da WTCCye lastiği o veriyor-du).

  8. Nasıl mı? Strateji ortaklıkları olduğunu bilmeyen mi var? Asıl mesele Ferrari&Bridgestone iş birliği değil, tabiki her iki marka da pazar-reklam-kar ekseninde hareket ediyor fakat diğer takımları da aynı markaya mahkum etmek niye? İsteyen istediği lastik üreticisiyle çalışsın. Kurallara uygun olduktan sonra kime ne? Ama yok olmaz herkes bridgestone kullanacak eee faydası kime???

  9. kaan kaanhan avatarı

    bridgestone 2001 den sonra ferrariye ve MS nin stiline uygun lastik üretmiştir ve bu durumudan hoşlanmadıklarını takımlar çoğu kez dile getirdiler ama nafile oldu.

  10. Michelin-Bridgestone rekabetinin en yüksek olduğu yıllarda (Michelin'in ezdiği diyelim daha açık olur) Bridgestone kullanan takımlar Michelin'in kapısını aşındırıyordu. Sadece bir takım bu tür tartışmalara girmedi ve sürekli Bridgestone'un yanındaydı. O da Ferrari'ydi. Bırakında Bridgestone ile Ferrari arasındaki ilişki diğer takımlarla olduğundan biraz daha derin olsun. Ferrari lastikleri nasıl bu kadar iyi kullanabiliyor birde bu yönden bakmak lazım.

  11. Mclaren durduk yere polemik çıkarıyorsun sizin aracınız lastiği yiyor napalım?

    a dur haklısın ne de olsa bridgestone eskiden ferrariyle anlaşıyordu kesin size hatalı lastikler veriyordur dimi?

    bir tane olması en iyisi öbür türlü lastiklerden biri geride kalıyor o takımlarda hız kaybediyor.

  12. Birden fazla lastik üreticisi oluncada haksızlıklar oluyor maalesef. İyi lastik üreten firmayla çalışanlar daha kötü otomobille daha iyi sonuçlar alabiliyorlar. Bence yine en iyisi tek lastik üreticisi olması.

  13. en az lastik sorunu yaşayanlar birde lastiklerden mi sikayet ediyor.Takım arkadaşları iyiyken lastikleri suçlayın aferin

  14. Goodyear gelsin alayına gider 😀

  15. Tekel olmak güzeldir. Keşke 3 tane falan lastik üreticisi olsa, Michelin Continental Bridgestone isterse Goodyear da gelebilir (biliyo F1 lastiği nasıl yapılır)…

  16. hangi lastik tedarikçisi tek olmaktan hoşlanmazki michelinde suan tek olsaydı o da tek olmaktan memnunuz derlerdi..

  17. kaan kaanhan avatarı

    "yalnız olmaktan memnun" buna daha ne diyebiliriz ki, rekabet istemeyen tek olmaktan hoşlanan bir firma :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir